Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czasami korzystam z wózka. Ogolnie staram sie robic tak zeby sam zasnal w łóżeczku. Ale jak jest taki beznadziejny dzien jak dzis to bujam albo zasypia mi ma brzuchu.
Teraz zasnal przed 18 w koncu i spi. Tylko nie wiem kiedy kąpać bedziemy. Niby nie ma potrzeby codziennie ale jakos tak wolę zeby byl do tego przyzwyczajony. I jeszvze plukanie nosa trzeba zrobic -
Pumpkin wrote:A korzystacie z wózków w domu? Do usypiania korzystam.
Próbowałam, ale u nas nie zdaje to egzaminu w ogóle. Wózek kojarzy się Olisiowi ze spacerem, więc jak po chwili wyczuje, że nie wyszliśmy z domu i nie ma świeżego powietrza to marudzi. W ciągu dnia jest w stanie usnąć tylko przy cycku albo na mnie przytulony. A w nocy zasypia sam w łóżeczku. -
nick nieaktualnyNo moj jest na samym cycu az w szoku jestem ze taki klopsik z niego, cora byla na mm to tak szybko nie przybierala jak on
no ja ciuszki mu kupie na 74 pomijam rozmiar 68 mam kilka par kompletow wdomku i to wystarczy, 56 juz dawno za male.
jedyne co jestem wkurzona bo bd musiala sie pozbyc paczki Pampersow zielonych rozm 3 bo uzylam moze 10 sxtuk ? Okazalo sie ze uczulaja malego -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja sie zastanawiam czy zawroty glowy moga byc od niewyspania i zmeczenia ? Czy to jakis skutek uboczny cc objawiajacy sie po czasie czy o co chodzim?? Hmm..
ma ktos moze taki problem z zawrotami glowy ??? Pomocy...bo to juz jest upierdliwe na maksa...
Nie wiem czy do lekarza z tym isc czy minie ??moze jakies witaminy powinnam beac ?
Poradzcie cos dziewcxynki -
lu.iza wrote:Cos te nasze maluchy upodobały sobie środę na przyjście na świat
my dzisiaj kończymy 2 tyg :
W sobotę minie równy miesiąc od jej narodzin, a ona dosłownie zmienia się w oczach...moja malutka kruszyna. Jejku, a pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno wszystkie wyczekiwałyśmy jakichkolwiek oznak porodu
Z ubrankami mamy ten sam problem, co Ty Sylwia91 z Basieńką - Oliwcia jest tak drobna, że niemal wszystkie 56 wiszą na niej. Nóżki ma jednak na tyle długie, że w tych 56 nie może ich swobodnie wyprostować. Także śmiga w bluzeczkach i spodenkachSylwia91, Pumpkin, kalika lubią tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:a ile wazy? bo wydaje mi sie ze to od wagi zalezy bo 2 sa bodajze 3-6kg, a 3 sa 5-9 kg, i moj jak prawie 6 wazy to 2 sa na niego za male
Około 4700 ma teraz licząc po ostatnim dobowym przyroście, rozmiar 56 nam pasuje, najbardziej lubimy komplety 3 częściowe z hm, sa wygodne i dopasowane, nic nie wisi na dzidzi
Wózka do spania nie używamy, czasem dpi tam gdzie zaśnie ale jest taka 'do odłożenia" w większości przypadków takze przeważnie okupuje łóżeczko
-
Sarcia zawroty głowy jak najbardziej! Ja ostatnio taka zmęczona byłam że jakieś cienie widziałam ciągle a jak zasypialam tk miałam wrażenie że wciąż ktoś do okna podchodzi. Zwariować można...
U nas pierwsze nocne karmienie. Ciekaw ile pośpi. Niestety nie mam nic w butli i trzeba jechać na cycusiu. Oby tylko nie godzinami -
nick nieaktualny
-
Mój też środowy. Ma 3 tygodnie
. Któraś tu pisała o krzykach przy zmianie pieluszki. Mikus tez tak ma. Jakbym go rozpalonym żelazem przypiekala.
A co do ciuszków, to mój jeszcze wchodzi w niektóre 50. 56 są lekko duże. I pampersy ciągle noworodkowe.
-
Zazdroszczę wam takich nocy...
U nas problemy brzuszkowe i codziennie do 2-3 nad ranem od 19-20 jest niespokojna. Apogeum jest w okolicy północy.
W ciągu dnia podaje rumianek dzięki czemu spokojnie śpi bo ostatnio nawet 12h trzymałam na rękach- brzuszek wtedy sobie grzeje i się uspokaja.
Mała u nas jeszcze w łóżku nie śpi.. Bo poprostu mało śpi.. Więc korzystamy z wozeczka, dzięki czemu mam ją pod ręką żeby chociaż herbatę zrobić czy coś zjeść. Bo nigdy nie wiem czy za chwilę się nie obudzi...
Eh dziewczyny. Nie jest lekko. Ale damy radę!
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
nick nieaktualnysarcia123 wrote:A ja sie zastanawiam czy zawroty glowy moga byc od niewyspania i zmeczenia ? Czy to jakis skutek uboczny cc objawiajacy sie po czasie czy o co chodzim?? Hmm..
ma ktos moze taki problem z zawrotami glowy ??? Pomocy...bo to juz jest upierdliwe na maksa...
Nie wiem czy do lekarza z tym isc czy minie ??moze jakies witaminy powinnam beac ?
Poradzcie cos dziewcxynki
A jesz zdrowo? Bo może to kwestia niedoboru witamin? Morfologie robiłaś po porodzie? Myśle, ze warto zrobic...