X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Anoolka a może spróbuj odciągać własnie laktatorem i podac małemu jak placze to co odciagnęłaś? Ja odciagam wieczorem jak śpi już i podczas jego długiej drzemki. I ostatnio jak usłyszałam, że mało przybiera to nie dokarmiam go mm tylko swoim mleczkiem :)
    Tylko że laktatorem odciągam max 40 ml. Mąż zakupił herbatkę laktacyjną i zobaczymy czy pomoże :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja!!! wrote:
    Ja też mogłabym poprosić o język niemowląt ?? niestety nie należę do grupy na fb.
    Mój email [email protected].
    Z góry dziękujemy z synkiem który dziś kończy 4 tyg :)
    poszlo ;)

nadzieja!!! lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    I własnie! Scęscie poza jezykiem niemowląt prześlesz mi pozostałe?;) czy też sa na fb?
    sa ale jak chcesz na maila to wysle ;)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj dzis byl iezmordowany ;) od 15 do 21:45 nie spal!! :P nie kolki ni nic.. tylko tak po prostu.. oczy mu sie kleily sto razy w ciagu tych godzin ale rozbudzal sie nagle odplywajac... a to lezal w wozeczku sam, a to go nosilam, lezalam z nim i gugalam, maz z nim lezal, sam sobie lezal, ale generalnie nie spal 7h!!!!! bo tam moze rpzysnal 2x na jakies 15-20min.. toc to szok ;)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam dzis kupic szczepionke :) bo w srode szczepienie.. dobrze ze Kubus jest nieswiadomy.. bo ja juz sie boje tego jego placzu i smutnej minki z "bolu" :( nienawidze gdy robi podkowke... serce mi sie kraje hihih :P

spicie? :) taka tu cisza ze szok od kad porodzilysmy :) ej a wlasnie.. czy ktoras ejszcze nie urodzila?

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    dziewczyny juz wam wysylam ksiazeczki ;)
    język niemowlat, kazde dziecko moze nauczyc sie spac i pierwszy rok razem ;)
    Czy ja też mogę poprosić? [email protected]
    Dziękuję:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Czy ja też mogę poprosić? [email protected]
    Dziękuję:-)
    no jak ladnie prosisz to juz poszlo ;)

• MOI Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki! witam się po ciężkiej nocy. Mała zasłynęła dopiero o 3 rano, ewidentnie coś ja meczylo Z brzuszkiem i nic nie pomagało :-(

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    no jak ladnie prosisz to juz poszlo ;)
    Dzięki:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • pestka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    bylam dzis kupic szczepionke :) bo w srode szczepienie.. dobrze ze Kubus jest nieswiadomy.. bo ja juz sie boje tego jego placzu i smutnej minki z "bolu" :( nienawidze gdy robi podkowke... serce mi sie kraje hihih :P

spicie? :) taka tu cisza ze szok od kad porodzilysmy :) ej a wlasnie.. czy ktoras ejszcze nie urodzila?
    My tez mamy w środe szczepienie...normalnie tez sie już martwie, jak to zniesie

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc tez kiepska bo maluszkowi zaszkodzilam bigosem i nie moze zrobic kupki a mocno chce :( i prezyl sie w nocy i kwilil... bidaczek moj :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:

A jaką kupiłaś i za ile? Ja kupiłam pentaxim za 115zł

• Scęście Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja infanrix hexa 6w1 za 220.

• Nelly Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    moj dzis byl iezmordowany ;) od 15 do 21:45 nie spal!! :P nie kolki ni nic.. tylko tak po prostu.. oczy mu sie kleily sto razy w ciagu tych godzin ale rozbudzal sie nagle odplywajac... a to lezal w wozeczku sam, a to go nosilam, lezalam z nim i gugalam, maz z nim lezal, sam sobie lezal, ale generalnie nie spal 7h!!!!! bo tam moze rpzysnal 2x na jakies 15-20min.. toc to szok ;)
    Moja miała tak cały dzień w piątek - ani jednej porządnej drzemki, tylko takie parominutowe, max kwadrans, za to następny dzień cały przespała. Odpływała na każdym karmieniu, nawet nie trzeba jej było nosić ani kołysać, wystarczyło odłożyć do łóżeczka. Na próby zabawy słabo reagowała, bałam się, że da mi popalić w nocy. Ale nie, spała normalnie, tylko co 2 godziny budziła się na karmienie, ale potem dała się uśpić. Wczorajszy dzień i ostatnia noc były już normalne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 14:27

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    My tez mamy w środe szczepienie...normalnie tez sie już martwie, jak to zniesie
    My się szczepimy w czwartek: 6 w 1 oraz rotawirusy (ta doustnie)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie położna chciała namówić na hexe ale cena zabójcza, zwłaszcza że szczepionkę trzeba wykupić kilka razy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wasze maluszki zniosą szczepienia dobrze, ja szczepilam moją na fundusz wiec miala 3 wklucia i tylko zabeczala przy tym jak pielegniarka scisnela skore zeby igle wbic, zaraz po wkluciu bralam ja na ręce i nie plakała.
    Potem tez nic sie nie działo, nie miala gorączki, wysypki itd.
    Zwlaszcza ze wy kupujecie szczepionki po ktorych ponoc niema powikłan,wiec napewno bedzie ok.

• nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście dziękuję bardzo za książeczkę :)

5b092n0a9aspxqzu.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam engerixa 5w1 za 150 zł.

Aniqa no mam nadzieję, że będzie dobrze:) ja własnie usypiam maluszka, od 7 nie śpi..przydałaby mu się drzemka choc z 30 min.

Scęscie biedny twój Kubulek..ale to pewnie ta kapusta:/

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Mnie położna chciała namówić na hexe ale cena zabójcza, zwłaszcza że szczepionkę trzeba wykupić kilka razy.
    no licze sie z tym ze kilka razy ale w sumie moj synek sobie na nia zarobil :) mam jego becikowe, i kase z ubezpieczenia za narodziny potomka, wiec nei bede na nim oszczedzac, sobie wole nie kupic kosmetykow czy ubran ale jemu dam :)

‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ