Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia1985 wrote:dziewczyny czy wy pracowalyscie pieluszki dla maluszka. Moje pieluszki wlasnie wyschly i je wyprasowalam - moje pierwsze pranie i prasowanie rzeczy dla Nikusia
wreszcie jest czas by to powoli zrobic
Eva0507 wrote:Ja prasowalam wszystko co sie dałoao12. wrote:Ja też prasowałam wszystkorożek też a kombinezon tylko od środka.
mama86 wrote:Ja tez prasowalam wszystko co się dało, wszystkie ciuszki, czapeczki, skarpetki, ręczniki, myjki , pieluchy. Tylko z kocykami dalam sobie spokój, ale rożki i spiworki wyprasowalamataga4 wrote:Ja też prasowalam pieluszki, są dużo milsze po prasowaniuI generalnie prasuje wszystko co się da, nawet rękawiczki-lapki (po kilku praniach pewnie mi sie odechce
)
Tak w ogóle to wczoraj i dziś miałam akcje "pranie i suszenie", wczoraj 3 pralki i dziś też 3, na jutro zostały dwie. I to będzie koniec praniaByła taka piękna pogoda że szkoda mi było nie skorzystać, bo ubranka schly w oka mgnieniu. Duży pokój wygląda teraz jak mega graciarnia, wszędzie porozkladane ubranka, poszwy, przescieradla, reczniczki, kocyki itp.... Więc zaczęłam dziś prasowac, żeby trochę ubyło
Robiłam 3 podejścia po jakiejś godzince żeby się nie przemeczac
Tak w ogóle to moja mama miała prasowac, ale cały dzień w pracy a po południu bidula walczy z balaganem poremontowym kuchni u siebie, więc stwierdzilam że nie będę jej obciążać całym prasowaniem i część rzeczy uprasuje ja
Aniqa, czasem warto sobie odpuścić i nie byc "super Matką Polką" uśmiechnięta po porodzie, zadbana, umalowana i wyczesana; a ci którzy was ewentualnie odwiedzają powinni to zrozumieć. Teraz jest czas dla Ciebie i Hani, musicie nauczyć się siebie nawzajem i na to potrzeba czasu i spokoju.
P.s. Pralam w płynie Lovela i Dzidzius, i Dzidzius pachnie dużo ładniej:-) Takim malutkim dzieckiemKasiula09 wrote:ja prasowalam wszystko za wyjatkiem kocykow bo bylo napisane zeby nie prasowac, rozka jeszcze nie pralam wiec nie wiem czy bede prasowac zobacze co jest na metce
Drogie Mamy,
dobrze, że pamiętałyście o prasowaniu i że zwracacie uwagę na zalecenia podane przez producenta na metceW kwestii ubranek – ich prasowanie przed pierwszym założeniem (szczególnie w przypadku noworodków) jest wskazane, ponieważ niszczy drobnoustroje.
Warto wiedzieć, że te ciuszki, które bezpośrednio przylegają do skóry dziecka, zaleca się prasować dłużej – do 3. miesiąca życia malucha. Jeśli przy praniu wybieracie temperaturę 40ºC (lub niższą), warto także wyprasować ubranka od środka
Ważnym elementem w przygotowywaniu ubranek maluszka jest także dobór bezpiecznego dla jego skóry środka do prania. Skóra dziecka przez pierwsze trzy lata nie jest jeszcze w pełni ukształtowana i nie spełnia swoich funkcji ochronnych w takim stopniu jak skóra dorosłego. Warto (tak jak ataga4) sięgać w tym czasie po produkty, które zostały opracowane z myślą o maluchach. Dobrze upewnić się, że ich skład został przebadany i jest odpowiedni do stosowania od pierwszych dni życia maluszka. Warto wiedzieć, że stosowanie nieodpowiednich środków (dla dorosłych) powoduje, że dziecko ma kontakt ze szkodliwymi substancjami, które przenikają przez skórę do krwiobiegu i całego organizmu. Naczynia krwionośne u dzieci (ze względu na swoją budowę i bliskość naskórka) mają dużo większą podatność wchłaniania przedostających się przez skórę substancji. Dlatego warto pamiętać, że skóra dziecka do 3. roku życia wymaga szczególnej pielęgnacji i nie da się przyspieszyć procesu jej dojrzewania.
Mam nadzieję, że moja odpowiedź będzie dla Was pomocna
Zachęcam także do odwiedzenia strony internetowej programu edukacyjnego „3 lata pod ochroną”. Znajdziecie tam ciekawe informacje na temat budowy oraz odpowiedniej pielęgnacji skóry maluszka.
Pozdrawiam,
Doradca Lovela
-
dziewięc lat temu gdy urodził mój synek to był szczepiony tylko tymi podstawowymi szczepieniami na nfz, nie szczepiłam dodatkowo, nie miał tych 3w1. Teraz mam zamiar się bardziej zagłebić w szczepionki. ale myślę że zostanę tylko przy tych podstawowych
-
hej dziewczynki:) Już dawno nie pisałam ale od jakiegoś tygodnia staram się podczytywać
Cieszę się, ze u was wszystko dobrze i z Hanią też
My ciągle w fazie remontu ale wykańczamy właśnie pokoik dla Michasia:) Czytałam, że nie mogłyście wybrać koszuli do karmienia, w h&m są prześliczne bawełniane seksi koszule do karmienia;) całe czarne, wykończone koroneczką, wygląda się pięknie, a nie jak różowy słoń
hehe ja zakupiłam sle są dość drogie po 80 zł, ale chciałabym jakoś wyglądać, bo pewnie makijażu nie dam rady zrobić po porodzie:P my też rośniemy 14kg na plusie;) hihi ale się rozpisałam:) pozdrawiam:)
lubek, pestka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Fachowiec popierający mafię farmaceutyczną. Osobiście znam przypadki dzieci z autyzmem lub opóźnieniem rozwoju lub zatrzymaniem rozwoju psycho ruchowego po szczepieniach. Nie mówię żeby nie szczepić w ogóle ale zachować umiar i rozsądek.
-
Aniqa wrote:Ten znachor mieszka w moim miescie a niemialam pojecia o nim dopoki niewyszla sprawa z tym zaglodzonym dzieckiem,ale ponoc kolejki byly nieziemskie do niego,a ludzie z calej pl byli u niego.heh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 12:16
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnySylwia, mloda mama szczesliwa i mega zmeczona, czasami znerwicowana,i placzaca,ale ogolnie mam wsparcie meza, Boże jak to dobrze miec taką osobe kolo siebie w takich chwilach, nieraz bylam zla na niego o byle co a teraz bardzo tego zaluje.
sylwia1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aniqa wrote:Zacytowalam niewlasciwa osobe, ale to nic
A jeśli chodzi o znachora to ludzie najpierw powinni sprawdzać z kim mają doczynienia. Osoby które zajmują się medycyną naturalną lub niekonwencjonalną powinny mieć do tego uprawnienia i należeć do CECH. W Polskim CECHu bioenergoterapeutów można sprawdzić kwalifikacje każdej takiej osoby.
Aniqa lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
no wam powiem ze na fb dziewczyny sie sypia
i tez sie smialysmy ze pelnia
moze cos w tym jest
Kajaoli wrote:Pelnia jest 9-go wrzesniai to zalezy od tego, kiedy nastapilo poczecie. Porod nastepuje po 9tej pelni po poczecia
A moj mezczyzna mi dzis powiedzial, ze cos czuje, ze w nastepnym tygodniu zacznie sie dziac cos konkretnegozobaczymy czy mial racje czy poprostu bardzo sie tym przejmuje i mysli, ze lada chwila urodze
lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
kochana prosze cie wpadnij do mnei i poprasuj mi moje 7 pralek rzeczy dla Kuby haha, bo ja jak wczoraj wzielam sie za prasowanie to wyprasowalam jeden rozek, potem chcialam prasowac kocyk ale zelazko bylo za bardzo nagrzane wiec je odlaczylam zeby przestyglo i juz nie wrocilam do rpasowania
dzis podejscie drugie
wyjelam deske i zelazko, ustawilam przy kanapie przed eska tv, wyjelam pierwsza ture ciuszkow (tak pol rpalki mniej wiecej) i zamierzalam prasowac
no ale usiadlam i was nadrabiam, a mam chyba z 8 stron przez poltora dnia
Kajaoli wrote:Witam panie w ten sloneczny poranek
Lozeczko juz skrecone, czekamy jeszcze na przewijak, ktory przyjdzie za tydzien - i kacik dla dziecka bedzie gotowy
Dzis czeka mnie wielkie prasowanie, ktore potraktuje na siedzaco przed telewizorem- a tak na marginesie - uwielbiam prasowac. Zawsze dodaje do wody w zelazku kilka kropel naturalnego olejku lawendowego i potem cale mieszkanie pieknie pachnie
Strokrotka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
anka_a wrote:Najczęściej jest tak, że właśnie autyzm jest wykrywany/ ujawnia się po 1 roku życia dziecka i akurat w tym czasie podawana jest szczepionka (odra, świnka, różyczka). W amerykańskiej gazecie był na ten temat publikowany dawno temu artykuł, później był on odwoływany ale ludzie już tego nie brali do wiadomości. Teraz jest przekonanie, że szczepionka powoduje autyzm. Jak znajdę moje notatki to podeśle tutaj linka do literatury źródłowej.
Można zaszczepić po tym czasie i oczywiście obserwować jak dziecko się rozwija. Szczepiłam tylko obowiązkowymi szczepionkami i na NFZ. jest więcej kłuć ale dziecko i tak tego nie pamięta a płacze tak samo jak przy jednym...
Podpisuję się rękami i nogami.
Nie dajcie się dziewczyny omamić temu antyszczepionkowemu towarzystwu. Na temat wywoływania autyzmu przez szczepionki powstał jeden artykuł "naukowy", który jak się później okazało zawierał fałszywe dane z badań a jego autor za karę stracił prawo i do publikacji i do wykonywania zawodu w ogóle... JEDEN ARTYKUŁ, JEDNE i to sfałszowane BADANIA.
Mam nadzieję, że mimo wszystko będziecie szczepić swoje dzieci.Anoolka, DeLaCruz lubią tę wiadomość
-
Kasiula, wszystkiego najlepszego z okazji drugiej rocznicy! po czasie ale z serca
Lubek sliczna ta chusta, i wcale nie ejst dziewczeca, jest idealna na obie plciei ten chlopczyk bardzo ladnie sie w niej prezentuje
Sylwia moze faktycznie powoli bedzie sie u ciebie zaczynac... ale bac sie nie boj, koncz przygotowania jak nei skonczone i jakos to bedzie, bo musi bycdroga do naszych malenstw juz coraz krotsza
Kasiula09, lubek lubią tę wiadomość
-
- skad bierzesz pestka inke karmelowa?
ja szukam juz z pol roku i nigdzie w miescie znalesc nei moge a tak ja lduzie chwala ze taka pyszotka
- mi brzuszek opuscil sie troszke ale nie jakos znacznieKuba ma ciagle jedna noge w zebrach co mocno boli i co i raz igla wbija sie w piczke! a co do jej golenia to centralny czuj! ale do konca bede twarda i nie oddam tej czynnosci mezowi, nei wyobrazam sobie
- co do kosmetykow mam oilatum, zamierzam go uzywac do codziennego kapania malucha i po nim nakladac tylko bephanten kremik na pupke (a nie co zmiane pieluszki) no chyba ze bedzie Kuba tego wymagal co pieluszke ale jesli nei to planuje najpierw tak zaczac, w razie odparzen mam linomag zielony no i ze zima to nivea krem na akzda pogode na buziulke przy wyjsciu. wiecej kosmetykow dla malego nie posiadam
-Anoolka nie martw sie, z jeden strony brat sie zainteresowal o was przez straszny sen, z drugiej niepotrzebnie nastraszyl.. ale ja zawsze mowilam ze sny sa przeciwnoscia rzeczywistoscichociaz gdy mowiono m ize nosze pod sercem corke to 3 razy snilo m isie ze rodze syna takze juz nie wiem sama haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 13:05
Anoolka lubi tę wiadomość
-
Duuuuuszno miii, czytam Was i czytam i doczytałam
i nadal mi duszno.
Zrobiłam morfo,mocz,wr i hbs - ostatnie badania (nie licząc tych w szpitalu) czy jeszcze coś dorzucą?
Zrobiłam też ostatnie (chyba) zakupy kosmetyczne i takie tam i powiem Wam, że boję się daleko odchodzić od samochodu, w ogóle zaczynam się bać sama chodzić - dziubie, ciągnie, twardnieje ajjjj