X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez chcialam zapytac o odgrzewanie mleka i jak go przechowujecie i ile, bo niemialam potrzeby wczesniej odciagac,ale teraz chce odciągac zeby wiecej sie produkowało.i do jakiej temp trzeba go odgrzac i ile wypijają wasze dzieci .

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę ze juz nam się lista powoli kończy Dziewczyny dzielnie porodziły i dzielnie porodzą :-)
    My właśnie po karmieniu ja sobie czytam forum a Pola produkuje kupę grzeczna z Niej dziewczyna twu twu...

Co do papierkowej sprawy po porodzie to byłam już w ZUS-ie wysłałam do ubezpieczenia zostało mi tylko becikowe i będzie wszystko

Paaolka ale sobie fajna date urodzin dzieciątko wybrało trzymam kciuki

7a4aio4pfp2702id.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka kciuki zacisniete!!! POWODZENIA!!! :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Paaolka kciukam :)

U mnie nieprzespana noc . Maly podkurczal nozki i stekal jakby chcial kupe zrobic ale nie robil. Gdzies dopiero nad ranem mu puscilo jak dalam mu troszke przegotowanej wody do picia. Maskara mam baby blues :( nic mnie nie cieszy a maly mnie irytuje bo niby nakarmiony, przebrany , utulony a za 5 minut wybucha placzem :(
    U mnie mały tak stęka i się wierci jak mu się nie odbije. Sylwia pogadaj z mężem tak szczerze że potrzebujesz jego pomocy i wsparcia bo pewnie przez to masz deprechę. A może Twoja mama mogłaby do Ciebie przyjechać na parę dni i pomóc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:19

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też położna wypisała bez problemów obojętnie czy to lekarz czy położna jeszcze czekam ze skarbówki i będzie wszystko chyba że coś źle wypełniłam w ubezpieczeniu i odeślą bo jestem w tym Metlife i tam czarna magia na tych formularzach ale to wtedy będę poprawiać do skutku bo ja musiałam aż trzy wysłać za urodzenie dziecka za pierwszy pobyt w szpitalu i drugi pobyt znaczymy czy dobrze to zrobiłam

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaOlka a gdzie byłaś na bioderkach?

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:19

• Scęście Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Paaolka kciuki zacisniete!!! POWODZENIA!!! :)
    Przed 5 urodzil sie Krzys :) ma sie odezwac jak odpocznie bo sie zmordowala i duzo krwi stracila.

ataga4, Kaszulator, Anoolka, pestka, lubek, Nelly, ao12., Kajaoli, Strokrotka, anka_a lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja polozna powiedziala ze mleko sciagniete do 24h w lodowce do 8h w temperaturze pokojowej przechowywac.

• aniar Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja do Was z wielką prośbą. Moja znajoma jest położną i obecnie pisze pracę magisterską. Potrzebuje ciężarnych na naszym etapie oraz świeżych mam do wypełnienia ankiet do pracy na temat znieczuleń farmakologicznych podczas porodu. Będę wdzięczna za pomoc. A i jest szansa wygrania konsultacji jak nosić w chuście, bo znajoma prowadzi warsztaty dla zachustowanych :)

"Wejdź na

zachustowani.blogspot.com

wypełnij ankietę
    I wygraj 1 z 4 darmowych 1,5 godzinnych konsultacji,
    na których nauczysz się nosić dziecko w chuście!

Ankieta dotyczy kwestii związanych z farmakologicznym znieczuleniem porodu. Odpowiedzi na nią są anonimowe, a wnioski z nich płynące wykorzystam w swojej pracy dyplomowej - jestem położną, studentką studiów magisterskich na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym i Doradczynią Noszenia Dzieci.

Dziękuję za pomoc!"

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Po-porodzie/Przechowywanie-mleka-mamy.html

Jak przetrzymywac odciągnięte mleko.

• Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tylko ja na placu boju zostałam..

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja się melduje w dwupaku;)

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja !

Dziewczyny, do dziś w Cubusie jest -30% na wszystkie rzeczy, udało mi się kupić zimowy kombinezon dla małej przeceniony ze 119 na 40 !

• misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja z konca listy sie melduje :)

nzjddzu51633cvyn.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze. Kubus chyba ma plesniawki. Zawsze mial bialy jezyczek ale bylam pewna ze to od mleka. Dzis jak ziewal to zauwazylam na podniebieniu 3 male biale krostki. Ma je tez na gornych dziaselkach - po dwa.
    Czytalam teraz od czego to bo cycki myje. Od smoczka oblizywanego a moj maz to robi! Od zadko zmienianych wkladek (a zmieniam jak juz sa zalane) i dzidzia niby pokasluje bo drapia je a Kuba zakaszle ze 4 razy na dzien i pare innych. Kurcze musze isc do lekarza bo szczepienie 5w1 sie zbliza a ze 3 dni temu czytalam ze zaszczepiono dziecko na ta wlasnie szczepionke a mialo plesniawki i umarlo wieczorem brrr..

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie ma na liście, ale też jestem podwojna jeszcze:-) Dziś termin, a Antek leniuchuje u mamy;-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ciezko u mnie - maly nie spi ani w dzien ani w nocy a maz nie pomaga bo twierdzi ze siedze w domu a on musi pracowac i musi sie wysypiac- przykro mi okropnie chociaz plakalam ze jest mi ciezko - nie wiem jak do niego dotrzec. Wlasnie pojechal sobie na basen a ja zamknieta w 4 scianach z ciagla placzacym dzieckiem - jestem wymeczona i nie mam juz sil

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ