X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wam pocchwalić: Julcia się dzisiaj popisala na maksa! Byliśmy na chrzcie córci mojej siostry 100 km w jedną stronę plus po kościele obiad i ciasto w restauracji a Julcia cały czas spała. Miała tylko przerwy na papu I pampka i nawet godziny karmieniu tak rewelacyjnie się wpasowaly, ze nie musiałam karmić np.w samochodzie pod kościołem :-D

Aniqa, pestka, Anoolka, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Muszę się wam pocchwalić: Julcia się dzisiaj popisala na maksa! Byliśmy na chrzcie córci mojej siostry 100 km w jedną stronę plus po kościele obiad i ciasto w restauracji a Julcia cały czas spała. Miała tylko przerwy na papu I pampka i nawet godziny karmieniu tak rewelacyjnie się wpasowaly, ze nie musiałam karmić np.w samochodzie pod kościołem :-D
    Super, widocznie lubi jezdzic w aucie.

• pestka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi to super się złozyło!

Scęscie nie moge, że Twoj Kubus tyle śpi!:)

Aniqa ja też czasami opadam z sił, a potem patrze jak maluszek śpi i aż szklane oczy mi sie robią ze szczęścia..;)

ps. zamówilam chustę elastyczną! czekam aż przyjdzie, to rano jak mały czuwa i czuwa i chce być blisko, to będzie spał przy mnie, a ja bede miała wolne ręce! Nie moge sie doczekac, aż przyjdzie!

MOI lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak jak sie obawialam :P 3h czuwania sie przesunely i Kuba od 22.30 nie spi.. najpierw jadl, potem lezal na brzuszku, bujal sie w wozeczku a od 40min lezymy i na siebie patrzymy.. Kuba zaczyna miec metne oczka wiec bedziemy zasypic ;)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pierwsza taka sytuacja ze Kuba o tej godz nie spi... juz wiem ze musze bdzic na kapanie i koniec :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnal na dobre 10min temu :-) a teraz mamusia ma oczy jak 5zl i ogladam kuchenne rewolucje hihi ;-)

pestka, ao12. lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Zasnal na dobre 10min temu :-) a teraz mamusia ma oczy jak 5zl i ogladam kuchenne rewolucje hihi ;-)
    No to niezłe, a my mamy karmienie nr 1

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczyny wczoraj w gosciach odpadł nam pępek! Po 5 tygodniach! Normalnie patologia ;-)

Aniqa, pestka, Anoolka, lubek, ao12., poczwarkah, Kajaoli lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    A właśnie Kasiula jak Twoje dziecie po mm? :) Ostatnio pisałaś, że zupełnie inne dziecko jak zjada mm:)

tak inne dziecko bo najada sie i sobie lezy jak nie spi albo tez w dzien wiecej spi a tak wczesniej chwile polezala i zaraz byl placz nie wiedzielismy co jej dolega a ona tak sie domagala jesc i teraz odpukac nawet ja nie jestem taka zmeczona bo wczesniej na wieczorem juz nie dawalam rady po calym dniu z nia

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Aaa dziewczyny wczoraj w gosciach odpadł nam pępek! Po 5 tygodniach! Normalnie patologia ;-)

o to bardzo dlugo sie trzymal u nas odpadl po rownych 2 tygodniach

age.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam wisi na wlosku :-) 10 dz. Teraz cycowanie nr. 3. Dluuugie.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • pestka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula to super! Nasz mały różnie ma, czasem polezy z 10 min a czasem z godzinę..zaczynam się zastanawiac może i u Nas ten problem..eh, no cóż, zobaczymy na ważeniu w środę;) ale póki co jest tez o wiele lepiej niz było;)

A nasz mały nie wiem czemu nie spał od 1 do 3...:/ coś mu dziś sie porobiło..a potem jak go wzięłam na karmienie o 3:40 bo miałczał to zas czuwał do 5...a o 7 tradycyjnie pobudka, bo meczą go gazy, Zrobił kupke, się wypierdział, ziewa ale oczy jak 5 zł, no nie mogę z nim..dzis nocka z głowy jak nic:/

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    No i tak jak sie obawialam :P 3h czuwania sie przesunely i Kuba od 22.30 nie spi.. najpierw jadl, potem lezal na brzuszku, bujal sie w wozeczku a od 40min lezymy i na siebie patrzymy.. Kuba zaczyna miec metne oczka wiec bedziemy zasypic ;)
    Ja wybudzam malucha na kąpiel o 19 po to żeby o 21 zmęczony poszedł grzecznie spać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    tak inne dziecko bo najada sie i sobie lezy jak nie spi albo tez w dzien wiecej spi a tak wczesniej chwile polezala i zaraz byl placz nie wiedzielismy co jej dolega a ona tak sie domagala jesc i teraz odpukac nawet ja nie jestem taka zmeczona bo wczesniej na wieczorem juz nie dawalam rady po calym dniu z nia
    Ja ostatnio wymiękam bo mam kryzys laktacyjny już tak z tydzień czasu :( Najgorzej jest jak Filip zje z dwóch piersi i dalej ryk :( Tylko że nie wyobrażam sobie karmienia butlą i będę walczyć o laktacje...

• MOI Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja ostatnio wymiękam bo mam kryzys laktacyjny już tak z tydzień czasu :( Najgorzej jest jak Filip zje z dwóch piersi i dalej ryk :( Tylko że nie wyobrażam sobie karmienia butlą i będę walczyć o laktacje...
    Anoolka, odpal Karmi, pij mnóstwo wody i postaraj się wyspać

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:22

• MOI Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Moi ja w ogóle alkoholu nie pijam a tym bardziej podczas karmienia. Wiem że to tylko 0,5 ale alkohol to alkohol. Chyba męża wyślę do apteki po herbatkę laktacyjną. A jeśli chodzi o spanie to też lipa bo Filip od trzech dni strasznie się wierci przez sen i stęka :(
    To w takim razie woda, woda, woda i herbatki laktacyjne, pamiętaj też o treściwym jedzonku!

Anoolka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka odciagaj laktatorem ja jak jeszcze walczylam o mleko z cyca to to dzialalo,nawet jak ani kropla nie wyleciala, ale potem mala cos sie napila jak sie naprodukowalo.

Zresztą mam to samo, w dzien niemam duzo mleka i od paru dni dokarmiam bebilonem ale tak 30 ml nie wiecej, pierwsze cyc a potem mm,

Zresztą powiem wam ze od pt od tej wizyty gdzie mialam nakazane niespozywanie nabialu hania jest spokojniejsza, niewiem czy to na pewno od tego czy moze ze ją dokarmiam i niegloduje, tak czy siak przez 2 tyg niejem nabialu i sie zobaczy.
    Ale gazy dalej ma, tylko teraz daje jej krople i z rana i z wieczora,a tak to dawalam jak juz sie meczyla z tymi gazami, bo niechcialam jej dawac jak ich niema.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka jak bedzie ladnie przybieral to znaczy ze sie najada.

Dziewczyny kiedy najlepiej zglosic sie na badanie bioderek?

age.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Dziewczyny kiedy najlepiej zglosic sie na badanie bioderek?
    4-6 tydzień

km5svcqg6fuae1xg.png
‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ