Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaMi88 wrote:Super extra zajebiscie bylam z Mloda na placu zabaw. I nagle bialo przed oczami! Kurde prawie zemdlalam.
W calym miescie na placach zabaw idioci powycinali drzewa i zero cienia! Patelnia jakich malo, dobrze ze jakis facet pomogl mi dojsc do oddalonej lawki w cieniu tam doszlam do siebie i odprowadzil nas do domu.
Ostatnio wybralam sie z Mloda na oddalony plsc zabaw bo pamiętałam ze tam byl zacieniony a tam patelnia! Wyciete wszystkie drzewa co do jednej sztuki! Kretyni. Musialam sie wyzalic!
U nas jest to samo, nawet grama cienia nie ma na okolicznych placach zabaw.Ja się tam nie pokazuję w godzinach kiedy najbardziej świeci słońce, bo nie da się wytrzymać.Wolę wziąć małego do parku, ale widzę, że sporo ludzi zabiera dzieci na ten upał.Dorosły usiądzie na ławce i jakoś daje radę, ale dzieciaki biegają, bawią się, więc tym bardziej się grzeją.Mi by było szkoda dziecka. -
Gabisonka przy takich twardnieniach najlepiej wziąść NoSpe albo magnez. Ja biorę MagneB6. NoSpy do 3 na dobe, a magnezu do 6. Ale wiadomo, że NoSpa szybciej zadziała. A jak teraz sytuacja wygląda? Uspokoiło się?początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Po tej nospie się polepszyło, mam nadzieję, że w nocy nic się nie będzie działo
Jutro na wizycie powiem o tym lekarzowi i zobaczymy co powie, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
I bardzo dziękuję Wam dziewczyny za rady, jesteście niezastąpione :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 22:24
madlene88, Caro, A może by... lubią tę wiadomość
-
Oj, nie było mnie pół dnia, a tu tyleee do czytania.
Gabisonka trzymaj się kochana.
MałaMi cóż za "przygoda". Brawo dla Pana, który pomógł, a Ty uważaj na siebie.
Ja dostałam dzisiaj od siostry ciuszki od urodzenia do około roku i będę miała w czym jutro grzebać i trochę to posegregujeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 06:13
-
Dzień dobry wczesną porą
Ale obudził mnie skurcz łydki, a mogę powiedzieć, że chyba kilka lat nie miałam... I tak próbowałam masować, w końcu wstałam i jakoś przeszło. Najśmieszniejsze to to, że pomyślałam sobie, że poród przy tym to i tak PikuśWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 06:14
MałaMi88 lubi tę wiadomość
-
19.07(środa) Dziobuś, Pampcia, madlene88
20.07(czwartek) Anuśka19, Gabisonka, czekajacanacud1
21.07(piątek) Barbie24. patulla, dżdżownica, Treselle
25.07(wtorek) BurzaHormonów, kiti (IIIgenetyczne), AlicjaaA
26.07(środa) Anulka87, Asiaa91 (IIIgenetyczne), Bella_Bella, KasiaHaBe, E_w_c_i_a
31.07(poniedziałek) 0202oliwcia (IIIgenetyczne)
01.08(wtorek) Caro, KaroLove (IIIgenetyczne), zuzanna
03.08(czwartek) almaanies
04.08(piątek) Ripley84
07.08(poniedziałek) pola89 (IIIgenetyczne)
08.08(wtorek) Agnesqe
09.08(środa) aaniluap
10.08(czwartek) Nieśmiała, E_w_c_i_a (IIIgenetyczne)
11.08(piątek) nadziejastru, India26
14.08(poniedzialek) Caro
16.08(środa) aaniluap (IIIgenetyczne), dżdżownica (IIIgenetyczne)
17.08(czwartek) KasiaHaBe (IIIgenetyczne)
22.08(wtorek) Agnesqe (IIIgenetyczne), Mika2009 (IIIgenetyczne)
06.09(środa) aaniluap
27.09(środa) aaniluap
18.10(środa) aaniluap
-
patulla wrote:Dzień dobry wczesną porą
Ale obudził mnie skurcz łydki, a mogę powiedzieć, że chyba kilka lat nie miałam... I tak próbowałam masować, w końcu wstałam i jakoś przeszło. Najśmieszniejsze to to, że pomyślałam sobie, że poród przy tym to i tak Pikuś
Dziś jeszcze leżę cały dzień, jutro już staje na nogiczuje, ze jest lepiej tylko jakiś opór w sciegnie czuje, ale to pewnie kwestia rozchodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 06:58
-
Treselle wrote:Ja właśnie po przejściach z moja noga, gdzie stanąć na nią nie mogłam, a każdy najmniejszy dotyk wywolywal ból powiedziałam sobie, że zniose wszystko:) i ból porodowy i nacięcie krocza w razie w...byle noga wyzdrowiala, bo bez niej to jakaś masakra
Dziś jeszcze leżę cały dzień, jutro już staje na nogiczuje, ze jest lepiej tylko jakiś opór w sciegnie czuje, ale to pewnie kwestia rozchodzenia
Chodziło mi o to, że ten skurcz to pikuś w porównaniu z porodem
Oczywiście Twoje przejścia to zupełnie inna bajka niż jakiś tam skurcz i nie zazdroszczę.
-
Gabisonka wrote:No właśnie nie, bo trochę się boję. W ciąży oprócz witamin i zaleconego żelaza nie brałam żadnych leków na własną rękę
a ile tej no spy trzeba wziąć?
Gabisonka lubi tę wiadomość
-
Melduje sie po konsultacji z podibno specjalista w wykrywaniu wad. Pierwsze co dzidzia pokazała to "szparke" więc dziewczynka potwierdzona. Wagowo podrosla nie jest już młodsza z usg i 2 tygodnie a o 6 dni. Na 26 tydzień i 0 dni miała 790 g. Malutka Ale podobno takA już jej uroda
w serduszku po dluugich poszukiwaniach doktor znalazł przegrode botalla. A więc w koncu już wiem że oczekuję zdrowej dziewuszki. A kupiłam w Tesco proszki i płyn do płukania z lovela. Nie wiem czy to tanio. Około 2 kg po 15 zl i 2 L też 15zl. Do kąpieli maluszka wzięłam linomag bo z tego dla córki miałam krem do tyłka był super. A więc będę testować dla drugiej. Mam nadzieję że będzie ok. Oglądałam również wozki. Nie wiem czy to ja takA mała Ale te wozki takie duże. Ta barletta mega duża. Był jakiś w smyku na promocji z adamexa zapomniałam model za 1399 więc cena dobra ale batletta jest jednak bardziej miękka . Czy ten milu Kids jest mniejszy ?
Agnesqe, BurzaHormonów, madlene88, nadziejastru, kiti lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczęta,
mam nadzieje, że wszelkie dolegliwości minęły lub zaraz przejdą.
U mnie upały, więc wieczorami znowu puchnę.
Kupiłam wczoraj ten bephanten w rossmanie za 37zł 130g, więc chyba fajna cena.
No i zamówiliśmy wózek oraz fotelik, wcześniej wszystko przymierzyliśmy do naszego auta, które jest malutkie, ale dało radę. Nawet stelaż się zmieścił w bagażniku z kołem zapasowym (bo w miejscu koła mamy instalację LPG), także moje obawy były nieuzasadnione
A jeszcze mam pytanie, kupujecie foteliki z bazą do isofix czy montowany na pasy? My poki co zrezygnowaliśmy z bazy, ale to montowanie pasami jednak jest mniej wygodne. Tylko że baza niestety kosztuje więcej niz sam fotelik -
BurzaHormonów my się nie zdecydowaliśmy na bazę. Nawet pan z firmy która to produkuje mówił że bezpieczeństwo dokładnie takie samo. Później jeśli są w aucie zaczepy isofix to taki większy fotelik jest bardziej bezpieczny. Ale baza nie zwiększa bezpieczeństwa.
-
dzień dobry wszystkim mamusiom
mam pytanie do dziewczyn, widzę żepojawił się temat więcmam pytanie do dziewczyn które się juz wdrażały trochę w temat fotelików. czy ta baza izofix to pasuje do kazdego większego fotelika też? czy tylko do tego pierwszego a potem znowu trzeba kupić nową?
-
Pampcia wrote:dzień dobry wszystkim mamusiom
mam pytanie do dziewczyn, widzę żepojawił się temat więcmam pytanie do dziewczyn które się juz wdrażały trochę w temat fotelików. czy ta baza izofix to pasuje do kazdego większego fotelika też? czy tylko do tego pierwszego a potem znowu trzeba kupić nową?
Fotelik- nosidełko wpinasz do bazy, a taki większy fotelik siedzący wpina się bezpośrednio w zaczepy. Tylko musi być samochód który ma te zaczepy, bo starsze modele aut często nie mają. -
dzień dobry Mamunie! ale się rozpisujemy! już tysiak nam pękł!
Gabisonka - trzymaj się Kochana i dużo odpoczywaj! :*
MałaMi88 - całe szczęście, że ktoś się zainteresował! też odpoczywaj :*
wybyłam dziś do lidla...masakra! ledwo się dopchałam i udało mi się wziąć tylko jeden pajac na 56 i jedne spodenki na 62/68 - ludzie są dziwni
ja sporo teraz odpoczywam i puls zjechał mi do 80 - 95, więc już jest lepiej
byłam z Mężem na pierwszych zajęciach w Szkole Rodzenia - nawet Mąż był zadowolonyi... organizują tam mini sesję brzuszkową! wstęp 10 zł i kilka ujęć, w zależności od formatu, ceny wahają się od 10 zł do 35 zł! zapisałam nas i jestem przeszczęśliwa! w piątek wieczorem będzie ta mini sesja
powodzenia na dzisiejszych wizytach! moje usg za 6 dni, odliczanie trwa!