X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam powiedzieć że już umówiłam się z położną, tylko mam nadzieję że do 10 pazdziernika urodze bo wtedy jej juz nie bedzie w weekendy i bym sie stresowala troche że akurat tak mi przypadnie.
    A co do wagi to moje dziecko jest malutkie 2,5kg a ja przytyłam już 14kg :( ciekawe ile jeszcze przytyje... czuje sie już jak wieloryb.
    Ja też wszystko prałam co sie dało, wózek też ale to dlatego że mam uzywany.

Już wszystko mamy gotowe, ale chyba będziemy jeszcze w weekend malować w naszej i małego sypialni. Bo ściany juz troche brudne a i fioletowy kolor troche za ciemny więc na jasno przemalujemy póki mały w brzuchu.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli może podrażnił szyjkę i się rozwarła jeszcze... a czujesz coś poza tym?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli moze faktycznie to przez naruszenie, narazie sie obserwuj, jakby bylo tylko gorzej badz utrzymywal osie ejszcze po nocy to zadzwon kolejny raz lub jedz do neigo czy tam szpitala ...

• Smutas Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś to podjedź na pogotowie niech sprawdzą czy wszystko ok i bedziesz spokojniejsza.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie czuje zadnych boli ani nic. Gabinet lekarza mam 5 minut na piechote wiec w razie czego moge tam podejsc. No i zawsze odbiera telefon wiec wiem, ze moge do niego zadzwonic w kazdej chwili.
    Tylko przestraszylam sie bo nie mialam zadnych takich krwawien przez cala ciaze no i jak widzi sie, ze wody odchodza to ok ale nie krew.
    Lekarz mi powiedzial, zebym sie nie martwila, ze wszystko jest w porzadku i ze widzimy sie za dwa tygodnie.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ustalo. Bede obserwowac czy maly sie rusza jak zwykle.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno to przez wizyte.. w koncu to koncowka ciazy i wszystko juz inaczej funkcjonuje... obniza sie, rozwiera, krwawi... dobrze ze przeszlo :*

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie dowiedzialam sie, ze ktos tez tak mial ostatnio po wizycie i tez dzwonil do lekarza a tamten powiedzial, ze to przez badanie. Tyle ze ta osoba urodzila na drugi dzien..

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli moze byc po badaniu, ja mialam skrzepy kilka dni przed odejsciem wod, i tez mowili zeby sie niemartwic.

• nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja też miałam bolesne pobranie paciorkowca, tak szybko mi ten patyk włożył i tak jakby zahaczył o szyjkę i to było bolesne i nieprzyjemne... oczywiście miałam 1 dzien takie plamienie... śluz zabarwiony krwią... i jakoś tak mnie brzuch pobolewał.

MartaR.. lubi tę wiadomość

5b092n0a9aspxqzu.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Cholera, zaczelam krwawic. Dzwonilam do mojego lekarza i powiedzial, ze to nic nie szkodzi bo przeciez mnie dzis rano badal i ruszal szyjke wiec to dlatego tak sie dzieje. Nie wiem co myslec o tym bo to sa takie skrzepy krwi..
    Kajaoli jeżeli nie przejdzie do 24h to jedz do szpitala mi dziś przeszło i to było po badaniu...

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka mam nadzieje ze juz jest lepiej odpoczywaj kochana.
    Kajaoli moze i przez to badanie obserwuj sie i w razie czego jedz do gina albo na ip

age.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja!!! wrote:
    Marta ja też miałam bolesne pobranie paciorkowca, tak szybko mi ten patyk włożył i tak jakby zahaczył o szyjkę i to było bolesne i nieprzyjemne... oczywiście miałam 1 dzien takie plamienie... śluz zabarwiony krwią... i jakoś tak mnie brzuch pobolewał.

Tak wczoraj plamiłam po badaniach ale dziś rano juz lepiej z tym ze czuje się inaczej znaczy czuje jakbym była otwarta tam na dole nie umiem tego opisać

7a4aio4pfp2702id.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana też tak u mnie było po badaniu. Nawet na drugi dzień miałam trochę krwi na bieliźnie.

Kajaoli wrote:
    Teraz ustalo. Bede obserwowac czy maly sie rusza jak zwykle.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, juz sie troche uspokoilam. Dziecko ladnie sie rusza i to jest dla mnie najwazniejsze.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w końcu wzięłam się za temat staników do karmienia i znalazłam naprawdę świetne w Kappahlu - wszystkim polecam. Miseczka niby miękka, ale ze ślicznej koronki i co najważniejsze - mają fiszbiny. Wygląda się w nim bardzo dobrze, fajnie podtrzymuje, a miseczki dobrze się odpinają. Do tego jest teraz promocja w tym sklepie -20% na całą bieliznę, więc cena tylko 47 zł.

Strokrotka, ao12., lubek, ataga4, anka_a lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png

Wysłany: 11 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do staników to ja kupiłam takie bawełniane w sklepie chińskim za 10 zł nosiłam i jak na sam początek myślę że nie będą takie złe :)

5b092n0a9aspxqzu.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Dziewczyny, w końcu wzięłam się za temat staników do karmienia i znalazłam naprawdę świetne w Kappahlu - wszystkim polecam. Miseczka niby miękka, ale ze ślicznej koronki i co najważniejsze - mają fiszbiny. Wygląda się w nim bardzo dobrze, fajnie podtrzymuje, a miseczki dobrze się odpinają. Do tego jest teraz promocja w tym sklepie -20% na całą bieliznę, więc cena tylko 47 zł.

Moja Siostra ich uzywała i tez baaardzo sobie je chwaliła!
    Dała mi dwa - jeden biały dugi czarny, lae w sumie zapomniałam o nich i nawet nie przymierzyła. No i w białym musze fiszbin włozyc bo wylazł

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png

Wysłany: 11 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no może nie 100 % bawełny, no bo wiadomo jak to w chińczyku :)

5b092n0a9aspxqzu.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogladam sobie wlasnie ten program porody na ipla - cos pieknego - caly czas mi lezki plyna jak rodzi sie dzidzius bo wyobrazam sobie jak to bedzie jak moj Nikus sie urodzi

Strokrotka, paaolka, ao12., Anoolka, ataga4, anka_a, Scęście lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ