Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ataga4 wrote:
U nas jszcze nie było poloznej srodowiskowej, czekam na nia bo mam pare pytań które spisalam na kartce. Właśnie, czy wasze maluchy czesto maja lub mialy czkawke? Ostatnio Kajtek ma codziennie, szkoda mi go bo trzęsie nim wtedy calym a on biedulek nie wie o co chodzi. Najczęściej ma tak ze minimalnie mu sie uleje a potem ta czkawka, która czasem trwa nawet z 10 minut.

Ataga, mam na czkawke super sposob
Ktoregos dnia zadzwonila do mnie moja wielodzietna i wszechwiedzaca mlodsza siostra - czule nazywam ja Madrala
Trzymalam wtedy na reku Charliego, ktory mial wyjatkowo gwaltowna czkawke a ja nie wiedzialam jak mu pomoc. Do tego byl glodny ale balam sie mu dac cyca bo nie chcialam zeby sie udlawil.
Gdy moja sister uslyszala co sie dzieje poradzila zeby go przystawic natychmiast do piersi i ze za chwilke mu przejdzie.
Zapewnila, ze dziecko sie nie udlawi bo tak robila z cala swoja trojka.
Przystawilam go wiec jeszcze rozmawiajac przez telefon i za chwilke czkawka ustala
Od tej pory w ten sposob mu pomagam i to dziala
Polecam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 11:50
ataga4 lubi tę wiadomość
-
Właściwie to nie pamiętam kiedy krocze przestało mi dokuczać przy siedzeniu - więc chyba już chwila minęła
Czasami jeszcze czuję dyskomfort gdzieś głęboko w środku jak nieostrożnie usiądę na brzegu wanny, ale na zewnątrz trzeba się mocno przyglądać by dojrzeć ślad po cięciu
-
na mojego Kube nie dzialaKajaoli wrote:Ataga, mam na czkawke super sposob

Ktoregos dnia zadzwonila do mnie moja wielodzietna i wszechwiedzaca mlodsza siostra - czule nazywam ja Madrala
Trzymalam wtedy na reku Charliego, ktory mial wyjatkowo gwaltowna czkawke a ja nie wiedzialam jak mu pomoc. Do tego byl glodny ale balam sie mu dac cyca bo nie chcialam zeby sie udlawil.
Gdy moja sister uslyszala co sie dzieje poradzila zeby go przystawic natychmiast do piersi i ze za chwilke mu przejdzie.
Przystawilam go wiec jeszcze rozmawiajac przez telefon i za chwilke czkawka ustala
Polecam
-
Dziewczyny moje dziecko ciągle stęoka, je steka, śpi stęka, piardnie czy zrobi kupe i nadal stęka. Szkoda mi go ale już mam dość tego stęokania. Polozna powiedziala że puki nie płacze to nic sie nie dzieje. Ja od wczoraj przepajam małego koperkiem ale chyba nic to nie daje.
-
Kajaoli wrote:Ataga, mam na czkawke super sposob

Polecam
Na pewno wyprobuje
, być może juz dziś
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Sylwia ja też miałam mało pokarmu wiec budziłam małą do picia co godzinę i na drugi dzień już było znacznie lepiej i teraz jak je to cała zalewa się mlekiem, że aż nosem wychodzi
próbuj. Nie podawaj juz mm tylko tak jak mówię bądź co godzinkę
Nelly lubi tę wiadomość
-
Mi polozna powiedziala ze na cycu zero przepajania.mitaka wrote:A właśnie przepajacie maluchy? Bo mnie się wczoraj znajoma pyta czy przepajam a ja zielona nie wiem o co chodzi.
U nas sapka - charczy, chrapie itd, tez ktoś tak miał albo ma, nie wiem czy się konsultować z lekarzem....
Charcze furczy i to tez normalne
-
Dziewczyny czy którejś z was sączyły się wody przed porodem? Od wczoraj czasem mam mokrą wkładkę ale to jakby woda, a nie śluz. Dziś jak zakładała m dopochwowo wiesiołek to w pochwie było poprostu mokro, a nie było w ogóle śluzu białego. Skurczy nie mam, tylko wczoraj w nocy straszną biegunkę. Jutro rano mam ktg i nie wiem czy jechać dziś na izbę z tymi wodami
[/url]
[/url] -
ataga4 wrote:Dziewczyny, a jak długo trwało u was krwawienie po porodzie?U mnie też po 1,5-2 tygodniach leciało mniej, a potem przez parę dni znów więcej, za to od wczoraj prawie nic już nie płynieparadise wrote:Ja jestem 2 tygodnie po porodzie i od wtorku używam już wkładek bo teraz trochę plamię ale pewnie u każdej inaczej to wygląda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:40

no coz musimy sie oswoic...

[/link]