Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkkaaarrr, u mnie było cc. Dzięki za uzupełnienie listy!
Ja walczę z kolkami i zielonymi kupkami, które pojawiają się od czasu do czasu... Właśnie zaaplikowalam malenu Delicol, mam nadzieję, że to pomoże. Nie wiem tylko, czy mam go stosować stale czy okazjonalnie... któraś stosowała? -
Kai, Delicol podaje się do każdego karmienia.
Info celem uzupełnienia listy: Miki urodził się o 11:45
Sarcia, u nas zielone Pampersy też powodowały podrażnienie. Nie przypadły nam do gustu za całokształt. Ochronnie na pupe dobry i niedrogi jest Linomag.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
My stosujemy delicol, zawsze przed jedzeniem6 kropli i debridat na kolki, uważam że pomaga.
Uwaga mój synek śpi od 18.30 do teraz, już sama się obudziłam i chyba go obudze, chodź tak mi szkoda, bidulek odsypia wczorajszy dzień wrażeń z tymi zdjęciami. -
nick nieaktualny
-
Kai wrote:Dziewczyny, orientujecie się, jak dlugo taki maluch może nie sikac i kupki nie robić? Koło 20 miał kupę i siku, a teraz już druga zmiana pieluszki przed karmieniem, a tu siku brak. A zamiast kupki dwa małe pierdki.
-
nick nieaktualnyKai wrote:Dziewczyny, orientujecie się, jak dlugo taki maluch może nie sikac i kupki nie robić? Koło 20 miał kupę i siku, a teraz już druga zmiana pieluszki przed karmieniem, a tu siku brak. A zamiast kupki dwa małe pierdki.
-
Dzięki, dziewczyny. Coś tam musi posikiwac jednak, bo na pieluszce pasek wilgoci z jednej strony trochę niebieski. Zdziwilo mnie to tylko, bo zazwyczaj pielucha aż ciężka od sikow. A kupę mi przed chwilą zaczął robić na przewijaku...
. Po tym Delicolu mi takie małe, dość rzadkie kupy robi, ale przynsjmniej żółte.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 04:55
-
Jejku, moje dziecko chyba podwoilo pojemność swojego żołądka w ciągu ostatnich 2 dni. Cyce jak balony, mam tam chyba z litr mleka, leci jak z kranu, a ten od 4:30 z jedynie polgodzinna przerwa dulda jak szalony, i to nie jakieś spanie przy cycu tylko dulda i łyka, gdzie on to miesci!
-
Tak Was czytam i się zastanawiam czy mój maluszek też zaraz się tak zmieni, póki co grzeczna w nocy i w dzień, zobaczymy jak będzie miała 4 tygodnie
U mnie szwy rozpuszczalne i jeszcze są, czytałam, że mogą się rozpuszczac kilka tygodni.
Ja też muszę się zapytać lekarza o jakąś antykoncepcje:)
Ja póki co 2 razy użyłam espimisanu i faktycznie pomogło, malutkiej ulzylo raz dwa, ogólnie to nie ma problemu jak uda się porządnie odbić po karmieniu
Miałam w weekend wychodnemałe 1.5h a cieszylam się jak dziecko
A co najważniejsze w weekend odkryłam, że spowrotem mieszcze się w buty! Zegnajcie adidasy
Blu, Pumpkin, kalika, Dea28 lubią tę wiadomość
-
szynszyl wrote:Tak Was czytam i się zastanawiam czy mój maluszek też zaraz się tak zmieni, póki co grzeczna w nocy i w dzień, zobaczymy jak będzie miała 4 tygodnie
U mnie szwy rozpuszczalne i jeszcze są, czytałam, że mogą się rozpuszczac kilka tygodni.
Ja też muszę się zapytać lekarza o jakąś antykoncepcje:)
Ja póki co 2 razy użyłam espimisanu i faktycznie pomogło, malutkiej ulzylo raz dwa, ogólnie to nie ma problemu jak uda się porządnie odbić po karmieniu
Miałam w weekend wychodnemałe 1.5h a cieszylam się jak dziecko
A co najważniejsze w weekend odkryłam, że spowrotem mieszcze się w buty! Zegnajcie adidasy
Nie chce krakać i mam nadzieje ze cię to nie spotka, ale u mas pierwsze 3 tygodnie były cud miód
Teraz dodatkowo dopadł bas katarek, ale mąż dziś stanął na wysokości zadania i dał sie żonie wyspać i ogarniam młodą całą noc. Dzięki ci Boże za laktatorszynszyl lubi tę wiadomość
-
Ja w sobotę wieczorem miałam wizytę doradcy laktacyjnego. Kobitka uratowała mi piersi. Jak ktoś ma możliwość to polecam.
Sprzedała mi kilka fajnych patentów, może komuś się przyda.
Najpierw rozgrzać piersi pod ciepłym prysznicem jak nie ma czasu to rozgrzane kompresy żelowe lub termofor.
Potem rozmasowac bolace miejsca gdzie czuć zgrubienia.
Przystawic dziecko do piersi, najlepiej w takiej pozycji zeby miało brodke w stronę bolacego miejsca. Dla mnie to jest najtrudniejsze bo nie mogę usiąść, karmimy się tylko na leżąco a na wizycie kobitka podtrzymywala małą w różnych pozycjach.
Po karmieniu schłodzić piersi. I tu też fajny patent, nalać wody do pampersa i trzymać w zamrażarce. Jak się takiego zamrozonego pampera rozwinie to idealnie pasuje na cycuchakalika, kehlana_miyu, Jutysia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja zauwazylam ze mojego maluszka chusteczki nawilzane podrazniaja, juz mial z pampersa z rossmana z kauflandu nawet niezle ale i tak wszystkie powoduja zaczerwienienie i ryk najlepsze te suche chusteczki i mycie wodą.
A mamy karmiace mm czym dopajacie maluszki? Ja daje wody ale widze ze coraz mbniej ochoczo ja pije chcialabym jakas herbatke mu kupic czy ktoś cos moze polecić?