X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    jak zgaga to może będzie kudłaty dzidziak :D
    ja sobie tak powtarzam jak mnie paskuda zgaga złapie

Hehe właśnie słyszałam,że jak zgaga męczy to łysinka nie grozi maleństwu :-)

so22pqr.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to niezle moj bedzie mial burze wlosow u mnie od poczatku ciazy zgaga dwa razy dziennie chociaz teraz jak nie jem slodyczy do pojawia sie rzadziej

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    hej brzuchatki:)
    mam pytanko: kupiłyście może już materace do łóżeczek? jaki byście poleciły?

och jak Wam zazdroszczę, prawie na finiszu:) zdrówka słoneczka:)
    Taa bo jest czego zazdrościć, nie dość że kupa stresów przed porodem to jeszcze człowiek czuje się jak wieloryb ;) Ale jeszcze wszystko przed Tobą :)

Ja jak kupowałam materacyk to kierowałam się tylko zasadą że ma być nowy i bez gryki.

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Ja dzisiejszej nocy też co chwilę wstawałam na siusiu. W ogóle ostatnio coraz gorzej mi się śpi.

Może mi pomożecie: szukam grubego kocyka dla maleństwa; możecie mi coś polecić?
    Ja kupilam w kik i jestem zadowolona,jest gruby i mam do lozeczka.

• pestka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pobudka o 5 jak M do pracy wstawała i się wierciłam jak głupia do po 6...ale w końcu usnęłam z zatyczkami i poduszką na głowie(remont w bloku obok).

Poza problemem z uśnięciem nie mam w sumie sennych problemów. Na siku wstałam bo sie obudziąłm, tak bym pewnie spała dalej...tylko przewracam się jak wieloryb:P

Lubek śliczny brzuszek!
    Kajaoli o tej szczepionce i autyźmie to właśnie piszż o dużej zawartości rtęci w Euvaxie. Dlatego chciałam podpytac czy któraś się interesowała bo ja chce kupić na własną rękę Energix.

A ja na śniadanko standardowo: inka karmelowa i płatki+owsianka+błonnik z mleczkiem ;)

lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis obudziłam się tylko raz na siusiu dopiero koło 4 rano. Ale śniły mi się straszne głupoty, może te nasze sny mają coś wspólnego Z pełnią.

Teraz czas na drugie śniadanko, mała kawka z mleczkiem i knopers dzień bez słodkiego dniem straconym;]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki, ja dzisiaj mialam dobrą noc. Spałam do 9. Mój synuś dzisiaj w nocy i od rana bardzo spokojny. Aż trochę mnie to dziwi bo ostatnio strasznie się rozpychał. Ja już po sniadanku, kanapeczki z serkiem topionym i pomidorkiem do tego herbata z cytryną.
    Muszę poczytać o tych szczepionkach bo nie mam o nich pojecia , ale kilka razy slyszałam że dziecko się cofnelo albo zachorowalo po jakichś. Najlepiej to byłoby takiej opini zasięgnac u pediatry bo w necie to pewnie same głupoty.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój synek będzie łysolkiem bo ani razu zgagi nie mialam :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A jaka ja mialam masakryczną noc, hanie meczyly wzdecia, plakala niesamowicie az czerwona byla, niedawalismy sobie rady, w koncu w akcie desperacji wyslalam meza w nocy do apteki po kropelki, niebylo go chwile a ja juz prawie ryczalam z tego wszystkiego, na szczescie kropelki plus jej zmeczenie pomogly i na chwile zasnela,

Dziewczyny naprawde cieszcie sie z brzuszkow poki mozecie :)

Oj bidulki kochane....To dobrze,że kropelki zadziałały.
    Ja właśnie na wszelki wypadek zakupiłam wczoraj kropelki DELICOL do apteczki Julki. Szwagierka mi tak doradziła,bo jej córcię też męczyły teraz kolki i musieli biegać do apteki. Serce mi się krajało jak płakała tak strasznie:-(

so22pqr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam ostatnio program z fachowcem wypowiadającym się na temat szczepień.
    Wychodzi na to że taką teorię o autyzmie wymyślili pseudonaukowcy. Rodzice głupieją i dają się wciągnąć w te teorie spiskowe o szczepieniach, później że medycyna jest be a później są tragedie takie np jak kilka miesięcy temu z tym znachorem i zagłodzonym dzieciaczkiem który był karmiony wodą i rozcieńczonym mlekiem kozim :(

anka_a, poczwarkah, DeLaCruz lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Ja niestety lub stety nie mam żadnego treningu przed nocnym wstawianiem do dziecka bo teraz śpię jak zabita. Budzę się raz w nocy na WC a później w ciągu minuty zasypiam.

Dzisiaj za to obudziłam się z bólem gardła i ogólnie czuję się lekko przeziębiona więc leże pod kocykiem i oglądam głupoty w TV.

Och dziewczyny już Wam leci 37 tydzień! ;) Ja jeszcze troszkę muszę poczekać.

Anoolka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Oj bidulki kochane....To dobrze,że kropelki zadziałały.
    Ja właśnie na wszelki wypadek zakupiłam wczoraj kropelki DELICOL do apteczki Julki. Szwagierka mi tak doradziła,bo jej córcię też męczyły teraz kolki i musieli biegać do apteki. Serce mi się krajało jak płakała tak strasznie:-(
    Ja zastosowalam esputicon, teraz jestem u mamy, i postaram sie glowe do poduchy dac poki mala spi.

Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:59

Malenq, misiulka2000 lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa co slychac u mlodej mamy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 10:36

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zachwalacie te Inke karmelowa, ze az mam chec ja sprobowac :)
    Jest tu w poblizu taki maly sklep polski prowadzony przez przemila pania i chyba dzisiaj sie tam wybiore :)

Jesli chodzi o szczepionki to postaram sie dzisiaj o nich poczytac.

Aniqa, tak pomyslalam, ze musze koniecznie poprosic pediatre w szpitalu by wypisal na wszelki wypadek jakies kropelki na wzdecia i tego typu nocne przygody.
    Chociaz mysle, ze tez jest dobrze zawsze wiedziec, ktora apteka ma akurat nocny dyzur zeby w razie czego poslac mezczyzne ;)
    Dajesz nam tutaj same praktyczne rady :)

Anoolka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja będę dziś zamawiać lateksowy,z firmy hevea lub vitmat. Nie miałam wcześniej stycznosci z lateksowym materacem, ale spróbuję.
    ja też czytałam o tych materacach, najbardziej zainteresował mnie:
    http://www.topmarket.pl/materacyk-dla-niemowlecia-hevea-materac-lateksowy-medica-140x70-p44752.html
    i to chyba ten sam:
    http://www.bobasimama.pl/pl/p/Materac-lateksowy-140x70-Hevea-Medica/1568

och za duży wybór hehehhehe

• ania.g Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    A to przeslij linka to może tez się skusze jak tak chwalisz :-)
    http://allegro.pl/remi-lux-posciel-dziecieca-do-lozeczka-2el-100x135-i4582639378.html
    Te zestawy są dwuczęściowe, ale jak wejdziesz w inne przedmioty tego użytkownika to masz najróżniejsze zestawy. Wybrałam wzór 9 i 20 a do tego wypełnienie u tego samego gościa. Jeszcze ze dwa dokupię.

lubek lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Oglądałam ostatnio program z fachowcem wypowiadającym się na temat szczepień.
    Wychodzi na to że taką teorię o autyzmie wymyślili pseudonaukowcy. Rodzice głupieją i dają się wciągnąć w te teorie spiskowe o szczepieniach, później że medycyna jest be a później są tragedie takie np jak kilka miesięcy temu z tym znachorem i zagłodzonym dzieciaczkiem który był karmiony wodą i rozcieńczonym mlekiem kozim :(
    Fachowiec popierający mafię farmaceutyczną. Osobiście znam przypadki dzieci z autyzmem lub opóźnieniem rozwoju lub zatrzymaniem rozwoju psycho ruchowego po szczepieniach. Nie mówię żeby nie szczepić w ogóle ale zachować umiar i rozsądek.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez uwazam, ze trzeba ostroznie z lekami i szczepionkami bo juz od lat slysze do czego sa zdolne firmy farmaceutyczne. Wlasciwie teraz to liczy sie tylko kasa.
    Jesli chodzi o autyzm to mam przypadek w najblizszym gronie, gdzie urodzilo sie dziecko majace normalne reakcje, reagujace na obecnosc osob obok, rozesmiane i kontaktowe - jednym slowem normalnie rozwijajace sie. Po roku cos sie zaczelo z nim dziac i przestal zwracac uwage na swoich rodzicow - zreszta na kogokolwiek. Na poczatku mysleli, ze to lezy w jego charakterze i nie podejrzewali niczego. W wieku trzech lat przeprowadzali sie i przy okazji zdecydowali sie na dodatkowe badania malca. Okazalo sie, ze ma autyzm. Sa w szoku bo nic tego wczesniej nie zapowiadalo. Nawet na nagraniach i na zdjeciach z pierwszego roku widac wyraznie, ze jest to normalnie rozwijajace sie dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 11:10

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche poczytalam o tych szczepionkach i jeszzce głupsza jestem. Chciałam małego zaszczepić tymi skojarzonymi ale są negatywne opinie. A znowu tych na nfz jest bardzo dużo a chyba lepsze opinie. Dziewczyny kiedy wogóle się decyduje jaka szczepionke podać. Bo przecież pierwsze szczepienie jest w szpitalu.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ