Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:Dziewczyny dziękuję. Jesteście nieocenione
Mam jeszcze pytanie czy któraś z Was kupowała np na allegro paski lakmusowe do sprawdznia wód płodowych? Jeśli tak to mogłabym prosić o namiar? A może któraś z Was ma niezużyte i chciałaby sprzedać? Pytam bo dziś rano ciut się ze mnie polało, raczej to nie wody bo naprawdę malutko, ale byłabym spokojniejsza jakbym mogła sprawdzić jeśli to się znów zdarzy.idź do rossmana i tam kup bo jeśli to wody to masz 24h na urodzenie. Mi też zaczęło się od wód i pomimo że podawali mi antybiotyk to po dobie wdała się infekcja.
Ja też z początku nie byłam pewna czy to wody i tylko dzięki paskom pojechałam szybko do szpitala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 11:47
-
Renia ja wiem ze to się kiedyś skończy. Tragedia u nas trwala 3 dni jak wrocolismy ze szpitala bo maly mial kolki i wcale nie spal. Zmienilismy mleczko i teraz jest super. Kupki i gazy idą bez problemu i maluch sobie je i śpi. Nic mu się nie dzieje to istny aniołek a na początku to myslalam ze się powiesze bo nie mieliśmy już z mężem siły.
Reni@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
szynszyl wrote:dziewczyny kiedy instalujecie karuzele nad łóżeczkiem? Nie wiem kiedy maluszek zacznie zwracać na nią uwagę.
Natomiast po tygodniu zaczęła interesować się misiami, gwiazdkami i chmurkami kręcącymi się powoli nieopodal jej głowy, po dwóch potrafiła wodzić już za nimi wzrokiem, a obecnie jest w niej całkowicie zakochana - śmiejemy się z mężem, że to jeden z najlepszych zakupów, jakich dokonaliśmy.
-
nick nieaktualnyHmm..zalezy od dziecka ale nie sadze ze sie:przyzwyczai do butelki jak raz czy 2x dzkenmie dostanie wasze mleko odciagniete, bo gdyby niemlaktatpr to byla bym uwizana albo wszedzie z dzieckiem, a tak scoagne mleko zostawie tesciowej i spokojnie moge pojechac pozalatwiac sprawy bez obawym ze beda dzwonic co chwilala gdzie jestem
my tak 1,5miesiaca juz funkcjonujemy i nie widze roznicy w ssaniu piersi czy zebybyl jakis problem z kedzeniem, takze mysle ze spokojnieCanario lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:Anoolka nie wiedziałam, że w rossmanie można takie coś kupić. Dzięki. Kupię jutro rano, dziś już nic nie poradzę bo przecież wszystko pozamykane.
-
nick nieaktualnypielegniarka_w_mundurze wrote:Byliśmy dziś u lekarza.
Kolejna zmiana mleka na Nutramigen.
I najgorsze czeka Nas podcięcie wędzidełka. -
nick nieaktualnypielegniarka_w_mundurze wrote:Byliśmy dziś u lekarza.
Kolejna zmiana mleka na Nutramigen.
I najgorsze czeka Nas podcięcie wędzidełka.
Zosce podcinali jeszcze w szpitalu. Trwalo to 3min i po kolejnych 5 mala juz nie pamietala ze cos jej robili.Nutramigen i my pijemy.
-
U nas ciężko. Mała zrobiła sobie ze mnie smoczek i wisiala na cycu w nocy 4 godziny.. Nie wiem jak ją tego oduczyc. Ssala tyle że pod koniec już zwymiotowała i nie dostała więcej tylko ją utuliłam spać.. Ale jak domaga się cyca to nie wiem czy jest głodna czy tylko chce ssać
dobrze że jutro będzie u nas położna. Już dwa razy wymieklam i dalam jej mm po cycu, ale zjadla tylko 20ml.
-
Jeju, ile Wy piszecie! W koncu Was doczytałam
ja ogarniam małego, ale nic poza tym :p nie wyobrazam sobie mieć bliźniaki albo prac pieluchy tetrowe jak to kiedyś kobiety robiły
U nas wszystko dobrze, mały jest kochaniutkijedyne co mnie troszkę martwi to to ze chyba sie nie najadą cycem
teraz zjadł i ładnie śpi ale po mega nawale dzisiaj pol godziny odciągnęłam 80ml... i zastanawiam sie ile taki maluszek zjada... niby dzisiaj 13 doba, ale nie chce mi sie wierzyć ze powinien jednorazowo zjadać 110ml. Teraz śpi wiec chyba gdyby był głodny to by płakał, mam racje?