WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr dziękuję :* fajowo być na liście :D

Dobijcie mnie! OD 17 batalia z kolką, Leon padł pół godziny temu. Mnie strasznie boli krocze i zwiększyło się plamienie... heh żeby chociaż pospał trochę dłużej

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr, u mnie było cc. Dzięki za uzupełnienie listy!
    Ja walczę z kolkami i zielonymi kupkami, które pojawiają się od czasu do czasu... Właśnie zaaplikowalam malenu Delicol, mam nadzieję, że to pomoże. Nie wiem tylko, czy mam go stosować stale czy okazjonalnie... któraś stosowała?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, Delicol podaje się do każdego karmienia.

Info celem uzupełnienia listy: Miki urodził się o 11:45 :)

Sarcia, u nas zielone Pampersy też powodowały podrażnienie. Nie przypadły nam do gustu za całokształt. Ochronnie na pupe dobry i niedrogi jest Linomag.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co na wzdęcia dla maluszka oprócz espumisanu?

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My stosujemy delicol, zawsze przed jedzeniem6 kropli i debridat na kolki, uważam że pomaga.
    Uwaga mój synek śpi od 18.30 do teraz, już sama się obudziłam i chyba go obudze, chodź tak mi szkoda, bidulek odsypia wczorajszy dzień wrażeń z tymi zdjęciami.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka u mnie to samo :) od 19 śpi. Ja przed chwila wybudziłam i się karmimy (na śpiocha :) )

Evelle lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba cos w powiettzu, bo właśnie obudzilam Borysa na cyca, poprzedni o 20 po ktorym spal od razu bez marudzenia. Ciekawe czy po tym cycu też tak ładnie pójdzie spać, byłoby cudownie!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kai Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, orientujecie się, jak dlugo taki maluch może nie sikac i kupki nie robić? Koło 20 miał kupę i siku, a teraz już druga zmiana pieluszki przed karmieniem, a tu siku brak. A zamiast kupki dwa małe pierdki.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eitamy na karmieniu od 22 po raz 1, maly je i przysypial wisc jest szansa ze pljde nadal spac :)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Dziewczyny, orientujecie się, jak dlugo taki maluch może nie sikac i kupki nie robić? Koło 20 miał kupę i siku, a teraz już druga zmiana pieluszki przed karmieniem, a tu siku brak. A zamiast kupki dwa małe pierdki.
    My też nieraz mamy takie przerwy ale później nadrabia.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Co do kupy to moze byc i raz na dzien albo i raz na 2-3 dni. Ale siki wiadomo, czesciej. Ale bym sie nie przejmowala. Rano jak dalej bedzie sucho sprobuj wody troche dac albo do wody wrzuc malucha, wtedy zawsze sikaja ;)

• Kai Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny. Coś tam musi posikiwac jednak, bo na pieluszce pasek wilgoci z jednej strony trochę niebieski. Zdziwilo mnie to tylko, bo zazwyczaj pielucha aż ciężka od sikow. A kupę mi przed chwilą zaczął robić na przewijaku... ;-). Po tym Delicolu mi takie małe, dość rzadkie kupy robi, ale przynsjmniej żółte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 04:55

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to my dzis nie spimy. Maly placze cala noc. Brzuch to raczej nie jest bo nie kurczy nóżek i nie prezy sie. Jakby go cos bolalo ale nie wiem co. Niby spi bo oczy zamkniete ale co chwila placz

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie marne próby usypiania po karmieniu.. Oj czuję że już koniec mojego spania :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, moje dziecko chyba podwoilo pojemność swojego żołądka w ciągu ostatnich 2 dni. Cyce jak balony, mam tam chyba z litr mleka, leci jak z kranu, a ten od 4:30 z jedynie polgodzinna przerwa dulda jak szalony, i to nie jakieś spanie przy cycu tylko dulda i łyka, gdzie on to miesci!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was czytam i się zastanawiam czy mój maluszek też zaraz się tak zmieni, póki co grzeczna w nocy i w dzień, zobaczymy jak będzie miała 4 tygodnie :)

U mnie szwy rozpuszczalne i jeszcze są, czytałam, że mogą się rozpuszczac kilka tygodni.

Ja też muszę się zapytać lekarza o jakąś antykoncepcje:)

Ja póki co 2 razy użyłam espimisanu i faktycznie pomogło, malutkiej ulzylo raz dwa, ogólnie to nie ma problemu jak uda się porządnie odbić po karmieniu :)

Miałam w weekend wychodne :) małe 1.5h a cieszylam się jak dziecko :)
    A co najważniejsze w weekend odkryłam, że spowrotem mieszcze się w buty! Zegnajcie adidasy XD

Blu, Pumpkin, kalika, Dea28 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Tak Was czytam i się zastanawiam czy mój maluszek też zaraz się tak zmieni, póki co grzeczna w nocy i w dzień, zobaczymy jak będzie miała 4 tygodnie :)

U mnie szwy rozpuszczalne i jeszcze są, czytałam, że mogą się rozpuszczac kilka tygodni.

Ja też muszę się zapytać lekarza o jakąś antykoncepcje:)

Ja póki co 2 razy użyłam espimisanu i faktycznie pomogło, malutkiej ulzylo raz dwa, ogólnie to nie ma problemu jak uda się porządnie odbić po karmieniu :)

Miałam w weekend wychodne :) małe 1.5h a cieszylam się jak dziecko :)
    A co najważniejsze w weekend odkryłam, że spowrotem mieszcze się w buty! Zegnajcie adidasy XD

Nie chce krakać i mam nadzieje ze cię to nie spotka, ale u mas pierwsze 3 tygodnie były cud miód :)
    Teraz dodatkowo dopadł bas katarek, ale mąż dziś stanął na wysokości zadania i dał sie żonie wyspać i ogarniam młodą całą noc. Dzięki ci Boże za laktator :)

szynszyl lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobotę wieczorem miałam wizytę doradcy laktacyjnego. Kobitka uratowała mi piersi. Jak ktoś ma możliwość to polecam.
    Sprzedała mi kilka fajnych patentów, może komuś się przyda.
    Najpierw rozgrzać piersi pod ciepłym prysznicem jak nie ma czasu to rozgrzane kompresy żelowe lub termofor.
    Potem rozmasowac bolace miejsca gdzie czuć zgrubienia.
    Przystawic dziecko do piersi, najlepiej w takiej pozycji zeby miało brodke w stronę bolacego miejsca. Dla mnie to jest najtrudniejsze bo nie mogę usiąść, karmimy się tylko na leżąco a na wizycie kobitka podtrzymywala małą w różnych pozycjach.
    Po karmieniu schłodzić piersi. I tu też fajny patent, nalać wody do pampersa i trzymać w zamrażarce. Jak się takiego zamrozonego pampera rozwinie to idealnie pasuje na cycucha :-)

kalika, kehlana_miyu, Jutysia lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas masakra:(
    Wczoraj płacz od 17 do 1 i uczulenie na pampersy zielone

• Evelle Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauwazylam ze mojego maluszka chusteczki nawilzane podrazniaja, juz mial z pampersa z rossmana z kauflandu nawet niezle ale i tak wszystkie powoduja zaczerwienienie i ryk najlepsze te suche chusteczki i mycie wodą.

A mamy karmiace mm czym dopajacie maluszki? Ja daje wody ale widze ze coraz mbniej ochoczo ja pije chcialabym jakas herbatke mu kupic czy ktoś cos moze polecić?

atdc9vvjtiub4xrf.png
‹‹ 996 997 998 999 1000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ