Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
baassiia wrote:Ja tez mam ten motherhood i ladne rzeczywiscie z tym, ze po kupnie przeczytalam, ze one za duze na noworodka i dokupilam woombie uzywane
No właśnie też mi się takie duże wydają, a niby rozmiarówka 0-3 msc.
Nadzieja, poleż trochę, obserwuj się, zadzwoń do gina jesli cię to uspokoi. Ja też miałam kłucia, teraz już trochę mniej, sporadycznie, ale ginka mi tylko kazała brać magnez, to było ze 2 miechy temu. Co do wydzieliny to też mam jej sporo, ale właściwie cały czas mniej wiecej tyle samo, jeśli ci się zwiększyła to może faktycznie jakaś infekcja -
A może by... wrote:Będziesz miała wypłacane przez ZUS średnie wynagrodzenie z zeszłego roku więc domyślam się , że wyższe niż ten 1000 zł
Mój synek. Wczoraj wróciłam o 23.30 do domu. Zmęczona okropnie. Wszystko super, tylko muszę dużo pić bo mam mało wód plodowych.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/982a459d5d21.jpg -
patulla wrote:Ja mam takie dwie, tzn. Jedna bez serduszka, z allegro. I jak normalnie noszę M/L to wzięłam M, tak mi wygodniej. Mam 168 cm wzrostu i sa przed kolano, bo dłuższych nie lubię.
Ps. Modelka ze mnie żadna i w stanik sportowym
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f25a16d1add.png -
czekajacanacud1 wrote:patulla a podasz wymiary tej koszuli co masz na sobie? tak mierzonych na plasko? i ile masz juz w brzuszku bo ja probuje dobrac taka z zapasen ale nie zeby wisiala na mnie jak worek
Wymiary:
Od pachy do pachy 53 cm x2
Szer. Na dole 66 cm x2
Długość 97 cm
MałaMi88 lubi tę wiadomość
-
Nieśmiała wrote:nie nie, nie poprostu ja wiecznie jestem niezdecydowana i ciagle zmieniam zdanie, więc wiesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 14:53
-
madlene88 wrote:Kochanie dziękujemy za prezentację modelu:) A tak poważnie to długość fajna a dałabyś link z allegro??? Bo ja też należę do tych małych..
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-l-xl-napy-i6561730158.htmlpatulla, madlene88 lubią tę wiadomość
-
KasiaHaBe wrote:A moze by ile masz wód? Jakie AFI i MVP? Ja też mam mało wód i muszę dużo pić, ale lekarz powtarza że mam być spokojna i nic się złego nie dzieje, cały czas mieszczę się w normie, i widocznie taka ciąża. A ja się martwię i grzecznie piję minimum 3 litry dziennie.
AFI 8,5 cm a MVP 2,8 cm.. Moje są na granicy normy. Też mam teraz pić jeszcze więcej, różnie mi się zdarza, a za dwa tygodnie kontrola. heh.. Myślałam, że pierwszy raz pójdę do doktorka po miesiącu, a tu jednak trend dwutygodniowy utrzymujemy.
Jakie Ty masz te parametry?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 15:06
-
czekajacanacud1 wrote:kochana a bioderka? bo ja mam w brzuchu 96cm i mialam zamiar zamowic l/xl wlasnie podobny model
Ja tym razem koniecznie nie chciałam mieć dużej, luźnej koszuli. Do porodu coś innego założę, a po porodzie w te muszę wejść Mam takie dwie.
-
patulla wrote:Ja w biodrach jestem szeroka, ponad 100 cm jest. A koszuli szczerze mówiąc nie chce mi się już wyciągać
Ja tym razem koniecznie nie chciałam mieć dużej, luźnej koszuli. Do porodu coś innego założę, a po porodzie w te muszę wejść Mam takie dwie.
-
A może by... wrote:AFI 8,5 cm a MVP 2,8 cm.. Moje są na granicy normy. Też mam teraz pić jeszcze więcej, różnie mi się zdarza, a za dwa tygodnie kontrola. heh.. Myślałam, że pierwszy raz pójdę do doktorka po miesiącu, a tu jednak trend dwutygodniowy utrzymujemy.
Jakie Ty masz te parametry?
Ja mialam zawsze w dokumentacji AFI w normie, a na wizycie 28 czerwca AFI 72 mm, MVP 28 mm, 14 lipca wizyta kontrolna z powodu małej ilości wód i parametry AFI 69 mm, MVP 36 mm i na wizycie 26 lipca AFI 82 mm i MVP 33 mm. USG genetyczne III trymestru mam 12 sierpnia, a kolejna wizyta 25 sierpnia, chyba że na genetycznym wyjdzie mała ilość wód to szybsza wizyta. -
KasiaHaBe wrote:Ja mialam zawsze w dokumentacji AFI w normie, a na wizycie 28 czerwca AFI 72 mm, MVP 28 mm, 14 lipca wizyta kontrolna z powodu małej ilości wód i parametry AFI 69 mm, MVP 36 mm i na wizycie 26 lipca AFI 82 mm i MVP 33 mm. USG genetyczne III trymestru mam 12 sierpnia, a kolejna wizyta 25 sierpnia, chyba że na genetycznym wyjdzie mała ilość wód to szybsza wizyta.
Ja z tych parametrów to nie wiele rozumiem, natomiast ginek pokazał mi normy dla wód płodowych na takim wykresie, o dziwo chciało mu się nawet o godzinie 23, i tam było widać, że te moje paramtery to już tak na dnie. No nic. Dziś już za mną ok 2 litry płynów więc będę gonić temat -
Treselle wrote:Dziewczyny, czy jak Wasze dzidziusie się wypychaja to brzuch tez staje się taki bez kształtów? Taki kanciasty? nie wiem czy będziecie wiedziały o co mi chodzi
Treselle lubi tę wiadomość