X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe PAKOWANIE TORBY....Ja od weekendu ją pakuję i spakować do końca
    nie mogę :-) A dziś i mama i teściowa pytają czy już się spakowałam :-)

Scęście ja dokładnie mam taką samą listę :-) Cosik do malowania też zabiorę pewnie jakiś kremik BB i tusz do rzęs :-) Jakiś make up w 2 dzień i dzień wyjścia trzeba sobie strzelić...tym bardziej ,że moi sąsiedzi będą mnie z lornetką wypatrywać to trzeba jakoś wyglądać hahaha

Aniqa i reszta mamusiek polecam Wam kupić sobie TERMOFOR z pestek wiśni taki mały na kolkę niemowlęcą i nie tylko.
    Ja,jak chrześnica mojego męża miała teraz kolki i chciałam jej jakoś ulżyć to poczytałam co nieco na ten temat i kupiłam taki termoforek: http://allegro.pl/termofor-z-pestek-wisni-na-kolke-dla-dzieci-na-bol-i4551104059.html , szwagierka uradowana bo pomaga mała od razu się uspokaja :-)

Anoolka lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam już dawno mr b z termoforkiem, zabawka i niby na kolkę, się zobaczy.... tani nie był... ale wtedy miałam akurat fazę ;)http://www.sposobnakolke.pl/pl/zalety-mr-b.html

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:59

• ania.g Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:

- ania.g to ty masz termin z om na wrzesien? :) myslalam ze my tu pazdziernikowe, ale oczywiscie nie wyganiam tlyko tak pytam z ciekawosci :P
    No skąd,październikowa jestem i to prawie na samym końcu.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście, link jest na 667 stronie. Teraz zaglądam z telefonu to nie wrzucę.

Matka fantastycznej 4 :)
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście rację te spakowane, pół torby to te wielkie podpachy i podkłady na łóżko i ręcznik. Dobra chyba to co najpotrzebniejsze spakowane, jeszcze karteczkę nakleić co dorzucić (karta ciąży, badania, klapki)

Powiem Wam, że ja nie wiem jak to będzie... :P w sensie zająć się takim małym szkrabem ->lekki stresik? ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę się pakować a spakowanie tej torby jest mi w ogóle nie po drodze :P Chyba wszystkie rzeczy już mam ale jakoś nie umiem się zmobilizować. Poza tym jakoś wgl nie czuję, żebym miała rodzić w najbliższym czasie. Fakt czasami poboli mnie brzuch, mam twardnienia i trochę mi z rana niedobrze ale nic poza tym. Szyjka niby powoli się skraca ale jest jeszcze długa. Wydaję mi się, ze urodzę na szarym końcu :P

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pakowania torby to ja już mam spakowana, musze tylko dorzucić klapki pod prysznic i swoje kosmetyki, U mnie do pepka nic nie trzeba brać bo oni się tym zajmuja, a jesli chodzi o włosy to kupiłam suchy szampon żebym nie musiała ich tam myć i suszyć bo może nie być na to czasu albo nie bedzie miał mi kto z malym zostać jak nie będę miała łazienki w sali. Dzieci u mnie nie kapią więc ręcznika też nie brałam.
    Jutro mam wizyte u gina i zobacze jak tam maly.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Smutas dobrze ze przypomnialas suchy szampon tez mam wiec wrzuce do torby :-)

age.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakowanie torby - temat rzeka.
    Od paru dni tesciu mi marudzi o torbie i o tym że mam się już z domu nie ruszać. A co ja mam w domu robić? W TV nic ciekawego nie leci. Sprzątać nie mam siły bo brzuch się stawia.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę brałam suchy szampon, bo na pewno nie będę się w szpitalu bawić w mycie włosów, bo to u mnie za długo trwa.

Dla dziecka na szczęście wystarczy minimum - pieluszki jednorazowe i chusteczki do pupy :) Cała reszta jest zapewniona przez szpital. Muszę tylko przygotować rzeczy na wyjście, które mąż dowiezie :)

W związku z tym ja spakuję dwie torby - mała z rzeczami do porodu i większa z rzeczami po porodzie.

Kajaoli lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś też wziełam się za pakowanie torb i chyba większość rzeczy już mam spakowane...
    Dla dziecka to psakowałam tylko 5 par body (3 z dł. ekawem i 2 z krótkim) oraz 3 pary pajacy, do tego niedrapki, 2 czapeczki i 2 pary skarpet...Może wystarczy...
    Kompletnie nie iwem w co ubrać małą do wyjścia...może też body i pajacy i wsadzę ja do śpiworka, który ma taki otwór na pasy od fotelika

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Nelly Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd leżę w szpitalu, widziałam z bliska kilka kobiet z torbami do porodu - np. jedną dziś rano zabrali z mojego pokoju na cc, drugą zakwaterowali na parę godzin zanim się zwolniło miejsce na porodówce - obie miały po 2 spore torby i personel nie wykazywał najmniejszego zdziwienia. Więc pozbyłam się skrupułów odnośnie wielkości mojej jak już mąż mi spakuje o co go poproszę :-)

Anoolka, ania.g, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że pakowanie torby mam już za sobą :D Zmieściłam się w 1 średniej wielkości ale np. pieluszki wyciągnęłam z opakowania i ułożyłam tam gdzie było miejsce. Kosmetyki, które teraz jeszcze używam wrzucę na szybko do torebki i będzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:00

• moni28 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też jesteście strasznie nerwowe. Po prostu wszystko mnie wkur....
    syn mnie drażni tylko mamo to mamo tamto, o mężu już nie wspomnę mogłabym go rozszarpać , a on sam mówi że jestem wredną kulką i żebym już jechała rodzić bo hormony mi buzują. Wrrr mam już dosyć i mega wkurwa...

Strokrotka, Anoolka lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png

Wysłany: 9 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Dziewczyny czy wy też jesteście strasznie nerwowe. Po prostu wszystko mnie wkur....
    syn mnie drażni tylko mamo to mamo tamto, o mężu już nie wspomnę mogłabym go rozszarpać , a on sam mówi że jestem wredną kulką i żebym już jechała rodzić bo hormony mi buzują. Wrrr mam już dosyć i mega wkurwa...

Skąd ja to znam. Yhhh...
    Lepiej zejść mi z drogi czasem. Najgorsze że mój M też potrafi się nieźle wkurzyć i mamy 2 chodzące kłębki nerwów.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez juz sie smieje ( na szczescie ) i dopytuje kiedy rodze ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się na moim wyżywam przez telefon za wszelkie zło na tym świecie każdego dnia :P

Ojjj jeszcze sztućce i kubek muszę spakować (bo to u nas też trzeba ponoć), zanotować.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png

Wysłany: 9 września 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no... mam do wyboru dwa szpitale i do tej pory nie wiem co dokładnie zabrać. Jakby nie można było rozpisać wszędzie co zabrać ze sobą. :-(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    co do kąpieli to ja kupiłam emolium, i nie zamierzam już niczym smarować ciałka (chyba, że będę widizała, że skóra potrzebuje mimo to nawilżenia, ale uważam że co za dużo to niezdrowo) a przy zmianie pieluch będę stosowała zasypkę - puder z Linomagu...A jak zobacze, że zaczyna coś się odparzać to na taką ewentualność mam Sudocrem...

Co do szczepień to ja zamierzam szczepić tymi na NFZ...
    Ja do kąpieli kupiłam kosmetyki z hippa(oliwke, żel do mycia ciała i włosów, mleczko pielęgnacyjne), do tego do buźki krem bobini, na pupke bepanthen a w razie odparzen rezerwowo kupilam sudocrem. Jak coś będzie się działo to wtedy zamienię kosmetyki hippa na emolium lub jakieś inne bardziej delikatne. Tak radziła położna, mówiła że jak kosmetyki hippa, nivea lub inne nie będą służyły to wtedy zamieniany je na emolium, oliatum lub inne do skóry wrażliwej.

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ