X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Pestka jak bedzie ladnie przybieral to znaczy ze sie najada.

Dziewczyny kiedy najlepiej zglosic sie na badanie bioderek?
    Ja bylam dopiero w zeszly poniedzialek.i mam jeszcze przyjsc za 4 tyg bo na tym etapie wszystko ok ale niewidac wszystkich struktur ktore rozwijaja sie potem, nawet mi mowila ze moglam od razu przyjsc pozniej,ale i tak mam wizyte w por.prel na grudzien to akurat.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja wybudzam malucha na kąpiel o 19 po to żeby o 21 zmęczony poszedł grzecznie spać :)
    no ja juz tez tak bede robic :D :D zeby wlasnie nei wstal i sobie nie przstawil tych 3h tak jak wczoraj na noc :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Moi ja w ogóle alkoholu nie pijam a tym bardziej podczas karmienia. Wiem że to tylko 0,5 ale alkohol to alkohol. Chyba męża wyślę do apteki po herbatkę laktacyjną. A jeśli chodzi o spanie to też lipa bo Filip od trzech dni strasznie się wierci przez sen i stęka :(
    u mnie pomogla ta metoda sciagania 7-5-3. musialam wyjsc, znazy nie musialam, chcialam. do kolezanki na urodziny, przyjaciolki. i nie lecialo nic do tego laktatora jak sciagalam tak po 15 min z kazdego cyca. wiec mowie dobra sprobuje 753 i lecialo kropelkami ale lecialo, pozniej mocniej, mim oze lecialo nadal a minela ilsocm inut zmienialam piers i wczoraj przez to mialam takie granaty ze maly nei nadarzal pic! podstawialam m ucyca bo po prostu okrutnie mnei bolaly i byly twarde i grudkowate... mamusiu co to bylo z tymi cycami, ale juz dzis ejst ok, spija pieknie. wiec mzoe i ty sprobuj?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Pestka jak bedzie ladnie przybieral to znaczy ze sie najada.

Dziewczyny kiedy najlepiej zglosic sie na badanie bioderek?
    6-8. my juz bylismy i wszystko jest ok ;)

• loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka mi też wyślesz język niemowląt na [email protected]

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie wczoraj poklucilam z mezem- nie odzywalismy sie caly wieczor i noc

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ale sie wczoraj poklucilam z mezem- nie odzywalismy sie caly wieczor i noc
    Sylwia mam nadzieję że dałaś mu mocno popalić :D

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia mam nadzieję że dałaś mu mocno popalić :D
    a jak !!! wygarnelam mu wszystko co mysle i dzisiaj ubral Nikusia i zmienil mu pieluche. Wiedzialam ze Nikus walnal kupsko i specjalnie mu dalam zeby przewinal - powiedzialam ze tatus Cie przebierze a mamusia idzie sie ubierac i poszlismy z Nikusiem na spacerek i male spozywcze zakupy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 15:10

Anoolka, Nelly, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps jestem dzisiaj zadowolona bo Zus przelal mi wreszcie pieniazki a czekalam na nie od wrzesnia- YUPI- przynajmniej cos dobrego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 15:11

Kajaoli lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    u mnie pomogla ta metoda sciagania 7-5-3. musialam wyjsc, znazy nie musialam, chcialam. do kolezanki na urodziny, przyjaciolki. i nie lecialo nic do tego laktatora jak sciagalam tak po 15 min z kazdego cyca. wiec mowie dobra sprobuje 753 i lecialo kropelkami ale lecialo, pozniej mocniej, mim oze lecialo nadal a minela ilsocm inut zmienialam piers i wczoraj przez to mialam takie granaty ze maly nei nadarzal pic! podstawialam m ucyca bo po prostu okrutnie mnei bolaly i byly twarde i grudkowate... mamusiu co to bylo z tymi cycami, ale juz dzis ejst ok, spija pieknie. wiec mzoe i ty sprobuj?

Ja dzis chciałam spróbować tej medoty 753, ale jak ściągnęłam z jednego cyca 7 min a potem z drugiego 7 min. to już miałam prawie całą buteleczkę, wiec już 5 min i 3 min nie stosowałam...
    Bo w ciągu 14 min ściągnełam ok 120 ml...

Dziś idę z mała do lekekarza, bo dostała takich krostek na szyi, brodzie i na klatce piersiowej i nie wiem czy to uczulenie czy skaza białkowa...

A co do kąpieli w krochmalu i mąki zimniaczanej to na odporzenia działa cuda!!!!! Wczoraj pierwszy raz ja wykąpałam w tym krochmalu i dzis poprawa o 50%...Dzis kolejna kąpiel...

A mam pytanie co do maści termentiol...bo każdy ją wychwala, że taka dobra na odparzenia, a tam jest napisane że nie dla noworodków...
    Więc już nie iwem czy stosować czy nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 15:31

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 a jak robisz krochmal? mi na zaczerwieniona pupke, bez odparzen ale szerwona przy rowku i troszke na poszladkach pomogl (chyba) olejek migdalowy w kapieli. bo ncizym mu nie smarowalam ani nic a jedynie zamiast w oilatum umylam w tym olejku i po 2 dniach zeszlo :) a ten olejek jest bombowy. kupilam to myslac ze to oliwka w sprayu, mowie a wezme bo latwo bedzie nakladac, nie ebda cale rece lepkie, a tu czytam w domu ze to olejek ze slodkich migdalow, mega tlusciutki, dalam mu do kapieli jednego dnia i byl taki boski w dotyku, ze teraz go w tym kapie (2 psikniecia)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny juz wam wysylam ksiazeczki ;)
    język niemowlat, kazde dziecko moze nauczyc sie spac i pierwszy rok razem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 17:23

Anoolka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te ksiazki z reszta wrzucalam wam na grupe na fb, sa w zakladce "pliki" jesli sa tu mamy ktore chca ksiazki a sa tez na fb :)

Kasiula09, pestka lubią tę wiadomość

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    theagnes87 a jak robisz krochmal? mi na zaczerwieniona pupke, bez odparzen ale szerwona przy rowku i troszke na poszladkach pomogl (chyba) olejek migdalowy w kapieli. bo ncizym mu nie smarowalam ani nic a jedynie zamiast w oilatum umylam w tym olejku i po 2 dniach zeszlo :) a ten olejek jest bombowy. kupilam to myslac ze to oliwka w sprayu, mowie a wezme bo latwo bedzie nakladac, nie ebda cale rece lepkie, a tu czytam w domu ze to olejek ze slodkich migdalow, mega tlusciutki, dalam mu do kapieli jednego dnia i byl taki boski w dotyku, ze teraz go w tym kapie (2 psikniecia)

ja krochmal robię następująco:
    łyżka stołowa mąki ziemniaczanej, rozpuszczam ja w 1/2 szklance zimnej wody...
    Wlewam ten roztwór do 2 l wrzącej wody. Powstaje taki kisiel. Kisiel wlewam do wanienki z wodą i w tym kąpie...
    Dziecko jest wtedy takie fajnie śliskie i gładkie...
    Po takiej kąpieli, nie używam już żadnych kremów tylko sypie na pupkę i na zakamarki w ciele mąkę ziemniaczaną...Pupka jest gładziudka a zaczerwienienia mniejsze...

A lekarka powiedziała że wysypka małej to skutek że coś niby zjadłam, tylko co ja mam jeść>>? Jak już i tak prawie wszystko jem gotowane i same zupki na wodzie...masakra...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mogłabym poprosić o język niemowląt ?? niestety nie należę do grupy na fb.
    Mój email [email protected].
    Z góry dziękujemy z synkiem który dziś kończy 4 tyg :)

5b092n0a9aspxqzu.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka a może spróbuj odciągać własnie laktatorem i podac małemu jak placze to co odciagnęłaś? Ja odciagam wieczorem jak śpi już i podczas jego długiej drzemki. I ostatnio jak usłyszałam, że mało przybiera to nie dokarmiam go mm tylko swoim mleczkiem :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które chciały książkę: wybaczcie, nie było mnie cały dzień, ale scęście mnie uratowała, bo je udostepniła :)

Scęście lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I własnie! Scęscie poza jezykiem niemowląt prześlesz mi pozostałe?;) czy też sa na fb?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 20:02

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a jak !!! wygarnelam mu wszystko co mysle i dzisiaj ubral Nikusia i zmienil mu pieluche. Wiedzialam ze Nikus walnal kupsko i specjalnie mu dalam zeby przewinal - powiedzialam ze tatus Cie przebierze a mamusia idzie sie ubierac i poszlismy z Nikusiem na spacerek i male spozywcze zakupy
    Chwała! I bardzo dobrze Sylwia!:) Ciesze się, że cos ruszyło :)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ