Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnylu.iza wrote:Cos te nasze maluchy upodobały sobie środę na przyjście na świat
my dzisiaj kończymy 2 tyg
I zmagamy sie z okropnym trądzikiem niemowlęcym na buzi... jakies porady?! Help!
nam na takie kropki, wysypki pomogl Latopic 17 zl w aptece kosztuje-to jest kremlu.iza lubi tę wiadomość
-
Ja mam troche inny problem z kp - za szybko leci i młody ulewa strasznie duzo
codziennie robię dwa prania inaczej nie ogarnelabym ilości ciuchów
daje mu jeszcze kilka dni jak się nie unormuje to kupię ten zagestnik o którym pisała reni@, ewentualnie będę odciągać i dawać z butelki bo wtedy się nie krztusi. I kto by pomyślał że po strasznej walce o kp przy córce, kiedy mleka było jak na lekarstwo teraz jest odwrotnie.
Kiedyś chyba Pumpkin pisała o nosidle dla córki. Ja bardzo zastanawiam się nad tulą. Miałabym wtedy wolne ręce żeby zająć się córką :pReni@ lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Reni@
wiesz co ja chyba od razu kupie na 74 cm, bo mam kilka kompletow na 68 to one wcale nie sa duzo wieksze od tyvh 62, takze nie bede kupowac kolejnej partii ciuchow ktora posluzy nam 2 tygodniebo te na 62 to ledwo 3 tygodnie nie cale temu kupilam a teraz juz sa takie na akurat
Pampki tez juz 3 uzywamy od 2 tygodni prawie
Moja tydzień młodsza a wczoraj zaczęłyśmy 2 używać
-
Luiza ja polecam z serii emolium krem specjalny. Jest super. Jest też balsam specjalny z emolium też bardzo dobry.
Blu ja mam tyle po córce ale ona się nadaje dla dziesiątka 5mc i więcej. Może lepsza chusta? Ja mam elastyczna i bardzo sobie chwałę. A tuli zamierzam używać ale jak smerf porośnie.
Dzisiaj noc super budził się co 4 godziny ale poprzednie średnie. Potrafi spać pięknie od 9 do 2 a później już co godzinie czy 2 się budzić
Ale dzisiaj jestem wysłana.
U nas wyszło uczulenie na nabiał i gluten. Masakra. Takie ograniczenia w diecie od tygodnia. Ale jak mus to mus poprawa niesamowita. Widać że to jednak to. Młody jest na piersi tylko. W miesiąc przytył kg. Byliśmy już na usg bioderek i dostał numer 1 więc wszystko super.
Reni@, Blu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylu.iza wrote:Cos te nasze maluchy upodobały sobie środę na przyjście na świat
my dzisiaj kończymy 2 tyg
I zmagamy sie z okropnym trądzikiem niemowlęcym na buzi... jakies porady?! Help!lu.iza lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny od poniedziałku jesteśmy w domu!
Wyniki bilirubiny są w normie, choć Ania wciąż jest zażółconaPodobno ma się unormować w najbliższych dniach. Problem z nawałem rozwiązany, dziękuję za wszelkie rady, zawsze można na Was liczyć
Będąc w domu wyluzowałam i karmienie idzie nam o wiele lepiej: karmię mniej więcej co 3 godziny, 15 minut z jednej piersi i 15 z drugiej - o ile nie zaśnie w trakcie, bo mam problem żeby ją obudzić
Dziś w nocy spała ciągiem nawet 4 godziny! Powiedzcie proszę, że to się nie zmieni w najbliższym czasie
Dzisiaj była u nas położna, Ania przybrała ok. 100g od wypisu, więc jest dobrze, żółtaczka ponoć szybciej mija, problem byłby jakby nie przybierała na wadze. Oby tak dalej. Patrzę na nią w łóżeczku i wciąż nie wierzę, że ją mamReni@, Anoolka, Sylwia91, kalika, Blu, kehlana_miyu, Eryka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlu wrote:Kiedyś chyba Pumpkin pisała o nosidle dla córki. Ja bardzo zastanawiam się nad tulą. Miałabym wtedy wolne ręce żeby zająć się córką :p
Blu, nosidlo jeszcze nie jest dobre dla naszych maluchow. Teraz tylko chusty poki nie beda trzymac glowy i siedziec. Ja juz 2 chusty zakupilam, bede testowac
-
Blu wrote:
Kiedyś chyba Pumpkin pisała o nosidle dla córki. Ja bardzo zastanawiam się nad tulą. Miałabym wtedy wolne ręce żeby zająć się córką :p
Mój Miki uwielbia być w pozycji do odbijania, więc pewnie równie komfortowo czułby się w chuscie. Jak się mu nie zmieni, to na wiosnę się na nią zdecyduje.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
sarcia, jak piszesz o gabarytach twojego malego to mam wrażenie, że Borys jest mikrusem. Ja wyczekuje dnia az wszystkie ubranka na 56 beda dobre, do 62 na razie wzdycham, no moze poza paroma sztukami, ktore da sie popodwijac i z niego nie spadaja. Jutro idziemy sie ważyć, obstawiam, ze zblizamy sie do 3500. A pieluszki dalej 1 nosimy, mam jeszcze dwa opakowania zapasu, jak skoncza sie to sprobuje "przymierzyc" 2, choc slabo to widze, ta dupinka taka malutka...
Lu.iza, nam na krostki pediatra polecil wapno z witamina c. W sensie to ja je biore, a Borys wysysa z mlekiem i rzeczywiscie pomaga. Jak odstawilam to znow sie pojawilo, jo wiec biore dalej, koniec koncow mi tez nie zaszkodzi
Blu, Borys tez jak jedt bardzo glodny to lapczywie ssie i na poczatku "topi sie w mleku", leje mu sie po policzkach. Jak widze, ze to robi to po kilku pierwszych lykach wyciagam mu cycek, on polyka uspokaja oddech i znow przystawiam, tak ze 2-3 razy zazwyczaj wystarcza, wolniej leci a i on zaczyna spokojniej ssac. Jesli twoj lyka przy tym powietrze to mozesz mu przerwy robic ciut dluzsze tak aby odbijal na bierzaco, a nie na koniec jak juzbedzie po kurek i na pewno ulejeBlu, lu.iza, Pumpkin, sarcia123 lubią tę wiadomość
-
Chustę mam i za dużo czasu zabiera zamotanie takiego szkraba. W tuli można nosić już takie małe dzieci (od 3,5 kg) bo jest wkładka dla niemowlaków.
Spróbuję chyba odciągnąć trochę mleka przed karmieniem, bo przerwy niestety nie pomagająPumpkin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny