X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Tez karmie tylko piersią, ale teraz mam jakis kryzys laktacyjny bo niemam duzo mleka,cycki miękkie,kurcze wczoraj chcialam odciagnąc laktatorem to mleko nawet dna nie zakryło, ale jak nacisne to cos leci, jutro idziemy na szczepienie to ją zważą, ale chyba pierwszy raz dam bebiko dzis lub jutro.
    Aniqa dużo wody pij. Jeśli dasz mm to Hania będzie mniej ciągnęła cyca i będzie jeszcze gorzej z pokarmem. Poczekaj może do ważenia, jeśli faktycznie mało przybrała to wtedy jest sens dokarmiania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Filipek miał być dziś ważony ale niestety w przychodni mojej położnej nie było :(

Aniqa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Aniqa dużo wody pij. Jeśli dasz mm to Hania będzie mniej ciągnęła cyca i będzie jeszcze gorzej z pokarmem. Poczekaj może do ważenia, jeśli faktycznie mało przybrała to wtedy jest sens dokarmiania.
    Wlasnie wody duzo pije, bo samej mineralnej 1,5 butelki dużek to juz jest ponad 2 litry a do tego herbaty,zupe itp.

Kurcze a jutro mam isc do fryzjera,a jak nie odciągne to niepójde,bo mam robic odrosty i podciąć włosy, to napewno ponad 2h zejdzie, wiec musze odciagnąc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Mój Filipek miał być dziś ważony ale niestety w przychodni mojej położnej nie było :(
    Zamiast cytuj dalam lubie to,

Interesowalas sie szczepiemiami, na www.szczepienia.pl jest duzo napisane, lub http://www.szczepienia.gis.gov.pl/

Ja jutro szczepie tak czy siak na fundusz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 16:37

Anoolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa czasem tak jest, że jest mały kryzys w ilości mleka musisz wtedy jak najwięcej Hanię przystawiać do cyców nawet jak wydaje Ci się, że nic nie leci - organizm dostanie sygnał że potrzeba więcej mleka i jutro już poczujesz że cyce są twarde i mleczko leci
    możesz też pobudzić laktację laktatorem

Sylwia mój maluszek ssie krótko a intensywnie maksymalnie do 10 minut jak mi przysypia głaskam po policzku - ssanie cyca jest męczące dlatego jak zależy Ci na karmieniu piersią to nie podawaj butli

Aniqa, Nelly, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio,właśnie przykładam i mecze sie z laktatorem, oby poszło bo jutro ten fryzjer.

• paaolka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loveyou88 gratulacje dla Ciebie :) Pochwal się zdjęciem swojego synusia :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loveyou88 gratulacje i zdrowka dla was

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ale rośnie szybko, my będziemy dobijac do 4500, jutro sie przekonamy czy w ogóle przybiera bo kryzys mleczny mamy.

No ale Twoja Hania malutka była z tego, co pamiętam :) A Franek to klocuszek :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    gdzieś na forum czytałam ze Eva urodziła ale nie umiem tego znaleźć. Jakbyście mogły przypomnieć :)
    Eve urodzila 21.10.2014r. czarnulkę Naomi, 3470g i 57cm :) jesli o tc chodzi to chyba 10 dni po terminie ale pewnosci nei mam :) a no i silami natury :)

renatkach lubi tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, żyjemy.
    Ja wczoraj zostałam wypisana ze szpitala. Adaś dalej leży nadal w szpitalu - infekcję jakaś złapał. Jest też po przejściu żółtaczki :(
    U mnie znalezli dwie mamice jednorożne... yhhh...

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek_84 wrote:
    Moja koleżankę gin nastraszyl że główka nie weszła w kanał rodny i jest tylko 50% szans że wejdzie a jak nie to cesarka. Jest w 38tyg. Słyszalyscie coś o tym?
    tak zdarza sie. nawet rpzyklad znajomej z fb ktora rodizla kilka dobrych godzin by na koncu skonczyl osie cesarka bo maluch sie cofal i cofal i nie mogl wejsc w kanal.
    loveyou88 wrote:
    dziewczynki wpadam na chwile poinformować że 19.10 przyszedł na świat sn mój synek Michałek:) 3350, 54 cm:)
    ogromne gratulacje :) napisz cos wiecej :)
    Aniqa wrote:
    Mój maz wrócił od moich tesciów, dziewczyny w Zakopanym pada śnieg! Ogólnie u nas zimno, 5 stopni jest.
    o ja... niedlugo i nas to czeka! nie chce. bo juz w taka pogode bura jak ejst u mnei od 3 dni nie chdoze na spacery, bo zimno, mzawka, fu. a co mwoa na snieg? zazimuje Kube w domku :(
    paulina.b.1991 wrote:
    Bry, żyjemy.
    Ja wczoraj zostałam wypisana ze szpitala. Adaś dalej leży nadal w szpitalu - infekcję jakaś złapał. Jest też po przejściu żółtaczki :(
    U mnie znalezli dwie mamice jednorożne... yhhh...
    co takiego znalezli? a co to za infekcja? nie wolalas zostac z malym w szpitalu?

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie zostałabym z młodym ale nie mogłam ;(
    Jutro będą wyniki badań kału i może tam znajdą powód infekcji.

No też byłam zaskoczona że mam 2 macice i każda ma inny jajnik.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Was zainteresuje ten film - słyszałam o nim wcześniej, ale dopiero dziś obejrzałam: http://tvmoviefree.com/2014/02/watch-online-orgasmic-birth-the-best-kept-secret-hollywood-movie-2008/

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    No też byłam zaskoczona że mam 2 macice i każda ma inny jajnik.
    Czytałam o podwójnych macicach w "Duchowym położnictwie", ale nigdy nie spotkałam nikogo, kto by tak miał. Ciekawe, że dopiero przy porodzie to wykryto.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 macice, o kurcze nigdy o tym niesłyszałam, wczesniej tego nie widzieli na usg? Masakra,

Ja za godz mam wizyte u gina,ale raczej wszystko tam ok po porodzie.

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksander przyszedł na świat 18,10,2014, sn, 3380g, 55cm

Nelly, Anoolka, lubek, MOI, paaolka, pestka, Vilenka, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie, przebieracie w nocy maluchy przed karmieniem?
    Zauważyłam że jak Filip budzi się koło 2 to w pieluszce z reguły nie ma kupy i jest w miarę sucho i zastanawiam się czy jest sens wybudzania go :P

• Nelly Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka, gratulacje! Wielu pięknych wspólnych c hwil!

Magdzialenka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka gratuluję :) A gdzie rodziłaś??

Magdzialenka lubi tę wiadomość

‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ