X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też to sobie oglądam :) a kojarzycie odc. 6? tam jest pierwszy poród chyba ze szpitala w Wołominie, rodzi babka 43 lata. No i wyobraźcie sobie, kobieta rodzi, dobrze jej idzie, prze sobie na czworakach opierajac się o worek sako. Na co położna, widząc że dziecko zaraz wyjdzie, dawaj ją namawiać na przełożenie sie na łóżko!!! i to nie raz ją namawiała, ale ze trzy razy. NO KURNA... Dobrze że babeczka sie zaparła na to rodzenie na czworakach i nie dała sobie wchodzić w paradę. Ale załamała mnie postawa położnej... kobieta powinna tak rodzić jak jej natura podpowiada. Przecież postawa na czworakach (góra ciała lekko w górze, bo oparta o sako) jest o wiele bardziej naturalna niż leżąc na plecach...
    Bo za przeproszeniem, wyobraźmy sobie w jakiej pozycji byłoby nam wygodniej zrobić qupę przy zaparciu... No oczywiście że nie na leżąco... :/

Anoolka, lubek, ataga4, anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny o becikowe kiedy sie sklada jak sie dzidzius urodzi? Raczej kobiety nie beda mialy czas zeby ganiac po urzedach to kto to zalatwia ojciec dziecka?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    też to sobie oglądam :) a kojarzycie odc. 6? tam jest pierwszy poród chyba ze szpitala w Wołominie, rodzi babka 43 lata. No i wyobraźcie sobie, kobieta rodzi, dobrze jej idzie, prze sobie na czworakach opierajac się o worek sako. Na co położna, widząc że dziecko zaraz wyjdzie, dawaj ją namawiać na przełożenie sie na łóżko!!! i to nie raz ją namawiała, ale ze trzy razy. NO KURNA... Dobrze że babeczka sie zaparła na to rodzenie na czworakach i nie dała sobie wchodzić w paradę. Ale załamała mnie postawa położnej... kobieta powinna tak rodzić jak jej natura podpowiada. Przecież postawa na czworakach (góra ciała lekko w górze, bo oparta o sako) jest o wiele bardziej naturalna niż leżąc na plecach...
    Bo za przeproszeniem, wyobraźmy sobie w jakiej pozycji byłoby nam wygodniej zrobić qupę przy zaparciu... No oczywiście że nie na leżąco... :/

ja tez chce robic na czworaka albo na kucoco jesli to bedzie mozliwe- nepewno latwiej bedzie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam na lozku, jak juz mialam rozwarcie na 10 cm to polozne tez mowily zeby przejsc na lozko, ale tak jak juz pisalam dla mnie najwiekszy bol byl od rozwarcia 6 do 10 cm,i polozenie sie troszke mi ulzylo,bo wczesniej iles godz siedzialam na pilce.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia tak jak urodzi sie dziecko i czas na zlozenie wniosku jest chyba 12 miesiecy

age.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli, ale sie strachu najadlas! To na pewno po badaniu. Nie martw się :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mam taki zjazd energetyczny i psychiczny że ledwo powłóczę nogami. Brzuch mi wczoraj opadł a teściowa kracze że wyglądam jakbym miała zaraz urodzić. Wizyta u lekarza dopiero za tydzień.

Matka fantastycznej 4 :)
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta glukoza nie jest taka fatalna - ja herbate czesto pije slodsza :p
    Wymazy na GBs - auuu, bolalo ale nie krwawie.
    Szyjka podobno zamknieta - nic nie wskazuje na porod w szybkim terminie.
    Nastepna wizyta 17.09. - mozliwe ze beda wyniki.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu robicie glukozę teraz?

Wysłany: 11 września 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:

Ja miałam robioną dziś pierwszy raz bo się mojej lekarce przypomniało że powinnam mieć zrobione.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Ja miałam robioną dziś pierwszy raz bo się mojej lekarce przypomniało że powinnam mieć zrobione.
    Niezła ta lekarka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę poleżałam, przymknęłam oko i złe samopoczucie mi minęło :) Myślę że to przez duchotę w przychodni. Dobrze że zdecydowałam się wcisnąć bez kolejki bo tak to pewnie bym poszła do domu a ucho by dalej dokuczało. Jak ja się cieszę że już nie ma upałów bo nie wiem jak bym je wytrzymała...

Kajaoli najważniejsze że brzuch nie boli bo wtedy mogłoby oznaczać to odklejanie łożyska a tak to pewnie przez badanie.

Kajaoli lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Niezła ta lekarka...

Tiaaa... Żyć nie umierać.
    Ciekawe co będzie jak się okaże że mam cukrzycę... Hmmm...

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Tiaaa... Żyć nie umierać.
    Ciekawe co będzie jak się okaże że mam cukrzycę... Hmmm...
    Oby nie. Mam nadzieję że nie masz.

Wysłany: 11 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Oby nie. Mam nadzieję że nie masz.

Też mam taką nadzieję. :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Dziewczyny, w końcu wzięłam się za temat staników do karmienia i znalazłam naprawdę świetne w Kappahlu - wszystkim polecam. Miseczka niby miękka, ale ze ślicznej koronki i co najważniejsze - mają fiszbiny. Wygląda się w nim bardzo dobrze, fajnie podtrzymuje, a miseczki dobrze się odpinają. Do tego jest teraz promocja w tym sklepie -20% na całą bieliznę, więc cena tylko 47 zł.

Dzięki za info Poczwarkah, jutro jadę do KappAhl :-)

• lubek Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczwarkah, dzieki za info o stanikach, brzmia super, a ja mam niedobor, na pewno sprawdze. Odcinek widzialam, tez bylam w szoku postawa poloznej, i dziwilam sie, ze sie na nia nie wydarla rodzaca, bo to byl juz drugi taki jej wspanialy pomysl, nie pamietam co wczesniej, ale generalnie niefajna.

Rozki pralam w pralce i prasowalam, mam takie bez usztywnienia, wypelnienie jest dostosowane do prania, wiec bym sie nie martwila o 'zbrylenie', moim sie w kazdym razie nic nie stalo :).

Kajaoli, jak sytuacja? Ja bym chyba na ip sie wybrala mimo wszystko.

Wymaz na GBS nawet sie nie zorientowalam, ze pobrala!

Mi sie na razie brzuch nic nie opuscil, czuje sie super, spie jak niedzwiedz, nie wstaje siku, nic mnie nie boli (mimo, ze mam przepukline w odc. ledzwiowym). To wszystko napawa mnie nadzieja, ze porod tez bede miala bezproblemowy :) ale kupilam dzis herbatke z lisci malin, ja podejrzewam, ze przenosze ciaze, wiec od przyszlego piatku (poczatek 38tyg) zaczynam pic i intensywne przytulanki :)). Tego to sie akurat nie moge doczekac, nie wiem, jak Wy, ale ja mam w ciazy wieksze libido niz przed :).

Bylam dzisiaj na wizycie kwalifikacyjnej do Domu Narodzin, bardzo mila polozna, zadawala sporo pytan, ale ciaze mam bez powiklan, wiec szybko poszlo. Moj maz mial wiecej pytan :) Zmierzyla cisnienie (100/60, godzine wczesniej wypilam dosc siekierzasta kawe), posluchala maluszka i zmierzyla mi temperature. Troche sie obawiam, czy mi sie uda dostac, mowila, ze coraz wiecej chetnych do Domu i ze w zeszlym tyg zdarzylo sie, ze pacjentka Domu musiala rodzic na Bloku. To jeszcze nie problem, ale obawiam sie odeslania do innego szpitala :(, nie mam zadnej alternatywy wybranej, a termin porodu w okolicy pelni.. Ciesze sie, ze kwalifikacje przeszlam pozytywnie i ze wszystkie napotkane po drodze polozne byly bardzo mile i widac bylo, ze z powolania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 20:37

Kajaoli, Nelly, Scęście lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jutro pobuszuje troche po sklepach - musze kosmetyki kupic i powoli torbe zaczac pakowac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ja miałam zleconą glukozę ponieważ mam dużo wód płodowych, szukają przyczyny.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, wlasnie dostalam wynik GBS - nie ma :)))

paradise, ataga4, ania.g lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ