X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Kurcze to często karmicie! W pierwszych tygodniach też mi tak wychodziło, ale teraz nie chce wyjść więcej niż 6-7 karmien na dobę! =-O
    Moi ale nie stresuj sie, jak sie najada to wszystko super:) mój też nie przybiera jakoś super dużo, ale rośnie, jest wesoły, gadatliwy, ciekawy świata i ładnie spi:) a ile Twoje dziecie przybiera?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zwykle ok.10 karmień, w nocy 1 raz o godz. 1-2. W ciągu dnia co 2-3 godziny. Ciągnie zwykle ok. 15-20min, czasem zdarzy się 30min, ale to na noc albo rano po nocy :)
    I karmię z jednej piersi na zmianę.
    Masa ur. 3650, przy wypisie 3680:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 07:26

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem na tescie obciazenia glukozą, wypilam ją,i teraz mnie zęby bolą, eh przypominają mi sie czasy brzuszka.
    Tatus zostal z hania,i juz mi pisal ze poszla mega kupa, heh.

Moja przybiera tak z 100 na tydzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    U mnie około 8-9 karmien, czasami 10-11:) ano i chciałam sie pochwalic, że maluszek przybral w ostatnim tyg 330g! Super sie ciesze bo mało przybieral i chcieli żebym podała mm, a ja sie uparlam i nie podalam tylko częściej przystawialam i efekt jest:D także jestem mega happy że sie zaparlam:)
    taka radosna nowina dziś dla mnie to chciałam sie podzielić:) a na szczepieniach maly był b. dzielny, trochę zaplakal ale potem juz był cichutko:)
    330 wow! Gratulacje
    I super ze zawalczylas o pokarm.

pestka lubi tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masa urodzeniowa 3340 przy wypisie 3150 a w ten poniedziałek 4380, przez ostatni tydzień przybrała ok 220 g.

Dziewczyny a jak to jest z gadatliwoscia U waszych pociech? Julka potrafi tylko płakać, sapac I czasem zasteka "a" i "e" więc trochę milczące mam dziecko :-(

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś isć na szczepienie ale dziś 13 więc pójdę jutro, nie żebym była przesądna ale lepiej dmuchać na zimne ;) Moi mój Filipek powoli zaczyna gruchać i czasem też pośle nam piękny bezzębny uśmiech :D

Scęście to może być zbieg okoliczności, Filip już drugi dzień stęka przez pierdki a tak naprawdę nie jadłam nic nowego.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Masa urodzeniowa 3340 przy wypisie 3150 a w ten poniedziałek 4380, przez ostatni tydzień przybrała ok 220 g.

Dziewczyny a jak to jest z gadatliwoscia U waszych pociech? Julka potrafi tylko płakać, sapac I czasem zasteka "a" i "e" więc trochę milczące mam dziecko :-(
    220 to ladnie :)
    moj tez milczacy! chce go rozgadac ale sie nie daje, czasem sie usmiechie ale tez mysle ze akurat tak mu wychodzi a nie go rozbawilam :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Scęście to może być zbieg okoliczności, Filip już drugi dzień stęka przez pierdki a tak naprawdę nie jadłam nic nowego.
    nie mowie nie. bardzo prawdopodobne ze tak akurat sie zlozylo, bo naprawde wszystko jadlam do tej pry, zero ograniczen i nic mu nie bylo i nagle ten bigos az tak by mu kupke zatrzymal.. no nie wiem. najwazniejsze ze juz jest po, i kochany sie nie meczy, chociaz juz znow lampa mi sie swieci bo od kad zrobil ta big kupe to nadal pierdzi ale kupy nie ma... a juz minelo ze 12h i jadl pare razy od tamtej pory.. no zobacze jak to bedzie.

• tofirus Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Małgosia z tych gadatliwych. Ma to po mamusi. Teraz właśnie sobie leży i "poważnie" rozmawia z karuzelą ;)Słyszę tylko gu, ge, ga, gi, e, a :D
    Trochę dzisiaj kiepsko spałam, bo bałam się, czy nie dostanie gorączki po tym szczepieniu, ale na szczęście noc była spokojna. Tylko zamiast karmienia o 2 i 5 mieliśmy przed 12, po 3 i po 6.

ao12. lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    nie mowie nie. bardzo prawdopodobne ze tak akurat sie zlozylo, bo naprawde wszystko jadlam do tej pry, zero ograniczen i nic mu nie bylo i nagle ten bigos az tak by mu kupke zatrzymal.. no nie wiem. najwazniejsze ze juz jest po, i kochany sie nie meczy, chociaz juz znow lampa mi sie swieci bo od kad zrobil ta big kupe to nadal pierdzi ale kupy nie ma... a juz minelo ze 12h i jadl pare razy od tamtej pory.. no zobacze jak to bedzie.
    Scęście a położna Ci nie mówiła że w tym wieku to dziecko ma prawo robić tak rzadko kupy i jest to normalne? Jeśli kupa jest luźna pomimo że pojawia się raz na kilka dni to jest ok.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki czy wy tez w nocy sie irytujecie. Ja jestem strasznie zmeczona i denerwuje sie jak maly jest najedzony , przebrany i kolysze go na rekach i zasypia a jak go odloze do lozeczka to w ryk. Dzisiaj mam poczucie winy bo maly tak mnie wkurzyl w nocy ze nerwowo odlozylam go na lozko i pare brzydkich slow walnelam i maly sie rozwyl na maxa- ale mam dola dzisiaj z tego powodu bo przeciez on nie jest niczemu winny ale od ponad miesiaca nie mialam ani jednej normalnie przespanej nocy - ba normalnych przespanych 3 godzin - a chcialabym bardzo ( bo tak powinno byc) a nie go godzine wstawanie. Nawet wczoraj myslalam ze lepiej bylo jak go nie bylo bo mialam czas na wszystko a teraz zamknieta w 4 scianach i nie mam na nic czasu - musze wysluchiwac tylko ,,dobrych rad,, tesciowki- ale sie we mnie buzuje - jak wybuchne to bedzie zle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 10:11

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:23

ao12. lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia u mnie maluch w nocy też nie chce spać sam w łóżeczku więc śpi ze mną a tatuś na materacu ;) Przyzwyczajać go do spania samemu będę jak już będzie przesypiał większą część nocy bo dla mnie ważniejsza jest teraz przespana noc a nie to gdzie dziecko śpi.
    probowalismy spac razem ale nie ma roznicy niestety:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 10:17

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Moja Małgosia z tych gadatliwych. Ma to po mamusi. Teraz właśnie sobie leży i "poważnie" rozmawia z karuzelą ;)Słyszę tylko gu, ge, ga, gi, e, a :D
    Trochę dzisiaj kiepsko spałam, bo bałam się, czy nie dostanie gorączki po tym szczepieniu, ale na szczęście noc była spokojna. Tylko zamiast karmienia o 2 i 5 mieliśmy przed 12, po 3 i po 6.
    j tez sie balam reakcji organizu po szczepieniu ale wszytsko jest ok bez zmian.. ale w dzien dlugo spal, caly czas po tej szczepionce dlatego o 2 wstal i nie spal 1,5h tylko sie rozgladal i chcial by nim ie zajmowano ;) maz postanowil go uspic ale po 20 min zaczal wzdychac i mnei zapytal "nie chcesz go?" hahah :)

ao12. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    probowalismy spac razem ale nie ma roznicy niestety:(
    To mu cycusia do buzi i dalej lulu :)

A jak spałaś z nim w łóżku to karmiłaś go na leżąco ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 10:20

• pestka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:

Nasz strasznie jest rozgadany;)gada bob stop! Ale zaczął tak nawijac z tydzień temu. Dzieciaczki są rozne;) może twoja dopiero sie rozgada? Ją ponoć szybciej chciałam gadać niż chodzić,to ma pewnie po mnie;)

Ją teraz karmie z dwóch. Ale mój maly jest leniuszkiem, z dwóch więcej zjada:)

MOI lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    j tez sie balam reakcji organizu po szczepieniu ale wszytsko jest ok bez zmian.. ale w dzien dlugo spal, caly czas po tej szczepionce dlatego o 2 wstal i nie spal 1,5h tylko sie rozgladal i chcial by nim ie zajmowano ;) maz postanowil go uspic ale po 20 min zaczal wzdychac i mnei zapytal "nie chcesz go?" hahah :)
    To mój Filip od trzech dni zamiast zasypiać wieczorem po cycusiu to oczy jak pięć złotych i się rozgląda przez półtora godziny. To nasza zabawa polega na tym że ja mu wkładam smoka, on wypluwa aż do zaśnięcia ;) Nie zabawiam go niczym ani nie mówię do niego bo ma wiedziec że to noc.

• pestka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją tez bałam sie temperatury, a jest wszystko super:)no i od tygodnia jakoś Franciszek obdarza nas usmiechami!M go nawet rozbawil raz- cóż za piękny widok!:):)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się szczepimy za tydzień i potwornie się boje. Więc dobrze słyszeć, że wasze maluszki dobrze to przechodzą. A długo płakały po ukłuciu? ?

3i49tv7325tdkkap.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    My się szczepimy za tydzień i potwornie się boje. Więc dobrze słyszeć, że wasze maluszki dobrze to przechodzą. A długo płakały po ukłuciu? ?
    moze z dwie minuty po każdym wbiciu( były dwa) a tak wszystko super:)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 949 950 951 952 953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ