Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Anoolka wrote:Ja myślę o szczepionce 5w1, z tego co wiem to w niektórych aptekach można dostać nawet za około 100zł. Jeśli chodzi o rotawirusy to położna mi mówiła że nie za bardzo się opłaca bo dzieci czesto ją zwracają i nie zawsze działa. No i podobno przy karmieniu piersią dzieciaczek ma ochronę. A na pneumokoki i meningokoki można zaszczepić przed pójściem do przedszkola no chyba że w domu są dzieci to trzeba teraz.
MOI lubi tę wiadomość
-
co do szczepionek to polozna powiedziala ze bron boze nie kupowac tych dodatkowych ze wiecej szkod robia. Mowila zeby zaszczepic podtawowymi szczepionkami i zamiast wydawac na te dodatkowe zainwestowac w szczepionke przeciwko pneumokokom i tak chyba zrobimy
dziewuszki po ilu dniach /tygodniach zszedl wam brzuch po ciazy?Nelly, MOI lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:co do szczepionek to polozna powiedziala ze bron boze nie kupowac tych dodatkowych ze wiecej szkod robia. Mowila zeby zaszczepic podtawowymi szczepionkami i zamiast wydawac na te dodatkowe zainwestowac w szczepionke przeciwko pneumokokom i tak chyba zrobimy
dziewuszki po ilu dniach /tygodniach zszedl wam brzuch po ciazy? -
sylwia1985 wrote:co ile wasze maluszki jedza? moj roznie czasem budzi sie co trzy godziny a czasem go godzine - kurcze dziwne to ale polozna mowila ze to normalne
-
Mi brzuszek po powrocie do domu jeszcze leciutko odstawał ale nie cały tydzień po porodzie miałam już taki jak przed ciążą. Macie dziewczyny tak, że łapiecie się czasami za brzuszki?
Mi został taki nawyk.
Co do szczepionek właśnie rozmawiałam z położną na ten temat, jeszcze to przemyślimy.
A za nierozpakowane dziewczyny trzymam cały czas kciuki, żeby jak najszybciej się zaczęło!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 13:46
-
hejka.
Zaczne od tego, ze w nocy pobolewal mnie brzuch.
Na KTG pisaly sie skurcze i gin dlatego tez mnie przy okazji zbadala zeby sprawdzic szyjke.
I juz/dzis palec wchodzi. I szyjka rozpulchniona. I ze od/czwartku jest roznica. Czyli sie przygotowuje. Oby
No i jak wrocilam, siku i na papierze sluz z ciemna krwia...MOI, lubek, agatas, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość
-
Pauletta wrote:hejka.
Na KTG pisaly sie skurcze i gin dlatego tez mnie przy okazji zbadala zeby sprawdzic szyjke.
I juz/dzis palec wchodzi. I szyjka rozpulchniona. I ze od/czwartku jest roznica. Czyli sie przygotowuje. Oby
No i jak wrocilam, siku i na papierze sluz z ciemna krwia...
a jeszcze wczoraj zero objawów..!! może urodzisz dokładnie w terminie:) -
Pauletta wrote:hejka.
No i jak wrocilam, siku i na papierze sluz z ciemna krwia... -
Moja mała ma dwie takie przerwy w spania w ciągu dnia po ok 2-4 godziny. Nie kąpiemy jej wieczorem tylko rano, a przez to jest o wiele spokojniejsza wieczorami i nawet jak nie śpi a wczoraj nie spała od 15:40 do 20:30 była bardzo spokojna. Troszkę na rączkach, troszkę poleżała, troszkę pomarudziła, ale ja chodzę z nią śpiewam jej i jakoś to zawsze przetrzymamy. Malutka śpi w wózku, bo łóżeczko chyba dla niej za duże jest
bo się budzi. A od wypisu ze szpitala minęło 10 dni, a malutka przybrała juz 400 gramów
wiec jestem spokojniejsza i wiem, że cycuś jej wystarczy
Kajaoli, MOI, anka_a lubią tę wiadomość
-
Hej kochane
Czytam Was na bieżąco podczas karmień, ale na sklecenie paru zdań coś weny nie mam, te godziny te dni coś tak szybko uciekają.
Trzymam kciuki za mamuśki jeszcze nie rozpakowane i jestem myślami z Wami
Moja Juleczka ma już 12 dni i właśnie odpadł jej pępuszek...dzisiaj była położna i Nasza kruszynka waży już 3260 czyli od wypisu 300g.przybrała na samym cycusiu...bo to taki ssaczek. Właśnie zaczynam uczyć ją zasypiania bez przytulenia i ssania cycka...nie jest łatwo ale daję radę
Noce należą do aktywnych tak jak to w brzuszku miało miejsce...mamy nadzieje że to się zmieni hehe.
Ja po cesarce mam coraz więcej sił tylko ten pieroński krwiaczek który jeszcze mi nie zszedł mnie uwiera...takto już bym smigała na całego .
Mężuś to urodzony tatuś...a jeszcze mnie ma w pakiecie...więc jestem dumna z niego
Dodałam zdjątko,ale chyba nie umiem go tu załączyć
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/181/1127270_IMG_2498.JPG
Całuski kochaneparadise, paaolka, misiulka2000, sylwia1985, agatas, Kajaoli, lubek, anka_a lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:dziewuszki po ilu dniach /tygodniach zszedl wam brzuch po ciazy?
lubek lubi tę wiadomość