X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni gratulacje kochana.

Ja świeżo po wizycie no i kuźwa zawsze coś; źle mi wyszły wyniki moczu (są leukocyty i erytrocyty). Dostałam leki. Jutro będę powtarzać badanie. Jeśli nadal wyniki będą złe to czeka mnie szpital. Żeby tylko to cholerstwo nie zaszkodziło Wojtkowi.
    Z innych wiadomości to szyjka zamknięta i pewnie przenoszę (o ile ominie mnie szpital).

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    mamy 8 dziewczynek i 9 chłopców :)
    Właśnie chciałam napisać coś podobnego: mamy dokładnie po 50% porodów żeńskich i męskich i 50% sn i cc

Kakabaka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gratulacje!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:34

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni gratulacje odpoczywajcie teraz :-)

Cos mi sie wydaje ze MOI juz tuli coreczke bo ostatnio sie nie odzywa

age.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy nadzieję wyjść dzisiaj ze szpitala, ale niestety jednak musimy zostać i się ponaświetlać. Poza tym ok, Magda już odzyskuje straconą wagę i już robi mleczne kupy :-)
    Nabrzmiałe piersi faktycznie bolą, brodawki też mocno (nie miałam pojęcia, że noworodek ssie z taką siłą), ale maltan + tłuczone liście kapusty przynoszą ulgę.

Strokrotka, anka_a, lubek, pestka lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni gratuluję córci!

Nelly fajnie, ze dochodzicie do formy - szkoda tylko, ze ta zółtaczka sie pojawiła..

Tez myślę cały czas co u MOI słychac... mam nadzieje, ze tuli już Julę. Na fb jej nie ma i nie zostawiała numeru tel. Mam nadzieje,że niedługo się odezwie!

Ataga, Paaolka - jak nie urodze do czwartku to ide na warsztaty Planeta Dziecko!

paaolka, ataga4 lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Ataga, Paaolka - jak nie urodze do czwartku to ide na warsztaty Planeta Dziecko!

A jednak ;) choć ciekawe czy Ignaś Cię nie zaskoczy wcześniej ;) ja chyba tym razem odpuszczam warsztaty, bo ciężko mi wysiedzieć kilka minut w tej samej pozycji tak mnie plecy bolą... a poza tym przeziębiłam się :/ wiec siedzę w domku i kuruję się..

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni supcio:) gratulacje- czekamy jak zwykle na focie i opis porodu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:34

paaolka, Kakabaka, Strokrotka lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    O godz. 10:50 siłami natury przyszła na świat Julia 3480 kg 58 cm. 10 pkt. Śliczne ssie pierś moja królewna.
    meeeeeeeeeeeeega gratulacje! nareszcie sie doczekalas swojego cudu!!!! pochwal sie koniecznie jak dasz rade :* i napisz wiecej jak sie czujesz :*

- Nelly.. moj Kuba tez musial zostac przez zoltaczke, lepiej w szpitalu niz w domku i potem wracac... unas wystarczylo 10h pod lampami by bilirubina z 12,8 spadla do 11 i puscili nas do domku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 14:42

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam dzis pochwalic sie w pracy swoim synkiem :) nie to ze specjalnie, musialam odebrac zezwolenie na macierzynski :) i bylam u lekarza wiec zajechalam :) zachycali sie tym moim okruszkiem :) a on cale 2h spal gdy go podziwiano :) teraz jestem w domku, i ruszam sprzatac, bo w sobote bylo kolezenskie pepkowe do 23 wieczorem, a neidziela u jednych i drugich dziadkow i mam mase zmywania i sprzatania po weekendzie :) maz mi pojechal w trase ale w nocy wroci gdzies 3-4 wiec akurat na Kubusiowe karmienie :) przylece do was wieczorem i mam nadzieje ze juz zobacze Julke moni i Julke MOI :)

ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni gratulacje!!!

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • pestka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni gratulacje!!!:)chyba szybciutko urodziłaś, nie?:)

u nas właśnie karmionko:) w środe idziemy do położnej środowiskowej, a M dziś odebrał akt urodzenia małego!:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni gratulacje!

Mitaka wlasnie dawno cie nie było tu, zastanawialam sie co sie z tobą dzieje.

Dzis karmilam publicznie pierwszy raz, takie pół publicznie bo w aucie pod lidlem.heh

mama86, Vilenka, paaolka, Kajaoli, pestka lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra...co to dzieje się na tym świecie...właśnie w TV mówili o ojcu który molestował swoją 2 miesięczną córeczkę!!! I to pod moim Radomiem... Az się poryczałam jak to usłyszałam, bo nie jestem sobie w stanie wyobrazic jak można być takim zwyrodnialcem... biedne dzieciątko :( jej własny ojciec takie okrpne rzeczy jej robił :( takiego debila to z pudła nie powinni wypuścić nigdy!

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobolewa mnie brzuch okresowo chyba hmmm

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • lubek Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, gratuluję! Chyba już szybko poszło :)

Ja po wizycie, bez zmian, rozwarcie na palec, główka we wchodzie, ale jeszcze nie wstawiona (można odepchnac ja palcem :P). No i jednak mam infekcje :(, wiec dostałam globulki, ile zdążę wziąć, tyle będzie, dla maluszka niegroźne. Pani doktor się śmiała, że na moim brzuchu można uczyć anatomii płodu, wszystko na wierzchu :) rzeczywiście ostatnio poziom wypychania łokci i kolanek przechodzi ludzkie pojęcie :).
    Tak więc teraz, w terminie porodu, czyli czw do szpitala na ktg i oni dalej decydują. Prawdopodobnie zaleca ktg co dwa dni, jak zapis nieprawidłowy to będą reagować. No i 10 dni od terminu jeszcze pochodze, jeśli zapisy będą prawidłowe, a później będą Tymka na sile wyganiac. Za to jutro chyba pelnia, wiec może nam coś ruszy :). Lekarz mówiła, że ten etap przygotowania organizmu na którym jestem, czyli miękka szyjka i rozwarcie na palec jest fizjologiczny i następny krok to będzie już raczej poród.

Nelly, ania.g lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pójdę na IP bez bóli itp dzień po terminie to co oni tam będą.ze mną robić?? Zostawią mnie na oddziale czy każą iść do domu?

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Jak pójdę na IP bez bóli itp dzień po terminie to co oni tam będą.ze mną robić?? Zostawią mnie na oddziale czy każą iść do domu?

Jak Ci lekarz wyznaczył że masz iść na iP, to chyba zrobią KTG, i od zapisów ktg będzie zalezało czy Cię położą czy odeślą do domu..

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie zabralam sie za robienie pierwszy raz muffinek czekoladowych- hmmm ciekawe jak wyjda

Kurcze mam foremki papierowe i ciasto sie delikatnie wylewa ale moze beda dobre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 17:30

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ