Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny piszecie o wadze waszych maluszków i tak się zastanawiam czy mój Wojtek nie za szybko przybiera. Dziś ma 4200, urodzeniową miał 3420 a przy wypisie w trzeciej dobie 3260. Wychodzi więc, że przez 15 dni przybył mu 1kg. Co o tym sądzicie?
Ps. karmię tylko piersią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 11:54
-
Mad spokojnie nie ma górnej granicy jest tylko dolna granica przybierania.
Dziewczynki uśmiecham się do Was pięknie prosząc o książeczki na meila [email protected] i z góry bardzo dziękuję -
byla polozna wlasnie i maly ma tradzik noworodkowy-ponoc to normalne ale znika. Nie pokoila ja rzecz ze maly tak dziwnie trzepie nozkami - ja tez to zauwazylam od tygodnia wiec kazala zapisac sie do dobrego pediatry- mamy dzwonic w pt moze sie uda dostac do niego. To ze nie sypia i je ciagle to mowila ze normalne bo rozne sa dzieci i zazwyczaj to przechodzi po 3 mcach- aestresowana jestem tymi nozkami ale zobaczymy co lekarz powie
-
Hej
My po szczepieniu 6w1 infanrix hexamalutki mocno sie wydarl. W momencie wbicia igly w udo otworzyl mordke i tak trzymal (zbieral sie na placz) i robil sie coraz bardziej fioletowy, wygladal jak burak. Pierwszy ryk wydal po wyjeciu igly (po ok 6 selundach) . Przerazliwy placz ze az mu pierwszy raz w zyciu zamoczyly sie oczka od lez
szybko go przytulilam mocno sciskajac jak sardynke i calujac po policzku i w minute juz spal... nie wiem czy z bolu czy co. Wyszlam z gabinetu ze spiacym Kuba i ubieralam spiocha. W domku wstal tylko na cycy i spi dalej. Zrobilam mu oklad z sody oczyszczonej by zapobiec obrzekowi. Zostal zwazony i zmierzony no i wazy 4900g i ma 55,5cm (urodzil sie 3000g i 52cm)
-
Mój Antek przy wyjściu ze szpitala miał 2620 i 53cm a teraz wazył tydz temy 4600 i 57cm.
Dzisiaj cały dzien nie spi tylko przykimuje na minute i sie rozbudza. A w nocy mial już faze ze wstawał tylko o 1 i o 4 a teraz znowu wróciło 23, 3 i 6. Też ma mega wysypke na buzi ale ja tez jestem ciagle na diecie i od tyg nie jem nabialu. Więc nie mam pojecia od czego to.
Z kupami dalej ma problem, czasem są zielone i rzadkie ale robiłam badanie z kału i wszystko ok. Masaż brzuszka mu pomógł i mam zakaz podawania jakichkolwiek kropelek. I powiem wam ze czy dawałam czy teraz nie to jest tak samo.
Kochany jest ale tez czsem nie mam siły bo nie mogę nic zrobić bo on mało śpi a jak nie śpi to nie chce leżeć sam tylko ciągle muszę go nosić albo do niego mówić.
A z ta nóżką to też ma że prawa mu tak drga jak je.
Chodzimy z nim na masaże ale nie bardzo pomagają.
-
Drżenie rąk i nóg
U noworodków można spotkać się z drżącymi rączkami i nóżkami, które mogą stanowić objaw niedojrzałości układu nerwowego i zwykle same po jakimś czasie ustępują. Jednak zawsze powinien obejrzeć je neurolog i zdiagnozować - czy drżenie utrzymuje się w normie rozwojowej, czy jest symptomem chorobowym.
-
Drżenie rąk i nóg
U noworodków można spotkać się z drżącymi rączkami i nóżkami, które mogą stanowić objaw niedojrzałości układu nerwowego i zwykle same po jakimś czasie ustępują. Jednak zawsze powinien obejrzeć je neurolog i zdiagnozować - czy drżenie utrzymuje się w normie rozwojowej, czy jest symptomem chorobowym.
-
nick nieaktualnySmutas wrote:Kochany jest ale tez czsem nie mam siły bo nie mogę nic zrobić bo on mało śpi a jak nie śpi to nie chce leżeć sam tylko ciągle muszę go nosić albo do niego mówić.
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
moni28 wrote:dziewczyny czy macie bóle rąk, nóg, stawów i bioder po porodzie? Od jakiegoś czasu mam bóle wzdłuż piszczeli, najbardziej boli podczas siedzenia i chodzenia, w nogach czuje mrówienie. Czy któraś boryka się z czymś takim?
-
Scęście wrote:Mi tylko dokucza bol kosci ogonowej i okropnie strzela mi w kolanach jak kucam.. mam wrazenie ze kiedys strzeli na dobre..
ha mi strzelają nie tylko kolana nawet w nadgarstkach mi strzela w kostkach i w biodrach jetem chodząca orkiestra