Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc Dziewczynki :* u mnie deszcz leje, smutno i ponuro za tym oknem, przez co i ja też przyklapnieta i nic kompletnie mi się nie chce. Dobrze że chociaż obiad ugotowałam i jako tako ogarnęłam chałupę, choć z wielkim bólem i grymasem ogromnego cierpienia na mej twarzy
Lola super, że się wszystko wyjaśniło na plus. Bardzo mnie to cieszy! :*
Chciałam się Wam poskarżyć, że wczoraj miałam okropny dzień. Cały weekend mieliśmy z moim intensywny, bo to a to imprezy, a to chrzciny i tak mnie chyba przez to brzuch w niedzielę bolał, że aż nie mogłam znaleźć sobie miejsca. Ale wczoraj to już apogeum. Nie czułam cały dzień mojej Małej, a nigdy się to nie zdarzało, bo normalnie to prawie cały czas ja czuję i to dosyć mocno. A wczoraj najadłam się takiego strachu że coś strasznego. Mąż mnie uspokajał że na pewno wszystko jest w porządku ale ja już miałam tak czarne myśli, że szykowałam się na ip. Plulam sobie w brodę, że to na pewno przez ten weekend i że mówię wszystkim że tak dobrze się czuje i nic mi nie jest... Dramat. Powiedziałam sobie, że jak dzisiaj będzie to samo to lecę na ip ale na szczęście od rana powrót do normalności. Malutka daje mi w kość jak zawsze więc odetchnęłam z taką ulga, że nawet nie zdajecie sobie sprawy obym więcej takich dramatów przeżywać nie musiała bo idzie się wykończyć!
Co do rozstępów to mi jeszcze nie wyszły ale liczę się z tym, ze mogą się pojawic, aczkolwiek jakos się tym nie przejmuje na chwilę obecną
A propo koleżanek w ciąży. Moja psiapsiola jest w starszej o 3 tygodnie ode mnie ciąży i niestety już dostała sterydy bo szyjka jej się dramatycznie skróciła i jest na tykającej bombie. Lekarze w szpitalu powiedzieli,że na pewno będzie wczesniak... Torbę ma zatem spakowana i leży, totalnie nic.nie robiąc aby odwlec ten moment. Coś strasznego!
P.s. moja wizyta następna 16.08 i to będzie też dodatkowo badanie 3 trymestru
Buziaki Dziewczyny! :*
Lola83 lubi tę wiadomość
-
Patulla mozesz mi wpisac kolejną wizyte 29.08
Ad. Rozstępów w ciąży z córką wyszły mi dopiero na samym koncu pomimo ze smarowalam sie regularnie dużą ilością olejków, balsamów wiec teraz to juz mi bez różnicy jak pare przybedzie
Nadziejastru ty mialas kosz mojzesza wiklinowy? Bo cos mi sie kojarzy, jaki i gdzie kupowalaś ochraniacz? -
Mika2009 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak wkleić tu fotkę ?
Mika2009 lubi tę wiadomość
-
A jak tak wrzucacie fotki swoich pięknych brzuszków to i ja wrzucę, bo dawno tego nie robiłam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1f293d82a5e.jpgkiti, Mika2009, Gabisonka, patulla, pola89, E_w_c_i_a, mimoza, Zielona_konczynka, nadziejastru, MałaMi88, dżdżownica, Kimmy, madlene88, Caro, Pampcia lubią tę wiadomość
-
chwila prawdy i nie idzie hmm
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/878687bf1065.jpg
i poszłoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 16:58
kiti, Dziobuś, patulla, pola89, KasiaHaBe, E_w_c_i_a, Treselle, mimoza, Zielona_konczynka, dżdżownica, Kimmy, madlene88, Caro lubią tę wiadomość
-
My już po wizycie. Mała waży już 961g. Wszystko jest ok.
Tylko tak uciekała, że nie mam fajnego zdjęcia na pamiątkę
patulla, Agnesqe, E_w_c_i_a, dżdżownica, Kimmy, pola89, madlene88, Natikka123, kiti, Caro, KasiaHaBe, Dziobuś, Pampcia, Mika2009 lubią tę wiadomość
-
kiti wrote:
Nadziejastru ty mialas kosz mojzesza wiklinowy? Bo cos mi sie kojarzy, jaki i gdzie kupowalaś ochraniacz?
Tak mam wiklinowy, ja go kupiłam na olx, używany po 1 dziecku z kompletem pościeli i ochraniaczem, które wypiorę... materac chciałam nowy kupić, bo tamten odkształcony, więc musi być nowy, ale cały internet przeszukałam i nie ma takich wymiarów 65x28, nawet jak pisałam do różnych firm, to nie wykonują takich wymiarów... ale trafiłam na taki blog, w którym jedna mamusia robiła sama materac i jest całkiem prosto, więc się sama wezmę za to, tylko muszę kupić gąbke z certyfikatem, ale to już jak mężu wróci za 2 tygodnie to bede ogarniac
Gabisonka wrote:Dziewczyny, jak czyściłyście lub jak będzie czyścić pralkę przed praniem ubranek maluszkowych?
Ja czyściłam tą sodą pralkę, ale pisałam, że mi śmierdzi coś potem, jeszcze raz zrobiłam potem czyszczenie w occie i kilka prań już zrobiłam, zapachu brzydkiego już nie czuć, a pralka czystaGabisonka, kiti lubią tę wiadomość
-
Cześć. Melduję że jeszcze jesteśmy w 4-paku aczkolwiek to już ostatnie dni.
Leżę już w szpitalu od dłuższego czasu. Sącza mi się wody i tak naprawdę to w każdej chwili lekarze mogą już podjąć decyzję o cc.
Mam nadzieję, że jeszcze chociaż z tydzień wytrzymam
Nasze ostatnie pomiary. Dzieciaczki maja kolejno 1840g (synus), 1360,1250g (coreczki)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 19:57
India26, E_w_c_i_a, Gabisonka, almaanies, kiti, AlicjaaA, Caro, MałaMi88, KasiaHaBe, suri2016, Dziobuś, aaniluap, Anulka87, triss, Lola83, Mika2009, baassiia, Anuśka19 lubią tę wiadomość
-
Kimmy, jak dobrze Cię "słyszeć".
No Maluszki nie są już taki malutkie i każdy dzień jest dla Was cenny, wiadomo w brzuszku najlepiej, ale na pewno dostałaś sterydy, więc dzidziusie z oddychaniem sobie poradzą i zostanie im tylko nadrobienie wagi
Trzymam kciuki, abyście wytrwali jak najdłużej, każdy dzień się liczyKimmy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO rety Kimmy jak sie cieszę, że napisałaś. Nosz normalnie troska o zmienię i trojaczki ściągała mi sen z powiek! Cieszę się, że jeszcze jesteście w komplecie! Oby jak najdłużej! Trzymaj się kochana! Cały czas o Tobie myśle i trzymam kciuki! Oddzywaj się do nas czasem!
Buziaki dla całej czwórki;*Kimmy lubi tę wiadomość
-
Kimmy super bo kazda Cie wywolywala
przy okazji ja tez sie pochwale brzuchem i moimi 7-8kg na plus
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d4ea9a3fad6.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 20:24
BurzaHormonów, pola89, patulla, E_w_c_i_a, mimoza, Kimmy, kiti, AlicjaaA, Caro, MałaMi88, Dziobuś, Pampcia, Mika2009 lubią tę wiadomość