X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kąpieli to ja kupiłam emolium, i nie zamierzam już niczym smarować ciałka (chyba, że będę widizała, że skóra potrzebuje mimo to nawilżenia, ale uważam że co za dużo to niezdrowo) a przy zmianie pieluch będę stosowała zasypkę - puder z Linomagu...A jak zobacze, że zaczyna coś się odparzać to na taką ewentualność mam Sudocrem...

Co do szczepień to ja zamierzam szczepić tymi na NFZ...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Scęście Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    kurcze naogladalam sie porodow na you tube i nie chce rodzic naturalnie !!! boje sie cholernie ze mnie natna a tego bym nie chciala- juz wole nie cierpiec i miec cesarke. Tak czy tak i tak mnie potna... Znajac zycie pewnie urodze naturalnie i porzadnie mnie natna a potem bede mialam problemy z siusianiem i serduchowaniem - kurcze zazdroszcze wam ktora bedzie miala cesarke

no co ty :P zobacz aniqe nacieli i ma sie dobrze :) nie wiem czy nie lepszy malutki szew niz blizna na 10 cm i obolaly brzuch... aniqa chociaz moze sie cieszyc maluchem i robic przy niej wszystko a cc to powazna operacja do samych wnetrznosci i ogromne cierpienie zaraz po i dluzsze dochdozenie do siebie i to inwalidztwo, ze bez kogos obok ani rusz :P

- ania.g to ty masz termin z om na wrzesien? :) myslalam ze my tu pazdziernikowe, ale oczywiscie nie wyganiam tlyko tak pytam z ciekawosci :P

- co do oilatum i emolium to ja z kolei slyszalam od poloznej ze emolium jest do skor z problemami a oilatum do normalnych i dlatego oilatum wzielam .. hm...

-agatas super ze wszystko dobrze z malenstwem! moj kuba w 35 tc wazyl 2450g wiec tez ponad 3500 mu nie grozi raczej :)

- paradise, tak tak to sie odbywa. rodzisz i przy wyjsciu pytaja cie czy dziecko ma byc tu gdzie ty, czy chcesz zmienic, i podajesz namiary dane itd, oni tam wysylaja ze ty urodzilas i dopisuja twojego malucha, bo sie o to dowiadywalam :)

agatas, paradise lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - ania.g podrzucisz link? bo ja jestem wlasnie na etapie wyboru lozeczka z wyposazeniem od a do z wiec chetnie popatrze :)

- co do szczepionek to powiem wam ze ejstem zupelnie zielona, nawet boje sie zaczac o tym czytac i po prostu zdaje sie na to jak poprowadza mnei i malucha odnosnie szczepionek.. co wyznacza bede szczepic...

- co do materaca chce wziac kokos-pianka-kokos, lateksowy i gryczany odradzal mi pan ktory handlowal wszystkimi 3 mimo ze kokosowy byl akurat najtanszy u niego.

- co do sniadanka to ja sobie podgrzalam golabeczka od tesciowej z kromka chleba z maslem, za duzo z rana nie rpzelykam. zaraz ide robic kawe :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle ze ona nadal tak stoi haha :D a ubranka leza :D a ja na fb i bbf :P
    paradise wrote:
    Mi też się nie chcę prasować, od rana się zbieram a nie rozłożyłam nawet jeszcze deski więc i tak Scescie w porownaniu ze mna ambitniej podchodzisz do sprawy :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIQA a powiedz jak z dieta? w sensie co jesz czego unikasz? czy niczego nie unikasz?

• mama86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczynki próbuje namówić mojego męża dziś na kino :-) Za czasów narzeczeństwa dość często chodzilišmy na kinowe nowości :-) Ostatnio to zaniedbaliśmy z braku czasu mojego małżona, ale stwierdziliśmy, że trzeba się na coś wybrać bo jak będzie bobasek to na pewno długo się nie wybierzemy ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak macie mozliwosc to pewnie, korzystajcie :) u mnie w miescie to takie kino ze plakac sie chce, to co w wawie leci to u nas za 2 mce dopiero.. a jednak na wyjazdy juz nie mam ochoty nawet te 60 km do warszawy :P
    mama86 wrote:
    A ja dziewczynki próbuje namówić mojego męża dziś na kino :-) Za czasów narzeczeństwa dość często chodzilišmy na kinowe nowości :-) Ostatnio to zaniedbaliśmy z braku czasu mojego małżona, ale stwierdziliśmy, że trzeba się na coś wybrać bo jak będzie bobasek to na pewno długo się nie wybierzemy ;-)

• mama86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    jak macie mozliwosc to pewnie, korzystajcie :) u mnie w miescie to takie kino ze plakac sie chce, to co w wawie leci to u nas za 2 mce dopiero.. a jednak na wyjazdy juz nie mam ochoty nawet te 60 km do warszawy :P
    No my mamy dopiero od jakiś 2 lat kino helios, repertuar też nie jest taki jak w dużych miastach, ale nowości w miarę szybko puszczają :-) Wczesniej jeździliśmy do 3miasta. Teraz tez by mi się nie chciało jechać pomimo tego ze mam do Gdańska 30 km :-)

divers2288.gif
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę się za torbę - tylko choroba gdzie ta lista? :P

Strokrotka, pestka, ataga4, Kasiula09, Zielono mi:-))))), Kajaoli lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Biorę się za torbę - tylko choroba gdzie ta lista? :P

Też chciałam dzisiaj spakować.
    Ale zgubiłam torbę...

pestka, ao12., ataga4, Scęście, Kasiula09, paulina.b.1991, lubek, Anoolka, Kajaoli, Kaszulator, mama86 lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    - skad bierzesz pestka inke karmelowa? :( ja szukam juz z pol roku i nigdzie w miescie znalesc nei moge a tak ja lduzie chwala ze taka pyszotka :)

Powiem Ci naszukałam się, ale znalazłam w Selgrosie, albo w sklepach' ąę' typu Piotr&Paweł(choć nie w każdym), albo T&J ;) się śmieje ąę, ale tak sporo takich wyszukanych rzeczy jest, dlatego ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Ale zgubiłam torbę...

Kobiety w ciąży :D i Stokrotka i mitaka, rozbawiłyście mnie wpisami :D:D:D

DeLaCruz, Strokrotka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Ale zgubiłam torbę...

O masz... hehe ;)

Strokrotka lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam i chętnie spróbuję;]
    http://allegro.pl/kawa-zbozowa-inka-200g-karmelowa-f-ra-vat-i4517583130.html

pestka lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra chyba wszystko jest... Z ubranek biorę 3 zestawy body plus pajac i dwa zestawy kaftanik plus śpiochy z tego względu, że jeszcze nie wiem do którego szpitala się udam, a mają różne wymogi.

Trzeba brać ręcznik dla dziecka?
    A z kosmetyków oprócz pasta, szczotka, żel pod prysznic, antyperspirant, pomadka ochronna coś jeszcze?
    Czym myć krocze, tantum rosa ok, ale jak to rozrobić w szpitalu?

Już widzę, że mam za małe te podkłady na łóżko i nie wiem gdzie wsadziłam szczotkę do włosów, o i nie mam kosmetyczki...

Trzeba się było pakować jak jeszcze byłam w pełni rozumu bo teraz chodzę jak jakiś niedorozwój i pewnie i tak wszystkiego nie wezmę trtrtrtrtrtr

Anoolka, Kajaoli, Strokrotka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to u mnie nie ma takich sklepow :P

ja od mojej poloznej dostalam taka rozpiske na torbe do szpitala:
    - dokumentacja medyczna, plan porodu, dowód osobisty, NIP pracodawcy lub wlasnej firmy
    DLA MAMY:
    - koszula do porodu i po porodzie 3x
    - bielizna
    - szlafrok
    - reczniki i klapki kapielowe
    - biustonosz do karmienia
    - majtki poporodowe 3-5szt
    - przybory toaletowe
    - wkladki laktacyjne
    - krem na brodawki
    - podpaski xxxxl lub podklady poporodowe do majtek
    - gumka do wlosow :D
    - woda do picia, cos do chrupania
    DLA SMYKA:
    - pieluszki tetrowe 3-5szt oraz jednorazowe (pampersy)
    - recznik
    - pajacyki 3-4szt
    - body 2-3 szt
    - niedrapki 2-3 pary
    - czapeczki 2 ciensze jedna grubsza
    - skarpetki 2-3 pary
    - kocyk
    - rozek
    - chusteczki nawilzane
    - krem do pupy
    - plyn do pepuszka
    -ubranko na wyjscie ze szpitala.

Nelly lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj spróbowałam się spakować ;-) wpakowałam rzeczy dla mnie do torby i okazało się, że będzie za mała bo zmieściło się na styk! A gdy nadejdzie godzina zero trzeba będzie co nie co dopakować np. moje kosmetyki, klapki, a na to juz nie będzie w tej torbie miejsca ;-)

divers2288.gif
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to ide po kolei pakujac siebie, od gory do dolu. przed lustrem haha wiec:
    - na wlosy gumka do szpitala, jakis szampon zeby umyc gdyby dluzej trzeba bylo zostac
    - do twarzy krem, podklad (bo moze sie umaluje :D ) szczoteczka do zebow, pasta do zebow
    - do mycia ciala cos, ja do pipki lactacyd bo cc wiec nie zmieniam plynu i na rane po cc octenisept, antyperspirant,
    - maszynka do golenia neichby byla :P
    no i platki kosmetyczne, i waciki do uszu :D
    mitaka wrote:
    No dobra chyba wszystko jest... Z ubranek biorę 3 zestawy body plus pajac i dwa zestawy kaftanik plus śpiochy z tego względu, że jeszcze nie wiem do którego szpitala się udam, a mają różne wymogi.

Trzeba brać ręcznik dla dziecka?
    A z kosmetyków oprócz pasta, szczotka, żel pod prysznic, antyperspirant, pomadka ochronna coś jeszcze?
    Czym myć krocze, tantum rosa ok, ale jak to rozrobić w szpitalu?

Już widzę, że mam za małe te podkłady na łóżko i nie wiem gdzie wsadziłam szczotkę do włosów, o i nie mam kosmetyczki...

Trzeba się było pakować jak jeszcze byłam w pełni rozumu bo teraz chodzę jak jakiś niedorozwój i pewnie i tak wszystkiego nie wezmę trtrtrtrtrtr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 16:39

ania.g, Nelly, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej płyn do pępka no już by coś mieli w tych szpitalach :/ chociażby ten spirol.
    No to jeszcze ręcznik dla małego i rożek i kocyk (których jeszcze nie kupiłam) yhhh

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka rozbawilas mnie :-)

mitaka u mnie w szpitalu nie wymagaja recznika dla dziecka. Do higieny intymnej kupilam zel z bialego jelenia taki malutki z rossmana i biore tez octenispet bo jest podobno dobry zeby psikac krocze wtedy ladnie sie goi i szampon do wlosow bo nie wiadomo ile sie bedzie w szpitalu

Strokrotka lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ