WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka powodzenia. Daj znać co i jak.

Ja za to jadę właśnie do lekarza. Trzymajcie kciuki za dobre wiadomości, tzn. chciałabym usłyszeć, że urodzę lada chwila :) Oh stresik mam.

Anoolka, Jutysia, Sylwusia100, szynszyl, Reni@, Chwilka84, mizzelka, Blu, Ola_Ola, Kasik2, Sylwia91, Pumpkin, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Mam nadzieje że u was wszystko ok. Niestety mało czasu mam by tu zagladac bo większość czasu spędzam z chłopcami sama a oni już coraz bardziej nie chcą spać tylko sie bawimy :-)

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Chwilka powodzenia. Daj znać co i jak.

Ja za to jadę właśnie do lekarza. Trzymajcie kciuki za dobre wiadomości, tzn. chciałabym usłyszeć, że urodzę lada chwila :) Oh stresik mam.

Mamy 1000 stron na wątku. Moze uda Ci się urodzic z tej okazji :D trzymam kciuki za wizyte. Moze zrobi Ci jakis masaż szyjki czy cos ;) no i ostatni dzien października dzis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 15:58

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Dzień dobry. Mam nadzieje że u was wszystko ok. Niestety mało czasu mam by tu zagladac bo większość czasu spędzam z chłopcami sama a oni już coraz bardziej nie chcą spać tylko sie bawimy :-)

Dea wcale się nie dziwię ze nie masz czasu. Fajnie za czasami do nas zagladasz

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Trochę mnie zmartwilyscie tymi zielonymi pampersami, bo duże pudło 2 czeka a tu tyle złych opinii :/

Ja akurat używam zielonych i nam pasują. Wcześniej używałam pampersow tych złotych były super i dady tez były dobre (trochę twarde). I mam z Tesco ale lipa dla mnie totalna.

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam tych zielonych 1 a dzisiaj mąż kupił zielone 2 i mam nadzieję, ze będą dobre i nas nie uczula.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina, prv :)

adrenalina lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy z tym katarem u lekarza (trwa on od mniej wiecej 16 godzin i nie jest jakis wielki) i dostaliśmy skierowanie do szpitala, bo niby zapalenie oskrzeli i płuc się może z tego rozwinąć.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ma żółte białka w oczkach i podniebienie i to się nie zmniejsza. Do tego zaczął wymiotowac, zostaliśmy w szpitalu na obserwacji.
    Niecierpliwia, a.gdzie lezycie, my w.matce polce.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktos używa Dady 3, to jest promocja na fioletowe premium boxy 120 szt za 44, 99 :)

• elficzka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    My byliśmy z tym katarem u lekarza (trwa on od mniej wiecej 16 godzin i nie jest jakis wielki) i dostaliśmy skierowanie do szpitala, bo niby zapalenie oskrzeli i płuc się może z tego rozwinąć.

Leżeliśmy w tamtym tygodniu z katarem w szpitalu..

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny z Wawy, gdzie robicie usg bioderek ??
    Ja myślałam o medicoverze, ale nie wiem..

Właśnie rozkminiam ten pakiecik w medicoverze, żeby mieć spokojną głowę
    https://medistore.com.pl/maluszek-plus

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się melduje po wizycie kontrolnej.

Andrzej przytył 130 g. od środy.
    Jest zdrowy, rozwija się prawidłowo.
    Odpadł nam w nocy pępek.

Generalnie u nas ok.

Młody jest przerozkoszny i grzeczny i wszystko jest cudownie. Je co 3 godziny, raz miał mały kłopot z brzuszkiem, ale generalnie wszystko tfu tfu jak na razie super.

Natomiast ja myślałam, że w czwartek, piątek i sobotę umrę.
    Po tej transfuzji nie miałam siły stać prosto, do toalety szłam 10 minut (a mam dość przeciętne mieszkanie) podpierając się o każdą scianę.
    Szwy mnie ciągnęły. A właściwie to był rozdzierający ból. Nie miałam siły wstać + ten ból i siku tylko pod prysznicem.
    Już w desperacji zaczynałam szukać info o tramalu i karmieniu piersią.
    Poród przy tym to przyjemność.
    A w niedzielę jak ręką odjął.
    Dzisiaj zdjęli mi szwy, zajrzeli pod maskę i wszystko ok.

Ale prawda jest taka, że od kiedy wyszliśmy ze szpitala, do wczoraj nie byłam się w stanie sama Młodym zajmować. Nie byłam nawet w stanie poprawnie usiąść do karmienia, ani go odbić, ani nic. Jedyna ulga to Tantum Rosa.

Gdyby nie mój M., który sam ogarnął Andrzeja, mnie i dom, to nie wiem jak byśmy skończyli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 19:30

Jutysia lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Chwilka trzymam kciuki.. Bardzo żółty jest? Moja jeszcze trochę na buzi żółta i też się martwię

U nas dzisiaj była położna, mała też jest jeszcze lekko żółta, ale ponoć tak może być i mam się nie martwić. A ma już miesiąc.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrówka dla maluszków! Jeśli nie może obyć się bez szpitala to żeby to było tylko zapobiegawczo :)

Zostawiłam dzisiaj synka pod opieką mamy na godzinę i pojechaliśmy na cmentarz. Troche to było męczące, ale jakiekolwiek wyjście z domu - bezcenne. Zostawiłam osiągnięte mleko, ale mama nie podała, bo Leon nie był głodny. Jak wróciliśmy dałam to mleko z butelki i dokarmialam jeszcze cycem - pospal całe 3 godziny! W tym czasie mieliśmy jeszcze gości, wszystko przespał. Chyba będę częściej odciągać :p

Reni@, Sylwia91, mizzelka, kalika lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    U nas dzisiaj była położna, mała też jest jeszcze lekko żółta, ale ponoć tak może być i mam się nie martwić. A ma już miesiąc.
    Uspokoiłas mnie trochę, dzięki <3

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to laski będę już na pewno listopadówką. Mam pancerną szyjkę, niby miękka, ale nadal długa. Mały ciśnie główką, ale co z tego jak rozwarcia brak. Wszystko z nim na szczęście ok. Do szpitala mam skierowanie dopiero na 10.11, no chyba że (daj Boże) urodzę wcześniej. Lekka załamka powiem Wam.. No nic, ja muszę czekać.. Trzymam kciuki za Was i Wasze maluszki, a Wy trzymajcie za mnie i za Kubę, żeby już wyszedł wreszcie. Dziękuję.

Chwilka84, Reni@, Sylwusia100, Eryka, kalika, kehlana_miyu, Jutysia lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis padam jestem wykonvzona na maksa  maly marudny ...dzis jak za caly dzien odkad wstal czyli od 10 rano spal moze 3 godziny ?? Bardziej to nazwe czuwaniem bo niby spi a co chwila oczy otwiera placze kreci sie, marudzi... sucho, najedzony i nadal jeczy i marudzi. ?..taz tez jeszcze nie spi...maz przejal warte bo ja juz nie funkcjonuje...totalnie odpadam, szybko sie myje k sie klade chocisz na chwile...

• marlon Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    No to laski będę już na pewno listopadówką. Mam pancerną szyjkę, niby miękka, ale nadal długa. Mały ciśnie główką, ale co z tego jak rozwarcia brak. Wszystko z nim na szczęście ok. Do szpitala mam skierowanie dopiero na 10.11, no chyba że (daj Boże) urodzę wcześniej. Lekka załamka powiem Wam.. No nic, ja muszę czekać.. Trzymam kciuki za Was i Wasze maluszki, a Wy trzymajcie za mnie i za Kubę, żeby już wyszedł wreszcie. Dziękuję.

A robił Ci masaż?

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon zrobił mi masaż, nie było to do końca przyjemne, w domu poczułam ból brzucha, ale nie wiążę już z tym jakichś nadziei. Mąż mówi, że czym ja się przejmuję, skoro z Kubą wszystko ok. Wiadomo, to najważniejsze. Ale już mi ciężko strasznie, już nie mogę się doczekać, w domu wszystko przygotowane na tip top nie mam nawet czego sprzątać ani szykować. Do tego te irytujące pytania dzień w dzień, czy już urodziłam. Noż kur.... Mam czasami już dość i tyle. No nic, pomarudziłam i więcej nie będę. Dam znać jak urodzę, a tymczasem nie zaśmiecam już wątku moimi jeszcze ciążowymi problemami. Dziękuję za wsparcie. Fajnie jest się gdzie wygadać.

l54t4dr.png
‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ