X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wciąż nie dostałam książeczek, buuuu :-(

km5svcqg6fuae1xg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! My dziś szczepiłyśmy się 5w1 plus wzw i powiem Wam, że to było straszne. Małgosia tak płakała, że aż zrobiła się fioletowa. Cały wieczór ją nosiłam i tuliłam, bo tak mi jej było szkoda.
    Co do wagi to mamy dziś 4kg i 55 cm, a przy wyjściu ze szpitala było 2570g i 52 cm, więc prawie 1,5kg w 6 tygodni :)
    Byłyśmy też na bioderkach już trzeci raz i coraz lepiej ze stawami. Następna kontrola za 3 tygodnie.
    A jutro jadę do kontroli do gina. Mam nadzieję, że wszystko tam na dole ok, bo mój mąż już nie może się doczekać serduchowania ;)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupelnie jak moj :-) moj w miesiac przytyl 1700g :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz serduchowalismy 4 razy :) ostatnio wczoraj i bylo bosko haha..

Mowilam wam jak zaszkodzilam Kubie bigosem? :(
    W niedziele poszlismy do mojej mamy na obiad. Placek po zbojnicku. Mama miala bigos i taka mialam chcice ze zjadlam troche a ze byl pyszny to wzielam sloik od mamy i w domu poprawilam. Maly do tego obiadu kupkal jak zwykle w kazdego pampersa wiec dziwilo mnie ze wieczorem nie ms kupy ani w nocy ani w pon rano. Zauwazylam ze placze gdy pierdzi i lampka ze to od bigosu! Czekalam na ta kupe co pampers. Z pon na wtprawie nie spalam bo sie meczyl wnocy :( dzis na szczepieniu lekarka kazalla uzyc pol czopka glicerolowego. Dalam mu tak 45% i po 2 minutach topil sie w gow**. Lecialo jak z kranu. Nie wiem gdzie on to pomiescil ale tego bylo doslownie jak z trzech dni co psmpersa! Moj biedny tak sie meczyl przeze mnie a ja dopiero po 3 dniach mu ulzylam :( dobrze ze juz po wszystkim!!

Anoolka, MOI, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niemam zadnych dolegliwosci pociążowych,tylko ból kregoslupa w odcinku piersiowym, czasem tak mnie łupie ze masakra.
    To dobrze ze wasze dzieciaczki w miare zniosly szczepienia, oby bylo dalej tez ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie,a to wszystko bylo by po bigosie? Moze to tylko przypadek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej niebylo wczoraj kupy,za to dzis bomba max,potem bomba mini, tak ze odrobila zaleglosci, najdluzej to kupy niebylo 3 dni.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem czy to bigos czy zbieg okolicznosci.. stawiam na ten bigos bo jednak robil do poludnia w niedziele. A po wizycie u mamy przestal robic az do dzis. 3 dni...

• Scęście Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale do tej pory jadlam wszystko doslownie. Smazone, slodycze czekoladowe, orzechy, pilam gazowane i tluste jadlam i nic mu nie bylo. Wiec i bigosu postanowilam sprobowac..

• tofirus Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem jak to możliwe, ale wrócił mi pokarm! Już dawno spisałam na straty moją laktację i przestałam odciągać. Ponaciskałam dziś trochę piersi i zaczęło lecieć i to sporo! Muszę wyjąć laktator z pudełka i się podłączyć. Może uda się rozkręcić cyce na nowo i podkarmiać choć trochę Margolę.

Aniqa, lubek, paradise, Anoolka, Kajaoli, pestka, Kakabaka lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Dziewczyny, nie wiem jak to możliwe, ale wrócił mi pokarm! Już dawno spisałam na straty moją laktację i przestałam odciągać. Ponaciskałam dziś trochę piersi i zaczęło lecieć i to sporo! Muszę wyjąć laktator z pudełka i się podłączyć. Może uda się rozkręcić cyce na nowo i podkarmiać choć trochę Margolę.
    Super! Probuj! I dawaj znac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofirus to wykorzystaj to i dostawiaj Małgosie albo odciagaj,
    Powiem wam ze odkad rozpakowalam bebilon to tez mam jakos wiecej w cycach jak na przekór.

Kakabaka lubi tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak pięknie przybierają wasze bobaski, ze mam kompleksy! =-O A ile karmien wychodzi wam na dobę i co ile godzin?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:

:) super, nie poddawaj się i odciągaj pokarm. U mnie też ostatnio kiepsko z laktacją, mała ssie przez pierwsze minuty a później zaczyna się denerwować. Laktatorem jednorazowo odciągam max 50-60 ml, czasami nawet mniej więc dalej ją dokarmiam mm.

My na szczepienia jedziemy za tydzień. Trochę się stresuję ale mam nadzieję, że Lilka łagodnie przez nie przejedzie ;)

Poza tym wszystko u nas dobrze. Mała robi regularnie kupki - dzisiaj nawet jedną wystrzeliła do wanienki podczas kąpieli :P Bardzo dużo śpi i raczej jest spokojnym dzieckiem (pod warunkiem że jest najedzona ).

Ja też lecę coś przekąsić! Życzę Wam spokojnej nocy :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dziewczyny tak pięknie przybierają wasze bobaski, ze mam kompleksy! =-O A ile karmien wychodzi wam na dobę i co ile godzin?

U nas jutro skończony miesiąc. Waga urodzeniowa 3400, dwa dni później przy wypisie 3070, wczoraj 4260. Karmie od 8 do nawet 12 razy dziennie. Trudno to policzyć, czasami to tylko 5min, po przewijaniu, tego nie liczę jako osobnego karmienia, a czasami jest marudny cały dzien i wisi na piersi godzinę albo i dłużej, tylko z potrzeby bliskości:)

MOI lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzi od 8 do 12 karmien na dobę. Ściągnęłam sobie aplikację na telefon i karmie raz z jednej raz z drugiej. Średni czas karmienia to ok 7 minut. Czasem 4 a czasem 15 :) ale Karolinka je szybko. Waga urodzenia 2990, przy wpisie 2820. Wczoraj u lekarza 3960 :) a ja do szczepienia chcę kupić maść znieczulającą. Nie chcę żeby cierpiała.

MOI lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie liczylam nigdy karmien ale on po tatusiu je wiec pewnie 10 minimum. Dzis policze zaliczajac jako pierwszy posilek ten przed chwila :)

MOI lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ten teraz :o

MOI, DeLaCruz, Kakabaka lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to często karmicie! W pierwszych tygodniach też mi tak wychodziło, ale teraz nie chce wyjść więcej niż 6-7 karmien na dobę! =-O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie około 8-9 karmien, czasami 10-11:) ano i chciałam sie pochwalic, że maluszek przybral w ostatnim tyg 330g! Super sie ciesze bo mało przybieral i chcieli żebym podała mm, a ja sie uparlam i nie podalam tylko częściej przystawialam i efekt jest:D także jestem mega happy że sie zaparlam:)
    taka radosna nowina dziś dla mnie to chciałam sie podzielić:) a na szczepieniach maly był b. dzielny, trochę zaplakal ale potem juz był cichutko:)

DeLaCruz, MOI, Anoolka, Kajaoli, lubek, Kakabaka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ