X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Franuś też wymaga noszenia większość czasu jak nie śpi :) Dlatego dzisiaj pierwszy raz zamotaliśmy go w chustę i momentalnie przeszedł od płaczu do głębokiego snu :) Bardzo to wygodne i plecy rzeczywiście nie są tak obciążone, odpoczywają od noszenia na rękach :) Można dużo w domu zrobić dzięki temu. A że Franuś okres największej aktywności ma między 6.00 a 11.00 to coś ogarnę przynajmniej ;) A w nocy odeszło nam jedno karmienie i się wysypiamy :) Jemy o 22-23, potem 3 i rano o 6 :) Dzisiaj znowu położna - zobaczymy ile urósł nam nasz wielkolud - ma już 64cm, obstawiam, że waży ok. 5100g :) Potem napiszę, czy strzeliłam :)

MOI, Nelly, Kajaoli, pestka, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Moze cie zaskoczy i wody odejdą jeszcze dzis :)

Oj bardzo bym chciała ;)
    tym bardziej ze dzis mamy 10 rocznice bycia razem z moim M. :) takze mógłby synek zrobić taki prezent mamusi i tatusiowi ;) Jak nie dziś to licze na sobote juz max, wtedy mam urodziny..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 10:05

Nelly, MOI, Scęście, Kajaoli, pestka, ataga4, Aniqa, paradise, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki jak długo trwa u was jedno karmienie i czy jest ono z jednej piersi czy dwóch?
    Położna mówiła,że karmienie nie powinno trwać dłużej niż 30 minut, ale dla Julci to trochę za mało i jest niedojedzona! Dla niej 40 min. i 2 cyce jest optymalnie, a jak u was???

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka, gratulacje z powodu okrągłej rocznicy i kciuki za szybki poród i podwójną rocznicę w przyszłości

paaolka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Nelly :* :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Mój Franuś też wymaga noszenia większość czasu jak nie śpi :) Dlatego dzisiaj pierwszy raz zamotaliśmy go w chustę i momentalnie przeszedł od płaczu do głębokiego snu :) Bardzo to wygodne i plecy rzeczywiście nie są tak obciążone, odpoczywają od noszenia na rękach :) Można dużo w domu zrobić dzięki temu. A że Franuś okres największej aktywności ma między 6.00 a 11.00 to coś ogarnę przynajmniej ;) A w nocy odeszło nam jedno karmienie i się wysypiamy :) Jemy o 22-23, potem 3 i rano o 6 :) Dzisiaj znowu położna - zobaczymy ile urósł nam nasz wielkolud - ma już 64cm, obstawiam, że waży ok. 5100g :) Potem napiszę, czy strzeliłam :)

DeLaCruz, a jak uczylas sie wiazac chuste? :)
    Zamowilam Mei tai, ktorego caly czas uzywam jak wychodze z malym i nie biore wozka ale moj mezczyzna chcial chuste bo kiedys bylismy w sklepie i po malej prezentacji bardzo spodobal mu sie koncept.
    Problem polega na tym, ze zamowil chuste i jak zaczal probowac sie obwiazywac wedlug zalaczonej broszurki to wydalo mu sie to tak skomplikowane, ze troche sie zrazil i teraz chusta lezy w szafie.

Czy ktoras z was ma jakies praktyczne wskazowki jak latwo i szybko zawiazac dziecie w chuste?
    Moze korzystacie z jakis linkow albo macie wlasne sposoby? :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Mamuśki jak długo trwa u was jedno karmienie i czy jest ono z jednej piersi czy dwóch?
    Położna mówiła,że karmienie nie powinno trwać dłużej niż 30 minut, ale dla Julci to trochę za mało i jest niedojedzona! Dla niej 40 min. i 2 cyce jest optymalnie, a jak u was???
    ja karmilam keidys z dwoch i to byl blad bo kuba nie byl najedzony. teraz karmie z jednego, a gdy nie zasnie i za kilka minut znow sie dopomina to daje tego samego. pisalam do mojej poloznej, mowila ze mleko dziel isie na 3 etapy, najpierw leci napoj ktorym dziecko tylko zaspokaja pragnienie, pozniej pokarm wartosciowy, a na koneic ten najwartosciowszy, najtlustszy. i czesto dzieci w 15-20min nie dochodza do tego ostatniego, a mama dajac drugiego cyca powoduje ze maluch tylko sie napoi i zachwile chce ejsc. od kad dostawiam dwa razy do jednego cyca nie mam tego problemu. znaczy jesli kuba zasnie i spi ponad godzine, 2, 3 to daje drugiego, ale ejsli domaga sie w ciagu niecalej godziny to daje tego samego. ponoc do godziny podaje sie jedna piers.

pestka, Kajaoli, DeLaCruz, lubek, MOI, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:

Jaką kochana chustę kupiłaś? też sie przymierzam bo maluszek lubi być noszony jak 'do odbicia' więc byłoby mi lżej na pewno :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Oj bardzo bym chciała ;)
    tym bardziej ze dzis mamy 10 rocznice bycia razem z moim M. :) takze mógłby synek zrobić taki prezent mamusi i tatusiowi ;) Jak nie dziś to licze na sobote juz max, wtedy mam urodziny..

Paaolka, gratuluje pieknej okraglej rocznicy :):) i zycze, zeby rzeczywiscie juz sie rozkrecilo :)

paaolka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    U mnie też jeden cyc i ile chce, przewaznie około 20-25 min. I przeważnie dostawiany dwa razy bo usypia w międzyczasie ;)

Kajaoli, MOI lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęscie tez tak robię;) jedna pierś do godziny. I wydaje mi się, że własnie dłużej śpi

MOI lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ja karmilam keidys z dwoch i to byl blad bo kuba nie byl najedzony. teraz karmie z jednego, a gdy nie zasnie i za kilka minut znow sie dopomina to daje tego samego. pisalam do mojej poloznej, mowila ze mleko dziel isie na 3 etapy, najpierw leci napoj ktorym dziecko tylko zaspokaja pragnienie, pozniej pokarm wartosciowy, a na koneic ten najwartosciowszy, najtlustszy. i czesto dzieci w 15-20min nie dochodza do tego ostatniego, a mama dajac drugiego cyca powoduje ze maluch tylko sie napoi i zachwile chce ejsc. od kad dostawiam dwa razy do jednego cyca nie mam tego problemu. znaczy jesli kuba zasnie i spi ponad godzine, 2, 3 to daje drugiego, ale ejsli domaga sie w ciagu niecalej godziny to daje tego samego. ponoc do godziny podaje sie jedna piers.

Kompletnie popieram, robie podobnie.

DeLaCruz, MOI, Nelly lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie zaczęłam się zastanawiać nad kupieniem chusty. Tylko do którego miesiąca można w niej nosić maluszka?

No i gratuluję wszystkim nowym mamom :)

• paaolka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli dziękuję bardzo :)

Anoolka w chuście elastycznej można nosic maluszka już od samego urodzenia, ja nadal nie kupiłam jeszcze, ale mam taki zamiar, bo bardzo mi się podoba to że maluch jest przy mamie a ona moze duzo wiecej zrobic w domu ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania ssa ok 10 min i potem niechce.nawet czasem do 10 min.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:

Anoolka w chuście elastycznej można nosic maluszka już od samego urodzenia, ja nadal nie kupiłam jeszcze, ale mam taki zamiar, bo bardzo mi się podoba to że maluch jest przy mamie a ona moze duzo wiecej zrobic w domu ;)
    To ja wiem że od urodzenia :) Tylko do kiedy można nosić bo zastanawiam się czy się opłaca kupować.

• paaolka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    To ja wiem że od urodzenia :) Tylko do kiedy można nosić bo zastanawiam się czy się opłaca kupować.

Aj sorki, to ja źle przeczytałam.. :P bo myslałam że chodzi o to od którego miesiaca, a nie do którego ;) jakos do 12kg jak ma dziecko chyba.. ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    DeLaCruz, a jak uczylas sie wiazac chuste? :)
    Zamowilam Mei tai, ktorego caly czas uzywam jak wychodze z malym i nie biore wozka ale moj mezczyzna chcial chuste bo kiedys bylismy w sklepie i po malej prezentacji bardzo spodobal mu sie koncept.
    Problem polega na tym, ze zamowil chuste i jak zaczal probowac sie obwiazywac wedlug zalaczonej broszurki to wydalo mu sie to tak skomplikowane, ze troche sie zrazil i teraz chusta lezy w szafie.

Czy ktoras z was ma jakies praktyczne wskazowki jak latwo i szybko zawiazac dziecie w chuste?
    Moze korzystacie z jakis linkow albo macie wlasne sposoby? :)

No my uczyliśmy się z broszurki dołączonej do chusty LennyLamb. Ale na początku musieliśmy wiązać we dwoje, żeby dobrze małego przytrzymać i wszystko dobrze dociągnąć :) Ale wybieramy się na warsztaty chustowania - w naszej szkole rodzenia są darmowe :)

Kajaoli, Nelly lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Jaką kochana chustę kupiłaś? też sie przymierzam bo maluszek lubi być noszony jak 'do odbicia' więc byłoby mi lżej na pewno :)

O taką:
    http://pl.lennylamb.com/products/show/278_chusta-do-noszenia-dziecka-tkana-splotem-sko%C5%9Bno-krzy%C5%BCowym---babie-lato---rozmiar-m

Ponoć ten rozmiar najlepiej, bo starczy spokojnie na wszystkie wiązania :) Chociaż kolorki z mniejszych bardziej mi się podobały to musiałam przeboleć :p

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

W chuście tkanej nawet kilkulatka można nosić ;) Jest najbardziej uniwersalna. A w elastyczną łatwą maluszka wsadzić, ale tylko do 9kg, więc my byśmy się długo nie ponosili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 11:56

Anoolka lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ