Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja dziewczynki
pospalam dziś długo ale widocznie tego mi było trzeba.
Rozpoczynamy dziś 31 tydzień. Zgodnie z aplikacja do porodu zostało 70 dni, a za mną 75% ciąży. Trudno mi w to uwierzyć, że to tak szybko minęło. Pamiętam jak cieszyłam się z upływu pierwszych 10 tyg że to już 1/4 i ten niebezpieczny czas za nami. Krzyś też chyba wie że dziś ważny dzień bo radośnie kopie od rana -
Do mojego to się nawet bazy nie da zamontować, więc nawet się nad tym nie zastanawiam.
Tez miałam skurcz łydki, ale nad ranem jakoś, szybko mi pomogło wyprostowanie o oparcie łóżka i palce do siebie, żadne masaże, które nigdy mi nie pomagają w trakcje skurczu.
Kupiłyście ubranka w Lidlu? Ja sie powstrzymałam tak jak mówiłam i nawet nie jechałam
Dziś mam 2 zajęcia ze szkoły rodzenia, ale nie chce mi się iść bez męża jakoś bardzo.
I śniadanko, domowa jagodziankaCiekawe jak cukry skoczą hihi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e698d52b7a5a.jpgTreselle, almaanies, E_w_c_i_a, madlene88, Caro, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam dylemat co do wózka. Który Waszym zdaniem będzie najlepszy?
Wszystkie wózki 3w1 wyjdą w granicy 3000 zł, może nie są to jakieś super najnowsze modele, ale są bardzo lekkie.
Mutsy Evo Industrial, z czarną ramą
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/423b37b1994c.jpg
X-lander x-cite
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81eb0c00d29e.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83a21c15e5b7.jpg
i tutaj też x-lander x-cite tylko chyba inny rocznik i różni się jakimiś szczegółami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/018f43b10e53.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 11:00
-
nadziejastru wrote:Do mojego to się nawet bazy nie da zamontować, więc nawet się nad tym nie zastanawiam.
Tez miałam skurcz łydki, ale nad ranem jakoś, szybko mi pomogło wyprostowanie o oparcie łóżka i palce do siebie, żadne masaże, które nigdy mi nie pomagają w trakcje skurczu.
Kupiłyście ubranka w Lidlu? Ja sie powstrzymałam tak jak mówiłam i nawet nie jechałam
Dziś mam 2 zajęcia ze szkoły rodzenia, ale nie chce mi się iść bez męża jakoś bardzo.
I śniadanko, domowa jagodziankaCiekawe jak cukry skoczą hihi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e698d52b7a5a.jpg
-
Mi jakos tak te ciuchy z lidla srednio pasuja. Po praniu takie flaki
jeszcze mnie dodatkowo ta ich rozmiarowka irytuje bo te ciuszki mega duze sa i nie wiadomo nigdy jaki kupic, nie wspominajac juz o tym, ze rano trzeba leciec bo popoludniu przebrane.
Ostatnio kupilam na corke kombimezonik z krotka nogawka, na ramiaczkach rozmiar z metki 74/80 a moja ma 16 mies i z innych sklepow nosi 80/86 i jest przyduzy...
Najbardziej to lubie chyba ciuchy z Tesco. Stosunek jakosci do ceny super. Czesto maja wyprzedaze -20/30%Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 11:08
-
czesc dziewczyny powodzenia na wizytach
ja mam kolo 13 pozniej ide zaniesc L4 do pracy i zajecia pierwsze w szkole rodzdnia jakies spotkanie
starsznie mnie ciekawi czy mała przekroczyla 1kg.
a jak tam obwody waszych brzuszkow? moj tak od 1.5-2 mies ma taki sam obwod i dziwi mnie to
-
Treselle a bierzesz z piankowymi kółkami, ze te modele są lekkie? Bo jak ja oglądałam mutsy, to nie były takie lekkie, sam stelaż z kółkami wazył tyle co moja całość w Tutku, ale z pompowanymi kołami.
Wizualnie mi się podoba mutsy najbardziej, bo ja chciałam od początku kupić mutsy igo, tylko, że cena 4tysiące + wszelkie dodatki do wózka osobno płatne, więc zrezygnowaliśmy. -
czekajacanacud1 wrote:czesc dziewczyny powodzenia na wizytach
ja mam kolo 13 pozniej ide zaniesc L4 do pracy i zajecia pierwsze w szkole rodzdnia jakies spotkanie
a jak tam obwody waszych brzuszkow? moj tak od 1.5-2 mies ma taki sam obwod i dziwi mnie to
edit. Jednak mój ma 88 cm, czyli cm więcej niż miesiąc temu, a to dlatego że zawsze mierzyłam stojącna siedząco 91
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 11:40
-
nadziejastru wrote:Treselle a bierzesz z piankowymi kółkami, ze te modele są lekkie? Bo jak ja oglądałam mutsy, to nie były takie lekkie, sam stelaż z kółkami wazył tyle co moja całość w Tutku, ale z pompowanymi kołami.
Wizualnie mi się podoba mutsy najbardziej, bo ja chciałam od początku kupić mutsy igo, tylko, że cena 4tysiące + wszelkie dodatki do wózka osobno płatne, więc zrezygnowaliśmy.
X lander sam stelaż 6,5 kg, ze spacerówką 10,4, z gondolką 10,5
Mutsy stelaż 8,4 kg, ze spacerówką 10,8, z gondolką 12,9.
Stelaż i tak będę zostawiać w bagażniku w aucie i nie będę raczej go tachać w tą i z powrotem
-
Nie no koła robią różnice w wadze, jakieś 2-3kg, a to jest dużo jak dla mnie
Ja sobie jeździłam tymi gondolami i jakoś mi nie przypasowały piankowe, więc wzięłam pompowane. I mąż był od poczatku przeciwny piankowym. Też nie bede stelażu nosić na 4 piętro
w sumie w ogóle wózka nie bd nosić na górę, będzie w bagazniku albo piwnicy
-
czekajacanacud1 wrote:czesc dziewczyny powodzenia na wizytach
a jak tam obwody waszych brzuszkow? moj tak od 1.5-2 mies ma taki sam obwod i dziwi mnie to -
Hej,
ja dalej leżę ... stąd pytanie do dziewczyn leżących czy też miewacie zawroty głowy po wstaniu z łóżka ? (sądzę że to normalne ale wolę się upewnić) Jeszcze dojście do wc ok ale jak chwilkę dłużej się przejdę to w głowie mi się kręci i mi słabo.
Ad nospy i magnezu - to będąc w szpitalu powiedziano mi że magnezu spokojnie nawet do 8 tab. dziennie (ja obecnie łykam 3x2 a nospy 3x1)
Co do wózków ja mam x-lnadera xv i nawet spoko poprzednio też miałam x-landera ale chyba cięższy był i 4 pompowane koła.
Na szczęście wózka nosić nie będę. Dla mnie ważne by mieścił się do mojego auta.
Co do fotelika to będę mieć jeden z isofix a drugi zwykły (mam wspaniałych znajomych dostane oba)
Co do obwodu brzucha to nawet nie mierzę bo się boję ... ja malutka jestem a brzuch ogromny.
PS. Gratuluje udanych wizyt !
a w rossmanie są promocje na pieluszki, pampki i inne rzeczy na kartę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 12:39