X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka super wieści! nie martw się, stres jest normalny :) najważniejsze, że TA chwila, Waszego spotkania jest już blisko:)

Ja tez zaczęłam znów odciągać mleczko:)zawsze w razie czego mamy zamrożonego trochę:)

paaolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Dxien po terminie ehhh i cisza

U mnie trzy dni po i to samo... czop odszedł już cały, skurcze są, ale tylko nieregularne i dupa. Dzisiaj mam doła przez to :/ Coraz bardziej czuję jakieś ciśnienie i presje ze strony otoczenia i mam dość, a wiem, że wcale mi to nie pomaga. Mam coraz częściej wrażenie, że do nowego roku będę w dwupaku chodzić...buuu

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka, trzymam mocno kciuki!

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nic się nie dzieje. Jak się nie zacznie, to w środę do szpitala..

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kobiety...ale sie wkurzylam! Tyle czekania dzis i powiedzieli mi przed chwilą ze jednak indukcja przeniesiona na jutro :( wrr...jutro podejrzewam ze tez najpierw sie naczekam zanim zrobią wypisy z porodowki i zwolni sie miejsce, bo ja na ginekologii jestem teraz...
    Mam nadzieje ze Wasze kciuki przydadza sie jutro juz na pewno...
    Dziekuje :*

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na KTG, wszystko spoko tzn brak skurczy:-/ w nocy mam sporo przepowiadajacych, w dzień tylko czasem. W poniedziałek znowu KTG i wizyta. Ostatecznie do szpitala 3 listopada.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Oj kobiety...ale sie wkurzylam! Tyle czekania dzis i powiedzieli mi przed chwilą ze jednak indukcja przeniesiona na jutro :( wrr...jutro podejrzewam ze tez najpierw sie naczekam zanim zrobią wypisy z porodowki i zwolni sie miejsce, bo ja na ginekologii jestem teraz...
    Mam nadzieje ze Wasze kciuki przydadza sie jutro juz na pewno...
    Dziekuje :*
    Kochana, spokojnie, może dzieciątko zdecyduje się samo i indukcja nie będzie potrzebna :-D
    powodzenia

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka trzymam kciuki zebys dlugo nie musiala czekac a moze malenstwo zrobi Ci niespodzianke i bedzie chcial sam szybciej wyjsc :-)

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pojawil sie pokarm, ale niestety jest go jeszcze malo i musimy dokarmiac bo strasznie z wagi spada, ale nie poddam sie i bede walczyc o laktacje. W ogole to nie wiem co jest bo mala ssie cyca i po pewnym czasie wypluwa i placze, a jak naciskam sobie sutka to cos tam jeszcze leci ale moze za malo i dlatego sie denerwuje? Mamuski czy w pierwszych dniach tez tak was bolaly cycki i macie jakies sposoby na bolace sutki bo jak mnie mala zlapie to tylko zeby zaciskam

Nelly lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    U mnie pojawil sie pokarm, ale niestety jest go jeszcze malo i musimy dokarmiac bo strasznie z wagi spada, ale nie poddam sie i bede walczyc o laktacje. W ogole to nie wiem co jest bo mala ssie cyca i po pewnym czasie wypluwa i placze, a jak naciskam sobie sutka to cos tam jeszcze leci ale moze za malo i dlatego sie denerwuje? Mamuski czy w pierwszych dniach tez tak was bolaly cycki i macie jakies sposoby na bolace sutki bo jak mnie mala zlapie to tylko zeby zaciskam
    Moze zastosuj nakladki,i smaruj kremem na brodawki,powinno ci ulżyc.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Ja mam tak z jedną piersią, że jak mała ją łapie to mam niesamowity ból, i tą piersią karmię przez sylikonową nakładkę, mniej boli :)
    Mnie pobolewają piersi jak robią się pełne, miałam już zatkane kanaliki, ale masowałam piersi i przeszło :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:04

• Nelly Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    To normalne, że w pierwszych dniach spada waga - do 10% a laktacja się rozkręca w 3-4 dobie, ale nam na szkole rodzenia mówili, żeby do tego czasu nie dokarmiać, bo maluch ma zapasy. Ból sutków też jest normalny, ale na szczęście mija - moja córka ma już 3 tygodnie, a dopiero od paru dni nie muszę zaciskać zębów przy zasysaniu - wcześniej musiałam się mocno powstrzymywać, żeby nie wyć z bólu, choć urodziłam bez znieczulenia bez jednego krzyku. Ja sutki smarowałam maścią Maltan - polecały ją powszechnie nasze starsze koleżanki (lipcówki?) - rzeczywiście pomagało. A na bolące nabrzmiałe piersi stosowałem okłady z tłuczonych liści białej kapusty.

MOI, DeLaCruz, Kajaoli lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez bolało na początku, ale to chyba normalne. Grunt to, żeby maluszek dobrze łapał pierś, bo wtedy, pomimo, że będzie bolało, piersi nie będą poranione. Kasiula nie przejmuj się ja też chodziłam w szpitalu dokarmiać małą, ale jak wróciłam do domu to się zawzięłam, że mm nie podam i pomimo tego, że bolało jak cholera to budziłam małą co półtorej godziny, żeby ssała, żeby pobudzić laktację. Udało się, teraz karmię na żądanie już jej nie budzę :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Magda nie tolerowała silikonowych nakładek na sutki - ściągała łapkami, wypluwała i głośno protestowała, więc nie mogłam ich używać mimo ulgi, jaką dawały. Jeśli macie taką możliwość w szpitalu, skorzystajcie z pomocy konsultantki laktacyjnej - mnie pomogła skorygować błędy i rozwiała wątpliwości.

DeLaCruz, Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka kciukam :)

U mnie nieprzespana noc . Maly podkurczal nozki i stekal jakby chcial kupe zrobic ale nie robil. Gdzies dopiero nad ranem mu puscilo jak dalam mu troszke przegotowanej wody do picia. Maskara mam baby blues :( nic mnie nie cieszy a maly mnie irytuje bo niby nakarmiony, przebrany , utulony a za 5 minut wybucha placzem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 19:36

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastawnawia mnie kiedy maluszki zaczynaja widziec i trzymac glowke. Napewno wowczas bedzie lzej bo teraz jest taki nieporadny

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Zastawnawia mnie kiedy maluszki zaczynaja widziec i trzymac glowke. Napewno wowczas bedzie lzej bo teraz jest taki nieporadny
    Sylwia dzieciaczki widzą od urodzenia tylko tak jakby za mgłą na odległość około 20 cm tak mi mówiła babeczka z kraamzorg :)

DeLaCruz, Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Magdzialenka gratuluję :) A gdzie rodziłaś??

W wojewódzkim, warunki, opieka - ok,
    Do becikowego: akt urodzenia dziecka, dowody os. rodziców, zaswiadczenie od gina, dochody - w październiku - za 2012r (ze skarbówki najlepiej, ale może być oświadczenie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 20:08

Anoolka lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka, czyli jednak obłożenie szpitala w Piasecznie ciągle spore, pozytywne w tym wszystkim jest to, że już Cię nie odeślą tak jak mnie:) Powodzenia, trzymam kciuki za bezproblemowy poród!

My dziś po nieprzespanej nocy - Magdalenka tak jak zwykle pobudki co 2-3 godziny i aktywność pomiędzy 2 a 4, za to Piotruś...wczoraj tak szalał, że grzmotnął głową w podłogę (płytki). Czuwaliśmy w nocy, żeby sprawdzać, czy nic się nie dzieje, bo wieczorem płakał, że go boli głowa i żebra, a później zmęczony zasnął 2 godziny wcześniej niż zwykle. Na szczęście rano już było dobrze, ale stres w nocy był spory.

A my dziś obchodzimy 5 rocznicę ślubu (i 10 lat znajomości) :)

Nelly, paaolka, Aniqa, paradise, ataga4, Kajaoli, MartaR.., Anoolka, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ