X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się w dwupaku, a miałam nadzieję że już więcej tego nie napisze:-) Proba wywołania się nie udała, skurcze były ale po odłaczeniu zaczynają zanikać. Następna proba we wtorek.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 5 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Melduje się w dwupaku, a miałam nadzieję że już więcej tego nie napisze:-) Proba wywołania się nie udała, skurcze były ale po odłaczeniu zaczynają zanikać. Następna proba we wtorek.

Oj kochana...a już myślałam że nie będą Cię męczyć

so22pqr.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:34

MartaR.., lubek, anka_a, Nelly, Kakabaka lubią tę wiadomość

• Bergo Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam od trzech dni. A do tego bóle miesiączkowe, ból bioder i ud, wilczy apetyt i problemy ze snem. Za to koniec zgagi. Więc chyba czas się szykować...
    Aniqa wrote:
    Ja tak z tydzień wczesniej mialam biegunke,

Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    MartaR gratulacje, Polusia jest śliczna!! Nie wyglada na 3,8 kg :-)
    Czekamy na opis porodu, mnie szczególnie interesuje bo mój Kajtus zapowiada się spory, wagowo na pewno jak Twoja Polcia.

A ja zaczęłam dziś 40 tydzień. Przyznam, że nie spodziewałam się że dotrwam w dwupaku do 40 tygodnia :-)
    moj Nikus tez zapowiada sie spory - ciekawe kiedy zechce wyjsc

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:33

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak by ktoras byla zainteresowana w biedronce sa chusteczki dada 256 sztuk za 15 zl

pestka lubi tę wiadomość

age.png
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Hello! Ale przez ten weekend tutaj ruch ;-) Przeważnie było ciszej ;-)

Marta gratulacje! Widziałam zdjęcie na FB ;-) Śliczna masz córeczkę ;-) I jaka ma blond fryzurke ;-)

Sylwia,może teraz na ciebie kolej ? Dziewczyny pisały i przeczyszczaniu organizmu przed :-)

U mnie cicho, nic nie zapowiada żeby miało się cos zacząć ;-I Kilka dni temu w nocy Gabrysia strasznie mi się przywracała i czulam klucie w szyjce. Potem przez następne dwa dni miałam bóle krzyza- myslalam ze się zaczyna ale widocznie zmieniła tylko pozycje bo nie jest juz tak ruchliwa jak jeszcze tydzień temu i bol lewego biodra podczas chodzenia ustąpił ;-) W końcu mogę normalnie chodzić ale po nocy nadal jeszcze boli.

Juz nie mogę się doczekać, mąż tez juz zniecierpliwiony ale tylko dlatego ze jak znaczne rodzic to będzie miał wolne :-D Ja mu mowie ze będzie miał wolne tylko od pracy bo zaczną się inne obowiązki ;-)

Ciekawe swoją drogą jak szybko z tego urlopu będą chcieli wracać do pracy hehe..CHYBA nie wiedza do końca co ich czeka hehe :)

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovu dzidziusie są śliczne!!! jak oglądałam zdjęcia to aż chciałam żeby ten mój już wypełzł...
    Co do objawów to mam MEGA apetyt. Jedno skończę jeść to zaczynam drugie... a są to mieszanki wybuchowe... Po wiesiołku zaczęłam tez mieć gęstą wydzielinę jasnożółtą i przy aplikacji dowcipnej nie dosięgam szyjki. W czwartek zobaczę co powie doktorek :D

Pojawiły się u mnie rozstępy poniżej pępka w ilości hurtowej... no i powiedziałam małżonowi, że je zatuszuje kolejnym tatuażem- jego mina bezcenna hahahhaha

• pestka Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Laktatorem się w ogóle nie przejmuj :) jak próbowałam ściągnąć przy pierwszym dziecku to było max. 20ml. A z cyca maluszek potrafił jeść 30 minut, więc ilość ściągniętego mleka ma się nijak do rzeczywistej, co potwierdził doradca laktacyjny. Tak jak mówi Aniqa - dużo wody, ja od czasu do czasu piję herbatkę laktacyjną Herbapolu (http://www.bangla.pl/opinie/p6612/herbapol-krakow-herbatka-dla-kobiety-karmiacej-fix), bo ją bardzo lubię.

Kaszulator wiem o co chodzi, ale chcę ściagac, żeby mieć w zapasie na jakies wyjście czy coś. A problem mam taki, że czuje że w piersi mam mleko, ale ono nie chce wypływać...Franulo je ściąga, ale ani ja sama ani laktator nie dają rady:( Mleko mi nie cieknie, jak dla mnie nie wiem..jest za gęsty? Czy Wam cieknie mlecko dziewczyny?
    W każdym razie ostatnio mało piłam więc teraz staram się pić dużo dużo i ta herbatkę też mąż mi zakupił i od wczoraj piję:) I myślę, że faktycznie mam więcej pokarmu, tylko własnie czekam, aż będzie go więcej, albo bardziej płynny żeby laktatorem go wyciągnąć, zobaczymy...

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Pojawiły się u mnie rozstępy poniżej pępka w ilości hurtowej... no i powiedziałam małżonowi, że je zatuszuje kolejnym tatuażem- jego mina bezcenna hahahhaha

Mnie natura przed rozstępami nie uchroniła niestety...ani kremy. Ale powiem Wam, że teraz nie ma to znaczenia:) Smaruje sie kremem nadal i dbam o skórę, wierzę, że zbledną i tyle;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    jak by ktoras byla zainteresowana w biedronce sa chusteczki dada 256 sztuk za 15 zl
    Tez miałam pisać, kupiliśmy dziś własnie:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 współczuję...mam nadzieję, że wtorkowa próba będzie ostatnią:)
    co do wypróżniania ja miałam różnie, a nawet w trakcie porodu mnie przeczyściło:) znaczy się jak szłam pod prysznic to poczułam, że muszę, już wtedy miałam skurcze:P

No i parę godzin przed zanim sie skurcze zaczęły. Organizm jest mądry, przygotowuje się na pewno jakoś:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka mi wypływa pokarm,tz wtedy jak duzo pije to jest go duzo i czuje jakbym miala takie chwilowe nawały mleczne,czuje jak cyce bolą i mleko wypływa, kilka sekund to trwa potem spokój.
    Jak niepiłam dużo wtedy naprawde mialam mniej pokarmu, teraz jak scisne sutek to mam fontanne.

pestka lubi tę wiadomość

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem jak opetana :/ skurcze (bole miesiaczkowe) coraz częstsze..
    Wczoraj jeszcze mielisny gosci, bo oglądaliśmy galę KSW, wiec od rana pieklam dwa ciasta, zrobilam jakieś przystawki i spaghetti carbonara. No i oczywiscie oprocz tego obiadek - rosół i de volaille, wiec sie narobilam. Siedzieliśmy do 1 w nocy i czułam sie super mimo zmęczenia. W nocy za to "dojechalo" mnie zmęczenie i dzisiaj caly dzień lezakuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 21:58

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    moj Nikus tez zapowiada sie spory - ciekawe kiedy zechce wyjsc
    Sylwia a jaką wage prognozują Nikusiowi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka,moj tez ogladal tą gale, okropny widok fee
    Ja oczywiscie tylko hania zasnie to i ja do wyrka ide bo niewiem jaka noc mnie czeka.

Mialas tak aktywny dzien ze az podziwiam, ja w ciazy tez tak mialam,robilam przetwory,pieklam itp, teraz to meczy mnie niewyspanie.

• anka_a Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Mnie natura przed rozstępami nie uchroniła niestety...ani kremy. Ale powiem Wam, że teraz nie ma to znaczenia:) Smaruje sie kremem nadal i dbam o skórę, wierzę, że zbledną i tyle;)

Ja się nimi nie przejmuję. Starych mam mega dużo na udach i pośladkach to te na brzuchu tylko muszą zblednąć i dopasują się do reszty ;) kiedyś się tym przejmowałam ale teraz się z nimi "pogodziłam" :D

pestka, Nelly lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Kaszulator wiem o co chodzi, ale chcę ściagac, żeby mieć w zapasie na jakies wyjście czy coś. A problem mam taki, że czuje że w piersi mam mleko, ale ono nie chce wypływać...Franulo je ściąga, ale ani ja sama ani laktator nie dają rady:( Mleko mi nie cieknie, jak dla mnie nie wiem..jest za gęsty? Czy Wam cieknie mlecko dziewczyny?
    W każdym razie ostatnio mało piłam więc teraz staram się pić dużo dużo i ta herbatkę też mąż mi zakupił i od wczoraj piję:) I myślę, że faktycznie mam więcej pokarmu, tylko własnie czekam, aż będzie go więcej, albo bardziej płynny żeby laktatorem go wyciągnąć, zobaczymy...

Pestka, byla u mnie ostatnio polozna na kontrolnej wizycie domowej.
    Powiedziala, ze gdybym miala problemy za sciagnieciem mleka albo by nie chcialo wyplywac to zebym przed kazdym karmieniem moczyla piers w miseczce cieplej wody.
    Drugim sposobem jest karmienie dziecka w pozycji spod pachy - i rzeczywiscie to dziala bo wczesniej mialam wrazenie, ze maly oproznia jedna czesc piersi podczas gdy boczna czesc pozostaje wypelniona mlekiem i napieta.

pestka, Nelly lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania przybylska nie zyje,Boże co ja czytam podczas karmienia, ale mi smutno. Taka fajna dziewczyna i matka 3 dzieci. Chyba mocno przytulac bede Hanie do rana.

‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ