X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kąpieli to ja kupiłam emolium, i nie zamierzam już niczym smarować ciałka (chyba, że będę widizała, że skóra potrzebuje mimo to nawilżenia, ale uważam że co za dużo to niezdrowo) a przy zmianie pieluch będę stosowała zasypkę - puder z Linomagu...A jak zobacze, że zaczyna coś się odparzać to na taką ewentualność mam Sudocrem...

Co do szczepień to ja zamierzam szczepić tymi na NFZ...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Scęście Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    kurcze naogladalam sie porodow na you tube i nie chce rodzic naturalnie !!! boje sie cholernie ze mnie natna a tego bym nie chciala- juz wole nie cierpiec i miec cesarke. Tak czy tak i tak mnie potna... Znajac zycie pewnie urodze naturalnie i porzadnie mnie natna a potem bede mialam problemy z siusianiem i serduchowaniem - kurcze zazdroszcze wam ktora bedzie miala cesarke

no co ty :P zobacz aniqe nacieli i ma sie dobrze :) nie wiem czy nie lepszy malutki szew niz blizna na 10 cm i obolaly brzuch... aniqa chociaz moze sie cieszyc maluchem i robic przy niej wszystko a cc to powazna operacja do samych wnetrznosci i ogromne cierpienie zaraz po i dluzsze dochdozenie do siebie i to inwalidztwo, ze bez kogos obok ani rusz :P

- ania.g to ty masz termin z om na wrzesien? :) myslalam ze my tu pazdziernikowe, ale oczywiscie nie wyganiam tlyko tak pytam z ciekawosci :P

- co do oilatum i emolium to ja z kolei slyszalam od poloznej ze emolium jest do skor z problemami a oilatum do normalnych i dlatego oilatum wzielam .. hm...

-agatas super ze wszystko dobrze z malenstwem! moj kuba w 35 tc wazyl 2450g wiec tez ponad 3500 mu nie grozi raczej :)

- paradise, tak tak to sie odbywa. rodzisz i przy wyjsciu pytaja cie czy dziecko ma byc tu gdzie ty, czy chcesz zmienic, i podajesz namiary dane itd, oni tam wysylaja ze ty urodzilas i dopisuja twojego malucha, bo sie o to dowiadywalam :)

agatas, paradise lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - ania.g podrzucisz link? bo ja jestem wlasnie na etapie wyboru lozeczka z wyposazeniem od a do z wiec chetnie popatrze :)

- co do szczepionek to powiem wam ze ejstem zupelnie zielona, nawet boje sie zaczac o tym czytac i po prostu zdaje sie na to jak poprowadza mnei i malucha odnosnie szczepionek.. co wyznacza bede szczepic...

- co do materaca chce wziac kokos-pianka-kokos, lateksowy i gryczany odradzal mi pan ktory handlowal wszystkimi 3 mimo ze kokosowy byl akurat najtanszy u niego.

- co do sniadanka to ja sobie podgrzalam golabeczka od tesciowej z kromka chleba z maslem, za duzo z rana nie rpzelykam. zaraz ide robic kawe :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle ze ona nadal tak stoi haha :D a ubranka leza :D a ja na fb i bbf :P
    paradise wrote:
    Mi też się nie chcę prasować, od rana się zbieram a nie rozłożyłam nawet jeszcze deski więc i tak Scescie w porownaniu ze mna ambitniej podchodzisz do sprawy :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIQA a powiedz jak z dieta? w sensie co jesz czego unikasz? czy niczego nie unikasz?

• mama86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczynki próbuje namówić mojego męża dziś na kino :-) Za czasów narzeczeństwa dość często chodzilišmy na kinowe nowości :-) Ostatnio to zaniedbaliśmy z braku czasu mojego małżona, ale stwierdziliśmy, że trzeba się na coś wybrać bo jak będzie bobasek to na pewno długo się nie wybierzemy ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak macie mozliwosc to pewnie, korzystajcie :) u mnie w miescie to takie kino ze plakac sie chce, to co w wawie leci to u nas za 2 mce dopiero.. a jednak na wyjazdy juz nie mam ochoty nawet te 60 km do warszawy :P
    mama86 wrote:
    A ja dziewczynki próbuje namówić mojego męża dziś na kino :-) Za czasów narzeczeństwa dość często chodzilišmy na kinowe nowości :-) Ostatnio to zaniedbaliśmy z braku czasu mojego małżona, ale stwierdziliśmy, że trzeba się na coś wybrać bo jak będzie bobasek to na pewno długo się nie wybierzemy ;-)

• mama86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    jak macie mozliwosc to pewnie, korzystajcie :) u mnie w miescie to takie kino ze plakac sie chce, to co w wawie leci to u nas za 2 mce dopiero.. a jednak na wyjazdy juz nie mam ochoty nawet te 60 km do warszawy :P
    No my mamy dopiero od jakiś 2 lat kino helios, repertuar też nie jest taki jak w dużych miastach, ale nowości w miarę szybko puszczają :-) Wczesniej jeździliśmy do 3miasta. Teraz tez by mi się nie chciało jechać pomimo tego ze mam do Gdańska 30 km :-)

divers2288.gif
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę się za torbę - tylko choroba gdzie ta lista? :P

Strokrotka, pestka, ataga4, Kasiula09, Zielono mi:-))))), Kajaoli lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Biorę się za torbę - tylko choroba gdzie ta lista? :P

Też chciałam dzisiaj spakować.
    Ale zgubiłam torbę...

pestka, ao12., ataga4, Scęście, Kasiula09, paulina.b.1991, lubek, Anoolka, Kajaoli, Kaszulator, mama86 lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    - skad bierzesz pestka inke karmelowa? :( ja szukam juz z pol roku i nigdzie w miescie znalesc nei moge a tak ja lduzie chwala ze taka pyszotka :)

Powiem Ci naszukałam się, ale znalazłam w Selgrosie, albo w sklepach' ąę' typu Piotr&Paweł(choć nie w każdym), albo T&J ;) się śmieje ąę, ale tak sporo takich wyszukanych rzeczy jest, dlatego ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Ale zgubiłam torbę...

Kobiety w ciąży :D i Stokrotka i mitaka, rozbawiłyście mnie wpisami :D:D:D

DeLaCruz, Strokrotka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Ale zgubiłam torbę...

O masz... hehe ;)

Strokrotka lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam i chętnie spróbuję;]
    http://allegro.pl/kawa-zbozowa-inka-200g-karmelowa-f-ra-vat-i4517583130.html

pestka lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra chyba wszystko jest... Z ubranek biorę 3 zestawy body plus pajac i dwa zestawy kaftanik plus śpiochy z tego względu, że jeszcze nie wiem do którego szpitala się udam, a mają różne wymogi.

Trzeba brać ręcznik dla dziecka?
    A z kosmetyków oprócz pasta, szczotka, żel pod prysznic, antyperspirant, pomadka ochronna coś jeszcze?
    Czym myć krocze, tantum rosa ok, ale jak to rozrobić w szpitalu?

Już widzę, że mam za małe te podkłady na łóżko i nie wiem gdzie wsadziłam szczotkę do włosów, o i nie mam kosmetyczki...

Trzeba się było pakować jak jeszcze byłam w pełni rozumu bo teraz chodzę jak jakiś niedorozwój i pewnie i tak wszystkiego nie wezmę trtrtrtrtrtr

Anoolka, Kajaoli, Strokrotka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to u mnie nie ma takich sklepow :P

ja od mojej poloznej dostalam taka rozpiske na torbe do szpitala:
    - dokumentacja medyczna, plan porodu, dowód osobisty, NIP pracodawcy lub wlasnej firmy
    DLA MAMY:
    - koszula do porodu i po porodzie 3x
    - bielizna
    - szlafrok
    - reczniki i klapki kapielowe
    - biustonosz do karmienia
    - majtki poporodowe 3-5szt
    - przybory toaletowe
    - wkladki laktacyjne
    - krem na brodawki
    - podpaski xxxxl lub podklady poporodowe do majtek
    - gumka do wlosow :D
    - woda do picia, cos do chrupania
    DLA SMYKA:
    - pieluszki tetrowe 3-5szt oraz jednorazowe (pampersy)
    - recznik
    - pajacyki 3-4szt
    - body 2-3 szt
    - niedrapki 2-3 pary
    - czapeczki 2 ciensze jedna grubsza
    - skarpetki 2-3 pary
    - kocyk
    - rozek
    - chusteczki nawilzane
    - krem do pupy
    - plyn do pepuszka
    -ubranko na wyjscie ze szpitala.

Nelly lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj spróbowałam się spakować ;-) wpakowałam rzeczy dla mnie do torby i okazało się, że będzie za mała bo zmieściło się na styk! A gdy nadejdzie godzina zero trzeba będzie co nie co dopakować np. moje kosmetyki, klapki, a na to juz nie będzie w tej torbie miejsca ;-)

divers2288.gif
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to ide po kolei pakujac siebie, od gory do dolu. przed lustrem haha wiec:
    - na wlosy gumka do szpitala, jakis szampon zeby umyc gdyby dluzej trzeba bylo zostac
    - do twarzy krem, podklad (bo moze sie umaluje :D ) szczoteczka do zebow, pasta do zebow
    - do mycia ciala cos, ja do pipki lactacyd bo cc wiec nie zmieniam plynu i na rane po cc octenisept, antyperspirant,
    - maszynka do golenia neichby byla :P
    no i platki kosmetyczne, i waciki do uszu :D
    mitaka wrote:
    No dobra chyba wszystko jest... Z ubranek biorę 3 zestawy body plus pajac i dwa zestawy kaftanik plus śpiochy z tego względu, że jeszcze nie wiem do którego szpitala się udam, a mają różne wymogi.

Trzeba brać ręcznik dla dziecka?
    A z kosmetyków oprócz pasta, szczotka, żel pod prysznic, antyperspirant, pomadka ochronna coś jeszcze?
    Czym myć krocze, tantum rosa ok, ale jak to rozrobić w szpitalu?

Już widzę, że mam za małe te podkłady na łóżko i nie wiem gdzie wsadziłam szczotkę do włosów, o i nie mam kosmetyczki...

Trzeba się było pakować jak jeszcze byłam w pełni rozumu bo teraz chodzę jak jakiś niedorozwój i pewnie i tak wszystkiego nie wezmę trtrtrtrtrtr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 16:39

ania.g, Nelly, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej płyn do pępka no już by coś mieli w tych szpitalach :/ chociażby ten spirol.
    No to jeszcze ręcznik dla małego i rożek i kocyk (których jeszcze nie kupiłam) yhhh

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka rozbawilas mnie :-)

mitaka u mnie w szpitalu nie wymagaja recznika dla dziecka. Do higieny intymnej kupilam zel z bialego jelenia taki malutki z rossmana i biore tez octenispet bo jest podobno dobry zeby psikac krocze wtedy ladnie sie goi i szampon do wlosow bo nie wiadomo ile sie bedzie w szpitalu

Strokrotka lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ