Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój Franuś też wymaga noszenia większość czasu jak nie śpi
Dlatego dzisiaj pierwszy raz zamotaliśmy go w chustę i momentalnie przeszedł od płaczu do głębokiego snu
Bardzo to wygodne i plecy rzeczywiście nie są tak obciążone, odpoczywają od noszenia na rękach
Można dużo w domu zrobić dzięki temu. A że Franuś okres największej aktywności ma między 6.00 a 11.00 to coś ogarnę przynajmniej
A w nocy odeszło nam jedno karmienie i się wysypiamy
Jemy o 22-23, potem 3 i rano o 6
Dzisiaj znowu położna - zobaczymy ile urósł nam nasz wielkolud - ma już 64cm, obstawiam, że waży ok. 5100g
Potem napiszę, czy strzeliłam
MOI, Nelly, Kajaoli, pestka, lubek, anka_a lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Aniqa wrote:Moze cie zaskoczy i wody odejdą jeszcze dzis
Oj bardzo bym chciała
tym bardziej ze dzis mamy 10 rocznice bycia razem z moim M.takze mógłby synek zrobić taki prezent mamusi i tatusiowi
Jak nie dziś to licze na sobote juz max, wtedy mam urodziny..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 10:05
Nelly, MOI, Scęście, Kajaoli, pestka, ataga4, Aniqa, paradise, lubek, anka_a lubią tę wiadomość
-
Mamuśki jak długo trwa u was jedno karmienie i czy jest ono z jednej piersi czy dwóch?
Położna mówiła,że karmienie nie powinno trwać dłużej niż 30 minut, ale dla Julci to trochę za mało i jest niedojedzona! Dla niej 40 min. i 2 cyce jest optymalnie, a jak u was??? -
DeLaCruz wrote:Mój Franuś też wymaga noszenia większość czasu jak nie śpi
Dlatego dzisiaj pierwszy raz zamotaliśmy go w chustę i momentalnie przeszedł od płaczu do głębokiego snu
Bardzo to wygodne i plecy rzeczywiście nie są tak obciążone, odpoczywają od noszenia na rękach
Można dużo w domu zrobić dzięki temu. A że Franuś okres największej aktywności ma między 6.00 a 11.00 to coś ogarnę przynajmniej
Dzisiaj znowu położna - zobaczymy ile urósł nam nasz wielkolud - ma już 64cm, obstawiam, że waży ok. 5100g
DeLaCruz, a jak uczylas sie wiazac chuste?
Zamowilam Mei tai, ktorego caly czas uzywam jak wychodze z malym i nie biore wozka ale moj mezczyzna chcial chuste bo kiedys bylismy w sklepie i po malej prezentacji bardzo spodobal mu sie koncept.
Problem polega na tym, ze zamowil chuste i jak zaczal probowac sie obwiazywac wedlug zalaczonej broszurki to wydalo mu sie to tak skomplikowane, ze troche sie zrazil i teraz chusta lezy w szafie.
Czy ktoras z was ma jakies praktyczne wskazowki jak latwo i szybko zawiazac dziecie w chuste?
Moze korzystacie z jakis linkow albo macie wlasne sposoby?
-
MOI wrote:Mamuśki jak długo trwa u was jedno karmienie i czy jest ono z jednej piersi czy dwóch?
Położna mówiła,że karmienie nie powinno trwać dłużej niż 30 minut, ale dla Julci to trochę za mało i jest niedojedzona! Dla niej 40 min. i 2 cyce jest optymalnie, a jak u was???pestka, Kajaoli, DeLaCruz, lubek, MOI, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość
-
DeLaCruz wrote:Mój Franuś też wymaga noszenia większość czasu jak nie śpi
Jaką kochana chustę kupiłaś? też sie przymierzam bo maluszek lubi być noszony jak 'do odbicia' więc byłoby mi lżej na pewno -
paaolka wrote:Oj bardzo bym chciała
tym bardziej ze dzis mamy 10 rocznice bycia razem z moim M.takze mógłby synek zrobić taki prezent mamusi i tatusiowi
Jak nie dziś to licze na sobote juz max, wtedy mam urodziny..
Paaolka, gratuluje pieknej okraglej rocznicyi zycze, zeby rzeczywiscie juz sie rozkrecilo
paaolka lubi tę wiadomość
-
MOI wrote:Mamuśki jak długo trwa u was jedno karmienie i czy jest ono z jednej piersi czy dwóch?
Położna mówiła,że karmienie nie powinno trwać dłużej niż 30 minut, ale dla Julci to trochę za mało i jest niedojedzona! Dla niej 40 min. i 2 cyce jest optymalnie, a jak u was???Kajaoli, MOI lubią tę wiadomość
-
Scęście wrote:ja karmilam keidys z dwoch i to byl blad bo kuba nie byl najedzony. teraz karmie z jednego, a gdy nie zasnie i za kilka minut znow sie dopomina to daje tego samego. pisalam do mojej poloznej, mowila ze mleko dziel isie na 3 etapy, najpierw leci napoj ktorym dziecko tylko zaspokaja pragnienie, pozniej pokarm wartosciowy, a na koneic ten najwartosciowszy, najtlustszy. i czesto dzieci w 15-20min nie dochodza do tego ostatniego, a mama dajac drugiego cyca powoduje ze maluch tylko sie napoi i zachwile chce ejsc. od kad dostawiam dwa razy do jednego cyca nie mam tego problemu. znaczy jesli kuba zasnie i spi ponad godzine, 2, 3 to daje drugiego, ale ejsli domaga sie w ciagu niecalej godziny to daje tego samego. ponoc do godziny podaje sie jedna piers.
Kompletnie popieram, robie podobnie.
DeLaCruz, MOI, Nelly lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypaaolka wrote:
Anoolka w chuście elastycznej można nosic maluszka już od samego urodzenia, ja nadal nie kupiłam jeszcze, ale mam taki zamiar, bo bardzo mi się podoba to że maluch jest przy mamie a ona moze duzo wiecej zrobic w domuTylko do kiedy można nosić bo zastanawiam się czy się opłaca kupować.
-
Anoolka wrote:To ja wiem że od urodzenia
Tylko do kiedy można nosić bo zastanawiam się czy się opłaca kupować.
Aj sorki, to ja źle przeczytałam..bo myslałam że chodzi o to od którego miesiaca, a nie do którego
jakos do 12kg jak ma dziecko chyba..
-
Kajaoli wrote:DeLaCruz, a jak uczylas sie wiazac chuste?
Zamowilam Mei tai, ktorego caly czas uzywam jak wychodze z malym i nie biore wozka ale moj mezczyzna chcial chuste bo kiedys bylismy w sklepie i po malej prezentacji bardzo spodobal mu sie koncept.
Problem polega na tym, ze zamowil chuste i jak zaczal probowac sie obwiazywac wedlug zalaczonej broszurki to wydalo mu sie to tak skomplikowane, ze troche sie zrazil i teraz chusta lezy w szafie.
Czy ktoras z was ma jakies praktyczne wskazowki jak latwo i szybko zawiazac dziecie w chuste?
Moze korzystacie z jakis linkow albo macie wlasne sposoby?
No my uczyliśmy się z broszurki dołączonej do chusty LennyLamb. Ale na początku musieliśmy wiązać we dwoje, żeby dobrze małego przytrzymać i wszystko dobrze dociągnąćAle wybieramy się na warsztaty chustowania - w naszej szkole rodzenia są darmowe
Kajaoli, Nelly lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
pestka wrote:Jaką kochana chustę kupiłaś? też sie przymierzam bo maluszek lubi być noszony jak 'do odbicia' więc byłoby mi lżej na pewno
O taką:
http://pl.lennylamb.com/products/show/278_chusta-do-noszenia-dziecka-tkana-splotem-sko%C5%9Bno-krzy%C5%BCowym---babie-lato---rozmiar-m
Ponoć ten rozmiar najlepiej, bo starczy spokojnie na wszystkie wiązaniaChociaż kolorki z mniejszych bardziej mi się podobały to musiałam przeboleć :p
💙 2014
❤️ 2016
-
Anoolka wrote:To ja wiem że od urodzenia
Tylko do kiedy można nosić bo zastanawiam się czy się opłaca kupować.
W chuście tkanej nawet kilkulatka można nosićJest najbardziej uniwersalna. A w elastyczną łatwą maluszka wsadzić, ale tylko do 9kg, więc my byśmy się długo nie ponosili.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 11:56
Anoolka lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016