Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ataga4 wrote:Mamuski, a kupujecie te większe kwadratowe waciki to przemywania buzi malucha?
Ja kupiłam aż 3 opakowania, żeby mieć zapasDwa z baby ono i jedna z cleanic dzidziuś i te drugie wydają się być bardziej zwarte
ataga4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:czy wasz maluch ma czkawki czeste? Moj codziennie teraz ma .
Czuje jak wystawia kolana lub lokcie bo takie twarde wybrzuszenie mam wtedy i troche boli- macie tez tak?ale nieplacze przy tym.
ao12., Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzisiaj miałam wizytę, maluch waży 2500 kg czyli jest dość malutki, ale lekarz powiedzial ze może jeszcze przybrać ok 0.5 kg jak dotrwa do terminu. Szyjka pomału zaczyna się skracać ale lekarz nie jest w stanie przewidzieć czy urodzę przed czy po terminie. Następna wizyta za 2 tyg i to będzie pewnie ostatnia. Pobrał mi wymaz na paciorkowca a wynik dopiero w poniedziałek.
sylwia1985, Aniqa, lubek, ataga4, Kasiula09, Kajaoli, ania.g, pestka, anka_a lubią tę wiadomość
-
odrazu mi lepiej- musialam wziasc dlugi cieply prysznic bo jakas taka spieta bylam
ale mam dzis pesymistyczny dzien
mojego mezusia nie ma wroci dopiero w piatek bo ma sluzbe a ja sama z tesciami ktorzy wpychaja mi na sile mieso - bleeee ilez mozna go jesc !!!
-
To prawda że w Polsce jest drogo jak na średni dochód, ale trzeba sobie jakoś radzić. Piszecie o becikowym - próg dochodowy jest około 1950 zł na osobę w rodzinie ustalony na całą Polskę. I ja rozumiem, że np. nie wiem, na Podkarpaciu, te 4 tys. domowego budżetu to jest dużo i rzeczywiście becikowe może nie być potrzebne. Ale jak się mieszka w Warszawie, to owszem, dochody są wyższe, ale i koszty życia wyższe niestety i te 4 tys. to przy potrzebie wynajmu mieszkania albo opłacaniu kredytu to jest nic.
My co prawda mamy sporo więcejale podejmuję temat bo uważam że to jednak jest trochę niesprawiedliwość społeczna. Ten próg powinien być ustalany dla każdej gminy oddzielnie.
ataga4, Anoolka, ania.g, anka_a lubią tę wiadomość
-
Hej dziewuszki
W ekspresowym tempie narobiło się tyle stron że ho ho, ale już doczytałam wszystko
Widzę, że nie tylko ja mam przygody ze złośliwymi zwierzakami...Wy macie psy które sikają a ja koty, ale jeden z nich natrętnie jak się na niego nie zwraca uwagi sika po złości na szafę w przedpokoju i pod drzwi w łazience, robiąc przy tym takie kałuże...niestety zaczyna to włazić w podłogę, framugę drzwi i te drzwi od szafy i nie da sie do końca pozbyć tego smordka..a jeszcze jakby tego było mało zawsze jak wymiotuje (a zdarza mu się jedzeniem jak nałyka się powietrza, albo śliną z kłaczkami) idzie i robi to na nowy dywanik w naszym pokoju, ewentualnie też dywanik ale łazienkowy...ech.
Boję się że przy synku dojdzie jeszcze kocia zazdrość i takich złośliwości będzie więcej....mąż bardzo jest za tymi kotami, ale powiedział, że jak będą zasikiwać rzeczy małego to zrobi im szkołę życia i wywiezie na wieś...nie chciałabym tego, ale już teraz czasem nerwowo nie wytrzymuję..
Jeśli chodzi o ruchy małego to czuję je prawie non stop, zastanawiam się kiedy on śpi..i sa niestety dość często bolesne, ja nie wiem, czy to moja skóra nie nadąża się rozciągać czy co, ale czuję że jest napięta i boli mnie tak jakby od środka jak mały rozciąga swoje kończyny..czasami to aż piecze, nie wiem czy to normalne..za to czkawki sa śmieszne
podskakuje mi brzuszek kilka razy dziennie, w okolicy spojenia łonowego najbardziej czuć jak się rękę przyloży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 17:21
-
mama86 wrote:Ja kupiłam aż 3 opakowania, żeby mieć zapas
Dwa z baby ono i jedna z cleanic dzidziuś i te drugie wydają się być bardziej zwarte
I ja zakupiłam w końcu dziś jedną paczkę tych z Dzidziusia za chyba 4,99zl. W Rossmanie widziałam za 8 czy 9 zl, ale nie wiem jakiej firmy. -
- waciki dla malucha mam, takie duze prostokatne z baby one jedne i drugie z cleanic wlasnie jak ktoras pisala
- co do czkwaki to nei powiem ze moj synek nie miewa, bo miewa ale sporadycznie, raz na 5 dni moze... ale za to rozpycha sie szałowo
- poczwarkah to co ja mam powiedziec jak moja wyplata jest nizsza od naszych miesiecznych rachunkow+kosztu wynajmu ? ;/ dobrze ze maz zarabia jak trzeba bo gdyby mial tyle co ja to nie wiem czy zdecydowalabym sie na dziecko.
- smutas dzidzia wazy okbedzie z tych drobniejszych no i dobrze
nie ebdziesz musiala duzo dziwgac hehe ;] moj w 35 tc mial 2450g wiec tez ponad 3500 mu nie grozi.
moze chociaz dluzej w 56 pochodzi
-
waciki dla malucha mam, takie duze prostokatne z baby one jedne i drugie z cleanic wlasnie jak ktoras pisala
TEŻ MAM TE WACIKI.
Kochana u nas zarobki też nie są zadowalające, pracuję w przedszkolu czyli Państwówka ale są różne dodatki, mąż za to zarabia lepiej;] ale cóż trzeba jakoś żyć -
Dziewczyny, mam pytanie. Wyparzacie przed pierwszym użyciem smoczek, aspirator, osłonki na brodawki? Bo ja w sumie spakowałam smoczek i te osłonki ale kompletnie nie pomyslalam o tym żeby wyparzyc
I teraz w sumie nie wiem.
-
mama86 wrote:Dziewczyny, mam pytanie. Wyparzacie przed pierwszym użyciem smoczek, aspirator, osłonki na brodawki? Bo ja w sumie spakowałam smoczek i te osłonki ale kompletnie nie pomyslalam o tym żeby wyparzyc
I teraz w sumie nie wiem.
Dołączam się do pytaniabo tez popakowałam już wszystko i zastanawiam się czy wyciągać to i wyparzać...
Nelly lubi tę wiadomość