Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia91 wrote:Renia poleciłabyś go? Nie mam przekonania do elektrycznych laktatorów bo w szpitalu mieli medele taką dużą i przy nawale pokarmu jaki miałam ściągnął mi tylko 20ml z obu piersi!!! Szok i porażka zarazem... Dlatego boję się wydać tyle kasy gdzie może się okazać że pójdzie to w błoto.. Tymczasem mała właśnie zasnęła więc uciekam i ja! Korzystam z chwili
Sylwia ja bym polecila bo mam go juz przy 2 dziecku. Uzywala go tez moja szwagierka ktora tez probowala najpierw z elekyrycznym i byla z niego zadowolona -
Kochana u nas to samo było tylko zamiast płaczu marudzenie. Właśnie podałam małej trochę cyca i resztę odciągnietego pokarmu. Było 70ml w butelce i zostawiła jakieś 15ml jeszcze. Właśnie słodko zasypia najedzona, a ja szczęśliwa bo karmienie nie trwało w końcu 4 godziny tylko niecałą godzinę razem ze zmianą pieluszki! To jest na nią sposób
mizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas dziś padł rekord. Mikołaj przespal ciągiem od 20 do 2:30, zjadł i poszedł spać na kolejne 3 godziny. Teraz zjadł tylko pół porcji i znów poszedł w kime
Sylwia91, szynszyl, Sylwusia100, Reni@, kehlana_miyu, Pumpkin, mizzelka lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Chwilka jak u Was?
Niecierpliwia tu da dopiero tragiczne warunki, za łóżko place 25 zł, a jest takie ze mi tylek dretwieje, jako mama karmiąca nie dostaje również żadnego jedzenia i jestem w pokoju wielkości 10 m2. Jeszcze z drugą mama, nie ma nawet jak kroka zrobić . -
Chwilka84 wrote:My narazie mieliśmy krew badana, mamy bilirubine 13, dostajemy glukoze na wyplukanie, dziś mamy usg brzuszka, martwią mnie te ulewania i wymioty.
Niecierpliwia tu da dopiero tragiczne warunki, za łóżko place 25 zł, a jest takie ze mi tylek dretwieje, jako mama karmiąca nie dostaje również żadnego jedzenia i jestem w pokoju wielkości 10 m2. Jeszcze z drugą mama, nie ma nawet jak kroka zrobić .
Niestety warunki dla matek pozostawiają wiele do życzenia. Mam nadzieje ze chociaz na ulewania Wam pomoga. Ja z pierwszym synkiem tez bylam z tego powodu w szpitalu. Badania wylazaly refluks ale nikt nam nie poradzil co zrobic. Stwierdzili ze skoro przybiera na wadze to taka jego uroda. A on plakal non stopJakby cos yo polecam ten NUTRITON. Ja tez go teraz podaje bo u Ignadia zaczynalo sie to samo co u Mikolaja
-
nick nieaktualny
-
A my dzisiaj skończyłysmy 3 tygodnie! Zaraz będzie położna i zobaczymy ile na wadze przybyło
w nocy dałam jej trochę cyca i resztę mojego z butelki i spała 4h!
Dziewczyny piszcie o laktatorach jakich używacie! Muszę coś kupić. Narazie skłaniam się do tego z polecenia Reni
edit: Moje karmienie w końcu trwało tyle co normalne karmienie! razem z przewijaniem i podgrzaniem mleczka wyrobiłyśmy się w niecałą godzinę! Boże jaka różnica w porównaniu do ślęczenia po 4 godziny na cycuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 09:38
Reni@, sarcia123, mizzelka lubią tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Kehlana kilka godzin tam siedzieliśmy. Coraz bardziej poraża mnie publiczna służba zdrowia
Jak u Was z tą żółtaczką?Na szczęście bilirubina wyszła 10, a od 13 zatrzymaliby nas na oddziale na naświetlania, więc udało nam się wrócić do domu. Mamy go obserwować i jakby mu się pogorszyło, powtórzyć badanie krwi i dopajac glukozą, ale jak na razie położna twierdzi, że jest mniej żółty, więc chyba moje melko samo to paskudztwo wyplukuje.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Jak to jest, że ten mój syn przez cały dzień i drugą część nocy śpi jak aniołek i budzi się co 2-4h na karmienie, a między 23 a 3 w nocy, co noc jak w zegarku, za nic nie idzie go uspokoić??? Co jest takiego specjalnego w tym czasie?
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualny
-
Sylwia91 wrote:A my dzisiaj skończyłysmy 3 tygodnie! Zaraz będzie położna i zobaczymy ile na wadze przybyło
w nocy dałam jej trochę cyca i resztę mojego z butelki i spała 4h!
Dziewczyny piszcie o laktatorach jakich używacie! Muszę coś kupić. Narazie skłaniam się do tego z polecenia Reni
edit: Moje karmienie w końcu trwało tyle co normalne karmienie! razem z przewijaniem i podgrzaniem mleczka wyrobiłyśmy się w niecałą godzinę! Boże jaka różnica w porównaniu do ślęczenia po 4 godziny na cycuSylwia91 lubi tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:
edit: Moje karmienie w końcu trwało tyle co normalne karmienie! razem z przewijaniem i podgrzaniem mleczka wyrobiłyśmy się w niecałą godzinę! Boże jaka różnica w porównaniu do ślęczenia po 4 godziny na cycu
Dlatego ja od początku prawie jadę na laktatorzeDziś musiałam rano dać Bebilon bo Mały tyle pije ze znów mi brakło. Chyba mam "chude dni"
U nas wczoraj było 4 tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 10:14
Sylwia91 lubi tę wiadomość