Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
loveyou i magdzialenka gratuluję.
Magdzialenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnoolka wrote:Dziewczyny mam takie pytanie, przebieracie w nocy maluchy przed karmieniem?
Zauważyłam że jak Filip budzi się koło 2 to w pieluszce z reguły nie ma kupy i jest w miarę sucho i zastanawiam się czy jest sens wybudzania go -
Mój synio nie chce ciągnąć cyca bo strasznie się irytuje, że wolno leci... więc matka ma zabawę laktatorem. Oddajam się co 3-4 godziny mam albo 120 albo 100 albo 80 i podaję butelką. Do tego musiałam wprowadzić jedno czasem dwa karmienia mm (nestle). A po jedzeniu mały i tak chce cyca żeby sobie pociumkać i się przytulić. Więc zabawa z butelkami i wyparzaniem przednia.
Teraz usnął i śpi w łóżeczku od 18 (szoooooook, to chyba ta deszczowa pogoda)i nie wiem czy budzić czy nie? Ale chyba poczekam aż sam zgłodnieje i wstanie.
2 macice? O kurcze pierwsze słyszę. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPauletta wrote:Gratulacje dziewczynki. Dzis juz moj termin i nic.
Ogolnie ciezki dzien mialam z mezem. Wykryli mu cukrzyce i dzis caly dzien bucze. On przybity. Nie ogarniam tematu narazie.
Niemartw sie, duzo z nas tu mialo cukrzyce. Niejest az taka straszna, i powinna minąc po porodzie. -
Ja w nocy czasem zmieniam pampersa ale nie zawsze. Wczoraj jak zasnal i sltszalam ze robi kupe to mimo spania go przewinelam. Chwile na rekach i zasnal dalej. Dzis w nocy kupy nie bylo. Dopiero teraz wali w pieluche wiec musze go rozbudzic..
-
Witam dziewczynki i mnie pochłonęło maciezynstwo nie mam na nic czasu i Pola chyba zaczęła mieć kolki bo po kapaniu tak 18-24 ciężko ją uspokoić potem śpi jak aniołek tylko ten kawałek dnia jest ciężki , a poza tym rośnie jak na drożdżach ubranka na 56 juz widzę ze naciagam...
Co do cycka to przegrałam walkę z karmieniem juz drugi raz przeszłam zapalenie piersi temperatura 40st i antybiotyk strasznie się czuje tzn czułam się tak jakbym nie była dobrą matką ale to uczucie pomału mija ... Nadal musze masować piersi bo się kanaliki zatykają i boli niesamowicie ale gorączka spadła...
Pozdrawiamy -
Pauletta wrote:Gratulacje dziewczynki. Dzis juz moj termin i nic.
Ogolnie ciezki dzien mialam z mezem. Wykryli mu cukrzyce i dzis caly dzien bucze. On przybity. Nie ogarniam tematu narazie.
Pauletta współczuję Wam, a przede wszystkim twojemu mężowi że taką diagnozę dostał..da sie z tym życ, jest to troche bardziej problematyczne, ale dacie rade! Na pewno diete trzeba zmienić i chyba to jest największa rewolucja.
Z tego co kojarzę mąż Poczwarkhi tez cierpi na cukrzycę, może napisz do niej, zapytaj jak na codzień wygląda zmaganie się z tą chorobą.
Bedzie dobrze :* -
Witam dziewczynki
Jeśli chodzi o nocne kupki Lilka dzisiaj podczas karmienia zrobiła taką że przeciekło przez pampersa, jej śpiochy, pieluchę tetrową prosto na nasze prześcieradło więc pół przytomna o 4 musiałam jeszcze szukać pościeli na zmianę
U Was też taka beznadziejna pogoda? Jest 9 a za oknem ciemno, mokro i pochmurno aż się odechciewa wstawać.
-
gratulacje dla nowych mamuś
my dzis mielismy ciezka noc mala nie chciala spac wczoraj prawie caly dzien przespala a w nocy oczy jak 5 zl, i aby cycka chciala i tak od 1 do 4 z malymi przerwami sobie cmokala nie wiem czy cos jej tam lecialo. Dziewczynki czy w drugiej dobie po porodzie dokarmialyscie dzieciaczki bo ja chyba jeszcze nie mam pokarmu i nie wiem co robic czy przystawiac czesciej do cyca czy poprosic o mm -
Dziewczyny, które już urodziły - pisałyście o bólu kości łonowej, w jakim czasie przed porodem pojawił się u was ten ból?
Mnie właśnie dopadł, najbardziej doskwiera mi w nocy. Natomiast wczoraj mój lekarz stwierdził, ze na pewno nie urodzę w terminie, bo nic tego nie zapowiada;(misiulka2000 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyParadise pogoda koszmarna
Kasiula nie dokarmiaj. Bardzo dobrze ze mała siedzi cały czas na cycu bo w ten sposób laktację rozkręci. U mnie Filip przez pierwsze 4 dni siedział na cycusiu kilkanaście godzin na dobę i jakoś przeżyłamKasiula09, Nelly, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:gratulacje dla nowych mamuś
my dzis mielismy ciezka noc mala nie chciala spac wczoraj prawie caly Dziewczynki czy w drugiej dobie po porodzie dokarmialyscie dzieciaczki bo ja chyba jeszcze nie mam pokarmu i nie wiem co robic czy przystawiac czesciej do cyca czy poprosic o mmKasiula09, Nelly, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość
-
Agrafka ja miałam takie bóle z miesiac przed porodem. Były straszne! Czasami kroku nie mogłam postawic, a w nocy ani rusz
Bardzo współczuje. Panikowałam, ze jak zaczne rodzic z bólem takim to zwariuje. Na szczescie pare dni przed porodem zaczeła sie troche uspokajać i w dniu porodu nie bolało.. Mam nadzieje,że Tobie też przejdzie!
Pauletta dacie rade! Mąż bedzie potrzebował Twojego wsparcia i razem dacie rade! Trzymam kciuki!
Kasiula mi w szpitalu dwa razy dali MM, ale dopiero po paru godzinach na cycu, bo caly czas marudził i nie mogli zrobić mu badania słuchu i jeszcze lekarka powiedziala, ze słabo przybiera. Natomiast tego samego dnia wieczorem juz zaczeła sie rozkrecac laktacja i nie podałam MM w ogole. Sam cycuś.
Iganś miał wczoraj gorszy dzień. Nie mógł złapać śpiocha i jakoś nie mógł zgrać się z zassaniem piersi. Irytował się bardzo, dopiero po 18 lepiej podjadł i usnał i potem poszło dobrze
Ogólnie to powiem Wam szczerze, ze patrze na te moje dzieci i jestem mega zakochana
Moje cudne MaleństwaDumna Mama ze mnie
Pozdrawiamy!Agrafka, Nelly, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość
-
Nie wiem czy już wiecie ale 21.10.2014 o 20:45 na świat przyszła Naomi 3470g 57cm
odezwiemy sie jak dojdziemy do siebie
MOI, Agrafka, Strokrotka, misiulka2000, Nelly, sylwia1985, Kajaoli, Kasiula09, lubek, ao12., Anoolka, Magdzialenka, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość