X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tvp 2 Pytanie na sniadanie mowia o cieżarnych na l4

Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Witam
    Faktycznie noc i wstawanie na siusiu to masakra. Dzisiaj chyba pobiłam swój rekord, wstawałam co półtorej godziny. Do tego naprawdę durne sny od kilku dni. Wczoraj przyszła pościel którą zamówiłam dla Marcela. Cudo. Bardzo dobrze uszyta, materiał dobrej jakości i świetna cena. Zamówię jeszcze ze dwie :)
    A to przeslij linka to może tez się skusze jak tak chwalisz :-)

Lubek jaka szczupła mama z Ciebie :-) Tylko brzuszek ci urusł :-) U mnie strach pomyśleć ale mam juz 17kg na plusie :-I

Ja jeszcze sobie leże, ale tez juz się zastanawiam co na śniadanie sobie zaserwować :-)

lubek lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na śniadanko jem paróweczki cielęce z musztardą i ketchupem plus kanapeczki z serkiem i pomidorkiem;]

sylwia1985, nadzieja!!! lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane....Ja dziś zaczynam 37 tydzień :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 10:22

lubek, mad8, sylwia1985, Monica, ao12., Anoolka, nadzieja!!!, anka_a, pestka, paradise, ataga4 lubią tę wiadomość

so22pqr.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana gratuluje 37 tygodnia, mi brakuje jeszcze 4 dni;]

Zielono mi:-))))) wrote:
    Witam kochane....Ja dziś zaczynam 37 tydzień....ciąża donoszona

Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :-)
    lubek brzuszek sliczny :-)
    zielono mi gratuluje juz w kazdej chwili mozesz rodzic :-)
    ja dzis spalam jak zabita obudzilam sie dopiero o 5 na siusiu i poszlam dalej spac, za to snily mi sie glupoty

lubek lubi tę wiadomość

age.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Ja dzisiejszej nocy też co chwilę wstawałam na siusiu. W ogóle ostatnio coraz gorzej mi się śpi.

Może mi pomożecie: szukam grubego kocyka dla maleństwa; możecie mi coś polecić?

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ja się wczoraj pochwaliłam że dobrze się czuje a w nocy nie mogłam spać znowu bardzo bolało mnie w pachwinach nie wspomnę że budzę się z popuchniętymi i bolącymi dłoniami a stopy jak balony. Pije dużo wody nie wiem o co chodzi z tą opuchlizną.

Miłego dnia.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    Dzień dobry dziewczyny ja się wczoraj pochwaliłam że dobrze się czuje a w nocy nie mogłam spać znowu bardzo bolało mnie w pachwinach nie wspomnę że budzę się z popuchniętymi i bolącymi dłoniami a stopy jak balony. Pije dużo wody nie wiem o co chodzi z tą opuchlizną.

Miłego dnia.
    Monika ja od tygodnia też mam spuchnięte stopy (kostek nie widać ;( )wg lekarza to normalne na tym etapie ciąży...eh jeszcze trochę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 09:14

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze wiekszosc z nas ma juz ciezkie noce :) bedziemy juz wprawione pobudkami na karmienie malucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 09:16

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    widze ze wiekszosc z nas ma juz ciezkie noce :) bedziemy juz wprawione pobudkami na karmienie malucha :)
    Ja tak sobie myślę że to taki trening ;) Jak bym teraz dobrze spała a po porodzie dopiero by się zaczęły bezsenne noce to myślę że by mnie szlag trafił i maluch na pewno by wyczuwał moją złość...A tak to już się przyzwyczaiłam i już aż takiego problemu nie będzie ;)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem czy maluch bedzie sie budzil tak samo w nocy jak teraz gdy jest w brzuchu- moj tak dwa razy w nocy mnie budzi wierceniem i kopaniem

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale smakołyki jecie na śniadanko :-) Ja niestety od jakiegoś czasu nie mam apetytu do jedzenia i mam mdłości...czasami to tylko jakaś bułka z masłem przejdzie mi przez gardło,bo co nie zjem to zgaga na maksa...jakoś muszę to przetrzymać.

Miłego dzionka kochane :-)

so22pqr.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:59

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    co jecie dzis dobrego na sniadanko? Ja zrobie sobie dzisiaj platki miodowe na mleku i oczywiscie cappucino :)

Witam :-)
    U mnie standardowo owsianka z dodatkiem płatków kukurydzianych :-)

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej

Kazda juz narzeka na noce! Dzisiaj nie miałam takiej tragedii jak np wczoraj, wnocy, ale i tak była ciężko. Wstałam, nastawiłam pranie, zrobiłam śniadanko córci i kawkę mężowi i zasiadłam do prasowania.. Jak mnie nagle zmuliło to szok! Mgdłości jak w pierwszym trymestrze! Blee Ale juz lepiej. Skończyłam prasować.

Leje jak cholera, jest smutno, buro i ponuro.. A ja musze koniecznie wyjść z domu i załatwić dwie rzeczy! W taką pogodę i z Polą.. Aż mi jej szkoda ciągnąć, ale nie mam wyboru.

Któraś dzisiaj wizytuje? Jak tak to trzymam kciuki!

P.S. Zapomniałam wczoraj wspomniej, ze Mały na wizycie ważył 2500g. Czyli przez 4 tygodnie przytył KILOGRAM :) A mamusia 2,5 kg :)

pestka, anka_a, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej brzuchatki:)
    mam pytanko: kupiłyście może już materace do łóżeczek? jaki byście poleciły?

och jak Wam zazdroszczę, prawie na finiszu:) zdrówka słoneczka:)

• pestka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Ale smakołyki jecie na śniadanko :-) Ja niestety od jakiegoś czasu nie mam apetytu do jedzenia i mam mdłości...czasami to tylko jakaś bułka z masłem przejdzie mi przez gardło,bo co nie zjem to zgaga na maksa...jakoś muszę to przetrzymać.

Miłego dzionka kochane :-)
    jak zgaga to może będzie kudłaty dzidziak :D
    ja sobie tak powtarzam jak mnie paskuda zgaga złapie

Anoolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka ja mialam masakryczną noc, hanie meczyly wzdecia, plakala niesamowicie az czerwona byla, niedawalismy sobie rady, w koncu w akcie desperacji wyslalam meza w nocy do apteki po kropelki, niebylo go chwile a ja juz prawie ryczalam z tego wszystkiego, na szczescie kropelki plus jej zmeczenie pomogly i na chwile zasnela,

Dziewczyny naprawde cieszcie sie z brzuszkow poki mozecie :)

• pestka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    hej brzuchatki:)
    mam pytanko: kupiłyście może już materace do łóżeczek? jaki byście poleciły?

och jak Wam zazdroszczę, prawie na finiszu:) zdrówka słoneczka:)

to kwestia upodobań powiem Ci, bo każda prawie ma inny :D ale chyba, zaznaczam chyba, przeważa kokos-pianka. Choć sporo lateksowych się znalazło i pare gryka-pianka-kokos. Tylko koniecznie poczytaj o konkretnych firmach, bo opinie niby z tego samego materiału u różnych firm sa baaaardzo różne ;)

Zobaczysz czas Wam tak zleci, że zaraz to Ty będziesz na finiszu :) Miłego!:*

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ