X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Moj dopiero po 4 dobie jadl tylko i wylacznie cycka. Wczesniej byl dokarmiany butla. Ja odciagam tylki jak gdzies wychodze bez malego wiec dopiero 2 razy.
    Identycznd ja,dopiero raz odciągłam na chrzciny do kosciola,a tak to ma zawsze z cieplutkiego cycusia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:

...chyba szkoda prądu i suszarki na uspokajanie:) Jeśli któraś z was wypróbowała białego szumu, to chętnie się dowiem czy to działa!

Pozdrawiam!
    Ja puszczam mojej ze strony easysleep.pl szum +bicie serca,i uspokaja ją to, zasypia szybciej i łatwiej, ale wystarczy ze spokojnie jej robie "ciiii..." to tez usypia, no chyba ze niema dnia do spania,albo ma kolki .

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny wy za kazdym razem po karmieniu robicie cos zeby sie odbilo malcowi? dajecie go na ramie czy delikatnie pionizujecie? podobno nie trzeba tego robic jak karmi sie piersia a jak butelka to trzeba bo ze niby powietrze sie dostaje. W jakich pozycjach najlatwiej karmi sie piersia bo jak ja go przystawiam to zaczyna chwytac ale mnie strasznie kregoslup boli
    Ja za każdym razem daje na ramie zeby odbiła sobie.jak nie beka to dociskam ręką do mnie to wtedy mi beknie.ja karmie cycem i zawsze jej sie odbija jak tak dam. Co do pozycji to ja karmie tak klasycznie,i tez kregosłup mnie łupie,to dlatego ze jak je to mam glowe w dol bo patrze jak je i potem boli, niemam tez wygodnego miejsca ani poduszki do karmienia, hania jest coraz ciezsza i teraz podkladam sobie pod nią zwiniety kocyk jak ssa,to niemusze ją trzymac tak.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na oddziale w Zośce. Jutro wielki dzień ale nie wiem o której bo przy przyjęciu było zamieszanie. Zgubili moje papiery, nie było mnie w systemie na jutro. Po telefonie do lekarza zostałam przyjęta. Także z planowego cc zrobiło się planowe dodatkowe.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ao12. Trudna droga do wielkiego szczescia ale napewno powiesz ze bylo warto :) pochwal sie Alicja :)

ao12. lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety...jaka tu cisza...większość mam już rozpakowanych i nikt nic nie pisze ;)

Ja nadal w dwupaku, nic szczególnego się nie dzieje :/ przed południem na kolejne ktg sie wybieram i pewnie badanie tez bedzie na fotelu i jak o tym mysle to juz mi sie wszystko tam w środku zaciska...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paoolka, dodasz mnie do przyjaciółek?

paaolka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry w ten "piękny" pochmurny dzień;-) Wiem, że nie udzielalam się na forum od początku, ale mimo to chciałam się pochwalić: dziś obchodzimy 2 rocznicę ślubu:-D co prawda jesteśmy razem od liceum (12 lat) ale rocznica to rocznica ;-) Śmiesznie by było gdyby młody dziś zdecydował się na wyjście :-) dodatkowo jest to 30. rocznica moich rodziców:-) Pozdrawiam wszystkie mamy i lekko zazdroszczę :-D

agatas, lubek, MOI, ao12., Kajaoli, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Paoolka, dodasz mnie do przyjaciółek?

Dodałam :)

Nelly lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Dzień Dobry w ten "piękny" pochmurny dzień;-) Wiem, że nie udzielalam się na forum od początku, ale mimo to chciałam się pochwalić: dziś obchodzimy 2 rocznicę ślubu:-D co prawda jesteśmy razem od liceum (12 lat) ale rocznica to rocznica ;-) Śmiesznie by było gdyby młody dziś zdecydował się na wyjście :-) dodatkowo jest to 30. rocznica moich rodziców:-) Pozdrawiam wszystkie mamy i lekko zazdroszczę :-D
    no to wszystkiego co najlepsze! kolejnych rocznic, tylo letnich co u rodzicow hi hi i wiecej :) no i zdrowego skarba, i latwego porodu :)

misiulka2000 lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też dolaczam się do życzeń, wszystkiego dobrego!!

A nam dzisiaj odpadl kikut :)

lubek lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia najlepszego :)

Paradise nam wczoraj odpadł pępuszek :)

paradise, lubek lubią tę wiadomość

• PolaPola Znajoma

Wysłany: 20 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy może któraś z październikowych będzie na dniach rodzić u Bonifratów w Katowicach?:)

• Nelly Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ, i ode mnie wszystkiego naj i wielu pięknych rocznic!

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Identycznd ja,dopiero raz odciągłam na chrzciny do kosciola,a tak to ma zawsze z cieplutkiego cycusia.
    Aniqa ja właśnie zabieram się za organizację chrzcin i zastanawiałam się co z karmieniem w kościele. Już też myślałam żeby ściągnąć ale czy takie mleko nie za bardzo się schłodzi???
    Dziś muszę iść do księdza i aż się boję normalnie bo nie pamiętam kiedy ostatnio w kościele byłam ;)

• Nelly Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paoolka, wysłałam Ci wiadomość

paaolka lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam wlasnie na polozna srodowiskowa- maly marudzil cala noc i nie wiem o co mu chodzilo- on jest caly czas glodny. Powinien zjesc 60ml ( tak podobno jedza niemowlaki ) ale on chce wiecej- zapytam sie czy to normalne

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za życzenia :-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • paradise Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaPola wrote:
    czy może któraś z październikowych będzie na dniach rodzić u Bonifratów w Katowicach?:)

Ja rodzilam 9go :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Rety...jaka tu cisza...większość mam już rozpakowanych i nikt nic nie pisze ;)

Ja nadal w dwupaku, nic szczególnego się nie dzieje :/ przed południem na kolejne ktg sie wybieram i pewnie badanie tez bedzie na fotelu i jak o tym mysle to juz mi sie wszystko tam w środku zaciska...

Paaolka, też mam dzisiaj wizytę u gina i też już na samą myśl mi gorzej.
    Dziwne, wcześniej to każdej nie mogłam się doczekać, a teraz mam już ich dość.
    W sobotę w nocy miałam już małą nadzieję, że się obejdzie bez tej wizyty, bo miałam dość silne długie skurcze (po około 60sek.), które mnie wybudzały co chwile, ale bardzo nie regularne. Po 3 w nocy przeszły :/

Przy okazji gratuluję kolejnym mamusiom!
    Mam nadzieję, że szybko z pozostałymi dołączymy do Waszego grona :D
    Bergo - bardzo mocno trzymam kciuki za Przemka &&&, trzymaj się dzielnie, na pewno wszystko będzie dobrze i zaraz będziecie razem.

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ