X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou i magdzialenka gratuluję.

Magdzialenka lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka ja przebieram tylko wtedy gdy pielucha jest mokra, albo z kupką jak śpi to nie mam serca go budzić zwłaszcza, że jak tylko zaczynam Stasia przewijać to zaraz jest obudzony :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie, przebieracie w nocy maluchy przed karmieniem?
    Zauważyłam że jak Filip budzi się koło 2 to w pieluszce z reguły nie ma kupy i jest w miarę sucho i zastanawiam się czy jest sens wybudzania go :P
    Jak niema kupy i niejest bardzo mokro to nie wymieniam.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synio nie chce ciągnąć cyca bo strasznie się irytuje, że wolno leci... więc matka ma zabawę laktatorem. Oddajam się co 3-4 godziny mam albo 120 albo 100 albo 80 i podaję butelką. Do tego musiałam wprowadzić jedno czasem dwa karmienia mm (nestle). A po jedzeniu mały i tak chce cyca żeby sobie pociumkać i się przytulić. Więc zabawa z butelkami i wyparzaniem przednia.

Teraz usnął i śpi w łóżeczku od 18 (szoooooook, to chyba ta deszczowa pogoda ;))i nie wiem czy budzić czy nie? Ale chyba poczekam aż sam zgłodnieje i wstanie.

2 macice? O kurcze pierwsze słyszę.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też będę sprawdzać najpierw pieluchę :)
    Mitaka jak miną 4 godziny to niestety musisz budzić ;)

• paradise Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! :) Zdrowka!

Ja też najpierw sprawdzam pampersa i jak nie ma kupy i nie jest mokro to nie przebieram.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczynki. Dzis juz moj termin i nic.
    Ogolnie ciezki dzien mialam z mezem. Wykryli mu cukrzyce i dzis caly dzien bucze. On przybity. Nie ogarniam tematu narazie. :-(

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Ogolnie ciezki dzien mialam z mezem. Wykryli mu cukrzyce i dzis caly dzien bucze. On przybity. Nie ogarniam tematu narazie. :-(
    Jak to cukrzyce? Cukrzyce cieżarnych?
    Niemartw sie, duzo z nas tu mialo cukrzyce. Niejest az taka straszna, i powinna minąc po porodzie.

• Nelly Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, cukrzycę wykryli u męża Pauletty.
    Pauletta, przykro mi bardzo, trzymajcie się dzielnie oboje, na pewno znajdziecie sposób, by w miarę normalnie żyć z chorobą

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Aleksander przyszedł na świat 18,10,2014, sn, 3380g, 55cm
    Gratulacje! :) witaj Alus :)

Magdzialenka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy czasem zmieniam pampersa ale nie zawsze. Wczoraj jak zasnal i sltszalam ze robi kupe to mimo spania go przewinelam. Chwile na rekach i zasnal dalej. Dzis w nocy kupy nie bylo. Dopiero teraz wali w pieluche wiec musze go rozbudzic..

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki i mnie pochłonęło maciezynstwo nie mam na nic czasu i Pola chyba zaczęła mieć kolki bo po kapaniu tak 18-24 ciężko ją uspokoić potem śpi jak aniołek tylko ten kawałek dnia jest ciężki , a poza tym rośnie jak na drożdżach ubranka na 56 juz widzę ze naciagam...

Co do cycka to przegrałam walkę z karmieniem juz drugi raz przeszłam zapalenie piersi temperatura 40st i antybiotyk strasznie się czuje tzn czułam się tak jakbym nie była dobrą matką ale to uczucie pomału mija ... Nadal musze masować piersi bo się kanaliki zatykają i boli niesamowicie ale gorączka spadła...

Pozdrawiamy

7a4aio4pfp2702id.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:

Pauletta współczuję Wam, a przede wszystkim twojemu mężowi że taką diagnozę dostał..da sie z tym życ, jest to troche bardziej problematyczne, ale dacie rade! Na pewno diete trzeba zmienić i chyba to jest największa rewolucja.
    Z tego co kojarzę mąż Poczwarkhi tez cierpi na cukrzycę, może napisz do niej, zapytaj jak na codzień wygląda zmaganie się z tą chorobą.

Bedzie dobrze :*

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ;) Jeśli chodzi o nocne kupki Lilka dzisiaj podczas karmienia zrobiła taką że przeciekło przez pampersa, jej śpiochy, pieluchę tetrową prosto na nasze prześcieradło więc pół przytomna o 4 musiałam jeszcze szukać pościeli na zmianę :P

U Was też taka beznadziejna pogoda? Jest 9 a za oknem ciemno, mokro i pochmurno aż się odechciewa wstawać.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla nowych mamuś :-)

my dzis mielismy ciezka noc mala nie chciala spac wczoraj prawie caly dzien przespala a w nocy oczy jak 5 zl, i aby cycka chciala i tak od 1 do 4 z malymi przerwami sobie cmokala nie wiem czy cos jej tam lecialo. Dziewczynki czy w drugiej dobie po porodzie dokarmialyscie dzieciaczki bo ja chyba jeszcze nie mam pokarmu i nie wiem co robic czy przystawiac czesciej do cyca czy poprosic o mm

age.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już urodziły - pisałyście o bólu kości łonowej, w jakim czasie przed porodem pojawił się u was ten ból?
    Mnie właśnie dopadł, najbardziej doskwiera mi w nocy. Natomiast wczoraj mój lekarz stwierdził, ze na pewno nie urodzę w terminie, bo nic tego nie zapowiada;(

misiulka2000 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise pogoda koszmarna :/

Kasiula nie dokarmiaj. Bardzo dobrze ze mała siedzi cały czas na cycu bo w ten sposób laktację rozkręci. U mnie Filip przez pierwsze 4 dni siedział na cycusiu kilkanaście godzin na dobę i jakoś przeżyłam ;)

Kasiula09, Nelly, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    gratulacje dla nowych mamuś :-)

my dzis mielismy ciezka noc mala nie chciala spac wczoraj prawie caly Dziewczynki czy w drugiej dobie po porodzie dokarmialyscie dzieciaczki bo ja chyba jeszcze nie mam pokarmu i nie wiem co robic czy przystawiac czesciej do cyca czy poprosic o mm
    Jeśli zamierzasz karmić piersią to nie dokarmiaj! Przystawiaj dzidzie do cyca i zobaczysz, że mleczko się pojawi. Przez pierwsze dni leci żółta siarka, która jest mega wartościowa, więc przystawiaj i jeszcze raz przystawiaj :-)

Kasiula09, Nelly, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka ja miałam takie bóle z miesiac przed porodem. Były straszne! Czasami kroku nie mogłam postawic, a w nocy ani rusz :( Bardzo współczuje. Panikowałam, ze jak zaczne rodzic z bólem takim to zwariuje. Na szczescie pare dni przed porodem zaczeła sie troche uspokajać i w dniu porodu nie bolało.. Mam nadzieje,że Tobie też przejdzie!

Pauletta dacie rade! Mąż bedzie potrzebował Twojego wsparcia i razem dacie rade! Trzymam kciuki!

Kasiula mi w szpitalu dwa razy dali MM, ale dopiero po paru godzinach na cycu, bo caly czas marudził i nie mogli zrobić mu badania słuchu i jeszcze lekarka powiedziala, ze słabo przybiera. Natomiast tego samego dnia wieczorem juz zaczeła sie rozkrecac laktacja i nie podałam MM w ogole. Sam cycuś.

Iganś miał wczoraj gorszy dzień. Nie mógł złapać śpiocha i jakoś nie mógł zgrać się z zassaniem piersi. Irytował się bardzo, dopiero po 18 lepiej podjadł i usnał i potem poszło dobrze :)

Ogólnie to powiem Wam szczerze, ze patrze na te moje dzieci i jestem mega zakochana <3
    Moje cudne Maleństwa :) Dumna Mama ze mnie :)
    Pozdrawiamy!

Agrafka, Nelly, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy już wiecie ale 21.10.2014 o 20:45 na świat przyszła Naomi 3470g 57cm :) odezwiemy sie jak dojdziemy do siebie

MOI, Agrafka, Strokrotka, misiulka2000, Nelly, sylwia1985, Kajaoli, Kasiula09, lubek, ao12., Anoolka, Magdzialenka, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ