X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) początkach super:)
    Nelly to szybciutko zrzucilas, super:)
    Zielono mi Juleczka śliczna!
    Dziewczyny powiedzcie mi, wasze dzieciaczki długo leżą i same się potrafią sobą zająć? Nasz maluch czasami potrafi oprzeć sam 10 a czasami 30min ale potem się nudzi już i zaczyna płakać i tylko ns raczkach..u was też tak jest? Czasami ciężko coś zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 18:46

Nelly lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepionek to my szczepimy 5w1:)
    Gruszek mam malutki, prawie jak przed ciążą tylko jak się uchylał tomem małą faldke. Ale w spodniach jeszcże się nie dopinam, boczki jeszcze mam;)
    W ogóle nie mogę się doczekać aż pójdę pobiegać!
    A i dziewczyny odciagacie pokarm? Bo co ja próbuje to strasznie mało mi idzie. Coś nie halo z moimi piersiami czy jak?,

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Aniqa a ja mam do Ciebie pytanie dotyczące szczepień. Zdecydowałaś się na te zwykłe refundowane czy skojarzone?
    Ja będe szczepić na fundusz, wiekszosc moich znajomych tak szczepila i nic sie nie dzialo.a pozatym niedam sobie wcisnąc ze te na fundusz są jakies zanieczyszczone czy z rtęcią, po prostu pielegniarki i przychodnie mają profity od firm farm.jak będą wciskac platne.a za tą kase to kupie coś hani albo wybiore jakąś dodatkową szczepionke,
    A co do kłucia to igła jest bardzo bardzo mała,i dzieci moich znajomych nawet niepoczuły ukłucia, a płakały ale od samego badania albo rozebrania ich lub przebudzenia.

DeLaCruz, anka_a lubią tę wiadomość

• Smutas Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle nie mam czasu tu zagladać bo mój maly się zrobil niezły cwaniak i ciagle musze sie nim zajmowac bo marudzi. Wcześniej to polezał i popatrzył sobie sam przez jakis czas a teraz od razu jeczy i płacze. Ciagle chce cyca. Ma 3,5tyg a z wagi 2800 zrobilo się 3900 wiec dobrze przybiera ale ja nie mam chwili dla siebe. Ciagle się pręzy i steka. Wydaje mi sie że ma problem ze zrobieniem kupy ale zrobi i dalej to samo. Nie wiem już co robic.
    Dzieci są kochane ale jednak pierwsze miesiące są cięzkie. Marze żeby się wyspać

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ciezko ciezko smutas...

Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi, wasze dzieciaczki długo leżą i same się potrafią sobą zająć? Nasz maluch czasami potrafi oprzeć sam 10 a czasami 30min ale potem się nudzi już i zaczyna płakać i tylko ns raczkach..u was też tak jest? Czasami ciężko coś zrobić.
    Żeby tak moja się sama zajęła przez pół godziny, mam wrażenie, że 5 minut to u niej max... Ale staramy się jej nie nosić za długo, raczej kładziemy sobie w rożku na kolanach lub bujamy kiedy leży w łóżku

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj wymaga mojej obecnosci. nie lubi sam lezec gdy juz nie spi.. niby polezy rozbudzajac sie ale potem juz miauczy i wystarczy ze leze obok i czytam gazete ale leze i on ejst spokojny.. a jak odchdoze to znow miaucze :) tyle ze narazie ejszcze nie dlugo trwa taki czas jego czuwania, ale obawiam sie co bedzie gdy bedzie mial 3-4 mce i juz bedzie duzo mniej spal...

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Co do szczepionek to my szczepimy 5w1:)
    Gruszek mam malutki, prawie jak przed ciążą tylko jak się uchylał tomem małą faldke. Ale w spodniach jeszcże się nie dopinam, boczki jeszcze mam;)
    W ogóle nie mogę się doczekać aż pójdę pobiegać!
    A i dziewczyny odciagacie pokarm? Bo co ja próbuje to strasznie mało mi idzie. Coś nie halo z moimi piersiami czy jak?,
    moj z cycow je az mu sie ulewa bokiem jak ssie a jak chce sciagnac dla meza jak gdzies wychdoze to do tego laktatora nic nie leci.. ostatnio probowalam odciagac to pierwsze 10 min to nic nie elcialo, ani kropelka, potem troche lecialo i w koncu jak pougniatalam rekami cycki, zjadlam sniadanie i wypilam 0,75l wody to po 30 min sciagnelam 65ml.

• pestka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie kryzysy się zdarzają, nie martw się;) dopiero się uczymy, a poczatki są zawsze trudne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 18:22

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Nikus śliczny :-)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Nelly Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry POZ. Magda w ciągu tygodnia przybrała 340g. Tak się już zmieniła od porodu, zrobiła się pyzata i taka fajna sztywniutka. Już niedługo będziemy tęsknić za tymi pierwszymi dniami naszych maluszków i zazdrościć świeżo upieczonym mamusiom :-)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    moj z cycow je az mu sie ulewa bokiem jak ssie a jak chce sciagnac dla meza jak gdzies wychdoze to do tego laktatora nic nie leci.. ostatnio probowalam odciagac to pierwsze 10 min to nic nie elcialo, ani kropelka, potem troche lecialo i w koncu jak pougniatalam rekami cycki, zjadlam sniadanie i wypilam 0,75l wody to po 30 min sciagnelam 65ml.
    Też tak popróbuje;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Wogóle nie mam czasu tu zagladać bo mój maly się zrobil niezły cwaniak i ciagle musze sie nim zajmowac bo marudzi. Wcześniej to polezał i popatrzył sobie sam przez jakis czas a teraz od razu jeczy i płacze. Ciagle chce cyca. Ma 3,5tyg a z wagi 2800 zrobilo się 3900 wiec dobrze przybiera ale ja nie mam chwili dla siebe. Ciagle się pręzy i steka. Wydaje mi sie że ma problem ze zrobieniem kupy ale zrobi i dalej to samo. Nie wiem już co robic.
    Dzieci są kochane ale jednak pierwsze miesiące są cięzkie. Marze żeby się wyspać
    Smutas pierwsze 3 miesiące są najtrudniejsze..ale zobaczysz, zanim się obejrzymy będą święta a nasze pociechy będą bardziej zainteresowane zabawkami i rzeczami dookoła:) będzie je prościej czymś zająć. Damy radę dziewczyny!:)

Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co ile kapiecie maluszki? mi polozna mowila zebym kapala co 2-3 dzien.
    Czy codziennie przebieracie maluszki /zmieniacie ubranko? czy po kapieli

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny co ile kapiecie maluszki? mi polozna mowila zebym kapala co 2-3 dzien.
    Ja kąpie co 2 dni, ubranko swieze zawsze zakladam rano, a jak wieczor mi w nim usnie to nie przebieram juz na jej nocne spiochy tylko zeby jej niebudzic to spi w dziennych.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zgadza sie, nasze malenstwa to juz nie takie malenstwa jak przy porodzie. Hania juz niemiesci sie w swoje pierwsze ubranka.
    4ddjnp27v7ky_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 19:16

paaolka, ao12., Kajaoli, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie
    Ja tez mam kryzyscy i czasem malo cierpliwosci do hani, mam wtedy dosc, na szczescie moj maz wtedy super sie sprawdza,jest mega pomocny. Potem mam wyrzuty sumienia i mi strasznie glupio,ale coz tak mamy,jestesmy tylko ludzmi.

pestka, Anoolka lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    My złapiemy codziennie, ale to bardziej jako rytuał. I przebieramy na wieczór przeważnie;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Scescie
    Ja tez mam kryzyscy i czasem malo cierpliwosci do hani, mam wtedy dosc, na szczescie moj maz wtedy super sie sprawdza,jest mega pomocny. Potem mam wyrzuty sumienia i mi strasznie glupio,ale coz tak mamy,jestesmy tylko ludzmi.
    Mój M też nie raz baaardzo mi pomaga:) w ogóle sam garnie się do małego, wszystko przy nim robi, jest cudowny:) i mnie bardzo wspiera, bez niego nie dalabym rady;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 20:17

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami.
    Cisza tu i spokój wyjątkowy.
    Byłam wczoraj wieczorem na ostatniej wizycie u mojego gina. Szyjka całkiem skrócona, scentralizowana, ale jeszcze zamknięta. Z Zosią wszystko ok. Ma jakieś 3150g.
    W nocy odszedł mi fragment czopu śluzowego. Może coś się w końcu ruszy.
    Jak nie to w przyszły czwartek mam się zgłosić na wywołanie.
    Ale mam nadzieję, że do końca tygodnia nie dotrwam z dwupaku.
    Za resztę nierozpakowanych mamuś oczywiście trzymam mocno kciuki.

Aniqa, Anoolka, Kajaoli, MOI, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ