Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
MOI wrote:Kurcze to często karmicie! W pierwszych tygodniach też mi tak wychodziło, ale teraz nie chce wyjść więcej niż 6-7 karmien na dobę!
-
U nas zwykle ok.10 karmień, w nocy 1 raz o godz. 1-2. W ciągu dnia co 2-3 godziny. Ciągnie zwykle ok. 15-20min, czasem zdarzy się 30min, ale to na noc albo rano po nocy
I karmię z jednej piersi na zmianę.
Masa ur. 3650, przy wypisie 3680:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 07:26
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypestka wrote:U mnie około 8-9 karmien, czasami 10-11:) ano i chciałam sie pochwalic, że maluszek przybral w ostatnim tyg 330g! Super sie ciesze bo mało przybieral i chcieli żebym podała mm, a ja sie uparlam i nie podalam tylko częściej przystawialam i efekt jest:D także jestem mega happy że sie zaparlam:)
taka radosna nowina dziś dla mnie to chciałam sie podzielića na szczepieniach maly był b. dzielny, trochę zaplakal ale potem juz był cichutko:)
I super ze zawalczylas o pokarm.pestka lubi tę wiadomość
-
Masa urodzeniowa 3340 przy wypisie 3150 a w ten poniedziałek 4380, przez ostatni tydzień przybrała ok 220 g.
Dziewczyny a jak to jest z gadatliwoscia U waszych pociech? Julka potrafi tylko płakać, sapac I czasem zasteka "a" i "e" więc trochę milczące mam dziecko -
nick nieaktualnyJa miałam dziś isć na szczepienie ale dziś 13 więc pójdę jutro, nie żebym była przesądna ale lepiej dmuchać na zimne
Moi mój Filipek powoli zaczyna gruchać i czasem też pośle nam piękny bezzębny uśmiech
Scęście to może być zbieg okoliczności, Filip już drugi dzień stęka przez pierdki a tak naprawdę nie jadłam nic nowego. -
MOI wrote:Masa urodzeniowa 3340 przy wypisie 3150 a w ten poniedziałek 4380, przez ostatni tydzień przybrała ok 220 g.
Dziewczyny a jak to jest z gadatliwoscia U waszych pociech? Julka potrafi tylko płakać, sapac I czasem zasteka "a" i "e" więc trochę milczące mam dziecko
moj tez milczacy! chce go rozgadac ale sie nie daje, czasem sie usmiechie ale tez mysle ze akurat tak mu wychodzi a nie go rozbawilam -
Anoolka wrote:Scęście to może być zbieg okoliczności, Filip już drugi dzień stęka przez pierdki a tak naprawdę nie jadłam nic nowego.
-
Moja Małgosia z tych gadatliwych. Ma to po mamusi. Teraz właśnie sobie leży i "poważnie" rozmawia z karuzelą ;)Słyszę tylko gu, ge, ga, gi, e, a
Trochę dzisiaj kiepsko spałam, bo bałam się, czy nie dostanie gorączki po tym szczepieniu, ale na szczęście noc była spokojna. Tylko zamiast karmienia o 2 i 5 mieliśmy przed 12, po 3 i po 6.ao12. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScęście wrote:nie mowie nie. bardzo prawdopodobne ze tak akurat sie zlozylo, bo naprawde wszystko jadlam do tej pry, zero ograniczen i nic mu nie bylo i nagle ten bigos az tak by mu kupke zatrzymal.. no nie wiem. najwazniejsze ze juz jest po, i kochany sie nie meczy, chociaz juz znow lampa mi sie swieci bo od kad zrobil ta big kupe to nadal pierdzi ale kupy nie ma... a juz minelo ze 12h i jadl pare razy od tamtej pory.. no zobacze jak to bedzie.
-
dziewuszki czy wy tez w nocy sie irytujecie. Ja jestem strasznie zmeczona i denerwuje sie jak maly jest najedzony , przebrany i kolysze go na rekach i zasypia a jak go odloze do lozeczka to w ryk. Dzisiaj mam poczucie winy bo maly tak mnie wkurzyl w nocy ze nerwowo odlozylam go na lozko i pare brzydkich slow walnelam i maly sie rozwyl na maxa- ale mam dola dzisiaj z tego powodu bo przeciez on nie jest niczemu winny ale od ponad miesiaca nie mialam ani jednej normalnie przespanej nocy - ba normalnych przespanych 3 godzin - a chcialabym bardzo ( bo tak powinno byc) a nie go godzine wstawanie. Nawet wczoraj myslalam ze lepiej bylo jak go nie bylo bo mialam czas na wszystko a teraz zamknieta w 4 scianach i nie mam na nic czasu - musze wysluchiwac tylko ,,dobrych rad,, tesciowki- ale sie we mnie buzuje - jak wybuchne to bedzie zle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 10:11
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Sylwia u mnie maluch w nocy też nie chce spać sam w łóżeczku więc śpi ze mną a tatuś na materacu
Przyzwyczajać go do spania samemu będę jak już będzie przesypiał większą część nocy bo dla mnie ważniejsza jest teraz przespana noc a nie to gdzie dziecko śpi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 10:17
-
tofirus wrote:Moja Małgosia z tych gadatliwych. Ma to po mamusi. Teraz właśnie sobie leży i "poważnie" rozmawia z karuzelą ;)Słyszę tylko gu, ge, ga, gi, e, a
Trochę dzisiaj kiepsko spałam, bo bałam się, czy nie dostanie gorączki po tym szczepieniu, ale na szczęście noc była spokojna. Tylko zamiast karmienia o 2 i 5 mieliśmy przed 12, po 3 i po 6.maz postanowil go uspic ale po 20 min zaczal wzdychac i mnei zapytal "nie chcesz go?" hahah
ao12. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MOI wrote:Masa urodzeniowa 3340 przy wypisie 3150 a w ten poniedziałek 4380, przez ostatni tydzień przybrała ok 220 g.
Dziewczyny a jak to jest z gadatliwoscia U waszych pociech? Julka potrafi tylko płakać, sapac I czasem zasteka "a" i "e" więc trochę milczące mam dziecko
Ją teraz karmie z dwóch. Ale mój maly jest leniuszkiem, z dwóch więcej zjada:)MOI lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScęście wrote:j tez sie balam reakcji organizu po szczepieniu ale wszytsko jest ok bez zmian.. ale w dzien dlugo spal, caly czas po tej szczepionce dlatego o 2 wstal i nie spal 1,5h tylko sie rozgladal i chcial by nim ie zajmowano
maz postanowil go uspic ale po 20 min zaczal wzdychac i mnei zapytal "nie chcesz go?" hahah
Nie zabawiam go niczym ani nie mówię do niego bo ma wiedziec że to noc.