X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Moja koleżanka odkorkowała się ok 14 a o 5:30 następnego dnia powitała synka na świecie.

No to ładnie to lecę kończyć sprzątać ten głupi pokój w takim razie ;)

lubek, ania.g, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Mamuski, a kupujecie te większe kwadratowe waciki to przemywania buzi malucha?

Ja kupiłam aż 3 opakowania, żeby mieć zapas :-) Dwa z baby ono i jedna z cleanic dzidziuś i te drugie wydają się być bardziej zwarte :-)

ataga4 lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też dwa dni miałam taką glutowatą galaretą z domieszka krwi, a teraz czasami takie cós bez krwi. trwa to już 9-10 dni

mitaka wrote:
    Chyba się odkorkowywuję :P jakaś galaretka mi na papier toaletowy wyskoczyła :O

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    czy wasz maluch ma czkawki czeste? Moj codziennie teraz ma .
    Czuje jak wystawia kolana lub lokcie bo takie twarde wybrzuszenie mam wtedy i troche boli- macie tez tak?
    Moja dziecina miala ok 5 razy dziennie,teraz tez ma tak samo. Podskakuje mi jak pileczka :) ale nieplacze przy tym.

ao12., Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ale to ponoć może tygodniami trwać...a póki nie ma skurczy ani podbarwienia krwią to nic się nie dzieje. Wizyta w poniedziałek, zobaczymy...
    Moze dolanczysz do mnie -swiezo upieczonych mam :)

ao12. lubi tę wiadomość

• Smutas Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:52

Scęście lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam wizytę, maluch waży 2500 kg czyli jest dość malutki, ale lekarz powiedzial ze może jeszcze przybrać ok 0.5 kg jak dotrwa do terminu. Szyjka pomału zaczyna się skracać ale lekarz nie jest w stanie przewidzieć czy urodzę przed czy po terminie. Następna wizyta za 2 tyg i to będzie pewnie ostatnia. Pobrał mi wymaz na paciorkowca a wynik dopiero w poniedziałek.

sylwia1985, Aniqa, lubek, ataga4, Kasiula09, Kajaoli, ania.g, pestka, anka_a lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrazu mi lepiej- musialam wziasc dlugi cieply prysznic bo jakas taka spieta bylam :) ale mam dzis pesymistyczny dzien :( mojego mezusia nie ma wroci dopiero w piatek bo ma sluzbe a ja sama z tesciami ktorzy wpychaja mi na sile mieso - bleeee ilez mozna go jesc !!!

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda że w Polsce jest drogo jak na średni dochód, ale trzeba sobie jakoś radzić. Piszecie o becikowym - próg dochodowy jest około 1950 zł na osobę w rodzinie ustalony na całą Polskę. I ja rozumiem, że np. nie wiem, na Podkarpaciu, te 4 tys. domowego budżetu to jest dużo i rzeczywiście becikowe może nie być potrzebne. Ale jak się mieszka w Warszawie, to owszem, dochody są wyższe, ale i koszty życia wyższe niestety i te 4 tys. to przy potrzebie wynajmu mieszkania albo opłacaniu kredytu to jest nic.
    My co prawda mamy sporo więcej ;) ale podejmuję temat bo uważam że to jednak jest trochę niesprawiedliwość społeczna. Ten próg powinien być ustalany dla każdej gminy oddzielnie.

ataga4, Anoolka, ania.g, anka_a lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niunia też dosyć często ma czkawę. właśnie w tej chwili podskakuje mi brzuszek

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki :)
    W ekspresowym tempie narobiło się tyle stron że ho ho, ale już doczytałam wszystko ;)

Widzę, że nie tylko ja mam przygody ze złośliwymi zwierzakami...Wy macie psy które sikają a ja koty, ale jeden z nich natrętnie jak się na niego nie zwraca uwagi sika po złości na szafę w przedpokoju i pod drzwi w łazience, robiąc przy tym takie kałuże...niestety zaczyna to włazić w podłogę, framugę drzwi i te drzwi od szafy i nie da sie do końca pozbyć tego smordka.. :/ a jeszcze jakby tego było mało zawsze jak wymiotuje (a zdarza mu się jedzeniem jak nałyka się powietrza, albo śliną z kłaczkami) idzie i robi to na nowy dywanik w naszym pokoju, ewentualnie też dywanik ale łazienkowy...ech.
    Boję się że przy synku dojdzie jeszcze kocia zazdrość i takich złośliwości będzie więcej....mąż bardzo jest za tymi kotami, ale powiedział, że jak będą zasikiwać rzeczy małego to zrobi im szkołę życia i wywiezie na wieś...nie chciałabym tego, ale już teraz czasem nerwowo nie wytrzymuję..

Jeśli chodzi o ruchy małego to czuję je prawie non stop, zastanawiam się kiedy on śpi.. ;) i sa niestety dość często bolesne, ja nie wiem, czy to moja skóra nie nadąża się rozciągać czy co, ale czuję że jest napięta i boli mnie tak jakby od środka jak mały rozciąga swoje kończyny..czasami to aż piecze, nie wiem czy to normalne..za to czkawki sa śmieszne ;) podskakuje mi brzuszek kilka razy dziennie, w okolicy spojenia łonowego najbardziej czuć jak się rękę przyloży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 17:21

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    czy wasz maluch ma czkawki czeste? Moj codziennie teraz ma .

Mój też ma codziennie czkawke :-)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja kupiłam aż 3 opakowania, żeby mieć zapas :-) Dwa z baby ono i jedna z cleanic dzidziuś i te drugie wydają się być bardziej zwarte :-)

I ja zakupiłam w końcu dziś jedną paczkę tych z Dzidziusia za chyba 4,99zl. W Rossmanie widziałam za 8 czy 9 zl, ale nie wiem jakiej firmy.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - waciki dla malucha mam, takie duze prostokatne z baby one jedne i drugie z cleanic wlasnie jak ktoras pisala :)

- co do czkwaki to nei powiem ze moj synek nie miewa, bo miewa ale sporadycznie, raz na 5 dni moze... ale za to rozpycha sie szałowo :)

- poczwarkah to co ja mam powiedziec jak moja wyplata jest nizsza od naszych miesiecznych rachunkow+kosztu wynajmu ? ;/ dobrze ze maz zarabia jak trzeba bo gdyby mial tyle co ja to nie wiem czy zdecydowalabym sie na dziecko.

- smutas dzidzia wazy ok :) bedzie z tych drobniejszych no i dobrze :) nie ebdziesz musiala duzo dziwgac hehe ;] moj w 35 tc mial 2450g wiec tez ponad 3500 mu nie grozi. :) moze chociaz dluzej w 56 pochodzi :P

• paaolka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie na Polsat Cafe lecą "Porody" :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    właśnie na Polsat Cafe lecą "Porody" :)
    oooo szkoda ze nie mam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    waciki dla malucha mam, takie duze prostokatne z baby one jedne i drugie z cleanic wlasnie jak ktoras pisala :) TEŻ MAM TE WACIKI.

Kochana u nas zarobki też nie są zadowalające, pracuję w przedszkolu czyli Państwówka ale są różne dodatki, mąż za to zarabia lepiej;] ale cóż trzeba jakoś żyć

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Wyparzacie przed pierwszym użyciem smoczek, aspirator, osłonki na brodawki? Bo ja w sumie spakowałam smoczek i te osłonki ale kompletnie nie pomyslalam o tym żeby wyparzyc :-I I teraz w sumie nie wiem.

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    oooo szkoda ze nie mam

można na Ipli obejżec też w necie :) tylko stare odcinki są, tego dzisiejszego nie ma jeszcze:
    http://www.ipla.tv/Wiedza/5000947-Dokument/5002766-Porody

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Wyparzacie przed pierwszym użyciem smoczek, aspirator, osłonki na brodawki? Bo ja w sumie spakowałam smoczek i te osłonki ale kompletnie nie pomyslalam o tym żeby wyparzyc :-I I teraz w sumie nie wiem.

Dołączam się do pytania :) bo tez popakowałam już wszystko i zastanawiam się czy wyciągać to i wyparzać...

Nelly lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ