WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Dziewczyny zdrówka dla maluszków! Jeśli nie może obyć się bez szpitala to żeby to było tylko zapobiegawczo :)

Zostawiłam dzisiaj synka pod opieką mamy na godzinę i pojechaliśmy na cmentarz. Troche to było męczące, ale jakiekolwiek wyjście z domu - bezcenne. Zostawiłam osiągnięte mleko, ale mama nie podała, bo Leon nie był głodny. Jak wróciliśmy dałam to mleko z butelki i dokarmialam jeszcze cycem - pospal całe 3 godziny! W tym czasie mieliśmy jeszcze gości, wszystko przespał. Chyba będę częściej odciągać :p

Blu, ja juz w standardzie karmie 1-2 razy dziennie butelką zeby widzieć ile mała zjada, dobrze spała i zeby była umiała pic z butelki w razie mojego zastepstwa, bo ja z tych raczej nie ubezwłasnowolnionych :)

Diewuszka, jak to dobrze ze to ty akurat otworzyłas 1000czną stronę

kalika lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Marlon zrobił mi masaż, nie było to do końca przyjemne, w domu poczułam ból brzucha, ale nie wiążę już z tym jakichś nadziei. Mąż mówi, że czym ja się przejmuję, skoro z Kubą wszystko ok. Wiadomo, to najważniejsze. Ale już mi ciężko strasznie, już nie mogę się doczekać, w domu wszystko przygotowane na tip top nie mam nawet czego sprzątać ani szykować. Do tego te irytujące pytania dzień w dzień, czy już urodziłam. Noż kur.... Mam czasami już dość i tyle. No nic, pomarudziłam i więcej nie będę. Dam znać jak urodzę, a tymczasem nie zaśmiecam już wątku moimi jeszcze ciążowymi problemami. Dziękuję za wsparcie. Fajnie jest się gdzie wygadać.

Może się jeszcze rozkręci.

Ja też myślałam, że pobite gary, a jak zaczęły się skurcze, to nie wiedziałam jak się nazywam.

Trzymam kciuki, żeby się zaczęło!

diewuszka86 lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka, o il dobrze pamiętam to nie chcialas rodzić 1.11, a zatem życzę aby cie chwycilo dziś wieczorem i niech mały się wykluje minutę po północy :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borys spał od 21:30 do blisko 2. Spalby dalej, ale musiałam obudzić bo cyce mnie już strasznie bolały :( nie podoba mi się to, dziecko daje mi pospać, a ja i tak muszę wstać z powodu cycow... coraz częściej zaczynam myśleć, że mm ma jednak sporo zalet. Póki co jedynie do tych zalet wzdycham, ale boję się, że w przypływie słabości mogę im ulec. Z drugiej strony chciałabym kp przez cały rok. No i jak zwykle, weź tu dogodź kobiecie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 02:16

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek na mm w nocy 2 pobudki i 24 i teraz i tak jest już od kas jesteśmy w domu prawie 2 tygodnie w dzień tez średni co 2 godz głodny, słabo to trzyma :D

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po karmieniu jeszcze z nim posiedzę godzinkę kup półtora żeby zasnął, także rano czuję się jak po nocnej zmianie :D

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Borys spał od 21:30 do blisko 2. Spalby dalej, ale musiałam obudzić bo cyce mnie już strasznie bolały :( nie podoba mi się to, dziecko daje mi pospać, a ja i tak muszę wstać z powodu cycow... coraz częściej zaczynam myśleć, że mm ma jednak sporo zalet. Póki co jedynie do tych zalet wzdycham, ale boję się, że w przypływie słabości mogę im ulec. Z drugiej strony chciałabym kp przez cały rok. No i jak zwykle, weź tu dogodź kobiecie :P

Odciagaj laktatorem i jak sie obudzi podawaj odciagniety pokarm, w temp pokojowej moze stac do 8 godzin? Ja tez tak robie jak cycki chva eksplodowac

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Odciagaj laktatorem i jak sie obudzi podawaj odciagniety pokarm, w temp pokojowej moze stac do 8 godzin? Ja tez tak robie jak cycki chva eksplodowac
    No tak, ale aby odciągnąć też trzeba wstać, jedyny pozytyw, że potem może karmić tata. A nie boisz się, że mały przyzwyczai się do butli, bo samo leci i pracować nie trzeba i potem nie będzie chciał ssać cyca?

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    No tak, ale aby odciągnąć też trzeba wstać, jedyny pozytyw, że potem może karmić tata. A nie boisz się, że mały przyzwyczai się do butli, bo samo leci i pracować nie trzeba i potem nie będzie chciał ssać cyca?

To chyba od malucha zalezy. Moja je z butli moje mleko, mm i czasem cycka dostaje. Z cyckiem radzi sobie bez zmian - bardzo dobrze (pomijajac fakt, ze bol to dla mnie koszmarny ale tak było od poczatku).

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wczorajszej koszmarnej nocy i dniu bylo idealnie. Dalam mu wieczorem 2/3 czopka Viburcol po kąpieli bo widac bylo ze jest juz mega zmeczony a nie mogl zasnąć porządnie. Zasnął o 21. Wstal na picie o 2.45. Zasnal kolo 3.20 i wstal teraz :) ja die polozylam od razu o 22. Nawet pod koniec ciazy sie tak nie wyspalam.

mizzelka, Eryka, Blu lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@, pozazdrościć :) a co to za czopki, zabrzmiało jak coś nasennego

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka dasz radę! Ja jak termin nieubłaganie się oddalal to stwierdziłam, że maluszek daje mi jeszcze czas na odpoczynek :) i po chodziłam jeszcze po sklepach, odwiedziłam rodzinkę :)

U nas noc bardzo fajna, ale mimo wszystko ile by się nie spało to pobudki i tak robią swoje.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    U nas noc bardzo fajna, ale mimo wszystko ile by się nie spało to pobudki i tak robią swoje.
    Święte słowa! Nawet zastanawiałam się czy organizm się w końcu do tego całkiem przyzwyczai

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarr

Moj bez problemu pije moje mleko z butli i z cya bez problemu je

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Reni@, pozazdrościć :) a co to za czopki, zabrzmiało jak coś nasennego

To czopki homeopatyczne. Troche wyciszajace. Uzywalismy przy pierwszym synku. Wtedy byly na recepte. Tetaz mozna kupic bez.

EDIT
    http://www.spokojdziecka.pl/viburcol.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 09:25

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka bardzo ciężka. Pobudki co godzinę, półtorej. Od rana też problem z usypianiem. Na szczęście mąż ma wolne, więc go wykorzystuję ile się da ;)
    Nad ranem męczył brzuszek, zrobiłam jej ciepłe okłady i nagle fontanna kupy na przewijak i ubranka. Ha ha dobrze, że nie na mnie.

Ja chętnie też bym spróbowała dać moje odciągnięte, ale boję się, ze po butli będzie problem ze ssaniem. Tak było w szpitalu. Niestety dostała butlę i potem nie zasysała ładnie i sporo walczyłyśmy o to karmienie.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój w nocy ładnie śpi jak narazie. Budzi się na dwa karmienia. Dzisiaj miał przerwę 5 godzin i 4 godziny między karmieniami. Mam nadzieję, ze tak będzie jak najdłużej.

Pumpkin, kalika, mizzelka lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    No mój w nocy ładnie śpi jak narazie. Budzi się na dwa karmienia. Dzisiaj miał przerwę 5 godzin i 4 godziny między karmieniami. Mam nadzieję, ze tak będzie jak najdłużej.

U nas tez pierwsze 2 i pol tygodnia tak wyglądały ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję. Jesteście nieocenione :)
    Mam jeszcze pytanie czy któraś z Was kupowała np na allegro paski lakmusowe do sprawdznia wód płodowych? Jeśli tak to mogłabym prosić o namiar? A może któraś z Was ma niezużyte i chciałaby sprzedać? Pytam bo dziś rano ciut się ze mnie polało, raczej to nie wody bo naprawdę malutko, ale byłabym spokojniejsza jakbym mogła sprawdzić jeśli to się znów zdarzy.

l54t4dr.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, wreszcie Was nadrobiłam!!!

U nas podobnie jak u wielu z Was, noce bywają dość kiepskie. Malutki ma problemy z brzuszkiem i sporo płacze, a nam się serce kraja :( Poza tym jest strasznie fajny i grzeczny, większość rzeczy przyjmuje z filozoficznym spokojem, lubi ciepłe kąpiele i spacery, ale te problemy brzuszkowe są jak na razie nie do pokonania :(

Ma dalej żółtaczkę, byliśmy na IP w zeszłą środę, ale bilirubina wyszła 10, więc nie zatrzymali nas w szpitalu na naświetlania (zatrzymują od 13). Od tamtej pory skóra robi się powoli bardziej różowa, więc pediatra ani położna nie widziały powodów do niepokoju, mam dalej karmić go piersią na żądanie i czekać aż przejdzie.

Jak większość tutaj marzę o przespanej nocy... I nie wyobrażam sobie, co będzie jak mąż będzie musiał wrócić do pracy, na razie naprawdę sporo mnie odciąża.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ