X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    sylwia zazdraszczam :P duzo ci jeszcze zostalo? bo ja mialam 7 pralek, wyprasowane sa 2 :O i reszta lezy i czeka. ale pocieszam sie faktem ze wyprasowalam juz takie rzeczy ktore w razie naglej akcji porodowej juz wystarcza, bo sa i pieluchy wyprasowane, i rozek, i czesc ubranek wiec napewno te 6 zestawow do spzitala z tego wybiore.... ale ejdnak wolalabym wszystko zdarzyc tylko okropnie mi sie nei chce :P
    najbardziej wkurzam sie sama na siebie za to ze nie moge spiac tylka i zamowic tego lozeczka, ja to sobie sama problemy stwarzam wam powiem, bo z jednej strony szukam zestawu na allegro all in one, ze lozeczko z posciela juz i z jakims rozkiem i przewijakiem nawet do 700zl sa fajne nawte ale ejdnak zawsze mi cos nei pasuje, to mowie zamowie oddzielnie, lozeczko jakie m isie podoba i psociel, ale z kolei jak chce oddzielnie posciel wieloelementowa by byl i ochraniacz i baldachim i przybornik to juz nie wychodzi taki fajny zestawik, i przez to tak odciagam , codziennie wlaczam internet i szukam i konczy sie na niczym !!

ja mialam tylko dwie pralki prania- wyszlo dwie miski ubranek i jedna cala juz przeprasowalam ta z mniejszymi ubrankami ale po poludniu mam zamiar jeszcze wyprasowac pozostala czesc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 14:12

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wasz maluch ma czkawki czeste? Moj codziennie teraz ma .
    Czuje jak wystawia kolana lub lokcie bo takie twarde wybrzuszenie mam wtedy i troche boli- macie tez tak?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Znam ten ból bardzo dobrze. Wyprawka kupowana w ratach, wózek używany, trochę rzeczy z wyprzedaży, trochę dostałam a i tak kasa płynie że aż strach. Oj psuje to humor, nie powiem...
    Ania teraz to tak naprawdę mało kogo stać na to żeby wyprawkę kupić za jednym razem...Wkurza mnie to że nieważne ile mężuś przyniesie kasy do domu to i tak zawsze się rozpłyną :/ Moja mama pracuje w Niemczech i mówi że tam na wszystko starcza i człowiek tak się nie martwi o kasę a tutaj szkoda gadać :/ Chyba zacznę małżowi truć żeby szukał pracy za granicą bo mam dosyć tej drożyzny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mój maluch też ma codziennie czkawkę i też te jego ruchy zrobiły się bolesne. Już nie mówiąc o waleniu główką w pęcherz ;)

Chyba muszę sobie jakoś poprawić humor i zrobię sobie placuszki z cukinii mniam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 14:20

• ao12. Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Czuje jak wystawia kolana lub lokcie bo takie twarde wybrzuszenie mam wtedy i troche boli- macie tez tak?
    Moja dziecina ma minimum 2 razy dziennie czkawkę, a i wierci się też, wypina pupę, czuję jak rusza rączkami i nóżkami :) czasem zaboli, ale co tam wolę czuć jak się rusza :)
    Ostatnio próbowała zmienić pozycję, ułożyła się w poprzek i nie czułam jak się rusza przez pół dnia, na szczęście wróciła na swoje miejsce ;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Teraz czkawkę mały ma codziennie i ją czuję w miednicy. Dziwne uczucie i dla mnie nowe. Jak się pojawia wybrzuszenie to lekko drapię skórę i ucieka, najgorszy ból mam jak da kończynę pod żebra i wzdłuż przeciąga do boku. Coraz ciaśniej mają nasze maluszki.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dziecisawazne.pl/czy-szczepic-dzieci/

kurcze juz sama nie wiem czy lepiej szczepic czy nie ?
    przeczytajcie sobie artykul. Wy bedzieice szczepic? Chyba w szpitalu to obowiazkowe jednak

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda w Polsce zarobki są bardzo małe w porównaniu z cenami nawet podstawowych artykułów. Nawet jak sie coś odłoży to zaraz sie wyda bo a to to sie popsuje a to to. Anoolka z samochodem doskonale Cie rozumiem u mnie mamy dwa i jeden mój jak sie popsuje to sie popsuje na amen a u mojego męża wiecznie coś sie psuje i kasa idzie chociaz dobrze ze na mechanika nie wydajemy bo jest nim mój ojciec i brat więc tu sie zaoszczedzi.

Moja też czesto sie wypycha zwłaszcza w okolicach pępka zazwyczaj jest to chyba pupka ale tak fajnie to wygląda a jak leże na prawym boku to czuje autentycznie malutkie stópki :)

Ze szczepionkami nie zagłebiałam się jeszcze w temat

Anoolka lubi tę wiadomość

age.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede szczepic tymi na ktore mnie pokieruja :) bo ja sie na tym nie znam i chyba nie chce znac :P

maly tez sie mocno wypycha, najczesciej ma noge w zebrach co boli, albo brzuch mi na boki rozpycha :P

• moni28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj placuszki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem;]
    Anoolka wrote:
    Sylwia mój maluch też ma codziennie czkawkę i też te jego ruchy zrobiły się bolesne. Już nie mówiąc o waleniu główką w pęcherz ;)

Chyba muszę sobie jakoś poprawić humor i zrobię sobie placuszki z cukinii mniam :)

Anoolka lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Dzień dobry,

Aniqa to super wiadomość. Przynajmniej zregenerowałaś trochę siły ;) Skoro rożek jest za duży to w czym teraz
    Hanie owijam kocykiem polarowym w taki kokon jak w szpitalu,bo od razu mi sie uspokaja, widac ze czuje sie tak bezpiecznie, i dodatkowo przykrywam kolderko kocykiem. A rozek okazal sie zbedny,jest przeogromny dla niej.

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepimy obowiązkowymi plus ospa wietrzna jak Mały pójdzie do żłobka, ewentualnie pomyślimy nad pneumokokami, bo obydwoje w dzieciństwie mieliśmy problemy laryngologiczne.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Aniqa, przypomnij mi, w którym ty tygodniu urodzilas?
    Poszlam w 35 tyg i 6 dni,a urodzilam w 36 skonczonym :)

ataga4 lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ma bardzo często czkawkę, przynajmniej raz dziennie. Ja też mam jeszcze sporo prasowania.. najbardziej męczy mnie to przewijanie na lewą i prawą stronę. Dzisiaj doszedł do mnie komplet pościeli - miałam wątpliwości ale na żywo wygląda rewelacyjnie, jestem zadowolona. Przyszedł mi też kocyk i rożek. Myślałam, że przewijak też dzisiaj już będę mieć ale dostałam informację, że nie ma koloru, który wybrałam.

Zaraz zbieram się na wizytę do ginekologa bo kazał mi przyjść jak będę mieć w moczu więcej niż 4 leukocyty. Mam na wyniku "4-6" więc się przejadę.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Hanie owijam kocykiem polarowym w taki kokon jak w szpitalu,bo od razu mi sie uspokaja, widac ze czuje sie tak bezpiecznie, i dodatkowo przykrywam kolderko kocykiem. A rozek okazal sie zbedny,jest przeogromny dla niej.

Hmm.. ciekawe, właśnie zastanawiałam się czy kupować wgl rożek ale w końcu zamówiłam. Niby nie wydaję się jakiś duży ale zobaczymy jak mała się urodzi czy się przyda.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ania teraz to tak naprawdę mało kogo stać na to żeby wyprawkę kupić za jednym razem...Wkurza mnie to że nieważne ile mężuś przyniesie kasy do domu to i tak zawsze się rozpłyną :/ Moja mama pracuje w Niemczech i mówi że tam na wszystko starcza i człowiek tak się nie martwi o kasę a tutaj szkoda gadać :/ Chyba zacznę małżowi truć żeby szukał pracy za granicą bo mam dosyć tej drożyzny.
    Gdybyśmy z mężem byli młodsi to myślelibyśmy o emigracji. Teraz z prawie 40 na karku nie będziemy wywracać wszystkiego do góry nogami. W PL się dziwią że wciąż rodzi się za mało dzieci ale niestety patrząc na to z punktu materialnego to mało kogo stać. My stwierdziliśmy że zaciśniemy pasa jeszcze mocniej bo za bardzo chcemy mieć jeszcze jedno dziecko. Będę musiała wrócić do pracy po roku ale perspektywa żłobka mnie przeraża. Dopiero co wczoraj koleżanka opowiadała mi co się dzieje w jednym tutejszym prywatnym żłobku.

Matka fantastycznej 4 :)
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się odkorkowywuję :P jakaś galaretka mi na papier toaletowy wyskoczyła :O

ao12., lubek, sylwia1985, DeLaCruz, Magdzialenka, ataga4, Scęście, Anoolka, Kasiula09, Monica, anka_a, pestka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Może jesteś następna ;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Może jesteś następna ;)

Ale to ponoć może tygodniami trwać...a póki nie ma skurczy ani podbarwienia krwią to nic się nie dzieje. Wizyta w poniedziałek, zobaczymy...

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Moja koleżanka odkorkowała się ok 14 a o 5:30 następnego dnia powitała synka na świecie.

Aniqa, Anoolka, Kasiula09, anka_a lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ