X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, wybaczcie wtrącenie! Kajaoli nigdy się nie oddzywałam do Ciebie ani nic, ale bardzo trzymam za Ciebie kciuki, po stracie maleństw bardzo przeżyłam Twoją stratę i mam nadzieję, że Charli będzie cały i zdrowy i choć trochę Wam zapełni pustkę w Waszych sercach, ściskam Cię mocno i czekam z niecierpliwością, na dobre wieści!!

A dziewczyny, życzę każdej z Was powodzenia!! Już tak niewiele Wam zostało:) a nie ukrywam ostatnia prosta jest dla nas najcięższa :P Ale to co będzie po porodzie wynagradza wszystko po 100-kroć!

paradise, ania.g, ataga4, Kajaoli, anka_a, Kasiula09, Anoolka, pestka, lubek, paaolka lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jessu a myślałam że tylko moja sunia sika ze złości :D Jednak nie tylko ja mam przewalone, od razu mi lepiej ;)

A moja wczoraj zeżarła drzwi.. Długo musiałam męża uspokajać ;)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że pakowanie trwa w najlepsze :) Ja też spakowałam swoją.
    W piątek miałam echo wszystko niby ok, ale wczoraj położna dała mi skierowanie na test glukozy we krwi i jutro rano idę...o matko mam nadzieję, że nie okaże się, że mam cukrzycę ciążową.
    Dostałam skierowanie ponieważ mam dużo wód płodowych, ponoć czasem tak jest, a czasem wskazuje na cukrzycę lub coś innego. Masakra jak męża nie mną to wyję sobie do poduszki....

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dni mnie nie było i chyba z 15 stron do nadrobienia :p
    U mnie dużo latania związanego z nową pracą, m.in. muszę zrobić badania wstępne itd. Jutro już kończymy 37 tydzień, ale w przyszły piątek planujemy jeszcze wyjście do teatru, a dzień później mamy ten egzamin. Może dociągnę do tego czasu ;)

lubek lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    W piątek miałam echo wszystko niby ok, ale wczoraj położna dała mi skierowanie na test glukozy we krwi i jutro rano idę...o matko mam nadzieję, że nie okaże się, że mam cukrzycę ciążową.
    Dostałam skierowanie ponieważ mam dużo wód płodowych, ponoć czasem tak jest, a czasem wskazuje na cukrzycę lub coś innego. Masakra jak męża nie mną to wyję sobie do poduszki....
    nie denerwuj sie - ja mam cukrzyce ciazowa i jakos daje sobie rady choc denerwuje mnie to ciagle klucie i wstrzykiwanie insuliny bo mam cale pace i uda obolale ale czego sie nie robi dla maluszka

ao12. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Dziewczyny czy wy też jesteście strasznie nerwowe. Po prostu wszystko mnie wkur....
    syn mnie drażni tylko mamo to mamo tamto, o mężu już nie wspomnę mogłabym go rozszarpać , a on sam mówi że jestem wredną kulką i żebym już jechała rodzić bo hormony mi buzują. Wrrr mam już dosyć i mega wkurwa...

Ja mam to samo. Właściwie wszystko i wszyscy mnie wkurzają. A mojemu biednemu mężowi (który bardzo się stara swoją drogą) to już w ogóle się obrywa - nawet za to, że za głośno oddycha w nocy :( Czuję się strasznie...

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja to samo, za 21,99 te 43szt wiec obliczylam ze wyszlo po 51gr za jednego, a np w topazie 58gr, a w inter marshe za 65 :O wiec te 51 mnie pocieszylo, a 2 pampersy w rossmanie po 50 gr wychodza, a jak sa promocje to i za 45gr mozna sie zalapac :)
    Anoolka wrote:
    Scęście ja też sobie wczoraj kupiłam te pojemniki 100ml z rossmana. Przeleję sobie dziś do nich kosmetyki, włożę do torby i będą czekać na godzinę 0 :)

Kupiłam też pampersy i cena nawet niezła bo za 43szt zapłaciłam niecałe 22zł.

• DeLaCruz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:

Spokojnie, po prostu gin jest ostrożny i chce skontrolować, czy wszystko ok. Też miałam na pewnym etapie ciąży za dużo wód, wysłał mnie na glukozę, ale okazało się, że w normie. Na następnym badaniu już wody były prawidłowe. Po prostu dużo wypiłam przed wizytą, to Mały dużo wysikał :p

ao12. lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • paradise Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Aniqa to super wiadomość. Przynajmniej zregenerowałaś trochę siły ;) Skoro rożek jest za duży to w czym teraz śpi Hania?

Ja mam zamiar spakować się do podręcznej torby, chociaż sama nie wiem czy dam radę. Dla dziecka potrzebuję tylko pampersy, chusteczki i krem + rzeczy dla mnie więc może jakoś się upchnie.

Podziwiam wszystkie kobiety, które mają małe dzieci i są w ciąży z kolejnym. Mi ostatnio nie chcę się ogarnąć samej siebie a co dopiero zajmować się 3 latkiem. Może jak wpadnę w ten tryb po porodzie to będzie mi łatwiej sobie to wyobrazić i zdecyduję się na drugie dziecko ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tych pojemniczkach z rossmana to chyba tez podjade dziś i sobie kupie. A i jeszcze muszę kupić majtki wielorazowe, bo te które zamowilam z gemini z canpola rozmiar s/m są za małe :-( A normalnie nosze taki rozmiar majtek, chociaż po + 17 kg mogłam się tego spodziewać :-) Juz któraś z was pisała o tym ze te s/m są naprawdę male :-)
    Co do brykania, to moja dziewczynka od jakiś 2 dni tez jest bardzo ruchliwa. Z mężem się śmiejemy, ze mały ADHD'owiec będzie :-)
    Ja do fryzjera tez mam zamiar się wybrać, wolalabym pod koniec września, żeby później na dłużej mieć spokój. Tylko jestem ciekawa czy zdarze bo różnie to bywa:-)
    A do kina z mężem umowilismy się na ''randkę'' w weekend :-D

Nie wiem dziewczyny czy wy tez tak macie ale ja normalnie nie mam się juz w co ubrać, wszystko za małe. Na sukienki w które wchodze juz za zimno, buty za ciasne. Dobrze, ze mam dwie pary jeansow ciazowych to jakoś daje rade:-) I tylko w starych adidasach chodze ;-) Mam jeszcze baleriny, które kiedyś kupowalam i okazały się za duże ale strasznie mi się stopy teraz pocą. Nawet w domu w japonkach mam mokre stopy :-I

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    no to ja to samo, za 21,99 te 43szt wiec obliczylam ze wyszlo po 51gr za jednego, a np w topazie 58gr, a w inter marshe za 65 :O wiec te 51 mnie pocieszylo, a 2 pampersy w rossmanie po 50 gr wychodza, a jak sa promocje to i za 45gr mozna sie zalapac :)
    A jak masz kartę rossne to wychodzi jeszcze taniej, z tego co pamiętam to jak ja kupowalam to cena regularna byla 21.99 a przy kasie z karta rossne od liczyli mi 2,50 :-)

divers2288.gif
  • agatas Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Agatas, a jak rozdzielilas rzeczy na te "do porodu" i te "po porodzie"? A może trafniejsze będzie pytanie co tak właściwie będzie nam niezbedne do samego porodu? (Koszula, pomadka, woda,coś do chrupania, ew.skarpetki - i co jeszcze?)

Ataga, tak jak piszesz, ja dorzucę pewnie do tego oliwkę albo krem do masażu, podkłady poporodowe, koszulę na przebranie po porodzie :) A czy coś jeszcze to pewnie mi wpadnie jak będę się pakowała. U nas położne mówiły, że tak najlepiej, żeby mając skurcze nie latać z całą ciężką torbą do porodu, tylko sobie to oddzielić. Oczywiście tą drugą przyniesie na oddział mąż, żeby jej nie dźwigać :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Rożek na moja hanie bedzie dobry pewnie za kilka msc,teraz jest mega duzy zeby ja tam wkladac.

Aniqa, przypomnij mi, w którym ty tygodniu urodzilas?

• mama86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybił mi dziś 36 tydzień :-)

ataga4, ao12., paradise, Scęście, anka_a lubią tę wiadomość

divers2288.gif
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:

A ja kupiłam w Realu za 19,88 te 43szt - bez promocji :-) (0,46zł za szt)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski, a kupujecie te większe kwadratowe waciki to przemywania buzi malucha?

• paradise Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Mamuski, a kupujecie te większe kwadratowe waciki to przemywania buzi malucha?

Ja kupiłam takie http://allegro.pl/platki-kosmetyczne-dla-dzieci-60szt-babyono-i4428559430.html

ataga4 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    dziewczyny, wybaczcie wtrącenie! Kajaoli nigdy się nie oddzywałam do Ciebie ani nic, ale bardzo trzymam za Ciebie kciuki, po stracie maleństw bardzo przeżyłam Twoją stratę i mam nadzieję, że Charli będzie cały i zdrowy i choć trochę Wam zapełni pustkę w Waszych sercach, ściskam Cię mocno i czekam z niecierpliwością, na dobre wieści!!

A dziewczyny, życzę każdej z Was powodzenia!! Już tak niewiele Wam zostało:) a nie ukrywam ostatnia prosta jest dla nas najcięższa :P Ale to co będzie po porodzie wynagradza wszystko po 100-kroć!

Dziekuje Beatinka, bardzo mnie wzruszyl twoj wpis - dziekuje za pamiec :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanienka wiem co to znaczy szczekający kaszel bo mój synek właśnie się z niego wyleczył, ale na taki kaszel nie ma nic lepszego jak inhalacja dwa razy dziennie robilam z samej soli fizjologiczne i rano i wieczorem z Pulmicortu. Dwa dni i po kaszlu nie ma śladu

Kaszulator wrote:
    A ja dziś jestem tak koszmarnie zmęczona, że nie daje rady.
    Wczoraj byliśmy o 18 na szczepieniu z Piotrkiem, zupełnie zdrowy, wszystko ok, a o 22 zaczął się katar i kaszel i noc z głowy. Pomimo tego, że mąż wstawał do niego, to prawie wcale nie spałam, mała się wierciła w brzuchu i zaczęły się twardnienia. W ogóle jestem przewrażliwiona jak słyszę w nocy kaszel, bo już 3 razy Piotrek miał zapalenie krtani, co oznaczało, że bez wcześniejszych oznak zaczął się szczekający kaszel, a później duszenie. Masakra.
    Teraz od rana marudzi, jęczy, a ja nie mam siły. Do przedszkola go dziś nie oddam i chyba zgodnie z radą naszej pediatry odpuszczę przedszkole na kilka miesięcy (a dopiero zaczął tam chodzić), żeby nie robić szpitala w domu. Chociaż nie wiem jak dam radę z dwójką...
    O szczepionkę Euvax już pediatry nie podpytałam, bo już zupełnie nie było czasu. Ale wg charakterystyki produktu leczniczego to chyba w 2011 wycofali ten koszmarny tiomersal bo w składzie nie podają http://www.urpl.gov.pl/drugs/7061756 . Taka sama informacja jest na stronie pzh http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.php?p=3&id=134&sz=960&to=szczepionka. Wygląda na to, że w czerwcu 2011 zmienili skład, szczepionka wg ulotki ma 3 lata ważności.

Kajaoli, Kaszulator lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Kochanienka wiem co to znaczy szczekający kaszel bo mój synek właśnie się z niego wyleczył, ale na taki kaszel nie ma nic lepszego jak inhalacja dwa razy dziennie robilam z samej soli fizjologiczne i rano i wieczorem z Pulmicortu. Dwa dni i po kaszlu nie ma śladu

Przy pierwszym zapaleniu krtani kupiliśmy nebulizator, sól i pulmicort mamy zawsze pod ręką. Ale pierwszy raz jest przerażający...miał chyba trochę ponad rok.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ