X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak karmie mieszanie to tez nie? ciekawe

ja tez jeszcze plamie i uzywam wkaładek

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ktore dzis rodza hihih? :) bo przed 00 mamy nów :) 24 wrzesnia w now sporo sie posypalo ;)

mam nadzieję,że ja .. bo już ciąża mi ciąży :)

Scęście lubi tę wiadomość

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilenka wrote:
    mam nadzieję,że ja .. bo już ciąża mi ciąży :)
    Ja też się nie obrażę;)

Vilenka lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    gratulacje dla nowych mamuś :-)

my dzis mielismy ciezka noc mala nie chciala spac wczoraj prawie caly dzien przespala a w nocy oczy jak 5 zl, i aby cycka chciala i tak od 1 do 4 z malymi przerwami sobie cmokala nie wiem czy cos jej tam lecialo. Dziewczynki czy w drugiej dobie po porodzie dokarmialyscie dzieciaczki bo ja chyba jeszcze nie mam pokarmu i nie wiem co robic czy przystawiac czesciej do cyca czy poprosic o mm
    My też mieliśmy przedwczoraj taką noc :(
    Mi polecono dostawiać dziecko jak najczęściej do piersi, i mleko się pojawiło...mam twarde piersi i muszę je masować bo się kanaliki pozatykały :(

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0507 wrote:
    Nie wiem czy już wiecie ale 21.10.2014 o 20:45 na świat przyszła Naomi 3470g 57cm :) odezwiemy sie jak dojdziemy do siebie
    Gratulacje :)

Eva0507 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Mika85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ktore dzis rodza hihih? :) bo przed 00 mamy nów :) 24 wrzesnia w now sporo sie posypalo ;)

Oj ja też bym chętnie urodziła :)

20130921310117.png
    7d80510a16.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    A wlasnie co ile karmicie? Mi mowila polozna zebym karmila na zadanie wtedy gdy maly jest glodny ale czasem jest glodny co godzinie a czasem co trzy
    Ja karmię na żądanie, serce mi się kraja jak mała płacze :(

Kajaoli lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj mamuśki :-)

Dzisiaj Juleczka ma 2 tygodnie :-) A pępuszek odpadł jej w poniedziałek w 11dobie :-)

Co do krwawienia jestem 2 tyg.po porodzie CC to mam lekkie,ale tylko po karmieniu. A w ogóle to może z 4-5 dni miałam takie obfite.

U mnie Julcia też często ma czkawki zwłaszcza jak zje...i wyczytałam w necie o tym żeby cyca dać i na nią to działa :-)

Też karmie na żądanie , z reguły budzi się co 3 godz.tylko mam później problem z jej usypianiem bo najchętniej to wolałaby przy cycu usnąć ( i tak na razie w większości usypia) a nie chce jej tak uczyć. Macie jakieś sposoby na usypianie bez cycka???? :-) Smoczki wypluwa, no może kilka razy usnęła z nim :-(

No i mam problem z kąpielami, bo nie jestem w stanie jej kąpać o stałej porze , różnie się budzi do jedzenia i czasami od razu zasypia a czasami trwa to z ponad godzinę nawet dwie. I np.wczoraj obudziła się po 17 i kąpaliśmy ją,a dziś usnęła po 16 pojedzona to do 19 pewnie pośpi.

Mam pytanko wybudzacie swoje maluchy do kąpieli???? Aaaa zapomniałam dodać,że przed kąpielą muszę ją nakarmić odczekać i dopiero do kąpania, bo tak to głodomorek się nie da wykapać :-) I zastanawiam się czy nie robić tak,żeby przygotować wszystko obudzić ją tak z 30 min wcześniej do kapieli a później jedzonko:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 17:10

so22pqr.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras z mam odswiadcza permanentnego ulewania? Moj maly je lapczywie i duzo, schemat jest taki, budzi sie, dostaje cycka 20-40min, robi kupe w przerwie, jest przewijany i na pocieszenie znow musi dostac cycka, bo juz glodny i nieszczesliwy po przebieraniu i czasami znow wisi 40min. Dzisiaj musialam az zmienic piers podczas tego drugiego karmienia, bo wyzerowal pierwsza. Wiec wydaje mi sie, ze je duzo, przybiera tez szybko, ale po kazdym karmieniu ulewa dwa, czasami trzy razy. W wiekszosci to nie jest przetrawione mleko, tylko jakby nieprzelkniety zapas z buzi, chociaz zdarza sie i przetrawione, wtedy jest bardziej geste i grudkowate. Pionizujemy malego po karmieniu, spi na klinie i na boku oczywiscie, ale zawsze trzeba byc czujnym jak zasypia, przez sen cale szczescie sie to nie zdarza. Nie wiem, czy to dlatego, ze za duzo je?

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj była u nas położna, zdjęła mi szwy, miała zdjąć tylko jeden, i nic mi nie mówiąc zdjęła wszystkie.
    Od razu lżej mi się zrobiło, już mnie szwy nie ciągną :)
    Trochę lepiej się siedzi :)
    Będę miała niestety paskudną bliznę...dobrze, że poród zakończył się szczęśliwie dla mnie i dla małej to jest najważniejsze :)
    A odnośnie pomocy mojego męża-jest naprawdę kochany...kąpie i przebiera małą, podaje mi ją do karmienia.
    Jak nie potrafiłam sama wstać z kanapy pomagał mi....zakochał się w naszej córci, nawet bierze ją ode mnie, żeby małej się odbiło po karmieniu.
    Mój mąż jest cudowny :)

Zielono mi:-))))), ataga4, madziallena, Strokrotka, Anoolka, pestka, Bergo, Kajaoli, Kakabaka, Eva0507 lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka się dziś nie odzywa, może zaczęła się u niej akcja?

paaolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj Nikus dzisiaj je co godzine a ja nie jestem w stanie nic zrobic. Maz wrocil juz do pracy chos i tak nic nie pomagal no moze wykapac ale w nocy to ja wstawalam ledwo zywa. Mam jakiegos dola i jeszcze tesciowie mysla ze glodze dziecko bo przylatuja jak tylko placz uslysza- mam juz tego wszystkiego dosc- przez to pewnie mam malo mleka w cycach :( najchetniej to bym sobie wynajela jakies mieszkanko by byc zdala od wszsytkich i troche odpoczac...

ania4 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Paaolka się dziś nie odzywa, może zaczęła się u niej akcja?

Nie nie,jeszcze nie rodze ;) ale juz pol dnia jestem w szpitalu, najpierw badania, potem wizyta u mojego doktora i w koncu praktycznie kłocąc sie z polożną zdecydowal ze zostawia mnie juz na oddziale. Ona twierdzila ze nie ma juz miejsc..a ja na ktg nie mialam wiekszych skurczy wiec niby po co...no ale zostaje, na razie czekam jeszcze na łozko, ktore ma sie ponoc zwolnic po 19...
    Jutro beda mi podlaczac kroplowke, moze akcja ruszy..oby ;)

lubek, Nelly, ataga4, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Nie nie,jeszcze nie rodze ;) ale juz pol dnia jestem w szpitalu, najpierw badania, potem wizyta u mojego doktora i w koncu praktycznie kłocąc sie z polożną zdecydowal ze zostawia mnie juz na oddziale. Ona twierdzila ze nie ma juz miejsc..a ja na ktg nie mialam wiekszych skurczy wiec niby po co...no ale zostaje, na razie czekam jeszcze na łozko, ktore ma sie ponoc zwolnic po 19...
    Jutro beda mi podlaczac kroplowke, moze akcja ruszy..oby ;)
    W takim razie życzę szybkiego i bezbolesnego porodu :)

paaolka lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje! :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymamy kciukasy Paaolka!! Informuj nas co sie dzieje :-)

• pestka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolko będzie dobrze, rachu ciachu i bedziesz to miała za sobą i maluszka przy sobie ;)

paaolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wspolczuje mieszkania z tesciami, i tego ze jestes zmeczona, dokładnie wiem co to znaczy bo hania daje popalic, ale mi pomaga mąż, zresztą ja kryzysy mam co pare dni,

• paaolka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za kciuki :) zrobili mi ktg jeszcze przed chwilą, troche skurczy takich srednich sie zapisalo, ale nic nie bolało, czulam po prostu jakby takie napinanie, no i polozna twierdzi ze moze to moja macica tak reaguje na ruchy malego...zobaczymy.

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    A czy ktoras z mam odswiadcza permanentnego ulewania? Moj maly je lapczywie i duzo, schemat jest taki, budzi sie, dostaje cycka 20-40min, robi kupe w przerwie, jest przewijany i na pocieszenie znow musi dostac cycka, bo juz glodny i nieszczesliwy po przebieraniu i czasami znow wisi 40min. Dzisiaj musialam az zmienic piers podczas tego drugiego karmienia, bo wyzerowal pierwsza. Wiec wydaje mi sie, ze je duzo, przybiera tez szybko, ale po kazdym karmieniu ulewa dwa, czasami trzy razy. W wiekszosci to nie jest przetrawione mleko, tylko jakby nieprzelkniety zapas z buzi, chociaz zdarza sie i przetrawione, wtedy jest bardziej geste i grudkowate. Pionizujemy malego po karmieniu, spi na klinie i na boku oczywiscie, ale zawsze trzeba byc czujnym jak zasypia, przez sen cale szczescie sie to nie zdarza. Nie wiem, czy to dlatego, ze za duzo je?

Naszemu tez sie caly czas ulewa, jak narazie nie znalazlam na to sposobu tylko caly czas na niego uwazam.

lubek lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ