X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pije zwykła inkę i mi smakuje ;) Chociaż o wiele bardziej wolałabym kawę rozpuszczalną z mleczkiem!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    lubek czy on rzeczywiscie jest taki malutki? wstaw focie :)
    fajniutki - nie bedziesz miala rozstepow i szybko wrocisz do formy

dziekuje, tak, maly jest rzeczywiscie, moge Wam pokazac w ubraniu:

e247c965335d0557med.jpg

7c70317e3ba22f94med.jpg

jak sie zegne to juz bardziej 'normalny' :P

fe19142d3a063ed1med.jpg

pytalam dzis lekarki, bo malego czkawke czuje raz po lewej, raz po prawej, czy to normalne, mowila, ze tak, ze dopoki sie nie wstawi glowka w kanal to jeszcze sie moze obracac. Potem jak sprawdzala tetno to mowila, ze ma jeszcze sporo miejsca, bo zaczal uciekac :) mam nadzieje, ze nie jest za maly.. i sobie rosnie

poza tym jestem pozamykana, na przedterminowy porod sie nie zapowiada, tak, jak sadzilam, chociaz, jak i Wy, mam od kilku dni biegunke, moze taki urok juz tego miesiaca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 20:33

paradise, ao12., paulina.b.1991, ania.g, Nelly, agatas, Zielono mi:-))))), Strokrotka, Kajaoli, sylwia1985, Monica, Aniqa, pestka, poczwarkah lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek fajny ten Twoj brzusio :) ogólnie ładna z Ciebie mamusia!

lubek, Monica, Scęście lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek masz fajny zgrabniutki brzusio :)

lubek lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Agatas super, że wizyta się udała. Zosia chyba będzie kruszynką tak jak nasza Liliana :)

Dzisiaj dowiedziałam się, że ponoć po porodzie nie wypuszczą ze szpitala dopóki nie poda się adresu przychodni, danych lekarza pod którego opieką będzie dziecko oraz danych położnej środowiskowej. Słyszałyście o tym czy mi głupot nagadali? :P

Ja akurat byłam dziś w tej sprawie w przychodni do której chcę zapisać dziecko, i powiedziano mi że wystarczy że przy porodzie podam nazwę przychodni i adres, i nic wiecej. Szpital przyśle stosowne zawiadomienie do przychodni o narodzinach dziecka.

paradise, lubek lubią tę wiadomość

• lubek Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Ja będę miała taką: podmiana_51_w350h350.jpg
    Sama bym wybrała inny kolor, ale chustę nam pożyczy kuzynka, więc nie wybrzydzamy. Zawsze zdążymy sobie kupić nową, jeśli zechcemy. A chustowanie podobno tak wciąga, że rzadko się poprzestaje na jednej. Byliśmy z mężem na warsztatach chustowych i oboje jesteśmy napaleni na motanie od pierwszych dni życia maluszka. Wózek dostaniemy po bratanicy, ale może częściej będziemy nosić w chuście niż wozić w wózku?

tez widzialam na chusty.info, ze duzo dziewczyn ma po kilka :). Ja mialam sama dylemat, bo mi sie jeszcze jedna podobala, wiec niewykluczone ;). Chociaz prawda, ze mozna na nie wydac majatek. Ja tez nie moge sie doczekac motania, w lato na pewno czesciej, nie wiem, jak w zimie, pewnie wygodniej bedzie mimo wszystko w wozku..

Nelly lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, fajniutki ten Twój brzusio :-) Fajna będziesz mamusią :-)

lubek lubi tę wiadomość

• lubek Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ale nadziergalyscie dziewczęta, a tylko do lekarza sie wybrałam! :-)

Wszystkim obchodzacym dziś (Kasiula) lub w niedlugiej przyszłości rocznice ślubu życzę wszystkiego naj i żeby uczucie nie gasło a coraz bardziej się rozpalało ;-)

Lubek chusta bardzo ładna, jak najbardziej pasuje dla chłopca :-)

Ja do tej pory w ogóle nie myślałam o chuście,nie bardzo wiem z czym to się je i nie planuję zakupu.

Na dzisiejszej wizycie lekarz stwierdził że gdyby chciał to mógłby podrapac małego po główce... Zabrzmiało to śmiesznie :-), ale chyba nie ma się z czego cieszyć.
    Szyjka ma 12 mm i od wewnątrz zaczyna się troszkę rozwierac, więc mam jeszcze leżeć i się oszczędzać, następna wizyta za 2 tyg i wtedy pomierzy małego żebyśmy wiedzieli czy mamy do czynienia z wagą ciężką :-) Mam nadzieję że do tego czasu nie urodze :-) Ale z torbą nie będę zwlekać, w tym tygodniu się pakuje.

Najlepsze jest to, że Wy opisujecie różne dolegliwości i symptomy zbliżającego się porodu, a ja prawie nic takiego nie odczuwam, oprócz twardniejacego brzucha, i może ze 2 lub 3 razy czułam leciutkie klucie w pochwie(?) albo gdzieś tam na dole :-) Ale do tej pory żadnych boli jak na @, zalatwiam się regularnie 1-2 razy dziennie pomimo że biorę żelazo 2x. A szyja coraz krótsza. Ciekawy przypadek.
    Acha, i jestem do przodu +10kg.

jesli chcialabys cos poczytac na temat chustowania to np tutaj jest krotki ale wszechstronny artykul, moze Cie przekona :): http://doule.pl/niemowle/chustowanie-dzieci/

Kajaoli lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja akurat byłam dziś w tej sprawie w przychodni do której chcę zapisać dziecko, i powiedziano mi że wystarczy że przy porodzie podam nazwę przychodni i adres, i nic wiecej. Szpital przyśle stosowne zawiadomienie do przychodni o narodzinach dziecka.

W takim razie też zainteresuję się tym jutro i poszukam jakieś najbliższej przychodni bo jak na razie nie znam jeszcze dobrze okolicy.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek wyglądasz ślicznie :)

lubek lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Czyli tak na prawdę nie znamy dnia ani godziny aaaa
    Nie znamy, więc planować to sobie można...

• mitaka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek ale fajny :) wyglądasz na jakiś 6 miesiąc, ale to dobrze urodzisz i będziesz płaska anie galaretowata. Mi to w tym miesiącu taki bęben wywaliłoooo

lubek lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek brzuszek idealny :) Każdy jest inny więc nie ma co porównywać a maluszek niech sobie spokojnie rośnie ;)

lubek, Bergo, ao12., Nelly lubią tę wiadomość

• anka_a Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wszystkiego dobrego w dniu rocznicy!!!
    Dobra lecę spać ;) Kolorowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:59

Kajaoli, Nelly, Monica, lubek, Anoolka, ataga4, Aniqa, pestka, DeLaCruz lubią tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie już kilka razy słyszałam, że po porodzie gorzej boli niż przy 1 razie i coś musi w tym być skoro tyle kobietek tak twierdzi, ale co to dla nas harcerek ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widac - znowu nie spie :)

Lubek, wygladasz slicznie :) ja taki brzunio mialam na poczatku ciazy ;)

Z niecierpliwoscia czekam na usg w srode oraz wizyte u gina w czwartek - zobaczymy ile nasz synek urosl i czy lekarz potwierdzi, ze cos sie zmienia i moj organizm rzeczywiscie przygotowuje sie do porodu.

Musze tez dowiedziec sie o szczepionki bo jak do tej pory nigdy sie tym nie interesowalam. Jedyne co slyszalam to to, ze jest jakas szczepionka we Francji, ktora matkiunikaja bo moze wywolac autyzm - ale nie wiem nic wiecej na ten temat.

lubek lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja już też nie mogę spać :-( Maleństwo się też obudziło i ma czkawke. Muszę dzisiaj spakować torbę do szpitala, bo mąż nie daje mi spokoju ;-)

Aniqa lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze co za koszmarna noc- pobilam chyba rekord we wstawaniu siusiu i jeszcze te koszmary odnosnie porodu- masakra jestem przerazona tym co bedzie na porodowce

ps lubek ale slodki malusi brzusio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 07:45

lubek lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co jecie dzis dobrego na sniadanko? Ja zrobie sobie dzisiaj platki miodowe na mleku i oczywiscie cappucino :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Faktycznie noc i wstawanie na siusiu to masakra. Dzisiaj chyba pobiłam swój rekord, wstawałam co półtorej godziny. Do tego naprawdę durne sny od kilku dni. Wczoraj przyszła pościel którą zamówiłam dla Marcela. Cudo. Bardzo dobrze uszyta, materiał dobrej jakości i świetna cena. Zamówię jeszcze ze dwie :)

‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ