Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasiula09 wrote:Pestka jak bedzie ladnie przybieral to znaczy ze sie najada.
Dziewczyny kiedy najlepiej zglosic sie na badanie bioderek? -
Anoolka wrote:Moi ja w ogóle alkoholu nie pijam a tym bardziej podczas karmienia. Wiem że to tylko 0,5 ale alkohol to alkohol. Chyba męża wyślę do apteki po herbatkę laktacyjną. A jeśli chodzi o spanie to też lipa bo Filip od trzech dni strasznie się wierci przez sen i stęka
-
pestka mi też wyślesz język niemowląt na [email protected]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Sylwia mam nadzieję że dałaś mu mocno popalić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 15:10
Anoolka, Nelly, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Scęście wrote:u mnie pomogla ta metoda sciagania 7-5-3. musialam wyjsc, znazy nie musialam, chcialam. do kolezanki na urodziny, przyjaciolki. i nie lecialo nic do tego laktatora jak sciagalam tak po 15 min z kazdego cyca. wiec mowie dobra sprobuje 753 i lecialo kropelkami ale lecialo, pozniej mocniej, mim oze lecialo nadal a minela ilsocm inut zmienialam piers i wczoraj przez to mialam takie granaty ze maly nei nadarzal pic! podstawialam m ucyca bo po prostu okrutnie mnei bolaly i byly twarde i grudkowate... mamusiu co to bylo z tymi cycami, ale juz dzis ejst ok, spija pieknie. wiec mzoe i ty sprobuj?
Ja dzis chciałam spróbować tej medoty 753, ale jak ściągnęłam z jednego cyca 7 min a potem z drugiego 7 min. to już miałam prawie całą buteleczkę, wiec już 5 min i 3 min nie stosowałam...
Bo w ciągu 14 min ściągnełam ok 120 ml...
Dziś idę z mała do lekekarza, bo dostała takich krostek na szyi, brodzie i na klatce piersiowej i nie wiem czy to uczulenie czy skaza białkowa...
A co do kąpieli w krochmalu i mąki zimniaczanej to na odporzenia działa cuda!!!!! Wczoraj pierwszy raz ja wykąpałam w tym krochmalu i dzis poprawa o 50%...Dzis kolejna kąpiel...
A mam pytanie co do maści termentiol...bo każdy ją wychwala, że taka dobra na odparzenia, a tam jest napisane że nie dla noworodków...
Więc już nie iwem czy stosować czy nieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 15:31
-
theagnes87 a jak robisz krochmal? mi na zaczerwieniona pupke, bez odparzen ale szerwona przy rowku i troszke na poszladkach pomogl (chyba) olejek migdalowy w kapieli. bo ncizym mu nie smarowalam ani nic a jedynie zamiast w oilatum umylam w tym olejku i po 2 dniach zeszlo
a ten olejek jest bombowy. kupilam to myslac ze to oliwka w sprayu, mowie a wezme bo latwo bedzie nakladac, nie ebda cale rece lepkie, a tu czytam w domu ze to olejek ze slodkich migdalow, mega tlusciutki, dalam mu do kapieli jednego dnia i byl taki boski w dotyku, ze teraz go w tym kapie (2 psikniecia)
-
Scęście wrote:theagnes87 a jak robisz krochmal? mi na zaczerwieniona pupke, bez odparzen ale szerwona przy rowku i troszke na poszladkach pomogl (chyba) olejek migdalowy w kapieli. bo ncizym mu nie smarowalam ani nic a jedynie zamiast w oilatum umylam w tym olejku i po 2 dniach zeszlo
a ten olejek jest bombowy. kupilam to myslac ze to oliwka w sprayu, mowie a wezme bo latwo bedzie nakladac, nie ebda cale rece lepkie, a tu czytam w domu ze to olejek ze slodkich migdalow, mega tlusciutki, dalam mu do kapieli jednego dnia i byl taki boski w dotyku, ze teraz go w tym kapie (2 psikniecia)
ja krochmal robię następująco:
łyżka stołowa mąki ziemniaczanej, rozpuszczam ja w 1/2 szklance zimnej wody...
Wlewam ten roztwór do 2 l wrzącej wody. Powstaje taki kisiel. Kisiel wlewam do wanienki z wodą i w tym kąpie...
Dziecko jest wtedy takie fajnie śliskie i gładkie...
Po takiej kąpieli, nie używam już żadnych kremów tylko sypie na pupkę i na zakamarki w ciele mąkę ziemniaczaną...Pupka jest gładziudka a zaczerwienienia mniejsze...
A lekarka powiedziała że wysypka małej to skutek że coś niby zjadłam, tylko co ja mam jeść>>? Jak już i tak prawie wszystko jem gotowane i same zupki na wodzie...masakra... -
Ja też mogłabym poprosić o język niemowląt ?? niestety nie należę do grupy na fb.
Mój email [email protected].
Z góry dziękujemy z synkiem który dziś kończy 4 tyg -
Anoolka a może spróbuj odciągać własnie laktatorem i podac małemu jak placze to co odciagnęłaś? Ja odciagam wieczorem jak śpi już i podczas jego długiej drzemki. I ostatnio jak usłyszałam, że mało przybiera to nie dokarmiam go mm tylko swoim mleczkiem
-
sylwia1985 wrote:a jak !!! wygarnelam mu wszystko co mysle i dzisiaj ubral Nikusia i zmienil mu pieluche. Wiedzialam ze Nikus walnal kupsko i specjalnie mu dalam zeby przewinal - powiedzialam ze tatus Cie przebierze a mamusia idzie sie ubierac i poszlismy z Nikusiem na spacerek i male spozywcze zakupy
Ciesze się, że cos ruszyło