X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wciąż nie dostałam książeczek, buuuu :-(

km5svcqg6fuae1xg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! My dziś szczepiłyśmy się 5w1 plus wzw i powiem Wam, że to było straszne. Małgosia tak płakała, że aż zrobiła się fioletowa. Cały wieczór ją nosiłam i tuliłam, bo tak mi jej było szkoda.
    Co do wagi to mamy dziś 4kg i 55 cm, a przy wyjściu ze szpitala było 2570g i 52 cm, więc prawie 1,5kg w 6 tygodni :)
    Byłyśmy też na bioderkach już trzeci raz i coraz lepiej ze stawami. Następna kontrola za 3 tygodnie.
    A jutro jadę do kontroli do gina. Mam nadzieję, że wszystko tam na dole ok, bo mój mąż już nie może się doczekać serduchowania ;)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupelnie jak moj :-) moj w miesiac przytyl 1700g :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz serduchowalismy 4 razy :) ostatnio wczoraj i bylo bosko haha..

Mowilam wam jak zaszkodzilam Kubie bigosem? :(
    W niedziele poszlismy do mojej mamy na obiad. Placek po zbojnicku. Mama miala bigos i taka mialam chcice ze zjadlam troche a ze byl pyszny to wzielam sloik od mamy i w domu poprawilam. Maly do tego obiadu kupkal jak zwykle w kazdego pampersa wiec dziwilo mnie ze wieczorem nie ms kupy ani w nocy ani w pon rano. Zauwazylam ze placze gdy pierdzi i lampka ze to od bigosu! Czekalam na ta kupe co pampers. Z pon na wtprawie nie spalam bo sie meczyl wnocy :( dzis na szczepieniu lekarka kazalla uzyc pol czopka glicerolowego. Dalam mu tak 45% i po 2 minutach topil sie w gow**. Lecialo jak z kranu. Nie wiem gdzie on to pomiescil ale tego bylo doslownie jak z trzech dni co psmpersa! Moj biedny tak sie meczyl przeze mnie a ja dopiero po 3 dniach mu ulzylam :( dobrze ze juz po wszystkim!!

Anoolka, MOI, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niemam zadnych dolegliwosci pociążowych,tylko ból kregoslupa w odcinku piersiowym, czasem tak mnie łupie ze masakra.
    To dobrze ze wasze dzieciaczki w miare zniosly szczepienia, oby bylo dalej tez ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie,a to wszystko bylo by po bigosie? Moze to tylko przypadek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej niebylo wczoraj kupy,za to dzis bomba max,potem bomba mini, tak ze odrobila zaleglosci, najdluzej to kupy niebylo 3 dni.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem czy to bigos czy zbieg okolicznosci.. stawiam na ten bigos bo jednak robil do poludnia w niedziele. A po wizycie u mamy przestal robic az do dzis. 3 dni...

• Scęście Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale do tej pory jadlam wszystko doslownie. Smazone, slodycze czekoladowe, orzechy, pilam gazowane i tluste jadlam i nic mu nie bylo. Wiec i bigosu postanowilam sprobowac..

• tofirus Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem jak to możliwe, ale wrócił mi pokarm! Już dawno spisałam na straty moją laktację i przestałam odciągać. Ponaciskałam dziś trochę piersi i zaczęło lecieć i to sporo! Muszę wyjąć laktator z pudełka i się podłączyć. Może uda się rozkręcić cyce na nowo i podkarmiać choć trochę Margolę.

Aniqa, lubek, paradise, Anoolka, Kajaoli, pestka, Kakabaka lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Dziewczyny, nie wiem jak to możliwe, ale wrócił mi pokarm! Już dawno spisałam na straty moją laktację i przestałam odciągać. Ponaciskałam dziś trochę piersi i zaczęło lecieć i to sporo! Muszę wyjąć laktator z pudełka i się podłączyć. Może uda się rozkręcić cyce na nowo i podkarmiać choć trochę Margolę.
    Super! Probuj! I dawaj znac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofirus to wykorzystaj to i dostawiaj Małgosie albo odciagaj,
    Powiem wam ze odkad rozpakowalam bebilon to tez mam jakos wiecej w cycach jak na przekór.

Kakabaka lubi tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak pięknie przybierają wasze bobaski, ze mam kompleksy! =-O A ile karmien wychodzi wam na dobę i co ile godzin?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:

:) super, nie poddawaj się i odciągaj pokarm. U mnie też ostatnio kiepsko z laktacją, mała ssie przez pierwsze minuty a później zaczyna się denerwować. Laktatorem jednorazowo odciągam max 50-60 ml, czasami nawet mniej więc dalej ją dokarmiam mm.

My na szczepienia jedziemy za tydzień. Trochę się stresuję ale mam nadzieję, że Lilka łagodnie przez nie przejedzie ;)

Poza tym wszystko u nas dobrze. Mała robi regularnie kupki - dzisiaj nawet jedną wystrzeliła do wanienki podczas kąpieli :P Bardzo dużo śpi i raczej jest spokojnym dzieckiem (pod warunkiem że jest najedzona ).

Ja też lecę coś przekąsić! Życzę Wam spokojnej nocy :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dziewczyny tak pięknie przybierają wasze bobaski, ze mam kompleksy! =-O A ile karmien wychodzi wam na dobę i co ile godzin?

U nas jutro skończony miesiąc. Waga urodzeniowa 3400, dwa dni później przy wypisie 3070, wczoraj 4260. Karmie od 8 do nawet 12 razy dziennie. Trudno to policzyć, czasami to tylko 5min, po przewijaniu, tego nie liczę jako osobnego karmienia, a czasami jest marudny cały dzien i wisi na piersi godzinę albo i dłużej, tylko z potrzeby bliskości:)

MOI lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzi od 8 do 12 karmien na dobę. Ściągnęłam sobie aplikację na telefon i karmie raz z jednej raz z drugiej. Średni czas karmienia to ok 7 minut. Czasem 4 a czasem 15 :) ale Karolinka je szybko. Waga urodzenia 2990, przy wpisie 2820. Wczoraj u lekarza 3960 :) a ja do szczepienia chcę kupić maść znieczulającą. Nie chcę żeby cierpiała.

MOI lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie liczylam nigdy karmien ale on po tatusiu je wiec pewnie 10 minimum. Dzis policze zaliczajac jako pierwszy posilek ten przed chwila :)

MOI lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ten teraz :o

MOI, DeLaCruz, Kakabaka lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to często karmicie! W pierwszych tygodniach też mi tak wychodziło, ale teraz nie chce wyjść więcej niż 6-7 karmien na dobę! =-O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie około 8-9 karmien, czasami 10-11:) ano i chciałam sie pochwalic, że maluszek przybral w ostatnim tyg 330g! Super sie ciesze bo mało przybieral i chcieli żebym podała mm, a ja sie uparlam i nie podalam tylko częściej przystawialam i efekt jest:D także jestem mega happy że sie zaparlam:)
    taka radosna nowina dziś dla mnie to chciałam sie podzielić:) a na szczepieniach maly był b. dzielny, trochę zaplakal ale potem juz był cichutko:)

DeLaCruz, MOI, Anoolka, Kajaoli, lubek, Kakabaka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ