Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Więc i ja się biorę za segregowanie ubranek
mąż mi przyniósł z piwnicy dwie torby które dostałam od siostry i jutro będę przeglądać
tak mnie ładnie zmotywowalyscie
Dziś byłam u fizjoterapeutki okleila mi kręgosłup plastrami bo coś mi wlazlo w krzyż i lewy pośladek -
Traktorek - supcio
Dziewczyny dzięki za info w sprawie położnej.
Ja po wizycie u ginki - okazało się że jednak mam skierowanie do diabetologa ciut przekroczony wynik po 120 min, ale to wszystko pikuś (pewnie dietka ogarnę i będzie ok) najważniejsze, że szyjka zamknięta i 38 mm - co bardzo mnie cieszy ale leżeć mam dalej (odpoczywać).
Co do zatrucia pokarmowego - jutro się okaże, póki co jest OK i lepiej niech tak zostanie.
PS ale macie malutki brzuszki - zazdroszczę. Ja nawet zdjęć sobie nie robię. Mimo że obecnie przytyłam około 7 kg to brzuch ogromny. -
nick nieaktualnyDzień dobry
Witam sie w 3 trymestrze! Ależ ten czas leci:) W niedziele wróciliśmy z urlopu oczywiście było cudownie, zresztą mnie nic tak w życiu nie cieszy jak możliwość spędzania czasu z moim mężem:) U Amelci w pokoiku juz wszystko zrobione, mieszkanie odświeżone, jak zwykle mój tata spisał sie na medal:) W weekend jedziemy chyba po mebelki!
Mój mąż wychodząc do pracy oświadczył, że sie wyprowadza, że już nie da sie ze mną spać. Roszpycham sie, chrapie, stenkam, a jak sie obracam z boku na bok to sie mieszkanie trzęsie;p Hehe he biedak ;p
Miłego dnia kochane!dżdżownica, pola89, MałaMi88, madlene88, kiti, nadziejastru, Zielona_konczynka, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
Witam laski. Ja pierdziele co za pogoda.. Oczywiście ostatnio narzekalam ze za gorąco, że duszno... A w nocy kolo 1 zaczęło padac i tak leje bez przewry... Tez mi sie nie podoba. Nawet nie ma jak nosa z domu wyściubić ;-/ a dzisiaj zajecia w SR i jakos musze przecież wyjsc.... Ech, ciezarnej nie dogodzisz
Moje Słoneczko wczoraj mnie stresowalo caly dzien jakas leniwa byla, dopiero jak moj wrocil z pracy i sie poplakalam to przytulil brzuszek i od razu byla impreza ruchowawtedy płakałam jeszcze bardziej
ech, ostatnio te hormony mnie rozwalają na lopatki dosłownie..
Co do Waszych brzuszkow to piekne sąja mimo że pierwszy raz tak wysoka ciąża, to wygladam jak do porodu i tez sie boje co to będzie, przeciez jeszcze minimum 2, 5 miesiaca
na wadze tez juz o wieeeele za duzo, z tym ze ja jak tyje to po całości, nawet kurde w lydkach
no nic, poprostu bede miala co robic po porodzie...
Milego dnia Wam zycze kobitki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 08:37
madlene88 lubi tę wiadomość
-
Witam się kochane w 31 tyg i uwaga uwaga 8 MIESIĄCU! Wow ale to leci:) pogoda nijaka, w nocy już źle spać...Taki standard hehe . rodze za 69dni tak mnie poinformowano hehe. Czas leci, śmieje się sama z siebie wstając turlikam się najpierw na 1 bok, później na 2 aż wkoncu się podnoszenia hahaha 8,5 kg na plusie, dobrze jest. Teraz pewnie tycie się zacznie...
Czy komuś się pojawiły niechciane rozstępy? Ja się smaruje nagminnie i modlę się aby ich uniknąć....Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 08:53
-
U mnie też już 31 tydzień
Na wadze 10 kg, o dziwo od kilku tygodni stoi w miejscu, pewnie dlatego, że bardziej uważam na dietę (cukrzyca)
Rozstępów na razie nie mam i oby tak pozostało.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e77c9b1d91ce.jpg
Pochwalę się, że dostałam kredyt na mieszkanie, jak dobrze pójdzie to w tym tygodniu podpiszemy umowę i w następnym się przeprowadzimyJuż trochę czuję niepokój przez ten brak łóżeczka i kącika dla dziecka. Ubranka mam kupione tylko 56-62, więcej kupię jak wyrośnie, bo nie wiem kiedy to będzie i na jaką porę roku brać.
Lola83, E_w_c_i_a, MałaMi88, patulla, pola89, dżdżownica, KasiaHaBe, kiti, BurzaHormonów, Caro, Treselle, nadziejastru, Dziobuś, A może by... lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Witamy sie z rana!
Mielismy wczoraj konsultacje z innym lekarzem odnosnie rzekomego rozszczepu. Drugi lekarz wykluczyl rozszczczep z duzym prawdopodobienstwem. Podal nam szereg argumentow, ktore przemawiaja za tym, ze nie mozliwe jest zeby na kilku usg od 12 tyg i na sprzecie, na ktorym byly robione u dwoch (z prenatalnymi trzech) lekarzy, na ktorym sa specjalne programy do symulacji rozszczepow wargi i podniebienia, nikt tego nie zauwazyl, a wrecz jest zaznaczone na raporcie z polowkowego, ze gorna warga prawidlowa. Co najwazniejsze pokazal nam wieksza czesc gornej wargi, bo jeden kacik mlody zaslonil i na wlasne oczy widzialam, ze jest cala, szczegolnie, ze tamten lekar widzial przerwe centralnie pod nosem, to nie jest mozliwe. Na innych zdjeciach, ktore mu pokazalam tez nic nie widzial... wytlumaczyl skad prawdopodobnie blad u mojego lekarza. Szereg jego argumentow plus to, co widzielismy przekonalo nas. Odwolalismy wizyte w Wawie. W czwartek mam wizyte u mojej drugiej lekarz (chodze do dwoch). Jeszcze poprosze o zwrocenie uwagi, ale jestem przkonana, ze jest ok.
Jedyny "plus" tej sytuacji, ze schudlam 1 kgWiec 9 kg na plus. Nie ma w sumie tragedii, bo u mnie tez lada chwila 8 mc.
U nas ubranka ju poprane i poprasowane, leza zabezpieczone w komodzie. Im ciaza wyzsza, tym ciezej z prasowaniem itd. Kupilam juz lozeczko Chicco next2me, rozstawilam i na razie corka kladzie w nim lalki do spania
Aaa rozstepow w pierwszej ciazy nie mialam i teraz tez jeszcze nic nie mam. Dodam, ze nie smarowalam sie kompletnie niczym, bardzo tego nie lubie...
Pozdrawiamy i milego dnia!czekajacanacud1, patulla, AlicjaaA, pola89, dżdżownica, KasiaHaBe, Agnesqe, BurzaHormonów, Caro, Treselle, Gabisonka, smeg, nadziejastru, Zielona_konczynka, mimoza, Dziobuś, Ewa25 lubią tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Kochane odnośnie rozstępów to ja się bardzo obawiam bo mam predyspozycje, w wieku dojrzewania mi kilka na udach i pośladkach powychodzilo, dlatego się boję, wiem co moja siostra przeżywała po porodzie, wiem że już minęło tyle lat a ona ich dalej nie akceptuje:(
-
Lola83 super wiadomość
Ja mam jeden malutki rozstęp po drugiej ciąży, a teraz zobaczymy. Rozstępy chyba potrafią też wyjść po porodzie o ile dobrze mi się kojarzy niestety. Ja wieczorem smaruje brzuch po kąpieli, ale po prostu posmakuje i to wszystko, a glownie dlatego, że mam suchą skórę w ciąży to niech maLola83 lubi tę wiadomość
-
25.07(wtorek) BurzaHormonów, kiti (IIIgenetyczne), AlicjaaA
26.07(środa) Anulka87, Asiaa91 (IIIgenetyczne), Bella_Bella, KasiaHaBe, E_w_c_i_a
31.07(poniedziałek) 0202oliwcia (IIIgenetyczne)
01.08(wtorek) Caro, KaroLove (IIIgenetyczne), zuzanna
03.08(czwartek) almaanies
04.08(piątek) Ripley84
07.08(poniedziałek) pola89 (IIIgenetyczne), Treselle
08.08(wtorek) Agnesqe, czekajacanacud1
09.08(środa) aaniluap
10.08(czwartek) Nieśmiała, E_w_c_i_a (IIIgenetyczne), Anuśka19, dżdżownica (IIIgenetyczne)
11.08(piątek) nadziejastru, India26
14.08(poniedzialek) Caro
16.08(środa) aaniluap (IIIgenetyczne)
17.08(czwartek) KasiaHaBe (IIIgenetyczne)
21.08(poniedziałek) patulla
22.08(wtorek) Agnesqe (IIIgenetyczne), Mika2009 (IIIgenetyczne)
06.09(środa) aaniluap
27.09(środa) aaniluap
18.10(środa) aaniluap
-
madlene88 a 8 miesiąc jest przecież od 32 tygodnia, bo przecież jakby był od 31 to Ci zostaje 10 tyg, a dwa miesiące, więc nie miałoby to specjalnie sensu.
Zazdroszcze wam, że pierzecie ciuszki i w ogóle, moja szwagierka, z braku czasu da mi ubranka dopiero na początku wrześniastrasznie późno...nie wiem nawet co będę potrzebowała dokupić,chyba mój M będzie musiał sam szukać, co go na pewno nie ucieszy.
W 2 tygodniu września, w końcu będę miała trochę wolnego, teraz zaczęłam kolejne praktyki, które trwają miesiąc. Także 12-20 siedzę w lecznicy, ale czuje się dobrze poza tym, że jak stoję to bolą plecy i pięty, jak siedzę boli kość ogonowa, a jak leżę to boli mnie na zmianę jedno albo drugie biodro.Za to jak miałam kilka dni wolnego, bo z poprzednich praktyk zwolnili mnie kilka dni wcześniej, to myślałam, że coś mnie strzeli, czułam się jak bezużytek totalny, więc może tak lepiej.
Ja też mam +10 kg, miałam nadzieję, że tak szybko nie będzie tak dużo, ale cóż...od początku 3 trymestru ciągle jestem głodna!!!! Najgorszej jak się w nocy obudzę, ale ani razu nie dałam się skusić na nocne eskapady do lodówki. -
India26 wrote:madlene88 a 8 miesiąc jest przecież od 32 tygodnia, bo przecież jakby był od 31 to Ci zostaje 10 tyg, a dwa miesiące, więc nie miałoby to specjalnie sensu.
Zazdroszcze wam, że pierzecie ciuszki i w ogóle, moja szwagierka, z braku czasu da mi ubranka dopiero na początku wrześniastrasznie późno...nie wiem nawet co będę potrzebowała dokupić,chyba mój M będzie musiał sam szukać, co go na pewno nie ucieszy.
W 2 tygodniu września, w końcu będę miała trochę wolnego, teraz zaczęłam kolejne praktyki, które trwają miesiąc. Także 12-20 siedzę w lecznicy, ale czuje się dobrze poza tym, że jak stoję to bolą plecy i pięty, jak siedzę boli kość ogonowa, a jak leżę to boli mnie na zmianę jedno albo drugie biodro.Za to jak miałam kilka dni wolnego, bo z poprzednich praktyk zwolnili mnie kilka dni wcześniej, to myślałam, że coś mnie strzeli, czułam się jak bezużytek totalny, więc może tak lepiej.
Ja też mam +10 kg, miałam nadzieję, że tak szybko nie będzie tak dużo, ale cóż...od początku 3 trymestru ciągle jestem głodna!!!! Najgorszej jak się w nocy obudzę, ale ani razu nie dałam się skusić na nocne eskapady do lodówki.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0bbba5d69d1.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 10:40