Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A jak Wasi mężowie? Mój wczoraj powiedział, że już się nawet nie boi. Chociaż czasem go nachodzą myśli, że się nie nadaje na ojca, bo on dzieci nie lubi. On to wygląda na strasznie takiego oschłego i rzadko się uśmiecha, więc sama go miałam za takiego wręcz groźnego człowieka. Jak go poznałam okazało się, że to tylko pozory, a on jest takim wrażliwym słodziakiem... A jak zobaczy kota, czy psa, to się zachowuje jak 5-latek. Gdy wraca z pracy, to mi pokazuje zdjęcia jakiego to słodkiego pieska dzisiaj spotkał.
Już widzę jak będzie ojojkował nad naszym bobaskiem.BurzaHormonów lubi tę wiadomość
-
Nieśmiała wrote:Dziewczyny jakie podkłady poporodowe kupujecie? Bo patrze i z Canpola są dwa rodzaje. Jedne oddychające 39x19cm a drugie wysokochlonne 23x13 (z rantami 35c25 bodajże). Chyba że polecicie jakies inne dobre?
Ni i pytanie 2: czy trzeba tez kupic podklady poporodowe ale takie jakby maty? 60x90cm? Bo widze ze są po 21zl za 10szt i nie wiem czy są konieczne.
Pytanie 3: jakie majtki? Wielo czy jednorazowe? Figi czy spodenkowe?
Ale Was zasypalam pytaniami
ja kupiłam z belli te poporodowe, mama ginekolog pisała, że ważne żeby były bawełniane, bez tych różnych plastików, a sama firma mało jest ważna.
Te maty można kupić taniej i to sporo, ja kupowałam w gemini, nie wiem czy są takie konieczne, ale masz linka: https://www.aptekagemini.pl/akuku-podklady-higieniczne-jednorazowe-60x90cm-od-urodzenia-5-sztuk.html
Majtki najlepiej jednorazowe, szczególnie na pierwsze dni, ja mam jedną paczkę, potem już można w normalnych chodzić.Nieśmiała, patulla lubią tę wiadomość
-
Nieśmiała wrote:No tak, tylko po co ja mam psikac jesli nie mam zadnej wydzieliny w nosie, jedynie spuchniete (?) tkanki... Dziala Ci to psikanie?
wtedy sobie do jednej dziurki psikne i tak zazwyczaj do rana jest ok. Czasem jak mi znowu przytka to budze sie z zaslibiona poduszka i wyschnieta geba
( sorry za oblesny opis).
-
Witam was, i od rana napisalyscie już sporo:)
TRESELLE wypoczywaj będzie dobrze !!!!!!!
Co do podkładów to ja kupiłam jedne bella mama drugie canpol,jeżeli chodzi o majtasy to Narazie mam 2szt wielorazowych, maty poporodowe ponoć dobrze jest mieć swoje na łóżko po porodzie.
Moj facet sam się stale zastanawia nad swoim ojcostwem, przekonuje go ze będzie super tatusiem. Martwi się czasem . tak jak i my
-
Nieśmiała wrote:Dziewczyny jakie podkłady poporodowe kupujecie? Bo patrze i z Canpola są dwa rodzaje. Jedne oddychające 39x19cm a drugie wysokochlonne 23x13 (z rantami 35c25 bodajże). Chyba że polecicie jakies inne dobre?
Ni i pytanie 2: czy trzeba tez kupic podklady poporodowe ale takie jakby maty? 60x90cm? Bo widze ze są po 21zl za 10szt i nie wiem czy są konieczne.
Majki siateczkowe 2 szt. Przepieralam sobie na zmiane. Jesli ktos nie ma ochoty prac, to mysle, ze 4 szt wystarcza.
Podklady te duze, ja kupilam tez duzo taniej i w zasadzie one sie juz nazywaly podklady do przewijaniafunkcjonalnosc ta sama. Reszte zuzylam wlasnie do przewijania malucha.
W aptece internetowej Gemini lub Mellisa (nie pamietam) kupowalam z firmy Panda lub wg mnie fajniejsze Protectiva Soft - one sa roznej grubosci w zaleznosci od potrzeb. Cena tez od grubosci wkladu zalezy.Nieśmiała lubi tę wiadomość
-
MałaMi88 wrote:Ja moalam te zwykle figi i powiem ze specjalnie nie narzekalam ale takie strasznie luzne mi sie wydawaly a rozmiar mnialam najmniejszy. No takie workowate sie wydawaly. Teraz chyba kupie te bokserki.
-
Podkłady na łóżko kupuję takie https://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-90cmx60cm-5-sztuk.html
Podkłady poporodowe kupuję takie https://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-bella-mamma-10-sztuk.html i takie na kolejne dni https://www.aptekagemini.pl/wkladki-urologiczne-seni-lady-extra-15-sztuk.html
Majtki jednorazowe na pewno do szpitala się przydadzą.Ja wybieram takie bardziej zabudowane
Ktoś też pytał o smoczki, ja kupię avent, ale przyznam, że na początek wydają się ogromne jak noworodek je ma w buzi
Mnie okropnie bolą plecy jak się zapomnę i położę na wznak.Wczoraj dosłownie wstać nie mogłam z bólu, aż mi łzy poleciały.No i odebrałam wyniki morfologii i moczu.Mocz ok poza ketonami, znowu wyszło 50Ale znowu byłam po 12 godzinach głodówki, więc się absolutnie nie martwię.Za to morfologia chyba słabo, mało który wynik w normie, wszystkiego albo za mało albo za dużo
No nic.Wizyta w piątek to zobaczę co mi powie specjalistka.
-
ja kupuję jedne podkłady z baby ono, drugie z canpola jakieś ultrachłonne oddychające na noc (na gemini znalzłam) + dostałam jeszcze paczkę od bratowej bo jej zostały, też canpol. Czytałam, że potem mozna stosować już zwykłe podpaski. Majtki kupuję wielorazowe siateczkowe 2 szt z canpola, to do szpitala głównie, a potem zwykłe bawełniane mam zamiar stosować. Podkłady ponoć w niektórych szpitalach dają, czasem trzeba załatwić samemu, ja bede miała paczkę Seni, też dostałam. Nawet jak w szpitalu się nie przyda to zawsze można położyć na przewijak, nie zmarnują się w każdym razie. I te podkłady higieniczne sa tańsze, nie widziałam takich za 21 zł za tylko 10 sztuk. -
mimoza wrote:A jak Wasi mężowie? Mój wczoraj powiedział, że już się nawet nie boi. Chociaż czasem go nachodzą myśli, że się nie nadaje na ojca, bo on dzieci nie lubi. On to wygląda na strasznie takiego oschłego i rzadko się uśmiecha, więc sama go miałam za takiego wręcz groźnego człowieka. Jak go poznałam okazało się, że to tylko pozory, a on jest takim wrażliwym słodziakiem... A jak zobaczy kota, czy psa, to się zachowuje jak 5-latek. Gdy wraca z pracy, to mi pokazuje zdjęcia jakiego to słodkiego pieska dzisiaj spotkał.
Już widzę jak będzie ojojkował nad naszym bobaskiem.
Mój twardo dalej na luzie. Wczoraj mu mówię, że już tylko 3 miesiace i będzie z nami dzidzia i że jak o tym myślę to mnie ogarnia lekka panika, a on w ogóle nie zwruszony. Generalnie też jest z pozoru twardy i groźny, może nad psami sie nie rozczula, ale da sie z niego wydobyć miękką kluchęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 11:35
-
MałaMi88 wrote:Super extra zajebiscie bylam z Mloda na placu zabaw. I nagle bialo przed oczami! Kurde prawie zemdlalam.
W calym miescie na placach zabaw idioci powycinali drzewa i zero cienia! Patelnia jakich malo, dobrze ze jakis facet pomogl mi dojsc do oddalonej lawki w cieniu tam doszlam do siebie i odprowadzil nas do domu.
Ostatnio wybralam sie z Mloda na oddalony plsc zabaw bo pamiętałam ze tam byl zacieniony a tam patelnia! Wyciete wszystkie drzewa co do jednej sztuki! Kretyni. Musialam sie wyzalic!
Uuu dobrze, że jakiś pomocny mężczyzna się znalazł.