Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Caro Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle kurczę no nie ciekawie z tą Twoją nogą.. :-/ Się porobiło i to nieźle. I że to Clexane żadnej ulgi nie przynosi w krążeniu. Hmm. Może faktycznie co zupełnie coś innego. A to zapalenie stopy to oni zdiagnozowali teraz tak? Może jakieś maści miejscowe? Okłady? Coś robiłaś? Pociesze Cię, że ja jestem uziemiona od 5tc więc wiem co niemoc czujesz..

Ja Wam powiem, że no ja mam brak tego czucia w udzie. I gin powiedział, że to macica uciska, więc pewnie niektóre Wasze bóle też mogą z tego wynikać. Chociaż przyjemnie nie jest hehe. Wszystko dla Naszych Maluszków :-) No i ja bardzo często proszę Małża żeby pomasował mi przed snem łydki i stopy. Nie wiem czy to pomaga czy nie, ale nie pojawiły mi się na razie żadne obrzęki. Choć pewnie wszystko przede mną :-P

Aaaaa! No i witam się w III trymestrze tak? I w 7 miesiącu? WOW :-D (czy to od 28tc się liczy i moją radość muszę przesunąć o tydzień:-P )

patulla lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 28 tc i III trymestrze , i 7 miesiącu . Brzmi na prawdę poważnie, większość naszych Maluszków przekroczyła już magiczny 1 kg i lada moment będziemy zbierać się do szpitala :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 07:54

mimoza, almaanies, Caro, MałaMi88, madlene88, Dziobuś lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle trzymaj się dzielnie, dobrze, że jest poprawa, więc na pewno wyjdziecie z tego. Mogę odciążaj ile możesz.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Tresella :/ Mam nadzieję, że Ci przejdzie do wyjazdu męża.
    Co do bóli bioder, to ja też mam już ponad tydzień, szczególnie właśnie lewe. Najgorzej jak wstaję w nocy, albo rano do łazienki, bo się przekręcić nie mogę, ani wstać i mi chyba z 5 min to zabiera.
    Wczoraj włączyłam sobie taki filmik z ćwiczeniami i nie wiem czy to przypadek, czy zadziałały, ale dzisiaj było lepiej. Proszę jakby ktoś chciał: https://www.youtube.com/watch?v=C171tnDIE4c&t=3s
    Mnie jeszcze dodatkowo kość ogonowa boli.

Gratulacje Patulla! Też się witam w III trymestrze!
    Powiem Wam, że najbardziej, to się nie mogę doczekać widoku męża trzymającego naszego synka :D

patulla lubi tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza o kości ogonowej nawet mi nie wspominaj, bo już mnie to wkurza :P Zmiana pozycji, siedzenie, wszystko boli, trochę przywykłam, ale wkurza.

Bóle bioder to chyba trochę normalne, wszystko się przesuwna, rozchodzi i niestety my to odczuwamy. W nocy na szczęście jeszcze mi nie dokucza, ale tłumacze sobie, że teraz mamy łóżko, a nie tylko wersalke/leżanke jak w poprzednich ciążach i do tego rogal, którego "ogonek" mam pomiędzy nogami w nocy i jak na razie to leży i śpi mi się na prawdę dobrze ;)

Wczoraj miałam jakiś zły dzień, dobrze, że dzieci jeszcze u babci były, ale dzisiaj już jadę po nich. A mi wczoraj brzuch się spinał, albo mała rozpychała i brzuch miałam ciągle spięty, twardy. No spe wzięłam, ale chyba nie zbyt pomogła. Dobrze, że w piątej wizyta to zobaczymy, czy wszystko z szyjką dobrze, bo tego boję się najbardziej.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    A ja nie moge spac! Wczoraj wieczorem reka zaczela mnie bolec tak nie wiadomo od czego. W bicepsie nie wiem czy boli kosc czy miesien czy żyła ale napier***a ile wlezie oczywiście lewa ręka. Czyli jedyny bok na ktorym moge spać odpada. Zdrzemnelam sie chwile na prawym ale zle sie czuje. Kurde boje sie co to może byc nawet szklanki nie moge podniesc :-(
    Mnie tez bola rece. W nocy sie budze i nie moge spac tak mi dretwieja.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an-NajbliFc5FbcszeF20wizyty-000000ffffffxxxxxx17032-1-0-200-green007.gif

19.07(środa) Dziobuś, Pampcia, madlene88

20.07(czwartek) Anuśka19, Gabisonka, czekajacanacud1
    21.07(piątek) Barbie24. patulla, dżdżownica, Treselle
    25.07(wtorek) BurzaHormonów, kiti (IIIgenetyczne), AlicjaaA
    26.07(środa) Anulka87, Asiaa91 (IIIgenetyczne), Bella_Bella, KasiaHaBe, E_w_c_i_a
    31.07(poniedziałek) 0202oliwcia (IIIgenetyczne)
    01.08(wtorek) Caro, KaroLove (IIIgenetyczne), zuzanna
    03.08(czwartek) almaanies
    04.08(piątek) Ripley84
    07.08(poniedziałek) pola89 (IIIgenetyczne)
    08.08(wtorek) Agnesqe
    09.08(środa) aaniluap
    10.08(czwartek) Nieśmiała
    11.08(piątek) nadziejastru, India26
    14.08(poniedzialek) Caro
    16.08(środa) aaniluap (IIIgenetyczne), dżdżownica (IIIgenetyczne)
    17.08(czwartek) KasiaHaBe (IIIgenetyczne)
    22.08(wtorek) Agnesqe (IIIgenetyczne), Mika2009 (IIIgenetyczne)
    06.09(środa) aaniluap
    27.09(środa) aaniluap
    18.10(środa) aaniluap

madlene88 lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny powiedzcie mi czy wy tez macie problemy z oddychaniem jak lezycie na plecach? ja mam utrudnione zatyka mnie... na lewym boku tylko okej...
    powodzenia na wizytach :) ja od rana porzadkuje w szufladach ciuchy malej :)

6sutskjolve431gm.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle -oj bardzo współczuje, dużo zdrówka. Mam nadzieję, że szybko minie.

Dzięki za info. ad smoczków. Zaraz sobie zapiszę bo szykuję zamówienie :)

Widzę, że sporo z Was ma problemy ze stawami i nie tylko ja mam problem z kością ogonową do tego spanie na bokach to dramat dla bioder. Wstanie zabiera mi z 5 min.

A u mnie Mika narzeka mi na ból przy siusianiu :( jeszcze to.
    Nie dość, że ja leżę i jestem u rodziców razem z nią to teraz ona jeszcze złapała jakąś infekcję :(

iv09mg7ynbajyosc.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 15:27

JzxGp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na plecach w ogóle nie mogę leżeć, bo wstać później nie mogę, kręgosłup się buntuje. A ja wstaje jak połamana, albo i gorzej.

Smoczki, chłopaki mieli Avent, a teraz mam Lovi

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    Powiem Wam, że najbardziej, to się nie mogę doczekać widoku męża trzymającego naszego synka :D

Ja też, pewnie się poryczę jak zobaczę :D

Smoczki i butelkę akurat wzięłam z LOVI, a ten laktator mam z medeli, ale najwyzej jak bd potrzebny to nie wiem czy dokupić butelkę z medeli czy przelewać po prostu?

Treselle współczuje bardzo, zamiast na spokojnie się cieszyć ciążą, to takie coś, trzymam kciuki, żeby się poprawiło i szybko wyleczyło...

Nie wiem czy się powtórzę teraz, czy już pisałam, bo ostatnio mam z tym problem, jakieś luki w pamięci, z żoną kolegi jest dalej nieciekawie, trafiła z wyrostkiem (termin na listopad ma) i niby prosta operacja, a tego drenu nie założyli i zalało jej narządy ropą i teraz są po kolejnej operacji, ale niewiadomo, co dalej...

Witam się w 30 tygodniu :O :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 09:00

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez bol biodra przy chodzeniu :/ sa lepsze dni i gorsze. Na pewno to wszystko jest od ciazy bo punkt ciezkosci w ciazy totalnie sie zmienia. Po 1 ciazy mi starsznie szybko brzuch wciagnelo i przez taka mega zmiane w postawie, tez mi cos w biodrzr przeskoczylo do tego stopnia, ze kilka dni o kulach chodzilam:( z dnia na dzien bylo lepiej i w zasadzie im wiecej chodzilam tym szybciej sie poprawialo.

Po nocy mam bardziej takie uczucie, ze jestem obolala/zlezana niz jakis konkretny bol.

Ja mam tez kiepski sen, ale bardziej chyba przez hormony. Ostatnio kupilam opaske materialowa na oczy i zattczki do uszu (maz podchrapuje) i chyba duzo lepiej spie :p takze malo inwazyjny sposob a cos tam daje.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    czesc dziewczyny powiedzcie mi czy wy tez macie problemy z oddychaniem jak lezycie na plecach? ja mam utrudnione zatyka mnie... na lewym boku tylko okej...
    powodzenia na wizytach :) ja od rana porzadkuje w szufladach ciuchy malej :)
    Ja chyba nie az tak jak Ty, ale tez czuje, ze jakos tak mi zle, slabo :/ mysle, ze brzuch uciska na jakas zyle lub pluca

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:

Ja moge jak narazie lezec w kazdej pozycji i jest ok. Ale juz od jakiegos czasu ( okolo 3 tygodnie) zauwazylam, ze tak jakby mi sluzowka w nosie nabrzmiala. Normalnje jakbym miala katar mimo ze wszystko drożne. I mam to caly czas czy spie, czy leze, czy stoje, czy chodze. Co ktorys oddech robię ustami bo mi powietrza za malo

age.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Ja moge jak narazie lezec w kazdej pozycji i jest ok. Ale juz od jakiegos czasu ( okolo 3 tygodnie) zauwazylam, ze tak jakby mi sluzowka w nosie nabrzmiala. Normalnje jakbym miala katar mimo ze wszystko drożne. I mam to caly czas czy spie, czy leze, czy stoje, czy chodze. Co ktorys oddech robię ustami bo mi powietrza za malo
    Ja to mam prawie od poczatku i coraz gorzej :( dosc, ze od brzucha duszno to keszcze sapie ustami. Jak juz mega zatkane to psikam kroplami dla niemowlat mojej corki :p

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Dziobuś Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle kochana, trzymam kciuki cały czas za Ciebie, mam nadzieję, że w końcu da Ci spokój ta noga :*

Ja z kolei jestem już po wizycie, uwielbiam tak rano chodzić :) z Małą wszystko dobrze. Waży już 1312g i jest ulozona po raz pierwszy glowkowo, szyjka krótsza niż ostatnim razem ale na szczęście nadal długa i zamknięta. Co mnie zdziwiło to to, że schudłam niecały kg :O myślałam że przekroczyłam już te 70 a tu właśnie prawie kg do tylu. Dziwne, na szczęście moja Doktorka powiedziala że tak się czasem zdarza. Cukrzycy nie mam więc cudnie :D co było najcudowniejsze to to, że widziałam na USG jak moja Malutka coś przezuwala bo tak słodko ruszala buzia i jezorkiem że nie mogłam powstrzymać zachwytów nad tym <3 :P

Co do spania na plecach, ja absolutnie nie mogę nawet leżeć dłużej bo też mam tak że nie mogę się potem podnieść. Tak mnie ledzwia bolą że dramat jakiś :/ ale z oddychaniem na szczęście nie mam problemów.

Powodzenia Kochane na wizytach i przesyłam Wam wszystkim buziaki :****

Nieśmiała, E_w_c_i_a, BurzaHormonów, Mika2009, Agnesqe, dżdżownica, Pampcia, kiti lubią tę wiadomość

w57v43r8utp47tsp.png

010i43r8r6o088q6.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie podkłady poporodowe kupujecie? Bo patrze i z Canpola są dwa rodzaje. Jedne oddychające 39x19cm a drugie wysokochlonne 23x13 (z rantami 35c25 bodajże). Chyba że polecicie jakies inne dobre?
    Ni i pytanie 2: czy trzeba tez kupic podklady poporodowe ale takie jakby maty? 60x90cm? Bo widze ze są po 21zl za 10szt i nie wiem czy są konieczne.
    Pytanie 3: jakie majtki? Wielo czy jednorazowe? Figi czy spodenkowe?
    Ale Was zasypalam pytaniami :-D

age.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje Traselle, musisz być dzielna, na pewno dasz sobie radę, jak M wyjedzie. A ja do poszukiwań ciążowych dodaje samochód :D, teściu miał nam dać swój, a sobie kupić, ale chyba będzie jednak tak, że nam dołożą do innego samochodu, no i szukamy wszyscy, bo już mało czasu zostało. :)

Zamówiłam materacyk do łóżeczka i poduszeczkę motylka i kocyk mikny do wózka, ale wszystko przyjdzie za tydzień, bo materacyk ma 3-5 dni do wysyłki, bo sprowadzają od producenta, a Ci od minky mają urlop w tym tyg. Już coraz mniej do kupienia. W pepco były też ostatnio zabawki dla dzieci to kupiłam spiralę z małpką. Miało nie być wszystko w małpki, a tu rożek i pościel też zamówię w małpki, bo już znalazłam w fajnej cenie :D

59a17bd566875.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja to mam prawie od poczatku i coraz gorzej :( dosc, ze od brzucha duszno to keszcze sapie ustami. Jak juz mega zatkane to psikam kroplami dla niemowlat mojej corki :p
    No tak, tylko po co ja mam psikac jesli nie mam zadnej wydzieliny w nosie, jedynie spuchniete (?) tkanki... Dziala Ci to psikanie?

age.png
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ