X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou i magdzialenka gratuluję.

Magdzialenka lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka ja przebieram tylko wtedy gdy pielucha jest mokra, albo z kupką jak śpi to nie mam serca go budzić zwłaszcza, że jak tylko zaczynam Stasia przewijać to zaraz jest obudzony :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie, przebieracie w nocy maluchy przed karmieniem?
    Zauważyłam że jak Filip budzi się koło 2 to w pieluszce z reguły nie ma kupy i jest w miarę sucho i zastanawiam się czy jest sens wybudzania go :P
    Jak niema kupy i niejest bardzo mokro to nie wymieniam.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synio nie chce ciągnąć cyca bo strasznie się irytuje, że wolno leci... więc matka ma zabawę laktatorem. Oddajam się co 3-4 godziny mam albo 120 albo 100 albo 80 i podaję butelką. Do tego musiałam wprowadzić jedno czasem dwa karmienia mm (nestle). A po jedzeniu mały i tak chce cyca żeby sobie pociumkać i się przytulić. Więc zabawa z butelkami i wyparzaniem przednia.

Teraz usnął i śpi w łóżeczku od 18 (szoooooook, to chyba ta deszczowa pogoda ;))i nie wiem czy budzić czy nie? Ale chyba poczekam aż sam zgłodnieje i wstanie.

2 macice? O kurcze pierwsze słyszę.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też będę sprawdzać najpierw pieluchę :)
    Mitaka jak miną 4 godziny to niestety musisz budzić ;)

• paradise Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! :) Zdrowka!

Ja też najpierw sprawdzam pampersa i jak nie ma kupy i nie jest mokro to nie przebieram.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczynki. Dzis juz moj termin i nic.
    Ogolnie ciezki dzien mialam z mezem. Wykryli mu cukrzyce i dzis caly dzien bucze. On przybity. Nie ogarniam tematu narazie. :-(

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Ogolnie ciezki dzien mialam z mezem. Wykryli mu cukrzyce i dzis caly dzien bucze. On przybity. Nie ogarniam tematu narazie. :-(
    Jak to cukrzyce? Cukrzyce cieżarnych?
    Niemartw sie, duzo z nas tu mialo cukrzyce. Niejest az taka straszna, i powinna minąc po porodzie.

• Nelly Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, cukrzycę wykryli u męża Pauletty.
    Pauletta, przykro mi bardzo, trzymajcie się dzielnie oboje, na pewno znajdziecie sposób, by w miarę normalnie żyć z chorobą

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Aleksander przyszedł na świat 18,10,2014, sn, 3380g, 55cm
    Gratulacje! :) witaj Alus :)

Magdzialenka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy czasem zmieniam pampersa ale nie zawsze. Wczoraj jak zasnal i sltszalam ze robi kupe to mimo spania go przewinelam. Chwile na rekach i zasnal dalej. Dzis w nocy kupy nie bylo. Dopiero teraz wali w pieluche wiec musze go rozbudzic..

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki i mnie pochłonęło maciezynstwo nie mam na nic czasu i Pola chyba zaczęła mieć kolki bo po kapaniu tak 18-24 ciężko ją uspokoić potem śpi jak aniołek tylko ten kawałek dnia jest ciężki , a poza tym rośnie jak na drożdżach ubranka na 56 juz widzę ze naciagam...

Co do cycka to przegrałam walkę z karmieniem juz drugi raz przeszłam zapalenie piersi temperatura 40st i antybiotyk strasznie się czuje tzn czułam się tak jakbym nie była dobrą matką ale to uczucie pomału mija ... Nadal musze masować piersi bo się kanaliki zatykają i boli niesamowicie ale gorączka spadła...

Pozdrawiamy

7a4aio4pfp2702id.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:

Pauletta współczuję Wam, a przede wszystkim twojemu mężowi że taką diagnozę dostał..da sie z tym życ, jest to troche bardziej problematyczne, ale dacie rade! Na pewno diete trzeba zmienić i chyba to jest największa rewolucja.
    Z tego co kojarzę mąż Poczwarkhi tez cierpi na cukrzycę, może napisz do niej, zapytaj jak na codzień wygląda zmaganie się z tą chorobą.

Bedzie dobrze :*

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ;) Jeśli chodzi o nocne kupki Lilka dzisiaj podczas karmienia zrobiła taką że przeciekło przez pampersa, jej śpiochy, pieluchę tetrową prosto na nasze prześcieradło więc pół przytomna o 4 musiałam jeszcze szukać pościeli na zmianę :P

U Was też taka beznadziejna pogoda? Jest 9 a za oknem ciemno, mokro i pochmurno aż się odechciewa wstawać.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla nowych mamuś :-)

my dzis mielismy ciezka noc mala nie chciala spac wczoraj prawie caly dzien przespala a w nocy oczy jak 5 zl, i aby cycka chciala i tak od 1 do 4 z malymi przerwami sobie cmokala nie wiem czy cos jej tam lecialo. Dziewczynki czy w drugiej dobie po porodzie dokarmialyscie dzieciaczki bo ja chyba jeszcze nie mam pokarmu i nie wiem co robic czy przystawiac czesciej do cyca czy poprosic o mm

age.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już urodziły - pisałyście o bólu kości łonowej, w jakim czasie przed porodem pojawił się u was ten ból?
    Mnie właśnie dopadł, najbardziej doskwiera mi w nocy. Natomiast wczoraj mój lekarz stwierdził, ze na pewno nie urodzę w terminie, bo nic tego nie zapowiada;(

misiulka2000 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise pogoda koszmarna :/

Kasiula nie dokarmiaj. Bardzo dobrze ze mała siedzi cały czas na cycu bo w ten sposób laktację rozkręci. U mnie Filip przez pierwsze 4 dni siedział na cycusiu kilkanaście godzin na dobę i jakoś przeżyłam ;)

Kasiula09, Nelly, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    gratulacje dla nowych mamuś :-)

my dzis mielismy ciezka noc mala nie chciala spac wczoraj prawie caly Dziewczynki czy w drugiej dobie po porodzie dokarmialyscie dzieciaczki bo ja chyba jeszcze nie mam pokarmu i nie wiem co robic czy przystawiac czesciej do cyca czy poprosic o mm
    Jeśli zamierzasz karmić piersią to nie dokarmiaj! Przystawiaj dzidzie do cyca i zobaczysz, że mleczko się pojawi. Przez pierwsze dni leci żółta siarka, która jest mega wartościowa, więc przystawiaj i jeszcze raz przystawiaj :-)

Kasiula09, Nelly, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka ja miałam takie bóle z miesiac przed porodem. Były straszne! Czasami kroku nie mogłam postawic, a w nocy ani rusz :( Bardzo współczuje. Panikowałam, ze jak zaczne rodzic z bólem takim to zwariuje. Na szczescie pare dni przed porodem zaczeła sie troche uspokajać i w dniu porodu nie bolało.. Mam nadzieje,że Tobie też przejdzie!

Pauletta dacie rade! Mąż bedzie potrzebował Twojego wsparcia i razem dacie rade! Trzymam kciuki!

Kasiula mi w szpitalu dwa razy dali MM, ale dopiero po paru godzinach na cycu, bo caly czas marudził i nie mogli zrobić mu badania słuchu i jeszcze lekarka powiedziala, ze słabo przybiera. Natomiast tego samego dnia wieczorem juz zaczeła sie rozkrecac laktacja i nie podałam MM w ogole. Sam cycuś.

Iganś miał wczoraj gorszy dzień. Nie mógł złapać śpiocha i jakoś nie mógł zgrać się z zassaniem piersi. Irytował się bardzo, dopiero po 18 lepiej podjadł i usnał i potem poszło dobrze :)

Ogólnie to powiem Wam szczerze, ze patrze na te moje dzieci i jestem mega zakochana <3
    Moje cudne Maleństwa :) Dumna Mama ze mnie :)
    Pozdrawiamy!

Agrafka, Nelly, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy już wiecie ale 21.10.2014 o 20:45 na świat przyszła Naomi 3470g 57cm :) odezwiemy sie jak dojdziemy do siebie

MOI, Agrafka, Strokrotka, misiulka2000, Nelly, sylwia1985, Kajaoli, Kasiula09, lubek, ao12., Anoolka, Magdzialenka, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ