Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalenq wrote:hej brzuchatki:)
mam pytanko: kupiłyście może już materace do łóżeczek? jaki byście poleciły?
och jak Wam zazdroszczę, prawie na finiszu:) zdrówka słoneczka:)Ale jeszcze wszystko przed Tobą
Ja jak kupowałam materacyk to kierowałam się tylko zasadą że ma być nowy i bez gryki.Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymad8 wrote:Cześć dziewczyny
Ja dzisiejszej nocy też co chwilę wstawałam na siusiu. W ogóle ostatnio coraz gorzej mi się śpi.
Może mi pomożecie: szukam grubego kocyka dla maleństwa; możecie mi coś polecić? -
A ja pobudka o 5 jak M do pracy wstawała i się wierciłam jak głupia do po 6...ale w końcu usnęłam z zatyczkami i poduszką na głowie(remont w bloku obok).
Poza problemem z uśnięciem nie mam w sumie sennych problemów. Na siku wstałam bo sie obudziąłm, tak bym pewnie spała dalej...tylko przewracam się jak wieloryb:P
Lubek śliczny brzuszek!
Kajaoli o tej szczepionce i autyźmie to właśnie piszż o dużej zawartości rtęci w Euvaxie. Dlatego chciałam podpytac czy któraś się interesowała bo ja chce kupić na własną rękę Energix.
A ja na śniadanko standardowo: inka karmelowa i płatki+owsianka+błonnik z mleczkiemlubek, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Cześć mamuśki, ja dzisiaj mialam dobrą noc. Spałam do 9. Mój synuś dzisiaj w nocy i od rana bardzo spokojny. Aż trochę mnie to dziwi bo ostatnio strasznie się rozpychał. Ja już po sniadanku, kanapeczki z serkiem topionym i pomidorkiem do tego herbata z cytryną.
Muszę poczytać o tych szczepionkach bo nie mam o nich pojecia , ale kilka razy slyszałam że dziecko się cofnelo albo zachorowalo po jakichś. Najlepiej to byłoby takiej opini zasięgnac u pediatry bo w necie to pewnie same głupoty. -
Aniqa wrote:A jaka ja mialam masakryczną noc, hanie meczyly wzdecia, plakala niesamowicie az czerwona byla, niedawalismy sobie rady, w koncu w akcie desperacji wyslalam meza w nocy do apteki po kropelki, niebylo go chwile a ja juz prawie ryczalam z tego wszystkiego, na szczescie kropelki plus jej zmeczenie pomogly i na chwile zasnela,
Dziewczyny naprawde cieszcie sie z brzuszkow poki mozecie
Oj bidulki kochane....To dobrze,że kropelki zadziałały.
Ja właśnie na wszelki wypadek zakupiłam wczoraj kropelki DELICOL do apteczki Julki. Szwagierka mi tak doradziła,bo jej córcię też męczyły teraz kolki i musieli biegać do apteki. Serce mi się krajało jak płakała tak strasznie:-(
-
nick nieaktualnyOglądałam ostatnio program z fachowcem wypowiadającym się na temat szczepień.
Wychodzi na to że taką teorię o autyzmie wymyślili pseudonaukowcy. Rodzice głupieją i dają się wciągnąć w te teorie spiskowe o szczepieniach, później że medycyna jest be a później są tragedie takie np jak kilka miesięcy temu z tym znachorem i zagłodzonym dzieciaczkiem który był karmiony wodą i rozcieńczonym mlekiem kozimanka_a, poczwarkah, DeLaCruz lubią tę wiadomość
-
Witam
Ja niestety lub stety nie mam żadnego treningu przed nocnym wstawianiem do dziecka bo teraz śpię jak zabita. Budzę się raz w nocy na WC a później w ciągu minuty zasypiam.
Dzisiaj za to obudziłam się z bólem gardła i ogólnie czuję się lekko przeziębiona więc leże pod kocykiem i oglądam głupoty w TV.
Och dziewczyny już Wam leci 37 tydzień!Ja jeszcze troszkę muszę poczekać.
Anoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZielono mi:-))))) wrote:Oj bidulki kochane....To dobrze,że kropelki zadziałały.
Ja właśnie na wszelki wypadek zakupiłam wczoraj kropelki DELICOL do apteczki Julki. Szwagierka mi tak doradziła,bo jej córcię też męczyły teraz kolki i musieli biegać do apteki. Serce mi się krajało jak płakała tak strasznie:-(Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość
-
Tak zachwalacie te Inke karmelowa, ze az mam chec ja sprobowac
Jest tu w poblizu taki maly sklep polski prowadzony przez przemila pania i chyba dzisiaj sie tam wybiore
Jesli chodzi o szczepionki to postaram sie dzisiaj o nich poczytac.
Aniqa, tak pomyslalam, ze musze koniecznie poprosic pediatre w szpitalu by wypisal na wszelki wypadek jakies kropelki na wzdecia i tego typu nocne przygody.
Chociaz mysle, ze tez jest dobrze zawsze wiedziec, ktora apteka ma akurat nocny dyzur zeby w razie czego poslac mezczyzne
Dajesz nam tutaj same praktyczne rady
Anoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyataga4 wrote:Ja będę dziś zamawiać lateksowy,z firmy hevea lub vitmat. Nie miałam wcześniej stycznosci z lateksowym materacem, ale spróbuję.
http://www.topmarket.pl/materacyk-dla-niemowlecia-hevea-materac-lateksowy-medica-140x70-p44752.html
i to chyba ten sam:
http://www.bobasimama.pl/pl/p/Materac-lateksowy-140x70-Hevea-Medica/1568
och za duży wybór hehehhehe -
mama86 wrote:A to przeslij linka to może tez się skusze jak tak chwalisz
Te zestawy są dwuczęściowe, ale jak wejdziesz w inne przedmioty tego użytkownika to masz najróżniejsze zestawy. Wybrałam wzór 9 i 20 a do tego wypełnienie u tego samego gościa. Jeszcze ze dwa dokupię.lubek lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Anoolka wrote:Oglądałam ostatnio program z fachowcem wypowiadającym się na temat szczepień.
Wychodzi na to że taką teorię o autyzmie wymyślili pseudonaukowcy. Rodzice głupieją i dają się wciągnąć w te teorie spiskowe o szczepieniach, później że medycyna jest be a później są tragedie takie np jak kilka miesięcy temu z tym znachorem i zagłodzonym dzieciaczkiem który był karmiony wodą i rozcieńczonym mlekiem kozimMatka fantastycznej 4 -
No ja tez uwazam, ze trzeba ostroznie z lekami i szczepionkami bo juz od lat slysze do czego sa zdolne firmy farmaceutyczne. Wlasciwie teraz to liczy sie tylko kasa.
Jesli chodzi o autyzm to mam przypadek w najblizszym gronie, gdzie urodzilo sie dziecko majace normalne reakcje, reagujace na obecnosc osob obok, rozesmiane i kontaktowe - jednym slowem normalnie rozwijajace sie. Po roku cos sie zaczelo z nim dziac i przestal zwracac uwage na swoich rodzicow - zreszta na kogokolwiek. Na poczatku mysleli, ze to lezy w jego charakterze i nie podejrzewali niczego. W wieku trzech lat przeprowadzali sie i przy okazji zdecydowali sie na dodatkowe badania malca. Okazalo sie, ze ma autyzm. Sa w szoku bo nic tego wczesniej nie zapowiadalo. Nawet na nagraniach i na zdjeciach z pierwszego roku widac wyraznie, ze jest to normalnie rozwijajace sie dziecko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 11:10
-
Troche poczytalam o tych szczepionkach i jeszzce głupsza jestem. Chciałam małego zaszczepić tymi skojarzonymi ale są negatywne opinie. A znowu tych na nfz jest bardzo dużo a chyba lepsze opinie. Dziewczyny kiedy wogóle się decyduje jaka szczepionke podać. Bo przecież pierwsze szczepienie jest w szpitalu.