X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pies też sika gdzie popadnie, ale najgorsze jest to że sika na narożnik i robi to tylko w nocy i jak nie ma nikigo w domu. Nie możliwością jest to żeby nie wytrzymywał cała noc, ponieważ o około.22. mężuś wychodzi z nim na spacer. po prostu robi to na złość.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa na paseczku miała dokładnie 36t czli w 37 tygodniu :) z tego co pamiętam i mam napisane :D

ataga4, Scęście lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam problem z ubiorem. I butami, pocieszam się że ostatnio rzadko wychodzę to dwa zestawy ubrań mi wystarczy;]

Jestem już po fryzjerze włosy podcięte ułożone czuję się jak bogini. Taka mała rzecz a cieszy. Jeszcze muszę pomalować ale to dopiero po porodzie, bo nie dam rady wysiedzieć tyle u fryzjera. A w sobotę kolejna przyjemność regulacja brwi z henną.

Kajaoli, anka_a, Aniqa lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Mój pies też sika gdzie popadnie, ale najgorsze jest to że sika na narożnik i robi to tylko w nocy i jak nie ma nikigo w domu. Nie możliwością jest to żeby nie wytrzymywał cała noc, ponieważ o około.22. mężuś wychodzi z nim na spacer. po prostu robi to na złość.

No wlasnie tez mamy ten sam problem odkad kazemy spac naszej suczce w salonie - zeby ja odzwyczaic od sypialni, w ktorej bedzie spalo z nami dziecko. Zmienilismy jej miejsce spania miesiac temu i od tej pory sika ( i nie tylko) w nocy na podloge.
    To jest niesamowite, ze dzis wlasnie piszecie o tym bo tego ranka zabralam sie konkretnie za temat i postanowilam znalezc sposob na to, zeby przestala - bo nie wytrzymam nerwowo ;) wiec ide teraz po bialy ocet i bede psikac dzis podloge - pierwsze podejscie :) zdam relacje czy operacja sie powiodla :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, rozumiem, ze taka drobnostka ci sprawia przyjemnosc :)
    Tez bylam ostatnio u fryzjera na farbowaniu roslinkami i czulam sie wspaniale.
    Planuje niedlugo po porodzie zostawic na chwilke synka z tatusiem z zapasami mleczka i urzadzic sobie maly wypad do kosmetyczki i fryzjera :) obydwa gabinety sa 5min na piechotke od domu wiec w razie czego bede pod reka ;)
    Ale wiem, ze to mi sprawi wielka przyjemnosc no i nie ma to jak zadowolona mama w domu - wszyscy domownicy na tym korzystaja :)

anka_a, Nelly, pestka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam dzis okropny dzien jakas taka nerwowa jestem , nic mi sie nie chce , jestem mega zmeczona ,boli mnie glowa i pogoda okropna - to pewnie dlatego. Dzien masakryczny !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 12:32

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwowa to ja od jakiegoś czasu jestem. to pewnie hormony, dobrze że jest na co zwalić.

sylwia1985 wrote:
    ale mam dzis okropny dzien jakas taka nerwowa jestem , nic mi sie nie chce , jestem mega zmeczona ,boli mnie glowa i pogoda okropna - to pewnie dlatego. Dzien masakryczny !!!!

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    U mnie nic nie pomogło a mama nie chce jej trzymać u siebie w pokoju w nocy bo się strasznie wierci i jej przeszkadza. Zostało tylko spanie w budzie na podwórku w nocy. Jej to chyba nawet pasuje bo nie protestuje ale tak na prawdę nie wiem co będzie w zimę przy mrozach -30, przecież psinki tam nie zostawię :(

Nie strasz Anoolka bo my budy nie mamy :) ani podworka :)
    Zawzielam sie i znajde ten sposob, w sobote bedziemy sie widziec z treserem psow wiec moze tez cos poradzi bo jak sie zdenerwuje to moja ukochana psina bedzie musiala spac w lazience a nie chcialabym do tego dopuscic.
    Co dziwne, ze wczesniej lala na kanape, ktora teraz niestety bedziemy zmieniac a od dwoch tygodni lezy na podlodze w salonie nowy dywan - i przerzucila sie na niego - kanapy juz nie tknie, za to dywan jest do wymiany.
    Wiec rozumiesz, ze juz mi sie konczy cierpliwosc chociaz bardzo kocham ta moja bestie :)
    A jak bedzie dzidzius to nie bede sie patyczkowac wiec wole tym zajac sie teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 13:32

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyprasowalam czesc ubranek dla Nikusia - o kurcze ale ciezko - plecy bola okropnie. Jak sie je poukladalo ladnie w komodzie to nie wydaje sie ich tak strasznie duzo. Mam rozmiary 56-68 - niby pisze ze od 0-6 mcy powinny wystarczyc ale i tak pewnie jeszcze ktos cos da bo potem pewnie nie bede miala czasu na latanie po lumpeksach i szukanie wiekszych rozmiarow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 13:34

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj wspolczuje wam tych psich incydentow... moja sunia york na szczescie nie robi w domu.. wytrzymala ostatnio 14h gdy zasnelam po kolacji i juz do rana nie wstalam! no wiadomo jakby miala jakas biegunke czy cos to pewnie by narobila, ale tak to nei i nawet nei prosi by z nia wyjsc tylko grzecznie czeka, ale jak juz sie wstaje z lozka to biegnie pod drzwi i kreci sie w kolk owiec wiem ze mocn ochce wyjsc i od razu sie ubieram i ide... wiec kocham ja ze chociaz mi nie dokucza. ale ma juz 6 lat, dorosla psinka hehe :)
    jednak jest mocno do nas przyzwyczajona, tylko sie kaldziemy z mezem na lozk oto stoi pod nim i piszczy czekajac na "no chodz" "wskakuj" i juz jest miedzy nami i merda ogonkiem i chce pod kolderke wejsc :) obawiam sie ze jak rpzyjdzie maluch to on zajmie meisjce meidzy nami i ona bedzie mocno poszkodowana, ale jednak we 4 lezec nei bedziemy przynajmneij na poczatu. nie wiem jak to bedzie bo ten pies nei umie zyc na podlodze!! ona sie wtula w kazda poduszke, kocyk, kolderke, a jak stoi na podlodze to wyglada jak siedem neiszczesc :( jak sie polozy czasem na ziemi w lato bo jej goraco to ja nie moge zniesc tego widoku, wydajem i sie ze jej tam strasznie zle :P i zaraz ja na lozko nosze!

Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia zazdraszczam :P duzo ci jeszcze zostalo? bo ja mialam 7 pralek, wyprasowane sa 2 :O i reszta lezy i czeka. ale pocieszam sie faktem ze wyprasowalam juz takie rzeczy ktore w razie naglej akcji porodowej juz wystarcza, bo sa i pieluchy wyprasowane, i rozek, i czesc ubranek wiec napewno te 6 zestawow do spzitala z tego wybiore.... ale ejdnak wolalabym wszystko zdarzyc tylko okropnie mi sie nei chce :P
    najbardziej wkurzam sie sama na siebie za to ze nie moge spiac tylka i zamowic tego lozeczka, ja to sobie sama problemy stwarzam wam powiem, bo z jednej strony szukam zestawu na allegro all in one, ze lozeczko z posciela juz i z jakims rozkiem i przewijakiem nawet do 700zl sa fajne nawte ale ejdnak zawsze mi cos nei pasuje, to mowie zamowie oddzielnie, lozeczko jakie m isie podoba i psociel, ale z kolei jak chce oddzielnie posciel wieloelementowa by byl i ochraniacz i baldachim i przybornik to juz nie wychodzi taki fajny zestawik, i przez to tak odciagam , codziennie wlaczam internet i szukam i konczy sie na niczym !!

• ania.g Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam kiedyś psa w domu i nigdy więcej. Szczał gdzie popadnie, nic nie pomagało. Teraz mamy dwa psy ale na podwórku.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 15:43

ania.g, Anoolka, anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście zazdroszczę Ci takiej grzecznej suni :)

A tak w ogóle to ja też mam dziś jakiś podły dzień :( Jak spojrzałam się w portfel to stwierdziłam że w tym miesiącu będzie strasznie krucho z pieniędzmi bo nie dość że sporo kasy idzie na wyprawkę to jeszcze mój mąż stwierdził że znowu musi zrobić samochód :/ Jessu ile ten grat pieniędzy pochłania. W tym miesiącu te jeżdżące pudło zeżre 1000 zł a w następnym trzeba opłacić OC i znowu tyle samo kasy pójdzie :/ Dobrze jednak że będzie te becikowe to trochę podreperuje domowy budżet :P

• ania.g Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Scęście zazdroszczę Ci takiej grzecznej suni :)

A tak w ogóle to ja też mam dziś jakiś podły dzień :( Jak spojrzałam się w portfel to stwierdziłam że w tym miesiącu będzie strasznie krucho z pieniędzmi bo nie dość że sporo kasy idzie na wyprawkę to jeszcze mój mąż stwierdził że znowu musi zrobić samochód :/ Jessu ile ten grat pieniędzy pochłania. W tym miesiącu te jeżdżące pudło zeżre 1000 zł a w następnym trzeba opłacić OC i znowu tyle samo kasy pójdzie :/ Dobrze jednak że będzie te becikowe to trochę podreperuje domowy budżet :P
    Znam ten ból bardzo dobrze. Wyprawka kupowana w ratach, wózek używany, trochę rzeczy z wyprzedaży, trochę dostałam a i tak kasa płynie że aż strach. Oj psuje to humor, nie powiem...

Matka fantastycznej 4 :)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kota :) nie mam psa ale moj czasem tez sie wkurzy i nasiusia jak go nikt nie wypusci z domu - na szczescie wysiusia sie do wanny :)

czyli jak szczepicie swoje maluszki - tylko te podstawowe szczepionki w szpitalu czy bierzecie jakies jednak dodatkowe?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ