WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Cos te nasze maluchy upodobały sobie środę na przyjście na świat :) my dzisiaj kończymy 2 tyg :)

I zmagamy sie z okropnym trądzikiem niemowlęcym na buzi... jakies porady?! Help!

nam na takie kropki, wysypki pomogl Latopic 17 zl w aptece kosztuje-to jest krem

lu.iza lubi tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam troche inny problem z kp - za szybko leci i młody ulewa strasznie duzo :( codziennie robię dwa prania inaczej nie ogarnelabym ilości ciuchów :/ daje mu jeszcze kilka dni jak się nie unormuje to kupię ten zagestnik o którym pisała reni@, ewentualnie będę odciągać i dawać z butelki bo wtedy się nie krztusi. I kto by pomyślał że po strasznej walce o kp przy córce, kiedy mleka było jak na lekarstwo teraz jest odwrotnie.

Kiedyś chyba Pumpkin pisała o nosidle dla córki. Ja bardzo zastanawiam się nad tulą. Miałabym wtedy wolne ręce żeby zająć się córką :p

Reni@ lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Reni@

wiesz co ja chyba od razu kupie na 74 cm, bo mam kilka kompletow na 68 to one wcale nie sa duzo wieksze od tyvh 62, takze nie bede kupowac kolejnej partii ciuchow ktora posluzy nam 2 tygodnie :) bo te na 62 to ledwo 3 tygodnie nie cale temu kupilam a teraz juz sa takie na akurat

Pampki tez juz 3 uzywamy od 2 tygodni prawie

Moja tydzień młodsza a wczoraj zaczęłyśmy 2 używać

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luiza ja polecam z serii emolium krem specjalny. Jest super. Jest też balsam specjalny z emolium też bardzo dobry.

Blu ja mam tyle po córce ale ona się nadaje dla dziesiątka 5mc i więcej. Może lepsza chusta? Ja mam elastyczna i bardzo sobie chwałę. A tuli zamierzam używać ale jak smerf porośnie.

Dzisiaj noc super budził się co 4 godziny ale poprzednie średnie. Potrafi spać pięknie od 9 do 2 a później już co godzinie czy 2 się budzić
    Ale dzisiaj jestem wysłana.

U nas wyszło uczulenie na nabiał i gluten. Masakra. Takie ograniczenia w diecie od tygodnia. Ale jak mus to mus poprawa niesamowita. Widać że to jednak to. Młody jest na piersi tylko. W miesiąc przytył kg. Byliśmy już na usg bioderek i dostał numer 1 więc wszystko super.

Reni@, Blu lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Moja tydzień młodsza a wczoraj zaczęłyśmy 2 używać

a ile wazy? bo wydaje mi sie ze to od wagi zalezy bo 2 sa bodajze 3-6kg, a 3 sa 5-9 kg, i moj jak prawie 6 wazy to 2 sa na niego za male

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu

moze zanim go zaczniesz karmic to odciagnij troche pokarmu doslownie 2-3 minutki zeby cisnienie z tej piersi troche zeszlo

Blu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi co jest fenomenem tej Tuli ze ceny tych nosideł są takie wysokie? bo juz od kilku dni próbuje rozkminić czemu ludzie płacą za to tyle pieniedzy?

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały wazy dzisiaj 3900. Rośnie nam paczus :-)

sarcia123, Anoolka, Sylwia91, Pumpkin, kalika, Eryka lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Cos te nasze maluchy upodobały sobie środę na przyjście na świat :) my dzisiaj kończymy 2 tyg :)

I zmagamy sie z okropnym trądzikiem niemowlęcym na buzi... jakies porady?! Help!
    U mnie tez trądzik. Przemywam octeniseptem i jest lepiej.

lu.iza lubi tę wiadomość

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od poniedziałku jesteśmy w domu! :)
    Wyniki bilirubiny są w normie, choć Ania wciąż jest zażółcona :/ Podobno ma się unormować w najbliższych dniach. Problem z nawałem rozwiązany, dziękuję za wszelkie rady, zawsze można na Was liczyć :) Będąc w domu wyluzowałam i karmienie idzie nam o wiele lepiej: karmię mniej więcej co 3 godziny, 15 minut z jednej piersi i 15 z drugiej - o ile nie zaśnie w trakcie, bo mam problem żeby ją obudzić :/ Dziś w nocy spała ciągiem nawet 4 godziny! Powiedzcie proszę, że to się nie zmieni w najbliższym czasie ;)
    Dzisiaj była u nas położna, Ania przybrała ok. 100g od wypisu, więc jest dobrze, żółtaczka ponoć szybciej mija, problem byłby jakby nie przybierała na wadze. Oby tak dalej. Patrzę na nią w łóżeczku i wciąż nie wierzę, że ją mam :)

Reni@, Anoolka, Sylwia91, kalika, Blu, kehlana_miyu, Eryka lubią tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:

U nas tez buzia w krostkach...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Kiedyś chyba Pumpkin pisała o nosidle dla córki. Ja bardzo zastanawiam się nad tulą. Miałabym wtedy wolne ręce żeby zająć się córką :p

Blu, nosidlo jeszcze nie jest dobre dla naszych maluchow. Teraz tylko chusty poki nie beda trzymac glowy i siedziec. Ja juz 2 chusty zakupilam, bede testowac :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:

Blu, a nie myślałaś o chuscie? Wiem, że obsługa bardziej skomplikowana, ale dla dzieci niesiedzacych to najzdrowsze rozwiązanie. Wszystkie nosidla, nawet te ergonomiczne, bezpiecznie można stosować dopiero u siedzących bobaskow.
    Mój Miki uwielbia być w pozycji do odbijania, więc pewnie równie komfortowo czułby się w chuscie. Jak się mu nie zmieni, to na wiosnę się na nią zdecyduje.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie juz nie wiem czy te krostki lepiej wysuszac czy nawilżać? Kapiemy w Oilatum bo cały czas zmienia cała skore i jest bardzo suchy, buzie myje przegotowana woda i przecierałem krochmalem ale chyba srednio pomaga :/

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chustę, ostatnio po karmieniu wrzuciłam małego bo chciałam poprasować i mało mnie nie zjadł ;)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, jak piszesz o gabarytach twojego malego to mam wrażenie, że Borys jest mikrusem. Ja wyczekuje dnia az wszystkie ubranka na 56 beda dobre, do 62 na razie wzdycham, no moze poza paroma sztukami, ktore da sie popodwijac i z niego nie spadaja. Jutro idziemy sie ważyć, obstawiam, ze zblizamy sie do 3500. A pieluszki dalej 1 nosimy, mam jeszcze dwa opakowania zapasu, jak skoncza sie to sprobuje "przymierzyc" 2, choc slabo to widze, ta dupinka taka malutka...

Lu.iza, nam na krostki pediatra polecil wapno z witamina c. W sensie to ja je biore, a Borys wysysa z mlekiem i rzeczywiscie pomaga. Jak odstawilam to znow sie pojawilo, jo wiec biore dalej, koniec koncow mi tez nie zaszkodzi :)

Blu, Borys tez jak jedt bardzo glodny to lapczywie ssie i na poczatku "topi sie w mleku", leje mu sie po policzkach. Jak widze, ze to robi to po kilku pierwszych lykach wyciagam mu cycek, on polyka uspokaja oddech i znow przystawiam, tak ze 2-3 razy zazwyczaj wystarcza, wolniej leci a i on zaczyna spokojniej ssac. Jesli twoj lyka przy tym powietrze to mozesz mu przerwy robic ciut dluzsze tak aby odbijal na bierzaco, a nie na koniec jak juzbedzie po kurek i na pewno uleje

Blu, lu.iza, Pumpkin, sarcia123 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Olo w poniedziałek ważył 5290g i mierzył 62cm, a cały czas jeszcze nosi rozmiar 56. Chociaz pewnie jeszcze maks tydzień i będziemy się przesiadać na 62. Pampersy nosi 2 jeszcze.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chustę mam i za dużo czasu zabiera zamotanie takiego szkraba. W tuli można nosić już takie małe dzieci (od 3,5 kg) bo jest wkładka dla niemowlaków.

Spróbuję chyba odciągnąć trochę mleka przed karmieniem, bo przerwy niestety nie pomagają :(

Pumpkin lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prawie caly dzien na rękach. Pospał od 12.15 - do 15 i yo niespokojnie a tak ciahle poplakuje i nie mam pojecia o co chodzi :(

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A korzystacie z wózków w domu? Do usypiania korzystam.

‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ