Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
co do kąpieli to ja kupiłam emolium, i nie zamierzam już niczym smarować ciałka (chyba, że będę widizała, że skóra potrzebuje mimo to nawilżenia, ale uważam że co za dużo to niezdrowo) a przy zmianie pieluch będę stosowała zasypkę - puder z Linomagu...A jak zobacze, że zaczyna coś się odparzać to na taką ewentualność mam Sudocrem...
Co do szczepień to ja zamierzam szczepić tymi na NFZ...
-
sylwia1985 wrote:kurcze naogladalam sie porodow na you tube i nie chce rodzic naturalnie !!! boje sie cholernie ze mnie natna a tego bym nie chciala- juz wole nie cierpiec i miec cesarke. Tak czy tak i tak mnie potna... Znajac zycie pewnie urodze naturalnie i porzadnie mnie natna a potem bede mialam problemy z siusianiem i serduchowaniem - kurcze zazdroszcze wam ktora bedzie miala cesarke
no co tyzobacz aniqe nacieli i ma sie dobrze
nie wiem czy nie lepszy malutki szew niz blizna na 10 cm i obolaly brzuch... aniqa chociaz moze sie cieszyc maluchem i robic przy niej wszystko a cc to powazna operacja do samych wnetrznosci i ogromne cierpienie zaraz po i dluzsze dochdozenie do siebie i to inwalidztwo, ze bez kogos obok ani rusz
- ania.g to ty masz termin z om na wrzesien?myslalam ze my tu pazdziernikowe, ale oczywiscie nie wyganiam tlyko tak pytam z ciekawosci
- co do oilatum i emolium to ja z kolei slyszalam od poloznej ze emolium jest do skor z problemami a oilatum do normalnych i dlatego oilatum wzielam .. hm...
-agatas super ze wszystko dobrze z malenstwem! moj kuba w 35 tc wazyl 2450g wiec tez ponad 3500 mu nie grozi raczej
- paradise, tak tak to sie odbywa. rodzisz i przy wyjsciu pytaja cie czy dziecko ma byc tu gdzie ty, czy chcesz zmienic, i podajesz namiary dane itd, oni tam wysylaja ze ty urodzilas i dopisuja twojego malucha, bo sie o to dowiadywalamagatas, paradise lubią tę wiadomość
-
- ania.g podrzucisz link? bo ja jestem wlasnie na etapie wyboru lozeczka z wyposazeniem od a do z wiec chetnie popatrze
- co do szczepionek to powiem wam ze ejstem zupelnie zielona, nawet boje sie zaczac o tym czytac i po prostu zdaje sie na to jak poprowadza mnei i malucha odnosnie szczepionek.. co wyznacza bede szczepic...
- co do materaca chce wziac kokos-pianka-kokos, lateksowy i gryczany odradzal mi pan ktory handlowal wszystkimi 3 mimo ze kokosowy byl akurat najtanszy u niego.
- co do sniadanka to ja sobie podgrzalam golabeczka od tesciowej z kromka chleba z maslem, za duzo z rana nie rpzelykam. zaraz ide robic kawe -
A ja dziewczynki próbuje namówić mojego męża dziś na kino
Za czasów narzeczeństwa dość często chodzilišmy na kinowe nowości
Ostatnio to zaniedbaliśmy z braku czasu mojego małżona, ale stwierdziliśmy, że trzeba się na coś wybrać bo jak będzie bobasek to na pewno długo się nie wybierzemy
-
jak macie mozliwosc to pewnie, korzystajcie
u mnie w miescie to takie kino ze plakac sie chce, to co w wawie leci to u nas za 2 mce dopiero.. a jednak na wyjazdy juz nie mam ochoty nawet te 60 km do warszawy
mama86 wrote:A ja dziewczynki próbuje namówić mojego męża dziś na kinoZa czasów narzeczeństwa dość często chodzilišmy na kinowe nowości
Ostatnio to zaniedbaliśmy z braku czasu mojego małżona, ale stwierdziliśmy, że trzeba się na coś wybrać bo jak będzie bobasek to na pewno długo się nie wybierzemy
-
Scęście wrote:jak macie mozliwosc to pewnie, korzystajcie
u mnie w miescie to takie kino ze plakac sie chce, to co w wawie leci to u nas za 2 mce dopiero.. a jednak na wyjazdy juz nie mam ochoty nawet te 60 km do warszawy
Wczesniej jeździliśmy do 3miasta. Teraz tez by mi się nie chciało jechać pomimo tego ze mam do Gdańska 30 km
-
Scęście wrote:- skad bierzesz pestka inke karmelowa?
ja szukam juz z pol roku i nigdzie w miescie znalesc nei moge a tak ja lduzie chwala ze taka pyszotka
Powiem Ci naszukałam się, ale znalazłam w Selgrosie, albo w sklepach' ąę' typu Piotr&Paweł(choć nie w każdym), albo T&Jsię śmieje ąę, ale tak sporo takich wyszukanych rzeczy jest, dlatego
-
No dobra chyba wszystko jest... Z ubranek biorę 3 zestawy body plus pajac i dwa zestawy kaftanik plus śpiochy z tego względu, że jeszcze nie wiem do którego szpitala się udam, a mają różne wymogi.
Trzeba brać ręcznik dla dziecka?
A z kosmetyków oprócz pasta, szczotka, żel pod prysznic, antyperspirant, pomadka ochronna coś jeszcze?
Czym myć krocze, tantum rosa ok, ale jak to rozrobić w szpitalu?
Już widzę, że mam za małe te podkłady na łóżko i nie wiem gdzie wsadziłam szczotkę do włosów, o i nie mam kosmetyczki...
Trzeba się było pakować jak jeszcze byłam w pełni rozumu bo teraz chodzę jak jakiś niedorozwój i pewnie i tak wszystkiego nie wezmę trtrtrtrtrtrAnoolka, Kajaoli, Strokrotka lubią tę wiadomość
-
a to u mnie nie ma takich sklepow
ja od mojej poloznej dostalam taka rozpiske na torbe do szpitala:
- dokumentacja medyczna, plan porodu, dowód osobisty, NIP pracodawcy lub wlasnej firmy
DLA MAMY:
- koszula do porodu i po porodzie 3x
- bielizna
- szlafrok
- reczniki i klapki kapielowe
- biustonosz do karmienia
- majtki poporodowe 3-5szt
- przybory toaletowe
- wkladki laktacyjne
- krem na brodawki
- podpaski xxxxl lub podklady poporodowe do majtek
- gumka do wlosow
- woda do picia, cos do chrupania
DLA SMYKA:
- pieluszki tetrowe 3-5szt oraz jednorazowe (pampersy)
- recznik
- pajacyki 3-4szt
- body 2-3 szt
- niedrapki 2-3 pary
- czapeczki 2 ciensze jedna grubsza
- skarpetki 2-3 pary
- kocyk
- rozek
- chusteczki nawilzane
- krem do pupy
- plyn do pepuszka
-ubranko na wyjscie ze szpitala.Nelly lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj spróbowałam się spakować
wpakowałam rzeczy dla mnie do torby i okazało się, że będzie za mała bo zmieściło się na styk! A gdy nadejdzie godzina zero trzeba będzie co nie co dopakować np. moje kosmetyki, klapki, a na to juz nie będzie w tej torbie miejsca
-
ja to ide po kolei pakujac siebie, od gory do dolu. przed lustrem haha wiec:
- na wlosy gumka do szpitala, jakis szampon zeby umyc gdyby dluzej trzeba bylo zostac
- do twarzy krem, podklad (bo moze sie umaluje) szczoteczka do zebow, pasta do zebow
- do mycia ciala cos, ja do pipki lactacyd bo cc wiec nie zmieniam plynu i na rane po cc octenisept, antyperspirant,
- maszynka do golenia neichby byla
no i platki kosmetyczne, i waciki do uszu
mitaka wrote:No dobra chyba wszystko jest... Z ubranek biorę 3 zestawy body plus pajac i dwa zestawy kaftanik plus śpiochy z tego względu, że jeszcze nie wiem do którego szpitala się udam, a mają różne wymogi.
Trzeba brać ręcznik dla dziecka?
A z kosmetyków oprócz pasta, szczotka, żel pod prysznic, antyperspirant, pomadka ochronna coś jeszcze?
Czym myć krocze, tantum rosa ok, ale jak to rozrobić w szpitalu?
Już widzę, że mam za małe te podkłady na łóżko i nie wiem gdzie wsadziłam szczotkę do włosów, o i nie mam kosmetyczki...
Trzeba się było pakować jak jeszcze byłam w pełni rozumu bo teraz chodzę jak jakiś niedorozwój i pewnie i tak wszystkiego nie wezmę trtrtrtrtrtrWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 16:39
ania.g, Nelly, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Stokrotka rozbawilas mnie
mitaka u mnie w szpitalu nie wymagaja recznika dla dziecka. Do higieny intymnej kupilam zel z bialego jelenia taki malutki z rossmana i biore tez octenispet bo jest podobno dobry zeby psikac krocze wtedy ladnie sie goi i szampon do wlosow bo nie wiadomo ile sie bedzie w szpitaluStrokrotka lubi tę wiadomość