X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Madlene ja z moim tez sobie upatrzylismy Camarelo sirion ale xsi8. Potwierdzam ze mięciutki ;-) jedynie co to mi sie spacerowka nie podoba za bardzo, ale mysle ze to przeżyję jakos. I tak pozniej bede inną kupowac ;-)
    Sorki że tak cytuję z kilku dni ale mam pytanie odnośnie camarelo, czy upatrzylas już do niego fotelik? Czy będziesz kupować 3w1 wózek, bo tak szczerze mi się wydaje że avionaut kite najlepiej pasuje do koloru ramy....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 12:50

ckai9n73kv974yz0.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba odpuszczę sobie tą bazę do isofixa, patrzylam na używane, najtańsza za 250 była + wysyłka. Chyba, ze dokupimy po urodzeniu jeśli się okaże, że fotelik jest za mało stabilny.
    W ogóle na stronach producentów zazwyczaj można sprawdzić czy fotelik pasuje do danego modelu auta, ale i tak najlepije przymierzyć samemu. Ja się miło zaskoczyłam, bo sie okazało, ze w mojej Skodzie z 2002r jest ten isofix. Przeczytałam też gdzieś, że ten system jest we wszystkich Skodach wyprodukowanych po 99r.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów - ja w mojej starej corsie nie mam isofixa ale wiem że u męża w aucie na pewno jest. Przy Mai nie miałam tego typu fotelika i spokojnie dawaliśmy radę z "normalnym". Ja pewnie bym nie kupowała ale skoro znajomi mi dają to skorzystam.

Tak przy okazji to się wyżalę ad. wózka ... wkurzyłam się wczoraj na siostrę. Mam wózek od niej i umówiłyśmy się że jej zapłacę (wiem że kasa się przyda, ale mówiłam że trochę później nie teraz) szczególnie że w tym miesiącu nagle poprosiła mojego M. na ojca chrzestnego (miał być ktoś inny...). Dziecku się nie odmawia i tak niespodziewanie wyskoczyliśmy z kasy ... A wczoraj słyszę jak się żali mamie że jeszcze jej za wózek nie oddałam... myślałam że mnie trafi.
    Kurcze wiedząc ile dostała w kopercie dała by spokój - cholera może jej się wydaję że śpimy na forsie ... Miałam jej oddać w sierpniu po wypłacie ale tak mną tąpnęło, że poszłam do ojca pożyczyłam i mój maż oddał jej ta kasę jeszcze wczoraj (bez zbędnego komentarza).

ps. chyba wie, że coś jet na rzeczy bo od wczoraj nie dzwoniła do mnie a tak wydzwania kilka razy dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 13:05

iv09mg7ynbajyosc.png

Wysłany: 20 lipca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, z rodziną to najlepiej na zdjęciach. U mnie też są takie akcje, ale z teściową. Mnie to jeszcze osobiście nie dotknęło, ale jej córkę, ktora z nią mieszka od 10 lat wielokrotnie. Ponoć z każdego grosza rozliczy, także już się przygotowuję na pierwsze rozliczanie rachunków, bo od 2 tygodni też z nią mieszkamy.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to współczuje :( właśnie z rodzinką na zdjęciach...
    Szkoda że pinda do mnie nie zadzwoniła (ale pewnie wiedziała, że jej powiem co nie co). Słowem nic nie powiedzieliśmy ad Chrztu (gdzie od dawna było mówione że ojcem będzie przyjaciel jej partnera) a 2 tyg. przed okazuje się że on nie ma bierzmowania (jaja - może myśleli że przejdzie ;)). I wówczas pomysł mój mąż ...

PS macie już wybranych chrzestnych oczywiście jeśli będziecie chrzciły dzieci ?

iv09mg7ynbajyosc.png

Wysłany: 20 lipca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pewno ochrzcimy, chrzestnym bedzie mój brat a chrzestną prawdopodobnie któraś z sióstr męża

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiscie kiepsko. U mnie w rodzinie z obu stron za darmo wszystkie uzywane rzeczy dostawalam... zazwyczaj my cos drobnego kupujemy w zamian dla ich dzieci, ale to jakis ciuch czy zabawka, tak symbolicznie.

A.ten wozek taki wyzszej klasy bo ja tak sobie gadam, ale te rzeczy co ja dostalam to juz taki sfatygowane, wiec tez nie ma co porownywac jak Twoj w stanie idealnym

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    My na pewno ochrzcimy, chrzestnym bedzie mój brat a chrzestną prawdopodobnie któraś z sióstr męża
    U mnie identycznie :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które kupiły Milu kids starlet czy jest on mniejszy oś barletty czy gabarytowo podobne ?

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Rzeczywiscie kiepsko. U mnie w rodzinie z obu stron za darmo wszystkie uzywane rzeczy dostawalam... zazwyczaj my cos drobnego kupujemy w zamian dla ich dzieci, ale to jakis ciuch czy zabawka, tak symbolicznie.

A.ten wozek taki wyzszej klasy bo ja tak sobie gadam, ale te rzeczy co ja dostalam to juz taki sfatygowane, wiec tez nie ma co porownywac jak Twoj w stanie idealnym

wiesz nie chodzi mi że miałam jej dać za niego kaskę (bo tu nie ma dyskusji taki wózek mogłaby spokojnie sprzedać ale o fakt jak to było załatwione - bo za ten wózek miałam jej dać z tej kasy co poszły na chrzest) Gdyby mój M nie był ojcem chrzestnym to pewnie dalibyśmy mniej kasy a tak... Pomijam że matka chrzestna poszalała jak się dowiedziałam jaki prezent to o mało z krzesła nie spadłam. (łańcuszek i 100 zł no poszalała ( może bym nie psioczyła jeśli bym wiedziała że nie mają a wiem że jest inaczej - no ale to nie mój biznes)

iv09mg7ynbajyosc.png

Wysłany: 20 lipca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zauważyłam, ze często jak ludzie mają więcej kasy to każdego grosza żałują:P ale w sumie nie mam porównania, u mnie nigdy nie zbywało kasy, więc też nie miałam się kiedy do niej przywiązać ;) to tak pół żartem, pół serio, nie mam nic do ludzi zamożnych

a co do dostawania rzeczy to się też dziś dowiedziałam, ze wyżej wspomniana siostra mojego męża powiedziała jego drugiej siostrze, że ja chyba nic od niej nie chcę (w zeszłym roku urodziła dziecko), bo o nic nie poprosiłam. Jesli by zaproponowała to bym przyjęła z wdziecznością, ale nie wyobrażam sobie, że sama bym miała prosić :/ duma by mi nie pozwoliła. Ale to też nie wiadomo ile w tym wszystkim prawdy, tutaj nikt nikomu nic nie mówi wprost tylko na zasadzie poczty pantoflowej. Przynajmniej mogę się wam pozalić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 13:49

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest tak goraco, buzowo tez Wam sie tak chce spac wo dzien? Ja dzis oczy na zapalki, a ostatnie dwie noce niwzle spalam jak na mnie

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów - tez bym się nie prosiła co innego jak ktoś zaproponuje. Ostatnio sąsiadka powiedziała że ma ten fotelik z isofixem i jeszcze kołyskę hybrydową (że jak chcę to mi da, pożyczy), koleżanka przyniosła mi 2 wory ciuchów plus fotelik samochodowy - jak już się wyleżże to na pewno coś kupię dla ich dzieciaków.

baassiia - w Kraku zaduch jak trza - ja umieram a nic nie robię !!! Cieszę się że dziś wracam do siebie do domu, tam mam klimę w salonie i nie zawaham się jej użyć.

Moi kochani rodzice zabierają mi Maję na weekend (na działkę a tam mają basen ... o mamo jakbym pojechała)

iv09mg7ynbajyosc.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół dnia grzebalam w ciuszkach od siostry... mam... dużo, dużo, aż za dużo ciuszków ;)
    I się chyba trochę przeforsowałam, a tylko siedziałam na podłodze i przekladalam z kupki na kupkę ;) To teraz muszę odpocząć, bo brzuch się spina :/ Dobrze, że jutro wizyta to zobaczę co i jak i czy wszystko dobrze ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u was w rodzinie tez sie tak zdarza ,ze przyjedzie do was osoba ktora was dlugo nie widziala i komentuje wam,ze to brzydkie dla dzidziusia kupilas , a to nie powinno tak stac ,a to ma za blady kolor,a to za intensywny i to zazwyczaj matki ktore maja juz sporawe swoje dzieci. Tak sie zastanawiam czy tylko u mnie w rodzinie sa dziwne te kobiety czy i u was ? I z czego te ich "rady" sie wywodza. Czy rzeczywiscie chca nam dobrze doradzic czy jakas zazdrosc przez nich przemawia. Bo dzis wywnioskowalam ze ta osoba jakby zla na mnie jest ze ja w ciazy jestem ,dodam ze ona sie starala I chlopaka i ma dwie dziewuchy i jak sie dowiedziala ze u mnie chlopak bedzie to stiwerdzila ze bedzie robila syna :P

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze przypomnialyscie o tym lidlu :P zaraz lece zobacze czy u nas nie powybieraly wszystkiego . Zalezy mi najbardziej na pajacach

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Dziewczyny czy u was w rodzinie tez sie tak zdarza ,ze przyjedzie do was osoba ktora was dlugo nie widziala i komentuje wam,ze to brzydkie dla dzidziusia kupilas , a to nie powinno tak stac ,a to ma za blady kolor,a to za intensywny i to zazwyczaj matki ktore maja juz sporawe swoje dzieci. Tak sie zastanawiam czy tylko u mnie w rodzinie sa dziwne te kobiety czy i u was ? I z czego te ich "rady" sie wywodza. Czy rzeczywiscie chca nam dobrze doradzic czy jakas zazdrosc przez nich przemawia. Bo dzis wywnioskowalam ze ta osoba jakby zla na mnie jest ze ja w ciazy jestem ,dodam ze ona sie starala I chlopaka i ma dwie dziewuchy i jak sie dowiedziala ze u mnie chlopak bedzie to stiwerdzila ze bedzie robila syna :P
    Zazdrość, jak nic :/
    I mnie chyba nie ma takich "dobrych rad"

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po wizycie :) W sumie oprócz tego, że przy kolejnych stawianiach się macicy, którym towarzyszy ból mam jechać do szpitala, to niczego się nie dowiedziałam :/ Wizyta na nfz, więc Usg nie miałam i żadnych kolejnych badań też mi nie zlecił. Mam anemię, więc przepisał mi kolejne porcje żelaza i powiedział, żebym odstawiła cukier i smażone, bo wyniki po godzinie krzywej cukrowej nie są zbyt dobre (170. A więc od jutra dietka :D Dziękuję Wam jeszcze za wczorajsze rady, bo ta no spa naprawdę pomogła :) z rana trochę brzuch mnie bolał i przy chodzeniu, ale jest już duuuużo lepiej :) Liczyłam dzisiaj na Usg, żeby zobaczyć ile waży :/ ale będę miała za miesiąc, więc wtedy zobaczę co u mojego szkraba :D

Caro lubi tę wiadomość

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wybaczcie, że tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale mam trochę do nadrobienia i nie jestem na bieżąco, aby odnieść się do waszych postów.
    Proszę Was o poradę w moim dylemacie torby do wózka..

Od dawna już marzy mi się taka firmy Joissy w różowe ornamenty ze zdjęcia poniżej. Problem w tym, że jest droga, ok 175 zł plus przesyłka. Jakiś czas temu sobie postanowiłam, że na nią jakoś uzbieram ;-)
    Ale wczoraj koleżanka zaproponowała czy nie chciałabym od niej odkupić torby ciemnoszarej, nóweczki w stylu SkipHop za ok 60 zł. Też jest ładna, klasyczna, do wózka mi pasuje, ale nie do końca w moim stylu, bo ja lubię jasne kolory i wzory. Tylko, że ta jest dużo bardziej uniwersalna- całoroczna, a zastanawiam się czy ta kremowo-różowa w zimę nie wyglądała by głupio.. No i duża oszczędność by była, mogłabym w to miejsce dziecku coś dokupić.

Minus szarej torby (powód dla którego koleżanka chce ją sprzedać jest to, że nie można mieć w niej jednocześnie zaczepów do wózka i długiego paska, bo wpinają się w te same klamry. Czyli zdejmując z wózka, trzeba wczepić długi pasek na ramię, a to trochę nie wygodne, bo obie ręce do tego trzeba mieć wolne, no i pasek nosić w kieszonce..

Pomóżcie, bo nie chcę tej szarej jeśli nie kupię trzymać długo w domu, ale jeśli się zdecyduję na różową to kupię ją za jakiś czas dopiero (i to w tajemnicy przed mężem, bo uznałby to za niepotrzebny duży wydatek), bo puki co krucho z kaską..

32c6150d67170acfm.jpg

c811eb465c78d683m.jpg

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 15:30

AlicjaaA lubi tę wiadomość

JzxGp2.png
‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ