X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc i ja się biorę za segregowanie ubranek :) mąż mi przyniósł z piwnicy dwie torby które dostałam od siostry i jutro będę przeglądać :) tak mnie ładnie zmotywowalyscie :D

Dziś byłam u fizjoterapeutki okleila mi kręgosłup plastrami bo coś mi wlazlo w krzyż i lewy pośladek :(

1JyDp2.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Traktorek - supcio :)

Dziewczyny dzięki za info w sprawie położnej.

Ja po wizycie u ginki - okazało się że jednak mam skierowanie do diabetologa ciut przekroczony wynik po 120 min, ale to wszystko pikuś (pewnie dietka ogarnę i będzie ok) najważniejsze, że szyjka zamknięta i 38 mm - co bardzo mnie cieszy ale leżeć mam dalej (odpoczywać).
    Co do zatrucia pokarmowego - jutro się okaże, póki co jest OK i lepiej niech tak zostanie.

PS ale macie malutki brzuszki - zazdroszczę. Ja nawet zdjęć sobie nie robię. Mimo że obecnie przytyłam około 7 kg to brzuch ogromny.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 15:22

JzxGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Witam sie w 3 trymestrze! Ależ ten czas leci:) W niedziele wróciliśmy z urlopu oczywiście było cudownie, zresztą mnie nic tak w życiu nie cieszy jak możliwość spędzania czasu z moim mężem:) U Amelci w pokoiku juz wszystko zrobione, mieszkanie odświeżone, jak zwykle mój tata spisał sie na medal:) W weekend jedziemy chyba po mebelki!
    Mój mąż wychodząc do pracy oświadczył, że sie wyprowadza, że już nie da sie ze mną spać. Roszpycham sie, chrapie, stenkam, a jak sie obracam z boku na bok to sie mieszkanie trzęsie;p Hehe he biedak ;p
    Miłego dnia kochane!:)

dżdżownica, pola89, MałaMi88, madlene88, kiti, nadziejastru, Zielona_konczynka, Dziobuś lubią tę wiadomość

• BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia_2017 wrote:
    Czesc Dziewczyny ja jutro mam wizyte i obawiam sie ze moje lozyslo nadal nisko polozone a to juz 28 tydzień wiec chyba juz sie nie ruszy :( jutro sie dowiem.

hej, daj znać po wizycie, bo widzę, że jesteśmy w tej samej sytuacji

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laski. Ja pierdziele co za pogoda.. Oczywiście ostatnio narzekalam ze za gorąco, że duszno... A w nocy kolo 1 zaczęło padac i tak leje bez przewry... Tez mi sie nie podoba. Nawet nie ma jak nosa z domu wyściubić ;-/ a dzisiaj zajecia w SR i jakos musze przecież wyjsc.... Ech, ciezarnej nie dogodzisz :-D
    Moje Słoneczko wczoraj mnie stresowalo caly dzien jakas leniwa byla, dopiero jak moj wrocil z pracy i sie poplakalam to przytulil brzuszek i od razu byla impreza ruchowa :-) wtedy płakałam jeszcze bardziej ;-) ech, ostatnio te hormony mnie rozwalają na lopatki dosłownie..
    Co do Waszych brzuszkow to piekne są :-) ja mimo że pierwszy raz tak wysoka ciąża, to wygladam jak do porodu i tez sie boje co to będzie, przeciez jeszcze minimum 2, 5 miesiaca :-( na wadze tez juz o wieeeele za duzo, z tym ze ja jak tyje to po całości, nawet kurde w lydkach :-( no nic, poprostu bede miala co robic po porodzie...
    Milego dnia Wam zycze kobitki :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 08:37

madlene88 lubi tę wiadomość

age.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kochane w 31 tyg i uwaga uwaga 8 MIESIĄCU! Wow ale to leci:) pogoda nijaka, w nocy już źle spać...Taki standard hehe . rodze za 69dni tak mnie poinformowano hehe. Czas leci, śmieje się sama z siebie wstając turlikam się najpierw na 1 bok, później na 2 aż wkoncu się podnoszenia hahaha 8,5 kg na plusie, dobrze jest. Teraz pewnie tycie się zacznie...
    Czy komuś się pojawiły niechciane rozstępy? Ja się smaruje nagminnie i modlę się aby ich uniknąć....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 08:53

ckai9n73kv974yz0.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo u mnie rozstępów brak pomimo dużego przyrostu wagi.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie brak rozstępow, i mam nadzieje ze sie nie pojawią. Tylko ze ja sie nie smaruje regularnie jedynie raz na kilka dni, musze chyba zaczac codziennie bo w koncu sie doigram i wylezą dziady :-/

age.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już 31 tydzień :) Na wadze 10 kg, o dziwo od kilku tygodni stoi w miejscu, pewnie dlatego, że bardziej uważam na dietę (cukrzyca) ;) Rozstępów na razie nie mam i oby tak pozostało.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e77c9b1d91ce.jpg

Pochwalę się, że dostałam kredyt na mieszkanie, jak dobrze pójdzie to w tym tygodniu podpiszemy umowę i w następnym się przeprowadzimy :) Już trochę czuję niepokój przez ten brak łóżeczka i kącika dla dziecka. Ubranka mam kupione tylko 56-62, więcej kupię jak wyrośnie, bo nie wiem kiedy to będzie i na jaką porę roku brać.

Lola83, E_w_c_i_a, MałaMi88, patulla, pola89, dżdżownica, KasiaHaBe, kiti, BurzaHormonów, Caro, Treselle, nadziejastru, Dziobuś, A może by... lubią tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie z rana!

Mielismy wczoraj konsultacje z innym lekarzem odnosnie rzekomego rozszczepu. Drugi lekarz wykluczyl rozszczczep z duzym prawdopodobienstwem. Podal nam szereg argumentow, ktore przemawiaja za tym, ze nie mozliwe jest zeby na kilku usg od 12 tyg i na sprzecie, na ktorym byly robione u dwoch (z prenatalnymi trzech) lekarzy, na ktorym sa specjalne programy do symulacji rozszczepow wargi i podniebienia, nikt tego nie zauwazyl, a wrecz jest zaznaczone na raporcie z polowkowego, ze gorna warga prawidlowa. Co najwazniejsze pokazal nam wieksza czesc gornej wargi, bo jeden kacik mlody zaslonil i na wlasne oczy widzialam, ze jest cala, szczegolnie, ze tamten lekar widzial przerwe centralnie pod nosem, to nie jest mozliwe. Na innych zdjeciach, ktore mu pokazalam tez nic nie widzial... wytlumaczyl skad prawdopodobnie blad u mojego lekarza. Szereg jego argumentow plus to, co widzielismy przekonalo nas. Odwolalismy wizyte w Wawie. W czwartek mam wizyte u mojej drugiej lekarz (chodze do dwoch). Jeszcze poprosze o zwrocenie uwagi, ale jestem przkonana, ze jest ok.

Jedyny "plus" tej sytuacji, ze schudlam 1 kg ;) Wiec 9 kg na plus. Nie ma w sumie tragedii, bo u mnie tez lada chwila 8 mc.

U nas ubranka ju poprane i poprasowane, leza zabezpieczone w komodzie. Im ciaza wyzsza, tym ciezej z prasowaniem itd. Kupilam juz lozeczko Chicco next2me, rozstawilam i na razie corka kladzie w nim lalki do spania ;)

Aaa rozstepow w pierwszej ciazy nie mialam i teraz tez jeszcze nic nie mam. Dodam, ze nie smarowalam sie kompletnie niczym, bardzo tego nie lubie...

Pozdrawiamy i milego dnia!

czekajacanacud1, patulla, AlicjaaA, pola89, dżdżownica, KasiaHaBe, Agnesqe, BurzaHormonów, Caro, Treselle, Gabisonka, smeg, nadziejastru, Zielona_konczynka, mimoza, Dziobuś, Ewa25 lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola super tylko sie cieszyc ;)
    a ja wlasnie czekam u fryzjera.. dodam ze to nowy fryzjer polecony bo donswojej nigdy nie moge sie dodzwonic i juz mnie to zdenerwowalo a wlosy mam jak siano

Lola83 lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola to wspaniałe wiadomości!!!! Lekarz jest też tylko człowiekiem i może się pomylić! Cieszę się, bo wiem że napewno rozszczepu niema:)

Lola83 lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane odnośnie rozstępów to ja się bardzo obawiam bo mam predyspozycje, w wieku dojrzewania mi kilka na udach i pośladkach powychodzilo, dlatego się boję, wiem co moja siostra przeżywała po porodzie, wiem że już minęło tyle lat a ona ich dalej nie akceptuje:(

ckai9n73kv974yz0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 super wiadomość ;)

Ja mam jeden malutki rozstęp po drugiej ciąży, a teraz zobaczymy. Rozstępy chyba potrafią też wyjść po porodzie o ile dobrze mi się kojarzy niestety. Ja wieczorem smaruje brzuch po kąpieli, ale po prostu posmakuje i to wszystko, a glownie dlatego, że mam suchą skórę w ciąży to niech ma :P

Lola83 lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an-NajbliFc5FbcszeF20wizyty-000000ffffffxxxxxx17032-1-0-200-green007.gif

25.07(wtorek) BurzaHormonów, kiti (IIIgenetyczne), AlicjaaA
    26.07(środa) Anulka87, Asiaa91 (IIIgenetyczne), Bella_Bella, KasiaHaBe, E_w_c_i_a
    31.07(poniedziałek) 0202oliwcia (IIIgenetyczne)
    01.08(wtorek) Caro, KaroLove (IIIgenetyczne), zuzanna
    03.08(czwartek) almaanies
    04.08(piątek) Ripley84
    07.08(poniedziałek) pola89 (IIIgenetyczne), Treselle
    08.08(wtorek) Agnesqe, czekajacanacud1
    09.08(środa) aaniluap
    10.08(czwartek) Nieśmiała, E_w_c_i_a (IIIgenetyczne), Anuśka19, dżdżownica (IIIgenetyczne)
    11.08(piątek) nadziejastru, India26
    14.08(poniedzialek) Caro
    16.08(środa) aaniluap (IIIgenetyczne)
    17.08(czwartek) KasiaHaBe (IIIgenetyczne)
    21.08(poniedziałek) patulla
    22.08(wtorek) Agnesqe (IIIgenetyczne), Mika2009 (IIIgenetyczne)
    06.09(środa) aaniluap
    27.09(środa) aaniluap
    18.10(środa) aaniluap

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 a 8 miesiąc jest przecież od 32 tygodnia, bo przecież jakby był od 31 to Ci zostaje 10 tyg, a dwa miesiące, więc nie miałoby to specjalnie sensu.

Zazdroszcze wam, że pierzecie ciuszki i w ogóle, moja szwagierka, z braku czasu da mi ubranka dopiero na początku września :( strasznie późno...nie wiem nawet co będę potrzebowała dokupić,chyba mój M będzie musiał sam szukać, co go na pewno nie ucieszy.

W 2 tygodniu września, w końcu będę miała trochę wolnego, teraz zaczęłam kolejne praktyki, które trwają miesiąc. Także 12-20 siedzę w lecznicy, ale czuje się dobrze poza tym, że jak stoję to bolą plecy i pięty, jak siedzę boli kość ogonowa, a jak leżę to boli mnie na zmianę jedno albo drugie biodro. :D Za to jak miałam kilka dni wolnego, bo z poprzednich praktyk zwolnili mnie kilka dni wcześniej, to myślałam, że coś mnie strzeli, czułam się jak bezużytek totalny, więc może tak lepiej.

Ja też mam +10 kg, miałam nadzieję, że tak szybko nie będzie tak dużo, ale cóż...od początku 3 trymestru ciągle jestem głodna!!!! Najgorszej jak się w nocy obudzę, ale ani razu nie dałam się skusić na nocne eskapady do lodówki.

59a17bd566875.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    madlene88 a 8 miesiąc jest przecież od 32 tygodnia, bo przecież jakby był od 31 to Ci zostaje 10 tyg, a dwa miesiące, więc nie miałoby to specjalnie sensu.

Zazdroszcze wam, że pierzecie ciuszki i w ogóle, moja szwagierka, z braku czasu da mi ubranka dopiero na początku września :( strasznie późno...nie wiem nawet co będę potrzebowała dokupić,chyba mój M będzie musiał sam szukać, co go na pewno nie ucieszy.

W 2 tygodniu września, w końcu będę miała trochę wolnego, teraz zaczęłam kolejne praktyki, które trwają miesiąc. Także 12-20 siedzę w lecznicy, ale czuje się dobrze poza tym, że jak stoję to bolą plecy i pięty, jak siedzę boli kość ogonowa, a jak leżę to boli mnie na zmianę jedno albo drugie biodro. :D Za to jak miałam kilka dni wolnego, bo z poprzednich praktyk zwolnili mnie kilka dni wcześniej, to myślałam, że coś mnie strzeli, czułam się jak bezużytek totalny, więc może tak lepiej.

Ja też mam +10 kg, miałam nadzieję, że tak szybko nie będzie tak dużo, ale cóż...od początku 3 trymestru ciągle jestem głodna!!!! Najgorszej jak się w nocy obudzę, ale ani razu nie dałam się skusić na nocne eskapady do lodówki.
    India ja tego z palca nie wyssałam hehe tak pokazuje mi belly, więc tak też w mojej głowie zostaje a belly pokazuje jakby od tydzień wcześniej hehe, wiesz nie każdy miesiąc ma tylko 4 tyg... Nie liczę tego tak dosłownie a 8 miesiąc wszędzie liczony jest od 31t0d czyli raczej ukończonego 31 a ja jestem w, ale sory nie bierz tak tego do siebie hahaha. Standardowo jak obliczysz 40 tyg na 9miesiecy to ci wychodzi 4,44 więc...każdy miesiąc ponad 4 tyg, 4 i pół. Rozumiesz prawda?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0bbba5d69d1.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 10:40

ckai9n73kv974yz0.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola super wiadomości!! Bardzo się cieszę że jest wszystko dobrze!

Lola83 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez licze 8 miesiac od 31t0d, zostalo 9t do porodu, a 4.5t=31/32, wiec zgadza sie mniej wiecej, ze dwa pelne miesiace kalendarzowe zostaly

madlene88 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ