X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja myślę o szczepionce 5w1, z tego co wiem to w niektórych aptekach można dostać nawet za około 100zł. Jeśli chodzi o rotawirusy to położna mi mówiła że nie za bardzo się opłaca bo dzieci czesto ją zwracają i nie zawsze działa. No i podobno przy karmieniu piersią dzieciaczek ma ochronę. A na pneumokoki i meningokoki można zaszczepić przed pójściem do przedszkola no chyba że w domu są dzieci to trzeba teraz.
    moj Kuba pneumokoki ma za free bo wczesniak wiec szczepie. a lekarka zaproponowala by go nei kuc kilka razy i zrobic 5w1 wiec sie zgodzilam. 12.11 mamy szczepienie :)

MOI lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do szczepionek to polozna powiedziala ze bron boze nie kupowac tych dodatkowych ze wiecej szkod robia. Mowila zeby zaszczepic podtawowymi szczepionkami i zamiast wydawac na te dodatkowe zainwestowac w szczepionke przeciwko pneumokokom i tak chyba zrobimy

dziewuszki po ilu dniach /tygodniach zszedl wam brzuch po ciazy?

Nelly, MOI lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co ile wasze maluszki jedza? moj roznie czasem budzi sie co trzy godziny a czasem go godzine - kurcze dziwne to ale polozna mowila ze to normalne

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    co do szczepionek to polozna powiedziala ze bron boze nie kupowac tych dodatkowych ze wiecej szkod robia. Mowila zeby zaszczepic podtawowymi szczepionkami i zamiast wydawac na te dodatkowe zainwestowac w szczepionke przeciwko pneumokokom i tak chyba zrobimy

mi nadal nie zszedl! jeszcze 5kg wisi, ale ja jem jak dzika slodycze itd...

• Scęście Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    co ile wasze maluszki jedza? moj roznie czasem budzi sie co trzy godziny a czasem go godzine - kurcze dziwne to ale polozna mowila ze to normalne
    no pewnie ze normalne, raz zje wiecej raz mniej wiec budzi sie wtedy gdy czuje glod :)

• paradise Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuszek po powrocie do domu jeszcze leciutko odstawał ale nie cały tydzień po porodzie miałam już taki jak przed ciążą. Macie dziewczyny tak, że łapiecie się czasami za brzuszki? :) Mi został taki nawyk.

Co do szczepionek właśnie rozmawiałam z położną na ten temat, jeszcze to przemyślimy.

A za nierozpakowane dziewczyny trzymam cały czas kciuki, żeby jak najszybciej się zaczęło!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 13:46

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka.
    Zaczne od tego, ze w nocy pobolewal mnie brzuch.
    Na KTG pisaly sie skurcze i gin dlatego tez mnie przy okazji zbadala zeby sprawdzic szyjke.
    I juz/dzis palec wchodzi. I szyjka rozpulchniona. I ze od/czwartku jest roznica. Czyli sie przygotowuje. Oby
    No i jak wrocilam, siku i na papierze sluz z ciemna krwia...

MOI, lubek, agatas, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    hejka.
    Na KTG pisaly sie skurcze i gin dlatego tez mnie przy okazji zbadala zeby sprawdzic szyjke.
    I juz/dzis palec wchodzi. I szyjka rozpulchniona. I ze od/czwartku jest roznica. Czyli sie przygotowuje. Oby

a jeszcze wczoraj zero objawów..!! może urodzisz dokładnie w terminie:)

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bym chciala. Ale nie chce sie nastawiac bo moge sie zawiesc ...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• paradise Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta trzymam kciuki, żeby się rozkręciło :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    hejka.
    no to cos sie rozkreca! moze bedzie dzis bobas!

• Scęście Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah urodzila :) aaa :)

Nelly, Kajaoli, sylwia1985, Anoolka, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby dziewczynki :-) :-) :-)

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello mamuski w sklepach Toysrus przy hipermarketach Auchan jest promocja Pampersow 43 szt cena 14 zł mam namysli rozmiar 1

Strokrotka, paradise, Nelly, sylwia1985 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Scęście Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Hello mamuski w sklepach Toysrus przy hipermarketach Auchan jest promocja Pampersow 43 szt cena 14 zł mam namysli rozmiar 1
    jaka bombowa cena! nieco ponad 30 gr za sztuke! tyle ze moj Kubus juz od wczoraj nosi 2 :D

• renatkach Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ma dwie takie przerwy w spania w ciągu dnia po ok 2-4 godziny. Nie kąpiemy jej wieczorem tylko rano, a przez to jest o wiele spokojniejsza wieczorami i nawet jak nie śpi a wczoraj nie spała od 15:40 do 20:30 była bardzo spokojna. Troszkę na rączkach, troszkę poleżała, troszkę pomarudziła, ale ja chodzę z nią śpiewam jej i jakoś to zawsze przetrzymamy. Malutka śpi w wózku, bo łóżeczko chyba dla niej za duże jest :) bo się budzi. A od wypisu ze szpitala minęło 10 dni, a malutka przybrała juz 400 gramów :) wiec jestem spokojniejsza i wiem, że cycuś jej wystarczy :)

Kajaoli, MOI, anka_a lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam jak tu zaglądać mój synuś nie pozwala mi się odłożyć w dzień, dzisiaj przespał całe 15 min nie na rękach jestem załamana :( nic nie mogę zrobić.

GRATKI DZIEWCZYNKI! a Dla reszty cierpliwości już za chwilę :)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ;-)

Czytam Was na bieżąco podczas karmień, ale na sklecenie paru zdań coś weny nie mam, te godziny te dni coś tak szybko uciekają.

Trzymam kciuki za mamuśki jeszcze nie rozpakowane i jestem myślami z Wami :-)

Moja Juleczka ma już 12 dni i właśnie odpadł jej pępuszek...dzisiaj była położna i Nasza kruszynka waży już 3260 czyli od wypisu 300g.przybrała na samym cycusiu...bo to taki ssaczek. Właśnie zaczynam uczyć ją zasypiania bez przytulenia i ssania cycka...nie jest łatwo ale daję radę:-)
    Noce należą do aktywnych tak jak to w brzuszku miało miejsce...mamy nadzieje że to się zmieni hehe.

Ja po cesarce mam coraz więcej sił tylko ten pieroński krwiaczek który jeszcze mi nie zszedł mnie uwiera...takto już bym smigała na całego .
    Mężuś to urodzony tatuś...a jeszcze mnie ma w pakiecie...więc jestem dumna z niego ;-)

Dodałam zdjątko,ale chyba nie umiem go tu załączyć :-(

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/181/1127270_IMG_2498.JPG

Całuski kochane

paradise, paaolka, misiulka2000, sylwia1985, agatas, Kajaoli, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

so22pqr.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Ja po 10 dniach od porodu musiałam jechać na kontrolę i weszłam w swoje spodnie przedciążowe (wcześniej nie próbowałam). Wczoraj się zważyłam i został mi jeszcze 1 nadprogramowy kg - nie przypuszczałam, że tak szybko i łatwo pójdzie :-)

lubek lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielono mi.. slodka ta twoja Juleczka! taka kruszynka jeszcze :)

misiulka2000, Zielono mi:-))))) lubią tę wiadomość

‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ