Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Scęście wrote:sylwia zazdraszczam
duzo ci jeszcze zostalo? bo ja mialam 7 pralek, wyprasowane sa 2
i reszta lezy i czeka. ale pocieszam sie faktem ze wyprasowalam juz takie rzeczy ktore w razie naglej akcji porodowej juz wystarcza, bo sa i pieluchy wyprasowane, i rozek, i czesc ubranek wiec napewno te 6 zestawow do spzitala z tego wybiore.... ale ejdnak wolalabym wszystko zdarzyc tylko okropnie mi sie nei chce
najbardziej wkurzam sie sama na siebie za to ze nie moge spiac tylka i zamowic tego lozeczka, ja to sobie sama problemy stwarzam wam powiem, bo z jednej strony szukam zestawu na allegro all in one, ze lozeczko z posciela juz i z jakims rozkiem i przewijakiem nawet do 700zl sa fajne nawte ale ejdnak zawsze mi cos nei pasuje, to mowie zamowie oddzielnie, lozeczko jakie m isie podoba i psociel, ale z kolei jak chce oddzielnie posciel wieloelementowa by byl i ochraniacz i baldachim i przybornik to juz nie wychodzi taki fajny zestawik, i przez to tak odciagam , codziennie wlaczam internet i szukam i konczy sie na niczym !!
ja mialam tylko dwie pralki prania- wyszlo dwie miski ubranek i jedna cala juz przeprasowalam ta z mniejszymi ubrankami ale po poludniu mam zamiar jeszcze wyprasowac pozostala czesc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 14:12
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Znam ten ból bardzo dobrze. Wyprawka kupowana w ratach, wózek używany, trochę rzeczy z wyprzedaży, trochę dostałam a i tak kasa płynie że aż strach. Oj psuje to humor, nie powiem...
Moja mama pracuje w Niemczech i mówi że tam na wszystko starcza i człowiek tak się nie martwi o kasę a tutaj szkoda gadać
Chyba zacznę małżowi truć żeby szukał pracy za granicą bo mam dosyć tej drożyzny.
-
nick nieaktualnySylwia mój maluch też ma codziennie czkawkę i też te jego ruchy zrobiły się bolesne. Już nie mówiąc o waleniu główką w pęcherz
Chyba muszę sobie jakoś poprawić humor i zrobię sobie placuszki z cukinii mniamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 14:20
-
sylwia1985 wrote:czy wasz maluch ma czkawki czeste? Moj codziennie teraz ma .
Czuje jak wystawia kolana lub lokcie bo takie twarde wybrzuszenie mam wtedy i troche boli- macie tez tak?czasem zaboli, ale co tam wolę czuć jak się rusza
Ostatnio próbowała zmienić pozycję, ułożyła się w poprzek i nie czułam jak się rusza przez pół dnia, na szczęście wróciła na swoje miejsce -
sylwia1985 wrote:czy wasz maluch ma czkawki czeste? Moj codziennie teraz ma .
Czuje jak wystawia kolana lub lokcie bo takie twarde wybrzuszenie mam wtedy i troche boli- macie tez tak?
Teraz czkawkę mały ma codziennie i ją czuję w miednicy. Dziwne uczucie i dla mnie nowe. Jak się pojawia wybrzuszenie to lekko drapię skórę i ucieka, najgorszy ból mam jak da kończynę pod żebra i wzdłuż przeciąga do boku. Coraz ciaśniej mają nasze maluszki. -
To prawda w Polsce zarobki są bardzo małe w porównaniu z cenami nawet podstawowych artykułów. Nawet jak sie coś odłoży to zaraz sie wyda bo a to to sie popsuje a to to. Anoolka z samochodem doskonale Cie rozumiem u mnie mamy dwa i jeden mój jak sie popsuje to sie popsuje na amen a u mojego męża wiecznie coś sie psuje i kasa idzie chociaz dobrze ze na mechanika nie wydajemy bo jest nim mój ojciec i brat więc tu sie zaoszczedzi.
Moja też czesto sie wypycha zwłaszcza w okolicach pępka zazwyczaj jest to chyba pupka ale tak fajnie to wygląda a jak leże na prawym boku to czuje autentycznie malutkie stópki
Ze szczepionkami nie zagłebiałam się jeszcze w tematAnoolka lubi tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj placuszki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem;]
Anoolka wrote:Sylwia mój maluch też ma codziennie czkawkę i też te jego ruchy zrobiły się bolesne. Już nie mówiąc o waleniu główką w pęcherz
Chyba muszę sobie jakoś poprawić humor i zrobię sobie placuszki z cukinii mniamAnoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyparadise wrote:Dzień dobry,
Aniqa to super wiadomość. Przynajmniej zregenerowałaś trochę siłySkoro rożek jest za duży to w czym teraz
-
nick nieaktualny
-
Moja też ma bardzo często czkawkę, przynajmniej raz dziennie. Ja też mam jeszcze sporo prasowania.. najbardziej męczy mnie to przewijanie na lewą i prawą stronę. Dzisiaj doszedł do mnie komplet pościeli - miałam wątpliwości ale na żywo wygląda rewelacyjnie, jestem zadowolona. Przyszedł mi też kocyk i rożek. Myślałam, że przewijak też dzisiaj już będę mieć ale dostałam informację, że nie ma koloru, który wybrałam.
Zaraz zbieram się na wizytę do ginekologa bo kazał mi przyjść jak będę mieć w moczu więcej niż 4 leukocyty. Mam na wyniku "4-6" więc się przejadę.
-
Aniqa wrote:Hanie owijam kocykiem polarowym w taki kokon jak w szpitalu,bo od razu mi sie uspokaja, widac ze czuje sie tak bezpiecznie, i dodatkowo przykrywam kolderko kocykiem. A rozek okazal sie zbedny,jest przeogromny dla niej.
Hmm.. ciekawe, właśnie zastanawiałam się czy kupować wgl rożek ale w końcu zamówiłam. Niby nie wydaję się jakiś duży ale zobaczymy jak mała się urodzi czy się przyda.
-
Anoolka wrote:Ania teraz to tak naprawdę mało kogo stać na to żeby wyprawkę kupić za jednym razem...Wkurza mnie to że nieważne ile mężuś przyniesie kasy do domu to i tak zawsze się rozpłyną
Moja mama pracuje w Niemczech i mówi że tam na wszystko starcza i człowiek tak się nie martwi o kasę a tutaj szkoda gadać
Chyba zacznę małżowi truć żeby szukał pracy za granicą bo mam dosyć tej drożyzny.
Matka fantastycznej 4 -
mitaka wrote:Chyba się odkorkowywuję
jakaś galaretka mi na papier toaletowy wyskoczyła
Aniqa, Anoolka, Kasiula09, anka_a lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4