Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
To są ciuszki do rozmiaru 62-68
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/713391cec4ed.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d191c1304082.png
Do tego dostałam jeszcze dwa ręczniki z kapturem, kocyk, dwa rożki, pościelki itp.
A trochę jeszcze sama miałam kupione wcześniej i tego nie ma na tych zdjęciachWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 14:44
MałaMi88, pola89, baassiia, Mika2009, Caro, kiti, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
baassiia wrote:Jak jest tak goraco, buzowo tez Wam sie tak chce spac wo dzien? Ja dzis oczy na zapalki, a ostatnie dwie noce niwzle spalam jak na mnie
-
chcebardzobycmama wrote:Dziewczyny czy u was w rodzinie tez sie tak zdarza ,ze przyjedzie do was osoba ktora was dlugo nie widziala i komentuje wam,ze to brzydkie dla dzidziusia kupilas , a to nie powinno tak stac ,a to ma za blady kolor,a to za intensywny i to zazwyczaj matki ktore maja juz sporawe swoje dzieci. Tak sie zastanawiam czy tylko u mnie w rodzinie sa dziwne te kobiety czy i u was ? I z czego te ich "rady" sie wywodza. Czy rzeczywiscie chca nam dobrze doradzic czy jakas zazdrosc przez nich przemawia. Bo dzis wywnioskowalam ze ta osoba jakby zla na mnie jest ze ja w ciazy jestem ,dodam ze ona sie starala I chlopaka i ma dwie dziewuchy i jak sie dowiedziala ze u mnie chlopak bedzie to stiwerdzila ze bedzie robila syna
Z moja corcia ogolnie na kazdym kroku bylo ciezko - "kolki", jesc nie, spac nie, w wozku nie, w foteliku nie itd. No masakra i rady w stylu "nie nos bo przyzwyczaisz" albo chwalenie sie jak to jej dziecko wszystko jadlo, jak to spalo.. a mi sie wyc tylko chcialo z zalu i bezsilnosci... jakby to moja wina bylaczasem lepiej sie odizolowac bo potrafia jeszcze czlowiek zgnebic jak juz i tak na krawedzi jest
-
chcebardzobycmama wrote:Dziewczyny czy u was w rodzinie tez sie tak zdarza ,ze przyjedzie do was osoba ktora was dlugo nie widziala i komentuje wam,ze to brzydkie dla dzidziusia kupilas , a to nie powinno tak stac ,a to ma za blady kolor,a to za intensywny i to zazwyczaj matki ktore maja juz sporawe swoje dzieci. Tak sie zastanawiam czy tylko u mnie w rodzinie sa dziwne te kobiety czy i u was ? I z czego te ich "rady" sie wywodza. Czy rzeczywiscie chca nam dobrze doradzic czy jakas zazdrosc przez nich przemawia. Bo dzis wywnioskowalam ze ta osoba jakby zla na mnie jest ze ja w ciazy jestem ,dodam ze ona sie starala I chlopaka i ma dwie dziewuchy i jak sie dowiedziala ze u mnie chlopak bedzie to stiwerdzila ze bedzie robila syna
ty to ty, a ja to ja wiec wolałam inne itp
-
ja juz po wizycie z mala wszystko okej ma prawie 1100g
rozwija sie zgodnie z usg. ale oczywiscie zapomnialam zapytac czy nadal dziewczynka ...
mloda do tej pory byla caly czas glowa w dol i dobrze ja czulam a teraz sie obrociola i jest nogami w dol... co moich wskazan od neurologa do cc mam isc na konsultacje do jeszcze jednego.
natomiastnjesli chodzi o mnie to szyjka mi sie skrocila z 4,5 do nie calych 3cm. mam sie oszczedzac i poki co moge chodzic ale bez szalenstw. to by bylo na tyle
prosze o wpisanie nastepnej wizyty na 08.08madlene88, MałaMi88, Caro, kiti, Agnesqe, AlicjaaA, Pampcia, E_w_c_i_a, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
Traselle, ja bym nie brała na piankowych kołach, bo jak spadnie śnieg, to ze spaceru nici, ale to już twój wybór. Natomiast jak nie możesz się zdecydować na konkretny model wózka, to poszukaj opinii w necie o nich obu i weź ten mniej awaryjny/problematyczny.
MałaMi jeśli nie przelewa się wam z kasą to nie patrzyłabym tak na wygląd, skoro pasuje Ci do wózka i jest funkcjonalna, to ja bym się nawet nie zastanawiała nad taką drogą torbą, tym bardziej, że w miesiącach zimowych to deszcze, to błoto, więc ten róż będzie niepraktyczny, bo szybko będzie widać na nim brud, a na szarym nie tak bardzo i wypierzesz jak Ci będzie pasowało, a nie bo wstyd wyjść z brudną torbą
Ja byłam w lidlu o 8:30 już troszkę poprzebierane rzeczy były, kupiłam jednego pajaca i to te niby chłopięce bo białe z bugsem i sylwestrem, bo z tweetym już nie było małych. Kupiłam też body ale 62/68 bo bardzo wąskie były z tweetym no i skarpetki najmniejsze. Dziewczyny co były w lidlu i się znają, te skarpetki będę dobre na początek, czy jednak za duże? bo mi to jakoś ciężko ocenić, nie widziałam nigdy takich małych dzieciaków.
Treselle lubi tę wiadomość
-
chcebardzobyćmamą - no ja też miałam takie uwag od siorki - a najfajniejsze jest że córkę ma 5 miesięcy starszą - nagle ekspert się z niej stał. Hmm jakoś nie pamiętała że pracowałam wówczas w żłobku i w sprawie opieki nad dziećmi miałam większe doświadczenie. Ale również w sprawie nowego domu wszystko było nie tak ... w końcu powiedziałam co myślę i od tego czasu nie mam tych mądrych rad.
Też uważam że to zazdrość.
Alicja (poprawiam)- mnie się bardziej szara podoba, a co do ceny to faktycznie jak dla mnie ta jasna dość droga.
czekającanacud - u mnie z szyjką ostatnio spokój ale ja leżę. Sama nie wiem jak jest z tymi pomiarami ... raz miałam 47mm za tydzień niby 32 mm (i to mnie przeraziło) przy wyjściu ze szpitala szyjka lepsza 2 razy mierzona - 37mm. Za 2 tyg mam wizytę to zobaczę co i jak. Póki co leżę.
Patulla - no ładna kolekcjaJa w weekend (to znaczy mój M) będzie grzebał w kartonach z ciuszkami. A ja będę leżeć i pachnieć ;)hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 16:44
-
Dziewczyny dzisiaj profilaktycznie zrobilam crp i wyszlo 14.8. Nie jestem przeziebiona. Lekarka wysyla mnie do szpitala
. Czy ktors z Was miala podwyzszone crp?
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Dziewczyny dzisiaj profilaktycznie zrobilam crp i wyszlo 14.8. Nie jestem przeziebiona. Lekarka wysyla mnie do szpitala
to sporo, koniecznie jedź niech Cię przebadają zrobią wywiad może niedoleczona infekcja. Pewnie bez antybiotyku się nie obejdzie. Trzymaj się ! -
Hej Dziewczyny :*
Gratuluję dzisiejszych udanych wizyt :*
Gabisonka cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządkuPo to tu jesteśmy, żeby sobie nawzajem radzić
Dostałam wczoraj przepustkę od gina i pojechałam z Małżem do Smykolandu. Kupiliśmy łóżeczko, materac, wanienke i wózek! Szook totalny, bo to żaden z modeli o jakim w ogóle myślałamWybraliśmy Aprilia Coto Baby. Odbiór zrobiliśmy sobie na początek września co by Nam się nie kurzył w domku. Małż oszalał i cały podekscytowany oczywiście złożył już łóżeczko
Co do dzisiejszej pogody, noo to mnie wykończyła. Spałam 3h! Energia z II trymestru odeszła w zapomnienie hahahaA Teściowa wczoraj przyjechała mi troszkę poprasować
Więc powolutku na bieżąco pokój zaczyna być gotowy.
MałaMi88, Gabisonka, Dziobuś lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
natty85 wrote:Dziewczyny dzisiaj profilaktycznie zrobilam crp i wyszlo 14.8. Nie jestem przeziebiona. Lekarka wysyla mnie do szpitala
Noo lepiej jeźdz. Przebadają Cię i będziesz spokojniejsza. Może to jakaś bezobjawowa infekcja.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
MałaMi88 wrote:natty85 idz niech to sprawdza. Z ciekawosci zerknelam w swoje wyniki i ja nawet nigdy nie mialam tego badaniaStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤