X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

U nas jszcze nie było poloznej srodowiskowej, czekam na nia bo mam pare pytań które spisalam na kartce. Właśnie, czy wasze maluchy czesto maja lub mialy czkawke? Ostatnio Kajtek ma codziennie, szkoda mi go bo trzęsie nim wtedy calym a on biedulek nie wie o co chodzi. Najczęściej ma tak ze minimalnie mu sie uleje a potem ta czkawka, która czasem trwa nawet z 10 minut.

:-)

Ataga, mam na czkawke super sposob :)

Ktoregos dnia zadzwonila do mnie moja wielodzietna i wszechwiedzaca mlodsza siostra - czule nazywam ja Madrala :)
    Trzymalam wtedy na reku Charliego, ktory mial wyjatkowo gwaltowna czkawke a ja nie wiedzialam jak mu pomoc. Do tego byl glodny ale balam sie mu dac cyca bo nie chcialam zeby sie udlawil.
    Gdy moja sister uslyszala co sie dzieje poradzila zeby go przystawic natychmiast do piersi i ze za chwilke mu przejdzie.
    Zapewnila, ze dziecko sie nie udlawi bo tak robila z cala swoja trojka.
    Przystawilam go wiec jeszcze rozmawiajac przez telefon i za chwilke czkawka ustala :)
    Od tej pory w ten sposob mu pomagam i to dziala :)

Polecam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 11:50

ataga4 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie to nie pamiętam kiedy krocze przestało mi dokuczać przy siedzeniu - więc chyba już chwila minęła :-) Czasami jeszcze czuję dyskomfort gdzieś głęboko w środku jak nieostrożnie usiądę na brzegu wanny, ale na zewnątrz trzeba się mocno przyglądać by dojrzeć ślad po cięciu

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki za miłe słowa.
    Wiem o mezu Poczwarki. Pisalam do niej na fb ale wiadome dzidzius to brak czasu.
    Narazie mam drugi dzien placzu.. :-( no coz musimy sie oswoic...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:

Ktoregos dnia zadzwonila do mnie moja wielodzietna i wszechwiedzaca mlodsza siostra - czule nazywam ja Madrala :)
    Trzymalam wtedy na reku Charliego, ktory mial wyjatkowo gwaltowna czkawke a ja nie wiedzialam jak mu pomoc. Do tego byl glodny ale balam sie mu dac cyca bo nie chcialam zeby sie udlawil.
    Gdy moja sister uslyszala co sie dzieje poradzila zeby go przystawic natychmiast do piersi i ze za chwilke mu przejdzie.
    Przystawilam go wiec jeszcze rozmawiajac przez telefon i za chwilke czkawka ustala :)

na mojego Kube nie dziala :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kropelk isok uz cytryny, na usta malucha , oblize ejzykiem i po czkawce :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Smutas Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje dziecko ciągle stęoka, je steka, śpi stęka, piardnie czy zrobi kupe i nadal stęka. Szkoda mi go ale już mam dość tego stęokania. Polozna powiedziala że puki nie płacze to nic sie nie dzieje. Ja od wczoraj przepajam małego koperkiem ale chyba nic to nie daje.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktore dzis rodza hihih? :) bo przed 00 mamy nów :) 24 wrzesnia w now sporo sie posypalo ;)

Mika85, ao12. lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas, a sprobuj pic rumianek, mnie polozna mówiła ze pomoże na moje ew zaparcia i dobrze podziala na brzuszek malucha. Można nawet 2 szklanki dziennie.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:

Na pewno wyprobuje :-), być może juz dziś;-)

Kajaoli lubi tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja też miałam mało pokarmu wiec budziłam małą do picia co godzinę i na drugi dzień już było znacznie lepiej i teraz jak je to cała zalewa się mlekiem, że aż nosem wychodzi :) próbuj. Nie podawaj juz mm tylko tak jak mówię bądź co godzinkę :)

Nelly lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie przepajacie maluchy? Bo mnie się wczoraj znajoma pyta czy przepajam a ja zielona nie wiem o co chodzi.

U nas sapka - charczy, chrapie itd, tez ktoś tak miał albo ma, nie wiem czy się konsultować z lekarzem....

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:02

Nelly, lubek lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    na mojego Kube nie dziala :)

Niestety (albo na szczescie) kazde dziecko jest inne wiec tak, zgadzam sie, nie u wszystkich dzieci karmienie piersia likwiduje czkawke ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A właśnie przepajacie maluchy? Bo mnie się wczoraj znajoma pyta czy przepajam a ja zielona nie wiem o co chodzi.

U nas sapka - charczy, chrapie itd, tez ktoś tak miał albo ma, nie wiem czy się konsultować z lekarzem....
    Mi polozna powiedziala ze na cycu zero przepajania.
    Charcze furczy i to tez normalne :)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:02

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy którejś z was sączyły się wody przed porodem? Od wczoraj czasem mam mokrą wkładkę ale to jakby woda, a nie śluz. Dziś jak zakładała m dopochwowo wiesiołek to w pochwie było poprostu mokro, a nie było w ogóle śluzu białego. Skurczy nie mam, tylko wczoraj w nocy straszną biegunkę. Jutro rano mam ktg i nie wiem czy jechać dziś na izbę z tymi wodami :-/

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, a jak długo trwało u was krwawienie po porodzie?

Ja jestem 2 tygodnie po porodzie i od wtorku używam już wkładek bo teraz trochę plamię ale pewnie u każdej inaczej to wygląda

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ, jak będziesz jechać na IP to weź wkładkę z tą cieczą do zbadania. Jak leżałam w szpitalu, moja sąsiadka podejrzewała sączenie się wód i lekarz na obchodzie kazał jej to "złapać" we wkładkę, bo inaczej nie będą w stanie tego ocenić

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, a jak długo trwało u was krwawienie po porodzie?
    paradise wrote:
    Ja jestem 2 tygodnie po porodzie i od wtorku używam już wkładek bo teraz trochę plamię ale pewnie u każdej inaczej to wygląda
    U mnie też po 1,5-2 tygodniach leciało mniej, a potem przez parę dni znów więcej, za to od wczoraj prawie nic już nie płynie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:40

km5svcqg6fuae1xg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też charczy, normalne ponoć;) tak moja położna powiedziała;)

a krwawić już nie krwawie, delikatnie plamię, ale to minimalnie.

i przy karmieniu piersią nie przepajać;)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ