WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polecili herbatke z kopru wloskiego z hipp. Ale nie mam kiedy jeszcze malego dopajac bo miedzy karmieniami caly czas spi.

Evelle lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pozwolicie, że do Was dołączę na częściej? Bo z listopadowej mamy stałam się wczesną październikową :)

czy Wasze 2-3 tygodniowe maluszki też nie lubią przewijania? Kurczę dokładne wyczyszczenie tyłeczka to dla mnie wyczyn stulecia, bo wszystko robię w biegu, żeby małemu aż tyle płaczu nie przysparzać :) czytałam, że dzieci nie kumają o co chodzi i to się zmieni, ale nie wiem czy w to wierzyć.

U nas zielone pampersy też się nie sprawdziły - sprawdziły się lidlowe i rossmannowe za to, no i białe papmersy.

My dopajamy małego wodą, ale też widzę, że coraz mniej pije. Podajemy mu też herbatkę z kopru włoskiego hippa, ale mocno rozcieńczoną, bo tym to już w ogóle pluje.

Reni@, Pumpkin, Blu lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie zmartwilyscie tymi zielonymi pampersami, bo duże pudło 2 czeka a tu tyle złych opinii :/

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wawy, gdzie robicie usg bioderek ??
    Ja myślałam o medicoverze, ale nie wiem..

• _polin Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robiliśmy już USG brzuszka i przezciemiączkowe u tego lekarza z polecenia znajomych i nie żałujemy. Tłumaczy co potrzeba :) Co prawda nie w Warszawie, ale widzę, że tam też przyjmuje.

https://www.znanylekarz.pl/michal-brzewski/radiolog/piaseczno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 10:30

Pumpkin lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin a ile twoj maluch wypija mleka i co ile godzin? Bo ja zastanawiam sie nad tym dopajaniem ale on narazie spi miedzy karmieniami i za bardzo nie wiem kiedy mam to zrobic.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wypija 90 ml co 3 godziny. Możesz spróbować dopajać go przed karmieniem - 20 ml przykładowo. Czytałam, że maluch nie powinien wypijać więcej płynów dziennie niż wypija mleka jednorazowo. Czyli tak jak u mnie 90 ml płynów na dobę, ale nie pamiętam czy to było mądre źródło :) mój nie śpi tak pięknie, więc czasem dopajamy go jak nie może spać.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Na szczescie osluchowo czysty a ten kaszel to odkrztuszanie splywajacej wydzieliny. Na katar inhalacje,nasivin soft i plukanie nosa. I to plukanie mnie przeraza. Ampulka ma 5 ml i ja mam to wlać do obu dziurek noska :(
    Aha i wazymy cale 4 kg . od najnizszej wagi to 840 g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 11:25

Sylwia91 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy KP sie dziecka nie dopaja w ogole
    a przy MM corki tez w ogole nie dopajalam, dopiero przy rozszerzeniu diety doczki dostawala

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluch wazyl wczoraj 3,7kg. A jak sie urodzil to wazyl 3780g, wiec troche sie martwie.
    Polozna mi powiedxiala ze kazde dziecko rosnie w swoim tempie i ze ja jestem szczupla to i on bedzie. Ale jak czytam ile wasze tyja to martwie sie coraz bardziej...lepiej mubylo w brzuszku z cukrzyca ciazowa niz na moim cycu...

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwariuje z moim dzieckiem...od wczoraj jest okropny...mimo ze najedzony ma sucho, mto nie chce spac lub spi po 15 minut i wrzeszczy co rusz:(

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja zwariuje z moim dzieckiem...od wczoraj jest okropny...mimo ze najedzony ma sucho, mto nie chce spac lub spi po 15 minut i wrzeszczy co rusz:(

U nas cała noc tak wyglądała ! Tyle ze ma ten nieznośny katar wiec moze to jest powód

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj w nocy tez się katar pojawił :-( chyba pojadę z Małym do lekarza dzisiaj. Boje się, że jak się coś pogorszy to jutro nic nie zdziałamy.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Czy te z was, ktorych malenstwa sa juz w 5 tygodniu zycia lub starsze, zauwazylyscie u swoich maluszkow "1-szy skok rozwojowy"? Borys od wczoraj jest straszna maruda, placze, krzyczy wniebogłosy, nie wiadomo o co mu chodzi, jakkolwiek pomaga tylko cyc. Spi niespokojnie, latwo sie budzi, zupelnie jak nie on. Wyczytalam dzis, ze w 5 tygodniu zycia wystepuje pierwszy skok rozwojowy, ktory wlasnie moze byc poprzedzony 2-3 dniowym okresem niepokoju maluszka. U nas pasuja wszystkie objawy, no moze poza spadkiem apetytu, bo ten u nas dla odmiany wzrosl.

U nas też w ostatnich dniach miałam wrażenie, że jest gorzej niż zazwyczaj. Bo nawet na popołudniową drzemkę było ją ciężko uśpić. I też cycuś jeszcze częściej niż zwykle. Ale nie wiem czy u nas nie za wcześnie na skok rozwojowy, bo Hania urodziła się 10 dni przed terminem i wówczas skok rozwojowy moze się przesunąć... Czyli może być jeszcze gorzej?

Dzisiaj od 5 w łóżeczku przespała 30 minut, teraz ją położyłam i zobaczymy ile wytrzyma....

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tym, którym dzieciaczki po każdym karmieniu śpią ładnie chociaż po godzinie ;)

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

My tak mamy od 2 tygodnia chyba, albo wcześniej... Już sama nie wiem. Ale nie wrzeszczy jak jest na rękach ;)

zem3df9hdz9h654o.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy z Kubą na.IP bo ma.cały czas zoltaczke i wymiotowal nam :'(

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka powodzenia, mam nadzieje ze okaże się ze nic mu nie dolega i wrócicie do domu

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Przy KP sie dziecka nie dopaja w ogole
    a przy MM corki tez w ogole nie dopajalam, dopiero przy rozszerzeniu diety doczki dostawala
    To zależy, my mamy zalecenie przepajac wodą. Niestety mała Nie bardzo ma na to ochotę

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka trzymam kciuki.. Bardzo żółty jest? Moja jeszcze trochę na buzi żółta i też się martwię

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ