X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:00

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A po co i rożek i kocyk? Ile to miejsca zajmuje, 2 torby to będzie za mało:/ ja wezmę tylko rożek, w szpitalu jest przecież ciepło, a w razie co to mąż dowiezie. Na pewno na wyjście będzie musial przywieźć :-)
    A z tym płynem do pepuszka to faktycznie mogliby już mieć dla dzieciaczkow, w końcu wyjdzie na to ze wszystko będzie trzeba ze sobą zabrać...eh.
    Za tydzien mam spotkanie z polozna, może da mi jakąś rozpiske co potrzeba a co nie i wtedy skoryguje zawartość toreb :-)
    Jutro dokupimy ostatnie brakujące rzeczy i pakuje torbę.

a w którym szpitalu rodzisz???

moni28 wrote:
    Dziewczyny czy wy też jesteście strasznie nerwowe. Po prostu wszystko mnie wkur....
    syn mnie drażni tylko mamo to mamo tamto, o mężu już nie wspomnę mogłabym go rozszarpać , a on sam mówi że jestem wredną kulką i żebym już jechała rodzić bo hormony mi buzują. Wrrr mam już dosyć i mega wkurwa...

Tak!!! A męża to bym rozszarpała :/ Irytuje mnie pod każdym względem! Dzisiaj z rana wsciekłam się, bo za długo się zbierał do pracy, a ja chciałam w spokoju (Z Polą :/ ) poprasować! :/

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala mam zapakowane ciuszki dla dziecka ale wczoraj położna ze sr powiedziała ze w szpitalu można korzystać z ich ubranek, co prawda nie są tak ładne jak te które mamy w domu ale mogą być :-) Tak więc ja biorę swoje w razie czego ale myślę żeby korzystać ze szpitalnych, bo tak jak już wcześniej pisałyście, po powrocie ze szpitala nie będę musiała prać :-) Muszę mieć ręcznik dla dziecka, oliwkę, rożek (ale podobno lepiej sprawdza się kocyk polarowy- lepiej dziecko przystawić do cycka) i pampersy. Octenisept do pępuszka szpital ma.
    Dla siebie też biorę suchy szampon,obowiązkowo kosmetyki żeby się umalować, suszarke a nawet prostownice ;-D Położna mówiła ze jak ktoś na codzień się maluje i nie wyobraża sobie życia bez prostownicy to obowiązkowo ma zabrać! Jak mówiła po porodzie mamy wyglądać jak szczęśliwe młode mamy bo jesteśmy po porodzie a nie po ciężkiej operacji ;-)

anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i oczywiście sztućce i kubek też muszę zabrać :-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam nie brać kosmetyków do twarzy, ale skoro wy bierzecie to może też wezmę jakiś podkład i tusz do rzęs...to chyba mi wystarczy...;)

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Scęście Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam nerwy i die zloscilam ale jakos mi przeszlo :)
    Co do octeniseptu to maja u mnie w szpitalu ale tak napisala na zas ta polozna i recznik tez na zas. Kocyk niby tez mocno potrzebny nie jest ale zawsze jak mama ma to na rozek idzie kocyk i opatula dzidzie :)
    A z tym make upem to prawda.. nie to ze jakas jestem modelusia co dnia bez makijazu nie wytrxyma tylko wezme glownie na wyjscie a jak znajde czas by sie machnac cienka warstwa podkladu to chyba nic zlego a zawsze mniej smutno sie wyglada ;)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w sxpitalu mam laxienki w pokojach i tylko dla siebie bo sama sue lezy wiec bede mogla spokojnie wlosy umyc nie xostawiajac malucha :)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E ja to nie wiem czy mi się będzie chciało malować jak obolała będę, pewnie będę miała to gdzieś jak wyglądam

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    W związku z tym ja spakuję dwie torby - mała z rzeczami do porodu i większa z rzeczami po porodzie.

Agatas, a jak rozdzielilas rzeczy na te "do porodu" i te "po porodzie"? A może trafniejsze będzie pytanie co tak właściwie będzie nam niezbedne do samego porodu? (Koszula, pomadka, woda,coś do chrupania, ew.skarpetki - i co jeszcze?)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:00

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam na Tochtermana. Na Jozefowie rodziłam i mam złe wspomnienia - ale to dlatego, że nie mialam położnej... i mnie totalnie olali i zaczelam rodzić z 6cm rozwarciem :(

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana:) jak was czytam o tym pakowaniu to ogarnia mnie lekka panika,bo ja jeszcze w zasadzie nic nie kupiłam :/ kilka ubranek tylko i łóżeczko, czas na hurtowe zakupy chyba!

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :-) ja niedlugo wybieram sie na zakupy mam nadzieje ze uda mi sie cos kupic dla malej fajnego i niedrogiego :-)
    Magdzialenka juz najwyzszy czas kompletowac wyprawke ja juz prawie wszystko mam, jutro moze dostane od brata kilka ubranek i kilka dokupie i bedzie tyle :-) no i lezaczek zamowic na allegro :-)

age.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka, zdecydowanie! Ja jeszcze w ubiegły poniedziałek byłam normalnie w pracy, ciąża książkowa, ani dnia zwolnienia, a od czwartku leżę w szpitalu i nie wiem, czy mnie jeszcze wypuszczą przed porodem... Całe szczęście, że zdążyłam przygotować chociaż rzeczy dla maluszka, resztę wyprawki zamawiam z łóżka szpitalnego albo zlecam mężowi, ale wiadomo, że każda woli to zrobić sama na spokojnie

km5svcqg6fuae1xg.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z ranka;]
    Zostało mi jeszcze parę drobiazgów do kupienia aptecznych, pampersy i kosmetyki. A ta cholerna torba nie chce się sama spakować;[ a szkoda bo byłoby z głowy.
    Dzisiaj mam chwilkę relaksu, idę poprawić sobie humor u fryzjera, w końcu będę wyglądać;]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy w piątek nie wyląduje w szpitalu wszystko zależy od jutrzejszej wizyty i wyników badań.

Nelly wrote:
    Magdzialenka, zdecydowanie! Ja jeszcze w ubiegły poniedziałek byłam normalnie w pracy, ciąża książkowa, ani dnia zwolnienia, a od czwartku leżę w szpitalu i nie wiem, czy mnie jeszcze wypuszczą przed porodem... Całe szczęście, że zdążyłam przygotować chociaż rzeczy dla maluszka, resztę wyprawki zamawiam z łóżka szpitalnego albo zlecam mężowi, ale wiadomo, że każda woli to zrobić sama na spokojnie

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja do szpitala mam zapakowane ciuszki dla dziecka ale wczoraj położna ze sr powiedziała ze w szpitalu można korzystać z ich ubranek, co prawda nie są tak ładne jak te które mamy w domu ale mogą być :-) Tak więc ja biorę swoje w razie czego ale myślę żeby korzystać ze szpitalnych, bo tak jak już wcześniej pisałyście, po powrocie ze szpitala nie będę musiała prać :-) Muszę mieć ręcznik dla dziecka, oliwkę, rożek (ale podobno lepiej sprawdza się kocyk polarowy- lepiej dziecko przystawić do cycka) i pampersy. Octenisept do pępuszka szpital ma.
    Dla siebie też biorę suchy szampon,obowiązkowo kosmetyki żeby się umalować, suszarke a nawet prostownice ;-D Położna mówiła ze jak ktoś na codzień się maluje i nie wyobraża sobie życia bez prostownicy to obowiązkowo ma zabrać! Jak mówiła po porodzie mamy wyglądać jak szczęśliwe młode mamy bo jesteśmy po porodzie a nie po ciężkiej operacji ;-)

Mama86, bardzo mi sie podoba podejscie twojej poloznej, wydaje mi sie ze dbanie o siebie juz w szpitalu (makijaz i te sprawy) moze nam poprawic nastroj w razie zblizajacego sie baby bluesa :)

W zwiazku z tym, ze tam gdzie rodze, tatus moze przyjsc juz raniutko, uczestniczyc w kapieli dziecka i zostac z nami caly dzien - przewidzialam juz, ze bedzie zajmowal sie dzidziusiem jak bede pod prysznicem i bede potrzebowala przez chwilke zajac sie soba.
    Dopiero w domu bede musiala sie inaczej zorganizowac - ale mysle, ze trzeba dac sobie czas na takie zmiany i nie panikowac, ze danego dnia nie mialo sie czasu, zeby zrobic makijaz, z czasem sobie to poukladamy.

Jesli chodzi o ciuszki dla dziecka to wszystkie mam juz spakowane, rozek tez. U nas trzeba miec wszystko swoje. Ale rozmawialismy juz z moim mezczyzna i zabierze wszystko ze szpitala dzien przed naszym wyjsciem, wrzuci do pralki i wysuszy. W momencie kiedy wrocimy w komplecie do domu bedzie czekac mnie ukladanie (ewentualnie prasowanie - jesli bedzie mi sie chcialo) i juz :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:00

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie nie musze martwic sie o leki ani masci dla siebie i maluszka bo wszystko maja tam na miejscu a koszta sa pokrywane przez kase chorych.
    Jedyne co trzeba wykupic (obowiazkowo) w szpitalu to pakiet dla mamy i noworodka i zawiera pieluszki jednorazowe i podpaski.
    Wiec tego tez nie bede zabierac ze soba.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)

Też chciałam iść do fryzjera przed porodem, ale dam sobie spokój, no chyba, że po 37 tygodniu :-) Myślicie że po porodzie wyrwę się na 2h do fryzjera? Hihi jaaaaaaasne :-D Nie mówię tak od razu, ale może na święta? Ciężko przewidzieć...zależy jak często maluch będzie jadł.

Moja torba też nie chce sama się spakować...mało tego, jeszcze w szafie siedzi...

W poniedziałek pochwalilam się Wam że prawie nie odczuwam oznak zbliżającego się porodu, i wykrakalam :-D Chyba doszedł mi ból jak na @, piszę "chyba" bo już zapomniałam jak to jest :-D Doskwiera mi w nocy i czuję go przez sen (chyba że to sen????:-D)

‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ