X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 ładny masz brzuszek, szczupłe nogi, gdzie Ty do porodu wyglądasz :)

Ja mam mnóstwo rozstępów :( z gimnazjum już pozostałosci, cienkie paski, ale jednak... póki co nowych żadnych nie mam, ale psychicznie jestem przygotowana na wysyp, jakoś to przeżyje, nie bede sobie zawracac głowy takimi rzeczami, zdrowie najwazniejsze :)
    Do idealnego ciała i wyglądu modelki i tak mi brakuje, takze co tam :D

Byłam dzis u koleżanki w szpitalu, leży na patologii, ma cholestaze i wyniki słabe, kazali jej już zostać w szpitalu, obecnie 37 tydzień, pisałam kiedyś, w piątek nawet leżała już na porodówce, bo mały się owinął pępowiną i spadało tętno, ale potem się przekrecił i wszystko ok. Termin na 15 sierpien, ale powiedzieli, ze w ciagu tygodnia powinno się juz rozwiazac. Borys tydzień temu wazył już 3250g, także duży chłopak :) Niedługo zostanę znowu ciocią, a nasze chłopaki się będą razem chować, mieszka blok dalej, dopiero gdzieś za rok się beda wyprowadzac, na sapcerki bede miała towarzystwo :)

Lola super wieści :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do rozstępów to niestety tez mam masę po ciąży z Miką wiec teraz nie mam sie czym przejmować .. bo kolejny do kolekcji różnicy nie zrobi.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w tym ponurym i pochmurnym dniu ;-) Ja jako wyjątkowo przy takiej pogodzie czuję się dobrze.

Lola, pisałam już na priv, ale i tu jeszcze napiszę, ze bardzo się cieszę, że alarm z rozszczepem się nie potwierdził. Szkoda, że musiałaś być narażona na ten stres, ale na szczęście wszystko się pozytywnie wyjaśniło :-)

Co do rozstępów, to niestety ja całą ciążę z synkiem nie miałam ani jednego, a po porodzie wyszły mi na obu udach, boczkach i kilka na brzuchu. Mam też bardzo duże w pachwinach, chyba podczas porodu musiały się zrobić. Tylko, że w tamtej ciąży przytyłam ponad 25 kg, może to też dlatego. Ale ładnie zbielały i jakoś nie specjalnie mi przeszkadzają. Dla mnie są pamiątką po upragnionym i wyczekanym synku ;-)

Melduję się też po wizycie. Na wadze 12 kg na plus, wynik nie zachwyca, ale i tak w porównaniu z poprzednią ciążą nie jest źle ;-P Z małą ok, lekarz powiedział, że kość udowa długaśna po mamusi i w sumie z danych "technicznych" tylko tyle wiem. Nie wiem ile waży bo wizyta w 99% skupiła się na rozszczepie malutkiej. Dostałam skierowanie na usg do Warszawy, bo sprzęt mojego lekarza w tym przypadku za słaby.
    Mamy też wstępne ustalenia co do porodu. Jako że rozszczepy w moim szpitalu są rzadkością, to umówiliśmy się, ze na ok 10 dni przed terminem lekarz mój (z-ca ordynatora) kładzie mnie na oddział i będą wywoływać naturalny poród, tak aby mała urodziła się w dzień przy komplecie lekarzy i położnych a nie w nocy gdy będzie tylko dyżurka. W tym tyg ma też już iść do ordynatora noworodków by omówić moją sytuację i przygotować ich, że będzie poród rozszczepowego dzieciaczka, by byli na to gotowi.
    Także z wieści u mnie tyle. Ogólnie trochę jestem spokojniejsza po tej wizycie.

I na koniec mój brzunio z dziś :-)
    5876a01660ab7426m.jpg

Zielona_konczynka, nadziejastru, E_w_c_i_a, kiti, patulla, almaanies, Mika2009, Agnesqe, Dziobuś, Lola83, Gabisonka, madlene88, India26, Caro lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryształy szczawianu wapnia - dość liczne i ślad ciał ketonowych w moczu.

Ktoś coś?

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • kiti Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola super wiesci przynosisz, niech ci wiecej stresów nie przysparzaja.

Ja tez sie melduje po wizycie, chyba faktycznie taka moja uroda z tymi twardnieniami brzucha jak to pisała Pampcia bo szyjka bez zmian czyki długa 45mm i zamknieta. Macica wysoko i dziecko tez. Nasz szkrab wazy juz 1320g ale kosc udowa nie powala długością więc szykuje sie krótki grubasek ;-) pozatym wszytsko wyglada w porzadku,nie mam znów zadnych zdjęć bo mały bawił sie pepowina i cały czas zasłaniał nią buźke.

Alicjaa piekny brzuszek, moj wyglada identycznie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 15:34

nadziejastru, E_w_c_i_a, Agnesqe, Dziobuś, Lola83 lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • candela Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola fantastyczna wiadomość :) szkoda da tylko że musiałaś się nastresowac.

Ja po pierwszej ciąży mam 2 male rozstępy na brzuchu. Mam nadzieję że więcej nie będzie.

Słuchajcie czy macie bóle brzucha jak przy okresie ? Ja dwie noce pod rząd miałam takie bóle trwające 2h. Przychodziły i odchodziły co jakieś 20 min. Juz nawet się zastanawiałam czy to nie skurcze.

MałaMi88, Lola83 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 15:23

JzxGp2.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:

Ktoś coś?
    a masz kolkę nerkową tak jakby schodził Ci piasek.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 15:23

JzxGp2.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    Dziekuje . ale te szczuple nogi to tylko zludzenie przy moim giga brzuchu :-P dzis sie mierzylam i brzuchol ma juz 108cm a waga 5kg na plus.
    To nie widac ze tyle ma, az z ciekawosci zmierzylam swoj i ma 104cm a na wadze +6 kg

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:

Ktoś coś?

Ja miałam te kryształy, ale przed badaniem jadłam duże ilości zieleniny, szpinak itd. i to miało wpływ na wynik, gin w ogóle się tym nawet nie przejął, na kolejnym badaniu już nie miałam tego w moczu.

Ja bóli jak na okres nie mam, ale ostatnio zauważyłam z powrotem kłucia w pochwie, ale krótkie, bezbolesne, tak 2-3 na dobę.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    a masz kolkę nerkową tak jakby schodził Ci piasek.
    Nic mnie nie boli:>

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj i ja.
    Lola super wiadomość!! Cieszę się, że tak dobrze się to zakończyło.
    Co do rozstępów, to ja mam kilka kresek na udach i na piersiach, ale na piersiach już jakoś od 18 tyg. mam.

Jak się czujecie w nocy? Ja już 2. noc nie mogę spać. Wiercę się na łóżku, a że mnie biodra bolą, to stękam i jęczę przekręcając się. Dobrze, że mój mąż śpi jak niedźwiedź.

Lola83 lubi tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi - no to faktycznie obwód brzuszka imponujący. Ja dziś mierzyłam i mam 98 cm też nieźle...

Ewcia - no w sumie może schodzić a jak jest drobny piasek to i nie boli.
    Jednak najlepiej jak to oceni lekarz. Może da Ci jakieś leki na oczyszczenie nerek... ja brałam urosept - ziołolek a potem furaginę ale okazało się że jestem na nią uczulona. Najlepiej dużo pić wody by płukac nerki, zakwaszać organizm cytrynką, ogórkami kiszonymi, kapustką kiszoną i możesz sobie żurawinę przegryzać lub żurawit 1 tab. dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 16:03

E_w_c_i_a lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się o dziwo dobrze śpi, czasem mam problem z uśnieciem po siku, ale rzadko. Wkurza mnie tylko pies bo się rozpycha, a ostatnio nie chce mi się kanapy rozkładać, śpię na połówce, a jak mi sie jeszcze pcha na łózko to 30kg sierści to jest ciasno :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola - super wieści!

ja dziś już tylko będę leżeć, dopiero wróciłam do domku, sporo załatwiania miałam, na szczęście czujemy się dobrze :)

u mnie rozstępów, póki co, brak - i niech tak będzie. mam ich troszkę na biodrach i piersiach od dojrzewania, smaruję się niemal codziennie, więc jestem dobrej myśli :)

w pasie mam 104 cm, na wadze +5/6 kg. jutro usg!

Lola83 lubi tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki ;)
    Ja mam 107 cm, ale już chwilę jest na podobnym poziomie ;)

Sąsiadka, która mieszka pod nami urodziła dzisiaj, także zostałam sama :P
    Została jeszcze bratowa, która ma termin na 1.09, także jak ona urodzi to chwila moment i bedzie moja kolej ;)
    I moja psia-psiółka :P "zaciążyła" i jest w 6tc, hehe... Kiedy to było :D Ale cieszę się bardzo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 16:28

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ad. dobrych wieści dziś koleżanka urodziła synka :). Ja się śmieję ... bo co miesiąc jakaś znajoma rodzi ... moja bliska kumpela ma termin na sierpień, potem znajoma na wrzesień ... i tak sobie odliczam czekam na ich porody ;)

patulla lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    Słuchajcie czy macie bóle brzucha jak przy okresie ? Ja dwie noce pod rząd miałam takie bóle trwające 2h. Przychodziły i odchodziły co jakieś 20 min. Juz nawet się zastanawiałam czy to nie skurcze.

Nie mam takich bólów teraz, w poprzednich ciazach to cała końcówka była taka :/ Teraz chyba raz miałam taką małą "akcję skurczową" po małym bara-bara z mężem brzuch mi się kilka razy raz po raz spinał, ale przeszło i od tego czasu mam spokój z tym. Teraz tylko do kilku razy w ciągu dnia brzuch twardnieje, ale to lekarz mówi, że może, szyjka też ok. Niby do 10 razy dziennie może i najlepiej po prostu położyć się i odpocząć.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam bole okresowe kilka razy dziennie od dluzszego czasu. Ale najwyrazniej nie sa takie grozne, bo szyjka dluga i zamknieta:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 16:32

patulla lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ