X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie. Ktg ok, szyjka zamknięta, nic nie zapowiada porodu:/. Następne ktg w czwartek, a potem nie wiem:(. Trzymajcie kciuki, żeby Wojtek wyszedł wcześniej. Nosz ciągle jakieś zmartwienia.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Witam się po wizycie. Ktg ok, szyjka zamknięta, nic nie zapowiada porodu:/. Następne ktg w czwartek, a potem nie wiem:(. Trzymajcie kciuki, żeby Wojtek wyszedł wcześniej. Nosz ciągle jakieś zmartwienia.

U mnie dokładnie to samo...własnie wróciłam, ktg spoko, zero skurczy, szyjka nadal 2 cm :/ i na poród tez sie nie zapowiada...w czwartek tez mam ktg nastepne i potem jeszcze wizyte u swojego lekarza. Spotkałam go dzisiaj to powiedział ze jak mnie zbada to zobaczymy czy nie położy mnie juz do szpitala na wywoływanie..ech

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    ao12, gratulacje! Współczuje tych bóli,na szczescie masz to za sobą,
    Kurcze, to bardzo szybko wyszłas ze szpitala po takim porodzie.
    Aniqa ja i tak wyszłam 8 godz po porodzie, przez to, że maleństwo zrobiło kupkę do wód płodowych, normalnie wychodzi się po 2 godz.

Kajaoli lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez/w dwupaku... Ehhh jutro ktg... Ale ja nawet przepowiadaczy nie mam... :-[

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki... n oco wy. juz po terminie a wam nic sie nie dzieje :P nie zazdroszcze.. jeju jak dobrze ze Kuba juz na swiecie, za wczesnie to za wczesnie ale ja bym chyba umarla do tej pory z brzuchem hihi

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostaly niby 3 dni, ale juz mam dosc.chce Majunie przy sobie :-(

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• Scęście Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co.. wiem ze juz jestescie niecierpliwe.. bo to ze wiele z nas ma juz bobaski jakos tak nie pociesza i ten czas sie wydluza. pamietam ze dopoki zadna nie byla rozpakowana to te dni mi lecialy a jak juz zaczely sie sypac mamusie to tak bardzo pragnelam mojego Kubusia juz miec a te dn isie dluzyly i dluzyly.. rodzily sie babelki tylko nie on, w koncu i na niego przyszedl czas hhihihih :) u was tez juz jest bardzo blisko.. koncoweczka :)

paaolka, Anoolka, Nelly lubią tę wiadomość

• Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam i czekam. Ktg ok, skurczy zero. Ile można czekać?:/

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam taki problem, malutki strasznie sie irytował przy dawaniu cyca, zassał i zaraz puszczał... i tak pół godziny aż sobie sutka wypracował... było ciężko.. mój mąż kupił mi nakładki żelowe na sutki- niebo a ziemia... bez tego nie dałabym rady. Polecam naprawdę. :)

sylwia1985 wrote:
    dziewczyny gratulacje nowym mamusiom. Mam pytanie czy wy odciagacie pokarm laktatorem? dokarmiacie sztucznym mleczkiem? I czy jest taka ktorej dziecko nie chce ssac z cycka bo sie irytuje ze slabo mleko leci? Milalyscie tak na poczatku - problemy z mlekiem ?

5b092n0a9aspxqzu.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    U mnie dokładnie to samo...własnie wróciłam, ktg spoko, zero skurczy, szyjka nadal 2 cm :/ i na poród tez sie nie zapowiada...w czwartek tez mam ktg nastepne i potem jeszcze wizyte u swojego lekarza. Spotkałam go dzisiaj to powiedział ze jak mnie zbada to zobaczymy czy nie położy mnie juz do szpitala na wywoływanie..ech

Paaolka fajnie, że przynajmniej wiesz na co się mniej więcej nastawiać. Mi nic konkretnego nie powiedziała i tak będę się zastanawiać co i kiedy:(.

Pauletta ja też nie mam żadnych skurczy. Tylko czasem miesiączkowe pobolewanie.

Scęście niby to niedługo, ale przenoszenie nie jest bezpieczne dla dziecka i to mnie najbardziej martwi:(.

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie ze szpitala lapie mi czasem internet :-) u mnie rozwarcie na 4 cm ale skurczy brak a jak sa to bardzo male i malo, ginka powiedziala ze moze samo sie ruszy wiec czekamy

misiulka2000, lubek, sylwia1985, paaolka, HANA, ao12. lubią tę wiadomość

age.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się na chwilę. Marcel urodził się o 13:05 dziś 20.10 przez cc. Waży 4120 i 59 cm.

Anoolka, mad8, Strokrotka, agatas, Nelly, Kasiula09, paradise, misiulka2000, lubek, sylwia1985, paaolka, DeLaCruz, pestka, MOI, ao12., Zielono mi:-))))), MartaR.., ataga4, HANA, Kajaoli, Monica, anka_a lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratuluję :)

• mad8 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g gratuluję.

kasiula oby się rozkręciło i poszło bezboleśnie:).

Kasiula09 lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania duzy maluszek gratki.

Widze ze nie jestem sama z brakiem objawów... :-(
    Ja tyle wiem,ze w/razie w 30 ide do szpitala. Ale to jeszcze 1.5 tyg... Mam nadzieje, ze córa sama zdecyduje wyjsc :-)

ao12. lubi tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• paradise Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratuluję :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja!!! wrote:
    Też miałam taki problem, malutki strasznie sie irytował przy dawaniu cyca, zassał i zaraz puszczał... i tak pół godziny aż sobie sutka wypracował... było ciężko.. mój mąż kupił mi nakładki żelowe na sutki- niebo a ziemia... bez tego nie dałabym rady. Polecam naprawdę. :)
    mam tez nakladki ale mleko powoli leci i sie maly irytuje

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ani gratulacje :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla u mnie dzis polozna srodowiskowa i sama stwierdzila ze nerwusek z niego straszny ale powiedziala ze dzieci wyciagane vacum takie sa na poczatku. Przystawialismy malego do cyca i possal chwile i puszczal wiec kazala go dokarmiac mm ale nie tym co kupilam bo kupilam z hipp i powiedziala ze to nie mleko a woda ze najlepiej kupic NAN i ze moze maly sie irytowal bo sie poprostu nie najadal. Wlasnie wyslalam meza na zakupy i zobaczymy czy pomoze. Mowila zebym sciagala tez pokarm laktatorem po troszeczku. Zostawila mi fajnych pare probek i pojemnik do przechowywania pokarmu.
    Dziewczyny macie wsparcie w swoich mezach? Moj sie irytuje jak maly placze szczegolnie w nocy choc to ja wstaje do niego a nie on i jest w innym pokoju . Wkurza mnie to zwlaszcza ze wzial tylko okolicznosciowy urlop i w srode juz do pracy wraca a ja musze wszystko robic sama choc krocze bardzo boli. Przykro mi jest. Mowi ze jest nerwowy i zestresowany bo ma kontrakt do konca roku i nie wiadomo czy mu przedluza i sie stresuje co dalej bedzie.Mi jest strasznie przykro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 18:26

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985, przykro mi z powodu Twojej sytuacji z mężem. Mój jest naprawdę pomocny, aż jestem miło zaskoczona. Ja w nocy wstaję do małej i sporo czasu spędzam na karmieniu przez całą dobę, więc mój mąż się stara mnie odciążyć we wszystkich innych pracach domowych - zajmuje się sprzątaniem, przygotowuje większość posiłków, nawet zmywać mi nie pozwala, tylko wygania w tzw. wolnej chwili do komputera lub do innych przyjemności. Jeżeli Magda się budzi i zaczyna płakać kiedy np. jemy, to on do niej idzie, żebym ja skończyła posiłek zanim pójdę ją nakarmić. W dzień stara się jak najczęściej zmieniać pieluchy i pilnuje, bym zawsze miała pod ręką wodę lub herbatkę laktacyjną. I oprócz okolicznościowego wziął urlop ojcowski i 2 dni opieki, a najchętniej to by jeszcze dłużej z nami został w domu, tylko ja mu powtarzam, że szkoda teraz urlopu. No i wybiera się na urlop rodzicielski.

Aniqa, MOI, Bergo, lubek, HANA, anka_a lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ